Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Fucs »

Tegin siis uue teema, et hoida puhas see teine, pagulaste teema.
(Kuigi need kaks nähtust on tegelikult täiesti lahutamatut)

Seemneks:

Postimees 27.01.2016
Yle: Soldiers of Odin on nüüd ka Eestis
http://elu24.postimees.ee/3483703/yle-s ... -ka-eestis

RADAR
Soldiers of Odin.
Eetris 9. veebruaril 2016
https://www.youtube.com/watch?v=ySWpdvaTf3I



Arvamused meedias:

Hanno Pevkuri arvamus
ERR
Pevkur "Odini sõdalastest": seaduserikkumise korral sekkub politsei kohe
28.01.2016
http://uudised.err.ee/v/eesti/767e05ec- ... itsei-kohe

Piia Puuraid Eesti Päevaleht 15. veebruar 2016 00:10
Kümned kaitseliitlased ja tegevväelased seovad ennast Odini sõdalastega
http://epl.delfi.ee/news/eesti/kumned-k ... d=73671255

Mul puudu juurdepääas kogu artiklile, aga väidetavalt just sellest artiklist sai alguse infomüra (?), et OS-iga on liitunud mitu "kõrgel kohal olevat kaitseväelast ja kaitseliitlast"
Soomest Eestisse levinud rühmituse Odini sõdalased eesmärk on omaalgatuslikult tänavatel patrullides eestlasi pagulaste eest kaitsta ja seda hoolimata sellest, et Eestis on pagulasi väga vähe, kirjutab Eesti Päevaleht.

Leht märgib, et rühmitus kogub kiiresti toetajaid ning Facebooki toetusrühmas on juba ligi 5000 liiget, samuti on sellega liitunud mitu kõrgel kohal olevat kaitseliitlast ja kaitseväelast.
http://uudised.err.ee/v/eesti/56cd096f- ... evvaelased

Liis Velsker, Postimees 15. veebruar 2016 16:52
Kaitsevägi: Odini sõdalaste sekka ei kuulu ühtegi kõrget ohvitseri ega töötajat4 [Hiljem muudetud pealkiri]
(Algne artikli pealkiri kõlas: "Kaitsevägi teavitab tegevväelasi Odini sõdalastega liitumisel kaasnevatest ohtudest")
Kaitseväe pressiesindaja Kristel Maasikmets kinnitas taas, et kaitsevägi on teadlik, et Odini sõdurite liikumisega on liitunud siiski ka mõned kaitseväelased ja kaitseväe teenistujad. Seda, kui palju tegevväelasi Odini sõdurite ridades praegu võib olla, ta ei kommenteerinud. Küll aga ei kuulu nende andmetel Facebookis registreeritud inimeste hulka ühtegi kõrgemat kaitseväe ohvitseri ega töötajat.
http://www.postimees.ee/3584109/kaitsev ... a-tootajat

Politsei seisukoht.
TV3 15. veebruar 2016 Autor: Marek Lindmaa
Politsei: musta riietatud Odini sõdalased tekitavad tänaval pigem kõhedust
Seoses Odini sõdalastega Eestis on juba praegu, enne liikumise meie haru esimest suuremat avalikkuse ette ilmumist, palju kõmu tekkinud. Politsei sõnul võib organisatsioon kujutada ohtu meie turvalisusele. Samuti räägitakse, et Odini sõdalased püüavad ajada lõhet politsei, Kaitseliidu, Kaitseväe ja rahva vahele ning selline tegevus teenib ühe välisriigi huve. Vaata täpsemalt videost!
http://uudised.tv3.ee/eesti/uudis/2016/ ... -kohedust/

Eerik-Niiles Krossi arvamus
Delfi 15. veebruar 2016
Kross: Odini sõdalased proovivad ajada lõhet politsei, kaitseliidu, kaitseväe ja rahva vahele. Selline tegevus teenib ühe välisriigi huve
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... uudised%29

Taavi Rõivase seisukoht
Dwlfi 15. veebruar 2016
Rõivas Odini sõdalastest: selliste omaalgatuslike jõukude teke ei suurenda eesti inimeste turvatunnet vähimalgi määral
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=73687091

Aivar Riisalu arvamus (Video)
ERR 15.02.2016
Riisalu Odini tänavapatrullidest: oleksin väga skeptiline jõudude suhtes, kes külvavad rahvuspõhist viha
http://uudised.err.ee/v/eesti/2e564c7c- ... ohist-viha

Mart Helme seisukoht
Delfi 15.02.2016
Mart Helme Odini sõduritest: ühiskondlike survegruppide nimetamine jõukudeks ei ole korrektne
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=73689005

Martin Helme arvamus
ERR 16.02.2016
Martin Helme: EKRE ei tervita otseselt Odini sõdurite tulekut, kuid ei poolda ka tõusnud hüsteeriat
http://uudised.err.ee/v/eesti/dcf343f9- ... husteeriat

Meelis Kiili ja Riho Terrase seisukoht
ERR 17.02.2016
Terrase ja Kiili hinnangul on Odini sõdalaste teema üle paisutatud
http://uudised.err.ee/v/eesti/c2524df4- ... paisutatud

jne jne

neid arvamusi on terve pikk rida.

**************************************************************************

Minu mölapidamatus siinses pagulasteemas antud teemal...
Kuigi oma arvamuse avaldamine enamasti miskit toredat ja head kaasa ei too 8) , siis kriban siiski paar rida siia ka omalt poolt.

Minus tekitavad need "Odini sõdalased", või mis nad on, kahetisi tundeid ja mõtteid.

Ühest küljest, kui jäädakse seadusekuulekuse piiresse ja ei võeta ise endale mingeid üübervolitusi ja õiguseid, siis ei erine sellised liikumised kuigivõrd "Naabrivalvest" või "Teeme ära" jms värgendustest. Samuti ei erine näiteks nende tõkestav vahelesegamine/reageerimine väär- või kuriteosse tavalise kodaniku vahelesegamisest/reageerimisest väär- või kuriteosse muul viisil, kui et esimene on organiseeritud tegevus ja teine spontaanne. Üheks selliste liikumiste vajaduse õigustuseks oleks vbl see, kui riiklikud kaitse- ja korratagamise jõud oleks mingis suunas kallutatud, tegeleks teemade varjamise ja kinnimätsimisega ja/või ei saaks oma ülesannetega mitte hakkama. Seal Odinite sünnimaal ongi minu arust nende esilekutsutud sünnituste peamiseks põhjuseks just see, et need sealsed kaitse- ja/või korratagamise jõud tegeleks justkui teemade kinnimätsimise ja varjamisega, on kallutatud, ning teatud piirkondades ei saa ka oma ülesannetega mitte hakkama. Kas ka meil on need samad argumendid hetkel piisavalt päevakajalised, tõesed ja kasvõi teoreetiliselt tulevikus tõenäolised, ning meil tuleks samasugused sünnitused n.ö. "ennetähtaegselt" esile kutsuda, julgen kahelda. Minu arust ei ole meil tuhud kaugeltki mitte nii tugevad, nagu nt. Rootsis või Saksamaal.

Teisest küljest, kui selline jumallik turvaseltskond peaks omale ise võtma mingeid jumallike üübervolitusi ja õiguseid, siis muutub ta/see ise tavaliseks pätikambaks, mille-kelle tegevusele tuleb omakorda vahele segada (loome nt. UKUsõdalased jms liikumised), et teatud sündmuseid ära hoida. Siinkohal meenuvad mulle näiteks UKR teemast kohe kodanikualgatuse (või "kodanikualgatuse", mida toetati teatud huvigruppide poolt) korras mobiliseerunud "tituškad". Ja miks ka mitte "sotnjad" ehk "sadakonnad", ning lisaks nende vastasseisust teisitimõtlevale elanikkonnale, ka nende liikumiste endi verine vastasseis.

Organiseerunud inimeste ja grupeeringute oht ühiskonnale algab sealtmaalt, kus lõppeb nende alluvus seadustele ja ühiskonnakorrale, ning kus lõppeb ka ühiskonna teatud kontroll nende üle, või läheb see kontroll märkamatult ja sujuvalt üle kellegi teise kätte. Olenevalt organisatsiooni, või oragniseerunud inimeste eesmärkidest, sihtidest ja tegevusvaldkonnast, on selline tõenäoline võimalus ohu tekkeks, ning organisatsiooni võimalik ohtlikkus, täiesti erinev.

Paneks siia otsa ka ühe lingi juba vanale, kuid senini kasutatavale materjalile, mille ma ühes teises, VF propale pühendatud teemas juba muidu panin, aga see sobib siia selle arutluse otsa IMHO ideaalselt.

http://digi.lib.ttu.ee/i/?623
Fucs kirjutas:
Borja kirjutas:Vabariigi lapstasemel meedia selle nädala "suursaavutus" siis - Odini sõdalaste sekka olla end kirja pannud hulka "kõrgeid sõjaväelasi ja kaitseliitlasi" :lol:

Senimaani ei ole ühtegi sarnast "kõrget sõjaväelast" suudetud tuvastada :lol: :lol:

Võib-olla peaks meie lapsmeedia lapsesuude käest lihtsamalt küsima - "kui kõrge on kõrge?" Või oleks relevantne hoopis selline küsimus - "mitu klassi (haridust) on sellisel meediatootjal? :lol: :lol: :lol:


Nali naljaks aga see, et mingi kirjatsura mõttetu mölina peale hakatakse KV/KL juhatajaid rivistama ja "arupäristama" - see on ikka täiesti haige.. Ja teadatuntud riiakas vasakpoolne muulasest minister (loomulikult) ka kohe riigikaitse sõjaliste juhtide vastu kõvatamas :x

Tra - no kirbutsirkus kuubis.. Või hoopis teadlik diversioon? Kelle algatet // kelle vastu siis :?: :?:
Austet Borja.
Minu arust olid just Sina see, kes siin foorumil juba ammu esimesena käis välja, et VF hübriidsõda meie vastu on juba alanud ja käib täie hooga. Jääb üle vaid kaasa noogutada ja tõdeda, et nii ongi. Ilmselt jah, ei ole igasuguste jumallike sõdalaste ja nende meedia "lapsesuude" taga otseselt VF karvane käsi, aga no kas siis omast lollusest, või lollusteni juhtimise tulemusena, mängib siinne varumeeste pink õhinal kaasa väljakul oleva vastasmeeskonnaga. Loodetavasti tahtmatult, mis ei muuda aga kahjuks lõpptulemust.

Avaldused stiilis "Kui ei oska juhina käituda, astuge tagasi" nt. EKV ja EKL kõrgemate juhtide suunas, ei ole IMHO enam niisama rahvale nalja ja tsirkusetegemine, vaid otsene varjatud rünnak meie kaitsevõime vastu. Võib küll olla lolli peaga tehtud "tahtmatu" rünnak, aga see ei muuda asja olemust.

Mingi aeg tagasi, kui tulid need esimesed uudised meie OS kohta ma avaldasin siin kartust, et igasugused sellised liikumised (olgu nad ajendatud millest tahes ja kui üllatel eesmärkidel tahes) on paratamatult sisemist julgeolekut mõjutavad ja võivad väga kergesti muutuda/saada tööriistaks erinevatele huvigruppidele. Kui vastasel on tahtmine ja oskus kõike automaagiliselt kätte jooksvaid teemasid enda huvides ära kasutada, suunata ja lõpuks ka enda tööriistana üle võtta, siis ta seda ka teeb. Selles ei kahtle ma hetkegi praeguses üldpoliitilises olukorras.

Ega see kaitsejõudude/jõustruktuuride osalemise keeld (lahusus) igasugustes X liikumistes ei ole niisama sisse viidud ja lambist võetud.
Kodanike võimalus poliitilise tahte kujundamisel kaasa rääkida, täidesaatvate organite seotus seadusega ja põhiseadusega määratud põhiõigustega on järgnevateks õigusriigi olemuslikeks osadeks. Need meetodid peavad pakkuma kaitset nii riigi omavolitsemise eest, kui ka üksikisikute või gruppide anarhilise vabaduse kuritarvituse vastu. Kui aga soovitakse sõjalist sfääri kujundada võrdselt tsiviilsfääriga vastavalt õigusriikliku korralduse institutsioonide paljususele, siis muutuks see sõjaväe funktsioonide täitmisele suureks ohuks ning paneks kahtluse alla selle instrumendi tõhususe, mis peaks “ultima ratio” õigusriigi eksistentsi tagama.
http://www.just.ee/sites/www.just.ee/fi ... kaitse.pdf

Mul pole praegu kahjuks aega uurida ja puurida, kust konkreetselt sai alguse kohvipaksult võetud väide, et
Odini sõdalaste sekka olla end kirja pannud hulka "kõrgeid sõjaväelasi ja kaitseliitlasi"
aga see oleks minu arust äärmiselt huvitav.

Kokkuvõttes on SENI ja ESIALGU nendest OS-idest tekkinud või (sihilikult)tekitatud ainult mingeid probleeme, või siis teemasid, mis näivad/peavad välja paistma probleemsetena. Ja seda juba enne, kui nad meil midagi konkreetset teha on jõudnud. Vaadeldes riigi peamiste rääkivate peade ja enamuse meedia meelestatust "pagulasküsimustes" ja kõige muuga, mis sellega seondub, oli selline asjade käik minu arust ka etteennustatav.
Ja neid erimeelsusi "pagulasküsimustes" nii Euroopa, kui üksikute riikide tasandil, on võimalik juhtida ja ära kasutada oma huvides teatud meile kahjulikel huvigruppidel.

*

Osaliselt seonduvat (ja IMHO ka niisama huvitavat) ajaviitelugemist aastast 2000-2002
.....Ülaltoodu annab aluse väita, et üks kolmandik inimkonnast on suhteliselt hõlpsasti manipuleeritav. See osa annab endast aeg ajalt märku igas riigis. Enamasti on just nemad need aktiivsed kodanikud, kellelt pärineb nn. initsiatiiv altpoolt. Nad kaebavad ja hädaldavad, nõudes üha uute seaduste muutmist või vastu võtmist. Neilt lähtuvat initsiatiivi võib ära tunda ettepanekute ajakohatusest. Tõstatatud probleeme kas ei eksisteeri või pole nad antud momendi valupunktis.
https://docs.google.com/document/d/1wwo ... YdB_o/edit


************************************************************************

Liikumisel on kaks FB lehte.
Soldiers Of Odin Estonia (avalik kogukond)
https://www.facebook.com/Soldiers-Of-Od ... 5/?fref=ts
Meeldimisi tänase seisuga 6455

ja Soldiers Of Odin Estonia support (Suletud grupp)
https://www.facebook.com/groups/1677674 ... 3/?fref=ts
Liikmeid tänase seisuga 5280

Kiirel sirvimisel tundub, et ca 1/4 on õrnema soo esindajad.
Vähemalt üks liige, kes laigib oma FB kontol muuhulgas ka nt. UKR gängareid.....

Lisaks on ka valmimisel koduleht, mis peaks valmis saama 10 päeva pärast:
http://www.soldiersofodin.ee/

************************************************************************

VF ja muu venekeelse meedia kajastused....

16.02.2016 11:18
Финские «Солдаты Одина» готовы к «интеграции» русских в Эстонии
Финская криминальная группировка «Солдаты Одина» (Soldiers of Odin), выступающая против размещения в Европе беженцев из Северной Африки и Ближнего Востока, начала активную вербовочную деятельность в Эстонии. Координаторы эстонского филиала Soldiers of Odin заявляют о готовности к «интеграции» в свои ряды русских и русскоговорящих эстоноземельцев.....

....Между тем, в руководстве Кайтселита и Сил обороны ЭР не видят ничего плохого в том, что их подчинённые будут посещать некие «кружки по интересам».

По словам пресс-секретаря Сил обороны Кристель Маасикметс, командование осведомлено о том, что к «Солдатам Одина» присоединились некоторые военнослужащие эстонской армии, включая и офицеров.
http://baltnews.ee/obc/20160216/1014461247.html
15 февраля 2016, 18:32
«Солдаты Одина» объявили войну мигрантам в Норвегии и Финляндии
Националистические движения в европейских странах набирают обороты. В Финляндии и Норвегии улицы патрулируют так называемые «национальные патрули», которые ведут борьбу с мигрантами.

Подобные организации уже действуют в Германии и Эстонии, теперь появились еще в двух странах Евросоюза.

В организацию, в большинстве своем, входят сильные мужчины в «отличительных» черных куртках с надписью «Солдаты Одина», они занимаются проверкой документов на улицах своих городов в принудительном порядке.
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 2-gcjk.htm
14:54, 13 января 2016
«Истинные финны» поддержали «Солдат Одина»
Организаторами таких групп обычно выступают активисты крайне правых взглядов. Например, Мика Ранта, организатор патруля «Солдаты Одина» в Лапландии, называет себя национал-социалистом.
https://lenta.ru/news/2016/01/13/odinsoldiers/
10 февраля 2016
15:34
Финские неонацисты намерены бороться с мигрантами в Эстонии
Руководство эстонского филиала финской неонацистской группировки Soldiers of Odin («Воины Одина») выступило с заявлением о том, что считает своей первостепенной задачей организацию антиправительственных митингов, а не патрулирование улиц, как сообщалось ранее.
https://eadaily.com/news/2016/02/10/fin ... -v-estonii
Финляндия: неонацисты защищают местных женщин от мигрантов
http://kuluary.net/article/finlyandiya- ... -migrantov

«Финская полиция одобрила создание неонацистской гвардии против мигрантов»
Об этом заявил финский правозащитник Йохан Бекман :mrgreen:
http://newsbalt.ru/news/2016/01/08/fins ... zdanie-ne/

Эстонские власти: "Россия может финансировать набирающее популярность антимигрантское движение "Солдаты Одина"
15 февраля 2016
http://topwar.ru/90914-estonskie-vlasti ... odina.html

Sama tegelaste grupp, kes tootis ja toodab analoogseid SinuTuubi "vidiosid" UKR "fašistide" kohta, on vaevaks võtnud SinuTuubis ka OS teemat käsitleda
Неонацисты - "Солдаты Одина" подняли голову в Финляндии
https://www.youtube.com/watch?v=xum22CD_SpY

JNE

************************************************************************************

MUU


https://youtu.be/L9isQ3A4cAU
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1740
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas maksipoiss »

15.02 kuupäeva Ringvaates Riisalu seisukohad väga ok http://etv.err.ee/v/meelelahutus/ringva ... /ringvaade
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Fucs »

Link Riisalu videole oli ka üleval muidu 8)

Ja enne jäi kogemata maha see....

IRLi liige Riina Solman asus nn Odini sõdalastega liitunud kaitseväelaste ja kaitseliitlaste kaitsele: "Nüüd on vaja Eesti mehi kohitsema hakata!"
DELFI 18.veebruar 2016 10:52
http://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=73718591
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See Odini probleem on samasugune nagu olid sinimustvalge vormitunnuse ja pommitaja jopega tegelased 2006-2007 Tõnismäel - st laheneb ise aja jooksul. Kui põhiprobleem (2007 pronksmees) on lahendatud.

Mida rohkem igasugu Soonvaldid oma klikihimus seda rambivalgusse tõstavad, seda rohkem vene peavoolumeedia seal lõugu lõksutab - igasugu fashistidele viitamised on seal aiva kasuks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Roamless »

Pean siin Trummiga nõustuma. Odinlased on meie oma meedia toode. Kui poleks meediakajastust koosneks kogu odinlaste punt kolmest eestlasest küprokihundist Soomes. Igasugused pidevad viited natsidele, sidemetele kaitseväelaste ja kaitseliitlastele meie meedias on vesi Vene propaganda veskile. Enam ei peaks nad ise uudistele värvi lisama, vaid piisab näiteks Päevalehe uudiste tõlkimisest. Ei imestaks, kui venelased hakkaksid siin oma igasugu MTÜ-dega ka sama rida ajama ning kohalike odinlastega kontakti otsima. Hetkel on neil selleks suurepärane võimalus, mingisugused "lastekaitsed" ei leia Eestis nii laia kõlapinda.
Lausa ehmatav oli lugeda viimast sotsioloogilist uuringut, et eestlased peavad põhimureks pagulasi, mitte aga sotsiaalprobleeme (elanikkonna suhteline vaesus), rahvastiku vähenemist, väljarännet ja vaikselt hiilivat majanduse stagneerumist. Paistab, et meedia ja poliitikud on loonud tänases Eestis kena pseudoteema, mille seljas ratsutada, sest isegi 1000 pagulast ei muudaks Eestis tegelikult eriti midagi (kui just ei impordita 1000 noormeest otse ISIS-e treeningulaagritest), kuid siin on palju tõsisemaid probleeme, kui mingisugused pagulased, keda siin ei ole ja kellest enamik siit peale lühiajalist viibimist tõenäoliselt kiirelt jalga lasta üritab ja seda mitte kohalike rassismi, vaid kehva kliima ja olematute sotsiaaltoetuste pärast.
Unforeseen consequences
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas herman30 »

Äkki on ka Eestis vaja anti-Odinistid nagu Soomes ehk Loldiers of odin. :)

https://www.facebook.com/Loldiers-of-Od ... 2171820084

Pilt
mutionu
Liige
Postitusi: 1467
Liitunud: 08 Nov, 2005 15:52
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas mutionu »

Mis need targemad on?
London Bridge
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 15 Aug, 2015 18:48
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas London Bridge »

Nõustun pigem eelneva postiga, et teatud tasemele ei ole mõtet langeda. Nagu ütleb eesti vanarahvatarkus: ironic sh*tposting is still sh*tposting.
My fair lady.
Kasutaja avatar
Cosmos
Liige
Postitusi: 107
Liitunud: 08 Veebr, 2014 18:06
Asukoht: Tõrva
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Cosmos »

Näod tundmatuseni ära võõbatud, märulipolitsei kaitse all, on vasakäärmuslased karjas julged küll! Aga iga uhke mõnitamine saab kord otsa ja kari pudeneb laiali igaüks oma urgu - üksinda. Ja näolt on värviriismeid lõplikult ja kiiresti ära koristada raske... Ja märulipolitseid pole enam käepärast.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2075
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas krizz »

maksipoiss kirjutas:15.02 kuupäeva Ringvaates Riisalu seisukohad väga ok http://etv.err.ee/v/meelelahutus/ringva ... /ringvaade
Väga ok? Pigem vana klouni võitlus oma fantaasiaga loodud tontidega. Annan kohe ka lahke loe kõigile soovijatele solvuda! Olge lahked! :lol:
Pole ju teematki. Kuid hirmud Odinlaste ees on meeletud, palju suuremad, kui immigrantidest kurjategijate ees. Kas pole kummaline? :roll:
Mis faktid meil on?
1) Immigrandid panevad toime ebaproportsionaalselt palju kuritegusid
2) Politsei ei jõua (või ei julge) sageli reageerida, on suunised ka immigrantide kuritegude mahavaikimiseks
3) Eurooplased on selle kõige tõttu õigustatult hirmul, poliitikute/politsei rahustav ja manitsev jutt enam ei toimi (võib ka öelda, et feminismiga ehk hea sõnaga siiski toore jõu vastu ei saa, selleks kõlbab ainult vastujõud, paraku)

Kui politsei oleks Euroopas kohe alguses oma tööd teinud, siis ei oleks meil täna paljudes riikides linnaosi, kuhu isegi politsei ei julge minna ja kus kehtivad omad seadused. Ei julgetud reageerida, sest see oleks ju rassism. Asi läheb tasapisi hullemaks aga mingit adekvaatset reageeringut ikka ei tule (kuid kui lõpuks häda sunnib reageerima, peab see olema palju julmem, kui oleks olnud alguses - aga parem hilja, kui mitte kunagi). Muidugi siis kohalikud organiseeruvad ise. Peavadki seda tegema, sest häda sunnib. Kui nad hoiavad üheainsagi vägistamise vms kuriteo ära, on nad end õigustanud ja muud vaja polegi.

Kloun Riisalu ei anna endale üldse aru, millest ta räägib. Esiteks pole Odinlased ju immigrantide kui selliste vastu, vaid ainult kuritegelike immigrantide vastu. Mitmel pool Euroopas on "Šhariaadipolitsei" patrullid, kes näiteks kurjustavad napilt riietuvate naistega, alkoholi ostjatega jms. See on ebanormaalne, mitte Odinlased. Pealegi Eestis neid veel polegi. Pole teada ka, et nad mujal oleks midagi kuritegelikku teinud, kuid ka siis ei puutuks see Eestisse ja Odinlastesse tervikuna. Ka Kaitseliidus ja Politseis on pätte aga keegi ei hakka nende pärast üldistusi tegema. Lisaks Kaitseliit ja Politsei just eriti ei hiilga oma patrullimisega seal, kus neid kõige rohkem vaja oleks. Seda nii Euroopas, kui ka meil. Politseinikke pigem koondatakse, paljudesse sihtkohtadesse kohalejõudmisega on suuri probleeme.

Sõnaga klounid võtku tabletid ära, rahunegu maha, saagu oma sisemistest hirmudest ja soovmõtlemistest võitu ja siis tulgu avalikult sõna võtma. Aitab juba sellistest isehakanud "tarkadest", rahva (mõtlema) õpetajatest. :twisted:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Fucs »

krizz kirjutas:Esiteks pole Odinlased ju immigrantide kui selliste vastu, vaid ainult kuritegelike immigrantide vastu.
Väike täpsustus:
Soldiers Of Odin Estonia
14. veebruar kell 8:50 ·
RÜE.png
RÜE.png (120.32 KiB) Vaadatud 11799 korda
Ka meie saame seal sõna
smile-emotikon
Tule ise ja võta sõbrad ka kaasa!
Kuna see üritus haakub otseselt meie ideede ja sihtidega, siis igaüks, kes vähegi soovib meiega liituda, peaks ennast kohale vedama.
Nagu öeldud: PUUDUMIST VABANDAB VAID SURM!
https://www.facebook.com/16709886431846 ... =3&theater

OS on kindlasti "kuritegelike immigrantide vastu", aga eeskätt nn. "sundsisserände" (nn "kvoodipõgenike") vastu, mis on võimalike "kuritegelike immigrantide" probleemi üheks aluseks ja lähtepunktiks.
Siinkohal ei ole vahet kas see tegelane kes tülitab teisi on must või valge, moslem või kristlane jne.
Seega jah, odini sõdurid kaitsevad sind tänaval ükskõik kelle eest sul on tarvis kaitset.
Siit võiks tuletada, et OS ei ole mitte ainult "kuritegelike immigrantide vastu", vaid "kõikide kuritegelike kodanike vastu"

Mina olen ka selle sundsisserände ja nii kuritegelike immigrantide, kui kuritegelike kaaskodanike vastu, olenemata nende rahvuskuuluvusest ja kodakondsusest.
*Remark: Ei ole OS ega RÜE liige.


************************

Viimased arvamused ja meediakajastused.

Kaitseliidu juht: Eesti ei vaja Odini sõdureid (Video)
ERR 18.02.2016 19:29
http://uudised.err.ee/v/eesti/0b81ed5e- ... i-sodureid

Odini sõdurite eestvedaja: omakohut me kindlasti mõistma ei hakka
ERR täna 9:52
http://uudised.err.ee/v/eesti/c99fec6b- ... a-ei-hakka

**************************

Minu meelevaldne tähelepanek.
Idee on saanud tugeva tõuke ilmselt ka Norra seriaalist "Okupeeritud"
"Okupeeritud" esilinastus 27.09.2015
Esimesed S.O.D. patrullid Soomes 2015 oktoobri algusest alates.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Fucs »

Veel eilseid ja tänaseid kajastusi.

Raivo Aegi arvamus
Aeg taunib liitumist Odiniga: see algatus jääb halli tsooni
Siim Randla, 20. veebruar 2016, 06:00
http://www.ohtuleht.ee/719021/aeg-tauni ... lli-tsooni

Andrus Kivirähk`i arvamus
Kas rahvas on haige?
19. veebruar 2016 23:55
http://epl.delfi.ee/a/73721701
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas herman30 »

Fucs kirjutas:Minu meelevaldne tähelepanek.
Idee on saanud tugeva tõuke ilmselt ka Norra seriaalist "Okupeeritud"
"Okupeeritud" esilinastus 27.09.2015
Esimesed S.O.D. patrullid Soomes 2015 oktoobri algusest alates.
Mina küll nii ei arva. Suured massid imigrante hakkas tulema septembris Soome ja selle pärast need S.O.O. hakkasivad patrullima.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2075
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas krizz »

Tegelikult on, vähemalt peaks olema, igal kodanikul kohustus sekkuda, kui pannakse toime kuritegu. Ega selleks ei pea tingimata olema Odini (või kasvõi Timbulimbu) sõdur, piisab kui ollakse mees (noh tema iganenud mõistes). Nii Kölni kui ka paljude teiste Euroopas toimepandud kuritegude juures panebki hämmastama see, et kus olid seal ajal mehed? Miks üldse nii vähe sekkutakse? Inimeste passiivsus jääb nii mõneski videos silma. See teeb kurvaks, sest nii saavad kurjategijad üksnes julgut-jultumust juurde.
Üksi teatud piirkonda patrullima minemaine võrduks VIP piletiga reanimatsiooni. Seega on organiseeritusel selged plussid.
Paljusid näikse häirivat ka Odinlaste hirmuäratav välimus (meenutavat seda ja toda). No tegelikult on aegade hämarusest saati püütud oma vastastes välimusega (ja ka hirmsate kuulujuttudega) hirmu külvata. See on psühholoogilise mõjutamise osa. Siinjuures meenub kuidas vist Jõhvis Pronksmässu ajal, kui Kaitseliit patrullis, panid "idamaalastest" märatsejad end kuulekalt pikali, käsku saamatagi.
Võiks ju ka roosades dressides ja lillekimbud käes patrullida aga... :scratch:
Samas muidugi ei ole Odini sõdurid lahenduseks probleemile. See on vaid teatud leevendus. Muuta saavad seda vaid suured ja radikaalsed poliitilised otsused.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Fucs »

herman30 kirjutas:
Fucs kirjutas:Minu meelevaldne tähelepanek.
Idee on saanud tugeva tõuke ilmselt ka Norra seriaalist "Okupeeritud"
"Okupeeritud" esilinastus 27.09.2015
Esimesed S.O.D patrullid Soomes 2015 oktoobri algusest alates.
Mina küll nii ei arva. Suured massid imigrante hakkas tulema septembris Soome ja selle pärast need S.O.O. hakkasivad patrullima.
Jah.
Põhjuseks on loomulikult migrantide massid.
Ma mõtlen seda, et S.O.O kui UUE organiseeritud liikumise ÜHEKS ideeliseks toeks võib olla ka see seriaal. Eeskujuks/ideeks organiseeruda üldrahvalikuks liikumiseks mingi uue patriootliku nimetuse all kodanikualgatuse korras.
Lihtsalt sündmused langevad kokku nii ajaliselt kui sisuliselt (kodanikualgatuse korras organiseeritud vastupanu).

Kindlasti aga mõjutab selline seriaal vaatajaid ühinema selliste organiseeritud vastupanuliikumistega, või neile toetust avaldama. Sellises seriaalis on n.ö. "puust ette ja punaseks" tehtud, millised arengud võivad sündmustel olla ja millised on tavainimeste võimalused nendele vastu astuda/seista.

Ega liikumise algatajad olid juba organiseerunud ammu enne S.O.O. loomist (SVL ametlikult tegev 2008 aastast)
Enne S.O.O loomist patrulliti ka tänaval ja organiseeritult
Soldiers of Odin grupeering ei ole Soomes esimene selline. Juulis asutas rahvussotsialistlik Soome Vastupanuliikumine kodanikest tänavapatrullid Oulus.
http://maailm.postimees.ee/3356187/soom ... epatrullid

28.7.2015 klo 11:58 | päivitetty 28.7.2015 klo 15:54
Aktivistien katupartio liikkuu Oulussa
http://yle.fi/uutiset/aktivistien_katup ... sa/8187049
Soldiers of Odin (suom. Odinin soturit) on suomalainen katupartioyhdistys. Se aloitti toimintansa lokakuussa 2015 Kemissä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Soldiers_of_Odin

Aga nagu ma ütlesin, siis see võimaliku seose nägemine oli mul meelevaldne :wink:
Lihtsalt tähelepanek.

****************************
SVL on tarkka kopio Ruotsin vastarintaliikkeestä, ja Suomen Kuvalehti arvioi, että sitä myös johdetaan Ruotsista käsin
SMR kuvailee tavoitteekseen luoda pohjoismainen kansallissosialistinen tasavalta yhdessä Suomen vastarintaliikkeen ja Norjan vastarintaliikkeen kanssa.
Valtakunnan on tarkoitus koostua Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja mahdollisesti myös Baltian maista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_vastarintaliike
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist