Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40134
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kui ma ka siin korra piiksatasin, et:"Õige eestlane peaks erialaselt meistriks pürgima, kaitsma riiki, tegema kolm last, kõnelema eesti keeles."
Pange tähele ei maininud päritolu, nahavärvi ega miskit.
Siis lennati mulle ka mingite natsisüüdistustega kaela ja topiti sõnad suhu.
Siia on viimasel ajal visanud kõvasti igasugu parteide valvetrolle (võib-olla seoses Postimehe anonüümse kommentaariumi sulgemise järel).
Jääb vaid mõelda, mis hakkab juhtuma, kui Delfi peldikusein ükskord suletakse :D

Aga ära lase ennast heidutada, vanakooli kasutajad arvavad laste, keele ja riigi kohta sinuga samamoodi, ka siis kui nad seda ei ütle.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Roamless
Liige
Postitusi: 3808
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Roamless »

Minuarust on viimase aja pingete taustal suurenenud hoopis näiteks Delfi kommentaariruumis Kremli valvetrollide hulk. Näiteks järjekordset Vene lennukite USA sõjalaevast tehtud ülelennu artikkli kommentaariruumis ei võtnud Delfi maha selgelt riigivastaseid kommentaare, kus mingi registreeritud tegelane ütles, et Baltimaad ongi Venemaa territoorium, kus USA-l pole asja. Samuti vaadates Karilaiu viimaseid sõnavõtte, tundub, nagu saaks ta palka mitte meie maksumaksjalt, vaid koos Savipätsiga Moskva saatkonnast. Ei hakka rääkimagi tõenäoliselt jälle mingi ca 100 000 euri maksvast TTV sarjast, kus mõnitatakse Eesti kohtusüsteemi ja käimas olevat korruptsiooni protsessi.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40134
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Telhvi eesotsas selle Soonvaldiga on lihtsalt näide sellest, kuidas raha ei haise.
Seal ei pruugi üldse ollagi mingit venemeelset motiivi, lihtsalt reklaamiandjad maksavad klikkide järgi ja mida kõvem ja "intrigeerivam" teema on (ning mida rohkem seal tatti loobitakse), seda kasulikum portaalile. Samamoodi annavad klikke need vene trollid, kes sobiva teema ilmumisel tõttavad sinna paska loopima. Seejärel eestlased, kes lähevad sinna omade eest seisma. Sel põhjusel hoiavad nad üleval seda venekeelset telhvit ning tõlgivad sinna uudiseid, mis tiba erinevad eestikeelsetelst. Et rohkem trolle, klikke jne.

Sattusin kord kuulama saadet, kus kõne all oli selle nn venekeelse ERR loomine (ETV+ või mis ta praegu on), kogu teemat illustreeris Soonvaldi hädakisa, kuidas riik sekkub meediaturule ja kuidas see ETV+ pahasti on).

Mul tekib homeeriline naeruhoog alati, kui Telhvi või temaga seotud inimesed kuidagi viitavad enda eestimeelsusele. :)
Ega siis raha teenimine ei või käia vahendeid valimata, isegi majandusteaduskonna esimesel kursusel on kohustuslik aine nimega "ärieetika". :?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas kana tagumik »

Keskpartei tulevik saab olema huvitav. Savipäts on vähemalt väliselt seniilne ahervare.
Mitte väliselt vaid ongi, juba mõned aastad. Hoitakse topisena ees, reaalseid otsuseid tema selja taga teevad teised. Seda teavad ka teist parteide tegelased, kes loodaks keskiga ühte heita, st kõik teised. Reform ka, õigemini eeskätt: saaks uue koalitsiooni tehtud, on kaugele näha, et oma praegusi koalitsioonikaaslasi ei sallita silmaotsaski.

Sellest ka savisaare sõimamine: kuna on topis, siis tegelikud niiditõmbajad pihta ei saa ja nii ongi lootus hiljem ühte heita.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Avatar »

Mulle tundub juba mõnda aega, et kogu see K sisevõitlus on üks suur poliittehnoloogia.
Saab pidevalt avalikuse tähelepanu.
Hulk K suhtes neutraalseid või pettunud valijaid leiavad vanas S -sis patukoti ja süüdlase kõigis K jamades.
Hulk teistes erakondades pettunud valijaid on valmis andma K -le võimalust.
Temake S saab nende valijate empaatia ja vana S-i pensile siirdamisel kiiluvees K nende hääled.
Vana S on nagu halbade laenude pank. Või siis märter.

Temake S on intelligente inimene ja kõva võitleja, aga alati kui igasugused K afäärid hakkavad jõudma selle punktini, kus võiks patused seina külge lüüa, siis temake alati ei tea, ei ole tõendeid, ei soovi, ei julge jne. Ja enamuses need muud K "siseopositsionäärid" sama moodi.
See on tore fantaasia küll, kus mitmekünetuhandelist lambakarja juhib üks kuri oinas. Lambad ei tea midagi, ei aima midagi, on nii heatahtlikud ja oma läbini heast loomusest ka usaldavad, lojaalsed ja sõnakuulelikud.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Manurhin »

Vanade erakondade aeg hakkab lihtsalt ümber saama. IRL vaagub valimiskünnise piiril, KE meenutab gaase täis laipa (suur ja vägev küll, aga kauaks?) ja reffil on juba rõivas väljas, väheke veel ja läheb pauguga lõhki :D .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7205
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Olles kunagi tuttav mõne Eesti parteitegelasega(kes lahkudes parteipoliitikast said suht vabamalt rääkida),siis härrased,siis üheks oluliseks motivatsiooniks kõikidel parteidel,kes parlamenti pääsevad on see va samane raha.Ärgem olgem nii naiivsed,et kõike seda tehakse seal mingite aadete eest,see tuleneb meie parteide rahastamisest,kus sissesaanud hakkavad tulemuste eest maksumaksjate kulul koheselt elama.
Nii,et kui me tahame vaadata,kes võiks hakata kaduma,siis peaksime vaatama annetuste ja kohtade arvust tulenevat sissetulekut.Ja sissetulek puudutab kõiki,ka opositsooni.Ei ole veel ükski parlamendierakond teatanud,et mehed esitame seaduseelnõu,kus see nn.parlamendi pearaha ära kaob.Vabaerakond,kes kõige suurema hurraga seda valimistel propageeris on ka vaikseks jäänud,nüüd vist esitasid eelnõu 50% kärpeks.
Kui me tahame ausat konkurentsi,mis ka oleks tervitatav parlamendi välisele poliitelule,siis see pearaha tuleks üldse kaotada ja lubada ainult avalikke annetusi.
Ja kui mõni parteitegelinski hakkab oma nimel mingeid sissemakse tegema,siis maksuamet kaela,sest inimese sissetulekuid on nüüdsel ajal väga lihtne kontrollida.
Kui sul ikka palk on näiteks aastas 10000EUR näiteks(palgad,mingid aktsiasissetulekud,honorarid-neid mis tegelikut makstakse aga mitte selliseid nagu Savikas off shoriga sebib,jne),siis tuleb sealt elatusmiinimum maha võtta(noh,ei saa inimene ju ilma sõõmata olla) ning ülejäänust tehku siis oma annetusi.
Selles kontekstis ma Kesikute hukku ja reformarite pauku küll ei näe.Mõlemal on,kas varjatud või varjamata rahatulu hetkel piisav,et sellega valijad propaga ära lollitada.Jah IRL on hetkel kõige lähemal sellele punasele joonele,mis ei taga sissetulekut.Eks Eesti ärimehed vaata ka neid tabeleid ja hindavad,kellele valimistsükliks annetada või mitte ja IRL on selgelt punase laternaga hetkel.
Ja Kesikutel on veel sellise riigi seljatagune,kes saab musta raha pesta mõõtmatult.
Ja kui Vene kanalites õeldakse,et Savi za nas,siis nii selle vaatajaskond ka hääletab.Ja seda on Eestis ca.20 prossu.
Miks käib hetkel positsoonisõda kesikute sees on just see soov olla vajalikul momendil kulbiga supiliigutaja rollis,muud seal ei ole midagi.Aga ma arvan,et Savika favoriidid nagu Kaljulaid ja Toome Jana,lihtsalt omavad paremat võimalust kulp endale saada.
Selles suhtes oli see EKRE karjatus,et järgmised kohalikud valimised panevad nad Tallinnas kinni,ikka suht naljakas kuulata.No ei ole neil seda tasuta Vene kanalite reklaami tulevikus ja suurt raha esiteks ja teiseks,ükski venekeelne valija lähima 20 aasta jooksul ei hakka eestlust reklaamivat erakonda pooldama.
Kui vabariik taastati,siis pidasin alguseks,kus mingi koostöö kogukondade vahel toimiks,vähemalt 3 põlvkonna pikkuseks.Minu lapsed on esimene uue vabariigi põlvkond,kes nüüd kahekümmnendates,teine hetkel sirgub,kolmandat ootame ehk siis see nõuka mälestusega vanka Eestis peab lihtsalt manalasse minema,mis murraks traditsioone ka selle elanikonna hulgas.
Küll on aga huvitav see,kui IRL seltskond järgmisel valimisel jääb aia taha,siis on kaks võimalust.Nagu see juhtus Koonderakonnaga,kus Vähja Tiidu loobumisel,ei leidunudki uut karismaatilist juhti ja erakond lagunes või nagu EKRE-ga,kus tehti tugev remont,alustades nimemuudatusega ja lõpetades oma baasi ümberhindamise ja kindla peale väljaminemisega just maapiirkondades(meenutagem,et kunagi raisati suht palju valimisraha ka Tallinnale),mis tagas nende ellujäämise.
Kui IRL laguneb,siis osa kappab Reformi,just see Res Respublika osa,osa läheb EKRE-sse ja osa Vabaerakonda.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=74290953
Selles jutus ma veel seniilsust Savika peas ei näe.
Aga selle Delfi kommide ja artiklite poliitika on selgelt suunatud raha teenimisele,ma olen Kapten Trummiga siin täiesti ühel meelel,selle tõttu loengi ainult sealt spordiuudiseid.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Manurhin »

kaugeltuuriv kirjutas: Ja kui mõni parteitegelinski hakkab oma nimel mingeid sissemakse tegema,siis maksuamet kaela,sest inimese sissetulekuid on nüüdsel ajal väga lihtne kontrollida.
Nagu kasvõi sest panamaleaksistki näha, ega pole ikka väga lihtne küll. Lihtne on kontrollida vaid lihtsa tööinimese või pensionäri sissetulekuid. Need tegelased, kes justkui omavad villasid, kalleid autosid ja jahte, on maksuameti silmis sageli lausa varatud. Kogu kraam kuulub paberite järgi näiteks kellelegi Umbuluulale, kes elab kusagil Filalilla või Zingazulu saarel ja eks katsu seda tegelast sealt kätte saada.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Lemet
Liige
Postitusi: 19935
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Lemet »

Siia on viimasel ajal visanud kõvasti igasugu parteide valvetrolle (võib-olla seoses Postimehe anonüümse kommentaariumi sulgemise järel).
Jääb vaid mõelda, mis hakkab juhtuma, kui Delfi peldikusein ükskord suletakse
Suleta seal midagi, pigem pekstakse PM toimetuses praegu peaga vastu seina ja vannutakse oma lollust(üllatus-üllatus). Esivõitleja Merit Kopli arendab juba mõnda aega kunstisuhteid Saksamaal ja kommentaariumis saavad kommenteerida tegelased nimega Jüri Surebhommeära...saab näha, millas lõplikult käpad püsti aetakse. Lubatud uut taset ei paista aga kuskilt, needki vähesed, kes kommenteerivad, ei hiilga erilise mõttelennuga, pigem vastupidi, enamus "nimelisi ja tuvastatavaid" kommenteerijaid põhjavad Euroopat, NATOt ja pindosse ja kiidavad Venemaad.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7205
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Nagu kasvõi sest panamaleaksistki näha, ega pole ikka väga lihtne küll. Lihtne on kontrollida vaid lihtsa tööinimese või pensionäri sissetulekuid. Need tegelased, kes justkui omavad villasid, kalleid autosid ja jahte, on maksuameti silmis sageli lausa varatud. Kogu kraam kuulub paberite järgi näiteks kellelegi Umbuluulale, kes elab kusagil Filalilla või Zingazulu saarel ja eks katsu seda tegelast sealt kätte saada.
Põhimõtteliselt ,kui tahetakse,siis ka maksuamet koostöös Kapoga ka võtab vahele.Küsimus on tahtmises ja nende tegelinskite sidemetes,kes sedasi pappi pesevad-
Esimene pretsedent selle "unelmate" honoraridega hetkel Savika kaaslusena töös,eks see näitab paljugi ära,kui auklikud on meie seadused rahapesu vastu.Ja need augud peavad parlamenti valitud isikud täis toppima seadustega,küsimus on aga jälle tahtes.
Lemet
Liige
Postitusi: 19935
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Lemet »

Esmapäevases Olukorrast ajakirjanduses pakkus isand Molekul välja huvitava mõttekäigu, kuidas Vanemast Helmest võib president saada. Tasub järelkuulata Kukust.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Manurhin »

Lemet kirjutas:Esmapäevases Olukorrast ajakirjanduses pakkus isand Molekul välja huvitava mõttekäigu, kuidas Vanemast Helmest võib president saada. Tasub järelkuulata Kukust.
Lisaks kõigele on saate lõpulaul on veel omalaadne paroodia parodeerimine :lol:
Link saatele: http://podcast.kuku.postimees.ee/saated ... rjanduses/
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas tympsa »

Jaak Jõerüüt ütles, et on valmis kandideerima Eesti presidendiks.

http://www.postimees.ee/3666979/joeruut ... esidendiks

Tõepoolest, võib-olla juba aitab neist endistest partorgidest Eesti juhtpoliitikutena ? Üks, EKP Keskkomitee büroo liige ja kohakaasluse alusel Juri Andropovi asetäitja NSVL Ülemnõukogu Presiidiumi liinis meil juba oli presidendiks, teine, roodu zampolit ja EKP rajoonikomitee sekretär oli pikka aega peaministriks - kumbki ei õnnestunud hästi.

Võib olla prooviks nüüd mõnda seesugust, kelle parteiline karjäär TÕESTI algas alles Eesti Vabariigis või kel seda polegi.Siiber juba neist kommunistidest, kes elulookirjelduses oma esimese ja väga olulise partei maha salgavad.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige
Postitusi: 2192
Liitunud: 04 Veebr, 2012 13:49
Asukoht: Harjumaa

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kulibin »

Jah, ma sooviks presidendina Tarandit.
On üsna vähe põhjuseid miks mitte.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Manurhin »

Üks vähetuntud fakt Mart Helme kohta - mees oskab kenasti laulda ja selle laulu sõnad on samuti tema kirjutatud: https://www.youtube.com/watch?v=ulnzLKQj1nE
https://et.wikipedia.org/wiki/Mart_Helme
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist