Kaitseliidu embleemid

Vormid, auastmed, auastme- ja erialatunnused. Ja kõike muud, mis ühe "laigulise" või "mitte-laigulise" pealt leida võib.
Vasta
ggdag
Liige
Postitusi: 480
Liitunud: 12 Jaan, 2006 20:59
Kontakt:

Kaitseliidu embleemid

Postitus Postitas ggdag »

Mõtlesin natukene aega ja leidsin, et oleks aeg luua erladi teema KAITSELIIDU & tema allüksuste embleemide jaoks.
Põhjus? Väga mitmed allõksused on loonud (ja plajud alles loomas) oma embleemi, seega hoiaks end asjadega kursis ja jagaks KL embleemide infot siin teemas.

Päris paljudel Kaitseliidu allüksustel (Malevkonnad/Üksikkompaniid/eriala rühmad) on oma embleem. Enamuse statuute ma näinud/lugenud ei ole. Ei tea tegelikult sedagi kes need heaks kiidab, kas Malev? Kaitseliidu keskjuhatus.

Igatahes siin uudis selle kohta, et Haapsalu malevkonna ja Lihula üksikkompanii embleemid on Kaitseliidu keskjuhatuse poolt heaks kiidetud.
Oma 9. juuni istungil kiitis Kaitseliidu keskjuhatus heaks ja kinnitas Haapsalu malevkonna ning Lihula üksikkompanii embleemid

Haapsalu malevkonna embleem on musta äärisega ümbritsetud nõguskaarselt poolitatud kuld-must kilp, millel on alumisest servast tõusev vastasvärvides muinaslaeva draakonipäine vöörikuju. Embleemil kujutatud päiksekaar sümboliseerib igavest liikumist ning muinaslaeva vöörikuju viitab läänlastele, kui iidsetele meresõitjatele ja sümboliseerib nende mehisust ning võitlustahet. Välivormil kantaval varrukaembleemil asendatakse kuldne värv pruuniga.

Lihula üksikkompanii embleem on pealt müürihambulise hõbedase sarikaga jaotatud kilp, mille ülemine väli on punane. Alumisel mustal väljal on kilbi alanurgast tõusev hõbedane muinasmõõk. Lihula valla vapivärvides embleemil tähistab müürihambuline sarikas kaitstud kodupaika ja mõõk muinasajast tänapäevani Lihula mehi iseloomustanud vaprust ning võitlustahet. Välivormil kantaval varrukaembleemil asendatakse punane värv rohelisega.

Embleemi kantakse tekstiilist varrukaembleemina kaitseväelase välivormi jaki ja talvise välivormi jope vasakul varrukal varrukatasku peal. Varrukaembleemid väljastatakse kandmiseks Haapsalu malevkonda või Lihula üksikompaniisse kuuluvatele isikutele ja allüksusest lahkumisel jääb varrukaembleem isikule mälestusesemeks ilma kandmise õiguseta.
Info ja pildi allikas: http://laane.kaitseliit.ee/et/kaitselii ... -embleemid
Manused
img.jpg
img.jpg (11.83 KiB) Vaadatud 3979 korda
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Postitusi: 389
Liitunud: 23 Veebr, 2006 15:02
Kontakt:

Re: Kaitseliidu embleemid

Postitus Postitas Kuperjanov »

Mis allüksus kannab Eesti Leegioni embleemi? Isegi lipp tehtud.
Kasutaja avatar
Dogger
Liige
Postitusi: 283
Liitunud: 30 Apr, 2010 13:28
Asukoht: Ida - Viru
Kontakt:

Re: Kaitseliidu embleemid

Postitus Postitas Dogger »

Kuperjanov kirjutas:Mis allüksus kannab Eesti Leegioni embleemi? Isegi lipp tehtud.
Kas ei olnud see mingi Tartu üksus.
ggdag
Liige
Postitusi: 480
Liitunud: 12 Jaan, 2006 20:59
Kontakt:

Re: Kaitseliidu embleemid

Postitus Postitas ggdag »

Kuperjanov kirjutas:Mis allüksus kannab Eesti Leegioni embleemi? Isegi lipp tehtud.

Tartu maleva I malevkond mida loetakse 1940. aastani eksisteerinud Tartu maleva Vabadusristi Vendade malevkonna õigusjärglaseks.

Loe siit: http://tartu.kaitseliit.ee/et/esimene-malevkond
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist