Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Puurija »

Venemaa spordiministri antidopingualane nõuandja Natalia Želanovav: ,,Töötame pidevalt selle nimel, et väärtustada meie riigis puhast ja ausat sporti. Järgmiste põlvkondade sportlaste harimine sellel teemal on vajalik. Et midagi tõeliselt muuta, peame informeerima sportlasi juba nende karjääri alguses. Tähtis on rõhuda õigetele väärtustele ning loodame, et seda algatust toetab ka ühiskond laiemalt. Loodame, et meie programm aitab tulevastel sportlastel teha õigeid valikuid."
Venemaa spordiminister Vitali Mutko käis välja idee pidada alates järgmisest aastast Venemaa koolides antidopingu teemalisi loenguid.
http://sport.postimees.ee/3722863/venem ... pesemiseks

Venemaa Antidoping: ,,Määrasime kuuele tõstjale kahe kuni kaheksa aastase võistluskeelu ning ühele judokale neljaaastase keelu."
http://sport.postimees.ee/3722719/venem ... tluskeelud

Soome välisminister Timo Soini: ,,President Putin väisab Naantalit juuli alguses. Soome valitsuse esindajad kavatsevad osaleda tänavu juunis Peterburi majandusfoorumil."
http://maailm.postimees.ee/3722613/puti ... lis-soomet

1940. aastal lõi Stalini salapolitsei eriosakonna inimeste väljaheidete uurimiseks.
Endine Nõukogude agent Igor Atamanenko: ,,Neil päevil polnud Nõukogude Liidul selliseid pealtkuulamisseadmeid nagu tänapäevastel luureagentuuridel. Seepärast tulid meie eksperdid välja omapäraste meetoditega, et inimestelt infot saada. Salalaborit pandi juhtima Stanini abiline Lavrenti Beria. Jossif Stalin spioneeris enda liitlaste järel, lastes luureteenistusel koguda ja analüüsida nende rooja, et töötada välja riigijuhtide psühholoogiline profiil. Kui väljaheites leidus trüptofaani, järeldati, et inimene on rahumeelne ja vastutulelik. Kaaliumipuudus näitas aga, et ta on närviline ning kannatab unetuse all. Teiste hulgas uuris Stalin ka Hiina diktaatori Mao Zedongi ekskremente. Need koguti, kui Mao käis 1949. aastal Moskvas. 10 päeva joodeti ja söödeti Maod korralikult ning analüüsiti tema väljaheiteid. Pärast väljaheidete uurimist otsustas Stalin alla kirjutada lepingule Maoga. Tualetipoti all asusid selleks mõeldud kogumiskastid. Mao olla hõiganud, et olen siin rohkemaks kui ainult söömiseks ja kakamiseks. Nikita Hruštšov pani labori kinni. Avastasin projekti juhuslikult siis, kui uurisin luureteenistuse arhiivi dokumente."
FSB: ,,Me ei saa kommenteerida seda lugu."
http://www.bbc.com/news/world-asia-35427926
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Ma ei imestaks, aga sõnniku koostis peaks siiski kajastama eelkõige menüüd... St. kõige tõenäolisemalt said nad infot selle kohta, mida nad ise olid esimees Maole pakkunud.
Walter2
Liige
Postitusi: 4001
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Walter2 »

Kriku kirjutas:Ma ei imestaks, aga sõnniku koostis peaks siiski kajastama eelkõige menüüd... St. kõige tõenäolisemalt said nad infot selle kohta, mida nad ise olid esimees Maole pakkunud.
Väljend "Mao sisu" sai koheselt uue mõõtme. :)
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Kanada valitsuse tuleviku-uuringutele keskenduv mõttekoda Policy Horizons Canada prognoosib juba ülejärgmise kümnendi alguseks taastuvenergeetika jõulisemat tõusu ja nafta kui strateegilise ressursi rolli pöördumatut vähenemist.
Tallinna ülikooli tuleviku-uuringute ja strateegilise juhtimise professor Erik Terk meenutas, et vähemalt viimased 15 aastat on räägitud sellest, kuidas kohe varsti saabub peak oil (naftatootmine jõuab ajaloolisesse tippu ja hakkab jäädavalt vähenema – E. R.) ja naftatööstus hääbub. „See jutt on kergelt ülevõimendatud. Tulevik on ikkagi see, mida tähistatakse ingliskeelse väljendiga energy mix ehk energiatootmise eri variantide kombinatsioon,” jätkas ta.
Kanada uuringus ennustatakse, et taastuva energia tootmise kulud muutuvad mõnel pool juba lähiaastatel fossiilsete kütustega võrreldavaks ning tõenäoliselt tekib näiteks mõnel pool Aafrikas ja Lõuna-Ameerikas olukord, et suureneva energiavajaduse rahuldamiseks ei pöördutagi enam traditsiooniliste lahenduste poole, vaid võetakse kohe kasutusele päikese- ja tuuleenergia.

Terk seevastu ei ole kindel, et taastuva energia allikate tehnoloogia progress on kiirem kui arengumaade energia­vajaduse suurenemine. Samuti ei olevat näha, et arengumaades mindaks suureneva energia­vajaduse korral fossiilset ­etappi vahele jättes otse üle taastuvale energiale. „Globaalselt nähakse tohutut kasvu näiteks Indias, kus on praegu tegelikult meeletult väike energiatarbimine, kuid majandus on hakanud kasvama, mis tekitab karjuva vajaduse energia järele,” ütles ta. „Ma väidan, et „rohelise värgiga” tegelevad inimesed ei räägi sageli sellest, kui tohutult suureneb arengumaade energia­vajadus. Euroopas on teine lugu.”

Näiteks tänavu 15. mail ulatus Saksamaal ­tuule-, päikese-, biomassi- ja hüdro­energia tootmine kõrgajal 45,5 gigavatini. Terve ­riigi elektrivajadus ulatus tol päikeselisel ja tuulisel pühapäeval umbes 45,8 giga­vatini, mis tähendab, et peaaegu kogu riigile vajalik elekter toodeti taastuvaid allikaid kasutades. Varem on Taanis sealsete suurte tuuleparkide tootmisvõimsus olnud kuni 140% riigi tarbimisest.
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/uu ... d=74722137
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Raha pole, aga siin on teile Kudrin.
Kaivo Kopli
Eesti Päevaleht
Reformimeistri mainega endine rahandusminister töötab välja järjekordset Venemaa päästekava.

Pärast seda, kui peaminister Dmitri Medvedev paari nädala eest Krimmis käis, jõudis internetti video, kus üks naine kurtis talle kõva häälega, et Krimmi pensionid on väiksed ja selle rahaga ei saa ära elada. „Pension... Võimatu on ära elada. Hinnad on meeletud, enam pole jõudu. Mis tähendab 8000 rubla (praeguse kursiga 106 eurot – toim)? See on närune! Meiega pühitakse jalgu,” kaebas naine Medvedevile. „Raha pole, aga teie pidage vastu,” vastas Medvedev.

Sisse­lõige reaalsesse ellu

„Raha pole, aga vaat siin on teile Kudrin, kes mõtleb välja, kuidas seda raha saada,” parafraseeriti Vene meedias. Nimelt on president Vladimir Putin tellinud endiselt rahandus­ministrilt Aleksei Kudrinilt, keda on millegipärast hakatud pidama vaat et reformimeistriks, uue majandus­strateegia Venemaa jaoks. Putin nimetas Kudrini ka asejuhiks oma majandusnõukogus, mille juht ta ise on. Need sammud näisid viitavat võimalusele, et Kreml võib olla valmis minema ulatuslike reformide teed majanduses, mis on sügavas madalseisus.

Kudrini „käima­tõmbamine” paistis olevat üsna särtsakas. 26. ­märtsil asus ta ­juhtima strateegiliste uuringute keskust, mida on nimetatud võimu­struktuuride üheks peamiseks ajukeskuseks. See asutus saigi presidendilt ülesande koostada pikaajalisem arenguplaan, seda küll alles järgmise aasta suveks. 1. mail määrati Kudrin ka presidendi majandus­nõukogu asejuhiks. Läinud nädalavahetusel toimus Kudrini keskuses konverents, kus osales ligi sada eksperti. Töö käis kolmes rühmas: sise- ja välispoliitika ning julge­olek; võimuinstitutsioonid, kodanikuühiskond ja inim­kapital; majanduskasv ja makro­majandus. Osalejate nimesid ei avalikustatud, ajakirjanikke ligi ei lastud. „See on ainult algus, saime sisse­lõike reaalsesse ellu,” ütles ainsana pressiga suhelnud Kudrin.

Paljude vaatlejate arvates on see, et Kudrini „elluäratamine” tähendab reforme, pigem naeru vääriv. Märki nähakse näiteks selles, et Kudrinit tagasi kampa võttes lasi Putin sel paista nii, nagu rahuldaks ta lihtsalt Kudrini soovi teenida riiki. „Kui ta tahab oma panuse riigi eesseisvate probleemide lahendamisse anda, siis miks mitte,” ütles president.

Sellise „miks mitte” suhtumise puhul tulevad kergesti meelde ka varasemad Putini-aegsed reformiplaanid. On ju neid presidendi lauale asetanud nii kunagine majandus­minister ­German Gref kui ka tema ­järeltulija, praegune keskpanga juht Elvira Nabiullina, samuti peaminister Dmitri Medvedev. Pakutule sai osaks lahjendamine, venitamine, ­solkimine või unustamine.

Moskva liberaalse kallakuga Gaidari majanduspoliitika instituudi analüütiku Kirill Rogovi meelest ongi Kudrin toodud vanasid mänge mängima. Rogov võrdles Putinit mehega, kellele kuulub hobune ja vanker ning kes lubab kaaluda plaane selle autoks ümberehitamisest. „Mingil hetkel lisatakse küljepeeglid, vahetatakse tagumised rattad valuvelgedega variandi vastu, võõbatakse küljed metallikvärviga üle ja lisatakse juhi jaoks konditsioneer. Tulemus on, et näiliselt on täidetud 35% plaanist. Vene valitsus läheneb reformidele sama moodi,” kirjutas ta ajalehes Moscow Times.

Kudrin muidugi teab seda. Valitsusest lahkumisest saadik on ta rääkinud Vene ­juhtkonna suutmatusest korraldada vähegi sisukamaid struktuurseid reforme. Peaaegu kõik tema pakutu on aga kas sügavalt ebapopulaarne või nõrgendaks Putini võimu­haaret. Näiteks on ta arvamusel, et tõsta tuleb makse ja pensioni­iga ning ta on rääkinud ulatuslike institutsiooniliste reformide vajadusest, sealhulgas politseis ja muudes jõustruktuurides.

Peale selle on Kudrin ise tõdenud, et „Pikaajalise arengu kontseptsioon 2020”, mis võeti vastu 2008. aastal ja mida mingi aeg nimetati „­Putini plaaniks”, on täidetud ­mitte rohkem kui 25% ulatuses. Valituse ülesandel töötati 2011. aastal välja ka dokument nimega „Strateegia 2020”, mis aga sisuliselt ongi jäänud välja­töötamise tasemele, läbimata lõpuks isegi valitsusstruktuurides kooskõlastamist.

Mitu tagamõtet

Kudrin paistab püüdvat sellist saatust vältida. Ta on rõhutanud, et uue arenguprogrammi väljatöötamise kõigis etappides konsulteeritakse presidendi, tema administratsiooni ja valitsusasutustega. Nii et 2017. aasta suveks on koos „kõrgel kooskõlastuse tasemel ettepanekud”. „Ja edasi võimuorganid, eelkõige president, juba võtavad ettepanekutest need, mida vajalikuks peavad. Või võtavad tervikuna kogu programmi,” ütles ta laupäevasel pressikonverentsil, pidades võimalikuks, et sellest võib isegi saada osa Putini programmist 2018. aasta presidendi­valimistel.

Kudrini töölevõtmises võib näha mitut tagamõtet. Selles saab näha sedatiivset vahendit toimuvast ärevuses olevale liberaalsele osale ühiskonnast, sh liberaalse orientatsiooniga äriringkondadele. Kudrini naasmine peaks näitama sellele publikule, et võim ei ole kaotanud sidet reaalsusega ja terve mõistusega inimestega.

Teiseks võib see olla ka signaal läänele, et eksivad need, kelle meelest on Kreml teinud panuse isolatsionalistidele. Ja samal ajal võib see olla ka rahusti Kudrini ideoloogilistele vastaste, kellest keegi pole kannatanud. Et las ta siis eksperimenteerib.

Kudrin, see on ju välisjõudude agent

Ajaleht Vedomosti kirjutas kuu lõpus, et mõni päev varem oli toimunud ­majandusnõukogu presiidiumi istung, kus osales ka Putin. Kudrin olevat seal rääkinud, et Venemaa on tehnoloogiliselt mahajäänud maa, et Venemaa peab end kasvõi teisejärgulistes rollides sööma sisse rahvus­vahelistesse tehnoloogia­ahelikesse, et vaja on välis­investeeringuid. Selleks on Kudrini meelest vaja aga vähendada geo­poliitilist pinget.

"Venemaa ei hakka suveräänsusega kauplema," olevat Putin vastanud justkui teemat maha võttes. Kuid Vene meediast teema siiski ei kadunud ja on olnud üleval stiilis, et nojah, mis kraadini seda pinget siis alandada? Unustada Donbass? Anda ära Krimm? Aga kui juba, siis äkki Kuriilid ka? Mida veel? Desarmee­ruda kivikirvesteni? Teha kollektiivne harakiri?

Ja kui see kõik on tehtud, siis kus on garantii, et need müütilised miljardid investeeringuid tulevad? Ei, Kudrini jutt pingete alandamisest järeleandmisi tehes tõestab veel kord seda, et ta on maailma kulissidetaguste jõudude agent, kes püüab kõigi vahenditega Venemaad ja vene rahvast alandada ja hävitada.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40173
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Vaatan, et siin pole eriti tähelepanu pööratud (ei toeta ju VF kohest kollapsit), aga nafta hind on vaikselt tõusnud 34 dollarilt 50 dollarini barrel. :roll:
1940. aastal lõi Stalini salapolitsei eriosakonna inimeste väljaheidete uurimiseks.
Endine Nõukogude agent Igor Atamanenko: ,,Neil päevil polnud Nõukogude Liidul selliseid pealtkuulamisseadmeid nagu tänapäevastel luureagentuuridel. Seepärast tulid meie eksperdid välja omapäraste meetoditega, et inimestelt infot saada. Salalaborit pandi juhtima Stanini abiline Lavrenti Beria. Jossif Stalin spioneeris enda liitlaste järel, lastes luureteenistusel koguda ja analüüsida nende rooja, et töötada välja riigijuhtide psühholoogiline profiil. Kui väljaheites leidus trüptofaani, järeldati, et inimene on rahumeelne ja vastutulelik. Kaaliumipuudus näitas aga, et ta on närviline ning kannatab unetuse all. Teiste hulgas uuris Stalin ka Hiina diktaatori Mao Zedongi ekskremente. Need koguti, kui Mao käis 1949. aastal Moskvas. 10 päeva joodeti ja söödeti Maod korralikult ning analüüsiti tema väljaheiteid. Pärast väljaheidete uurimist otsustas Stalin alla kirjutada lepingule Maoga. Tualetipoti all asusid selleks mõeldud kogumiskastid. Mao olla hõiganud, et olen siin rohkemaks kui ainult söömiseks ja kakamiseks. Nikita Hruštšov pani labori kinni. Avastasin projekti juhuslikult siis, kui uurisin luureteenistuse arhiivi dokumente."
FSB: ,,Me ei saa kommenteerida seda lugu."
http://www.bbc.com/news/world-asia-35427926
Päris huvitav oleks teada, mida leiti nt Rei ja Laidoneri fekaalidest. Või ei jõutud neid analüüsida?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Lemet »

Võtmaks kokku teemat...

https://youtu.be/Ewf_Hs2ga70
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Postitusi: 1047
Liitunud: 23 Juul, 2006 21:04
Asukoht: Paldiski
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas sadist »

Kriku kirjutas:Ma ei imestaks, aga sõnniku koostis peaks siiski kajastama eelkõige menüüd...
Raamatust "Võluv soolestik" (autor Giulia Enders):

"Paljud inimesed arvavad, et väljaheide koosneb sellest, mida nad on söönud. See ei ole nii.
Kolm neljandikku väljaheitest moodustab vesi. Me kaotame iga päev ümmarguselt 100 milliliitrit vedelikku. Seedimise ajal imendub soolestikust umbes 8,9 liitrit vett. See, mida me siis veel tualetipotis näeme, on tõhususe tipp – kõik, mis vedelikku pidama on jäänud, kuulub siia õigusega. Paraja veesisalduse korral on väljaheide piisavalt pehme, et ainevahetuse jäägid kindlalt kehast välja toimetada.
Bakterid moodustavad kolmandiku tahkest väljaheitest. Nad on oma aja sooleflooras lõpuni teeninud ja lahkuvad seetõttu tegevteenistusest.
Teise kolmandiku moodustavad seedimatud taimekiud. Mida rohkem sööb inimene köögivilja või puuvilja, seda suuremad on hunnikud. Keskmine päevase väljaheite kaal on 100–200 grammi, aga kui süüa palju värsket, võib see tõusta umbes 500 grammini päevas.
Viimase kolmandiku hulgas on igasugust pudi-padi. See koosneb kõigest, millest keha tahab lahti saada – näiteks ravimite ülejäägid, värvained või kolesterool."

Sry offtopic :lol:
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

SEPKA-võimalik, et Putini tütar Maria hukkus liiklusõnnetuses Hollandis-pilt kustutatud. Liiga palju tuleb viimasel ajal kontrollimata uudiseid UKR poolelt. Aga elame näeme. :scratch:
Такую новость сообщает большинство российских и украинских СМИ.

Как сообщают различные СМИ, в том числе российский сайт investpai и украинский портал infokava, вчера 4 июня 2016 года, дочь Президента РФ, со своим супругом разбилась в жутком ДТП.

Произошло это в Нидерландах, возле города Ротердам. Как сообщаетю журналисты, Мария Путина ехала в город вместе со своим мужем Йорритом Фаассеном.

На одном из поворотов машину Марии Путиной Audi S8, мчавшуюся на огромной скорости, занесло и выбросило на полосу встречного движения, где произошло лобовое столкновение с грузовым автомобилем MAN.

Автомобиль от удара разорвало практически пополам, передает ipukr.com. За рулем автомобиля находился муж Марии Йоррит, он признан виновником ДТП — Audi S8 неслась со скоростью около 160 км.

Водитель грузовика также пострадал, но к счастью выжил. Он был срочно госпитализирован в одну из клиник Ротердама.

Данная информация пришла из Нидерландов, но официально полиция Голландии об этом не сообщает. Так что говорить что это правда мы пока не можем. Но авария действительно была, и полиция Нидерландов в ближайшее время должна подтвердить или опровергнуть информацию, что в данной трагедии погибла именно Мария Путина.
https://avtoblog.ua/news/doch-vputina-r ... i-160-kmch
Viimati muutis ruger, 07 Juun, 2016 21:30, muudetud 2 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Anter
Liige
Postitusi: 57
Liitunud: 20 Nov, 2014 1:49
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Anter »

ruger kirjutas:SEPKA-võimalik, et Putini tütar Maria hukkus liiklusõnnetuses Hollandis
Pilt

Pildid pärinevad 2013 aastal toimunud avariist.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas PaganHorde »

Mingi kandiline vana parsa on pildil
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Puurija »

Olümpiamängudel 4x400 meetri teatejooksus Venemaa naiskonnaga kolmel korral hõbemedali võitnud Tatjana Firova: ,,Tavalised inimesed saavad soovi korral dopingut tarvitada. Seega miks ei võiks ka sportlased seda teha? Kuidas me saame ilma dopinguta häid tulemusi saavutada? Pealegi, ka ametnikud peavad positiivsete dopinguproovide eest vastutama. Meie, sportlased, oleme esinejad, kes järgivad süsteemi poolt kirjutatud reegleid."
https://www.thesun.co.uk/sport/1242362/ ... ubstances/

Leedu ülemkohus ei rahuldanud täna küüditamistes süüdi mõistetud endise Nõukogude julgeoleku ülekuulaja Aleksandr Kardanovskij ja tema kaitsja apellatsioone. Ülemkohtu otsus on lõplik ega kuulu edasikaebamisele.
http://maailm.postimees.ee/3724139/leed ... ja-kaebust

Soome välisminister Timo Soini: ,,Minu visiit Moskvasse oli positiivne ning kohtusin lisaks Lavrovile ka opositsiooni esindajate ja Venemaa politiika asjatundjatega."
Soini jätkab visiiti kohtumistega valitsusväliste organisatsioonide esindajatega.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/f60fda ... kus-oodata

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme: ,,Maailm on multipolaarne ja meie seisukoht, nagu on üks teadlane ammu-ammu öelnud, on: meie saatus on Venemaa. Sellest seisukohast [lähtuvalt] oleme kogu aeg noateral: peame kogu aeg vaatama, mis on Euroopa Liidus, mis NATO-s, mis Venemaal."
http://uudised.err.ee/v/eesti/543b02e7- ... on-venemaa
kalju
Liige
Postitusi: 79
Liitunud: 02 Juun, 2005 8:14
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kalju »

PaganHorde kirjutas:Mingi kandiline vana parsa on pildil
Audi D2
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kurjam »

Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist