BREXIT

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Trigger
Uudistaja
Postitusi: 26
Liitunud: 15 Apr, 2016 16:46

BREXIT

Postitus Postitas Trigger »

http://www.bbc.com/news/politics/eu_referendum/results

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=74893865
Meiega vestelnud europooldajad kartsid kõige rohkem, et euroliidust väljumise otsusega võtab Britannia isolatsionistliku ja võõravaenuliku kursi. Nii palju kui nad sellest variandist üldse nõus olid rääkima. Tegelikult võib öelda, et selle tulemusega lihtsalt ei arvestatud. Ka suuremate ajalehtede kaaned on kuuldavasti juba valmis trükitud - ikka tulemusega, et Suurbritannia jääb Euroopa Liitu. Läheme kohe vaatama, kas ka tegelikult nii on.

Eurovastased jälle ennustasid, et Ühendkuningriik annab eeskuju ka teistele riikidele ja siit algab lumepalliefekt Euroopa Liidu lagunemiseks. Tundus, et ka nemad ei olnud täpselt läbi mõelnud, mida väljumine tegelikult tähendab. Nende inimeste jaoks, kellega meie rääkisime, oli põhiküsimus demokraatia. Epsomi tänaval ütles mees nimega Mike meile, et Euroopat valitsevad inimesed, kellel ei ole selleks mandaati. "Tahame oma seaduseid, mida teevad meie omad inimesed." Sama argument kostis erinevas sõnastuses mitu korda.

Võib öelda, et europooldajate liidrid ei olnud eriti entusiastlikud. Tundub, et need Londoni valijad, kes meile rääkisid, miks nemad euroliidu poolt hääletavad, suhtusid liidu plussidesse palju tõsisemalt. Leiboristide juht Jeremy Corbyn rääkis, kuidas ta hääletab euroliidu poolt selle paljudest vigadest hoolimata. David Cameron ja Gordon Brown rääkisid, kuidas euroliidu puudused vajavad tõsiseid reforme. Jällegi jääb mulje, et väljaastumise võimalusega reaalselt ei arvestatud.
Brexitist on paljugi õppida. Nagu kandikul toodi meile kätte kõik europooldajate alatud võtted.
europooldajate propaganda valimisjaoskonna sees - refugees welcome.jpg
europooldajate propaganda valimisjaoskonna sees - refugees welcome.jpg (20.91 KiB) Vaadatud 16206 korda
Näidati, kuidas manipuleeritakse hääletajatega.
Väga selgelt on näha, et europooldajad olid enamuses vaesemates piirkondades (Shotimaa), mis on eurotoetustega "ära ostetud". Samuti olid europooldajad enamuses neis piirkondades, kus on väga palju Aasiast ja Aafrikast pärinevaid migrante.

Mõtlemapanev on asjaolu, et Euroopa Liit "ostab" endale europooldajaid ju eurotoetustega ja migrantidele makstavate sotsiaaltoetustega.

Enamik ettevõtteid, mis saavad vaesemates piirkondades eurotoetusi on loodud absurdse äriloogika alusel. Ilma eurotoetusteta peaksid nad varsti lõpetama oma "äritegevuse". Hääletajad ei taha kaotada sissetulekut ja töökohti, mis on tekitatud eurotoetustega, mis on omakorda tegelikult maksumaksja raha eest tekitatud. Ka Eestis on samasugune olukord. Piirkonnad, ametnikud, erakonnad tehakse eurotoetustest sõltuvateks. Seega maksavad maksumaksjad osaliselt Euroopa Liidu ja europooldajate propaganda eest.

http://www.bbc.com/news/politics/eu_referendum/results
Viimati muutis Trigger, 24 Juun, 2016 8:34, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Postitusi: 1098
Liitunud: 05 Nov, 2005 12:59
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Seersant Steiner »

https://www.youtube.com/watch?v=JFt-pRIvL9E
https://www.youtube.com/watch?v=eYqzcqDtL3k
https://www.youtube.com/watch?v=1pGOzhhOAF8


ma olen ennast selle asjaga kurssi viinud nagu usa asjadega sest ma olen vaadanud usa presidendi debatte fox newsist ja cnn ist! Samuti mis puudutab k'esolevat teemat olen ma vaadanud enamus debatte mis on antud teemal peetud, need on youtubes olemas! seega palun mind mitte süüdistada asjatundmatuses! Aga mis Brexitit puudutab siis oli see hea uudis!
Viimati muutis Seersant Steiner, 24 Juun, 2016 22:09, muudetud 2 korda kokku.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Mingi aasta ennustan on nael suht turbolentses lennus,enne,kui ta väärtus kinnistub.
Mida lahkujad konservatiivid rääkisid aga mida ei maininud oli see,et nad pakkusid UK ja EL suhetele Norra mudelit.Mida ei mainitud oli aga see,et Norra Kuningriik maksab selle eest,et neile ei seataks ette kaubandustõkkeid korralikku andamit EL fondidesse.Nii,et see mudel Norra eeskujul toimiks alles siis,kui ka britid nõustuksid andami maksuga,pakun,et nad seda nõudmist vastu ei võta.Suurriik ikkagi ja uhkus on neil kordades suurem,kui väikse rahvaarvuga riigil,kes vajab turgusid nagu hapnikku.
EL suurriikide juhtidest Merkel ja Holland ei teinudki saladust,et mingit erikohtlemist majanduslikult ei tule ehk,siis kas pakutakse samasuguse % sissemakset koguproduktist ,nagu hetkel maksavad norrakad ja šveitslased,et ei rakendataks täistolle nagu EL rakendab muule maailmale.
Kui britid jäävad sissemakse osas reserveerituks,siis ma ei näe muud võimalust rahaliselt neile konkureerimiseks Euroopas,kui nael lastakse odavaks.Kallima naelaga nagu nüüd ja täistollidega,hakkab varsti majandus puksima.et Keskpank on närvis,näitab see,et mingi pool tundi tagasi tegi Keskpanga kuberner avalduse,kus mainiti,et naela kurustikku kukkumise ärahoidmiseks on olemas 260 miljardit naela.
Naela odavaks laskmisel on ka teine tulemus,nimelt hakkavad pangad pakun intresse laenudele tõstma ning see teeb investeeringud ja eraisiku laenud kalliks,tuleb veel pidada meeles seda,et selle finantskriisi tagajärjed pole veel kaugeltki üle.
Cameroni poolt muidugi täiesti normaalne tagasiastumise avaldus,kuigi selle üleminekuaja oleks võinud olla postil.Aga nende poliitiline traditsioon eeldab tagasiastumist.
BREXET puudutab ka oluliselt Eestit.Suurbritannia oli suure sissemaksuga riik EL fondidesse,sealt tuli nii mõnegi projekti raha kaudselt läbi EL meile,mis tähendab seda,et valitsus peab hakkama arvestama oluliselt väiksemate EL investeeringutega.Ka veelgi suurema surve alla satuvad meie põllumehed,sest EL põllumajandusrahakott jääb selgelt lahjemaks ja lahjema poti juures on ka esimesed,kes kulbiga suurema ampsu saavad ikka need "vanad" tegijad ehk,siis Saksamaa,Itaalia,Prantsusmaa ja muud "vanad" põllumajandusmaad.
Hoopis suurem on poliitiline tagajärg Euroopale,nimelt tasakaalustas UK poliitiliselt kahte suurriiki,Saksamaad ja Prantsusmaad.
Et nüüd sügisel sanktsioonid muudetakse ära Venemaale,selles minu arvates ei ole enam kahtlust.Suurt ja tugevat majanduslikku ja sõjalist konstaablit EL enam ei ole ja me näeme edaspidi Saksamaa domineerimise tõusu,Poola eraldumist(sest neid teeb alati närviliseks Saksamaa esiletõus) ning selle riigi püüet luua see nn.merest mereni projekt.Meile on Saksamaa domineerimine aga halvimatest tsenaariumitest minu arvates kõige hullem,sest viimased kipuvad alati tegema meiega Rittendroppi.
Kõige rohkem juuakse viina täna Kremlis,mingi 5-6 aasta perspektiivis on UK selgelt nõrgenenud,mistõttu ka kulutatakse vähem raha NATO-sse ja see on suur kergendus venelastele.Kindlasti juba sondeeritakse Moskva poolt pinda Saksamaal,selle riigi võimalike käikude üle ja oodatakse nüüd ainult USA valimistulemusi,et võtta ette sügisel Ukraina.Peale Ukrainat on aga selge sihtmärk Baltikum,sellest enam vankad enam suurt saladust ei tee enda netis.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 24 Juun, 2016 10:50, muudetud 1 kord kokku.
Kasutajanimi
Liige
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Juul, 2007 2:40
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Väga selgelt on näha, et europooldajad olid enamuses vaesemates piirkondades (Shotimaa), mis on eurotoetustega "ära ostetud". ...

Mõtlemapanev on asjaolu, et Euroopa Liit "ostab" endale europooldajaid ju eurotoetustega ja migrantidele makstavate sotsiaaltoetustega.

Enamik ettevõtteid, mis saavad vaesemates piirkondades eurotoetusi on loodud absurdse äriloogika alusel. Ilma eurotoetusteta peaksid nad varsti lõpetama oma "äritegevuse". Hääletajad ei taha kaotada sissetulekut ja töökohti, mis on tekitatud eurotoetustega,
On sul oma väidete kohta mingeid allikaid? Need on väga ebaloogilised. Üks asi on ida-euroopa järeleaitamine, aga kogu lääne-euroopa annab rohkem EL-ile kui saab tagasi.

Sest esimest korda ma kuulen, et EL Šotimaad kuidagi toetab.

Esimest korda kuulen, et EL maksab suurbritannia immigrantidele mingit toetust. Sest UK teeb seda ise väga heldelt juba aastakümneid oma rahadest.

Ja seda enam, need sinu "eurotoetusega ettevõtted" vaestes piirkondades. Näiteid?

Natuke ajaloost muidugi, šotlased on põhimõttelised tooride vastased alates Thatcheri ajast, kellel õnnestus palju inimesi töötuks teha. Isegi kui nende laevaehitustööstus ja muud harud olid väga ebaefektiivsed ja ei suutnud hästi konkureerida muu maailmaga juba mõnda aega. Ning täiesti juhuslikult Brexiti referendumi algatasid toorid, et kasvatada omaenda toetust ja nüüd tulistasid omale sellega jalga. Palju õnne siis.
Kasutajanimi
Liige
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Juul, 2007 2:40
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Kasutajanimi »

kaugeltuuriv kirjutas:....Peale Ukrainat on aga selge sihtmärk Baltikum,sellest enam vankad enam suurt saladust ei tee enda netis.
Välispoliitilise analüüsi tegemisel kõlab see samamoodi kui võtta vettpidavate tõenditena tuleviku kohta seda, mida kirjutatakse siin foorumil :roll:
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ja mainimata jäi veel omaette kaks teemat,need on Šotimaa iseseisvus ja Põhja-Iirimaa saatus.
Olles elanud 3 aastat Iirimaal,ei panusta ma suurt enam selle piirkonna stabiilsusele.Mingi osa IRA-st on ikka veel kuulutanud tegutsevaks ja siiani on neid hoidnud vaid tagasi Sinn Feini osalus Põhja-Iirimaa valitsuses.
Viimased vähemalt aastal 2005 ei salanudki,et on seal selleks,et majanduslikult hoida silma peal ja aidata EL poolt rahastatud finantseerimisprojekte.Üldiselt on katoliiklik elanikond selgelt seal vaesem,kui protestandid ja ka selle Suure Reede rahuleppe üks punkt oli see,et EL aitab neid majanduslikult.
Kujutage nüüd ette,kui see ära kaob ja protestantidest inglased saadavad nad kuu peale.Volaa,siis hakkab asi jälle käärima(ja seda juba meie idanaaber oskab ära kasutada,nagu ta tegi seda Külma Sõja ajal).
Kindlasti hakatakse seal nõudma referendumit UK eraldumiseks ja tulevad ka pommid tagasi.
Soti Iseseisvuspartei ei teinudki viimasel referendumil saladust,et,kui UK valib eraldumise EL-ist,siis soovivad nad uut referendumit järgmise küsimusega:Kas olete Šotimaa lahkumise poolt UK-kooseisust,kui viimane ei ole EL-liige.
Teatavasti läks referendum üle noatera ja ma ei panustaks sellele,et uus läheb edukalt Londoni jaoks.Šotimaa on aga koduks Briti tuumalaevastikule ja sõjalaevade ehitusele.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Analüüsi võib võtta nii ja naa,pole käinud diplomaatide koolis aga fakt on see,et Venemaa on rünnanud alati siis,kui Euroopas on turbolens.
Ja see Steinmaieri avaldus nagu ei anna kindlust,selle riigi suhtes,kui mingi tugev teise riigi konstaabel on lavalt kadunud.
Lemet
Liige
Postitusi: 19908
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Lemet »

Hoopis suurem on poliitiline tagajärg Euroopale,nimelt tasakaalustas UK poliitiliselt kahte suurriiki,Saksamaad ja Prantsusmaad.
Et nüüd sügisel sanktsioonid muudetakse ära Venemaale,selles minu arvates ei ole enam kahtlust.Suurt ja tugevat majanduslikku ja sõjalist konstaablit EL enam ei ole ja me näeme edaspidi Saksamaa domineerimise tõusu,Poola eraldumist(sest neid teeb alati närviliseks Saksamaa esiletõus) ning selle riigi püüet luua see nn.merest mereni projekt.Meile on Saksamaa domineerimine aga halvimatest tsenaariumitest minu arvates kõige hullem,sest viimased kipuvad alati tegema meiega Rittendropi.
Tundub suuresti sündmustest etteruttamisena, sest sügiseks pole GB Euroliidust veel kuhugi kadunud...ja kui nii võtta, siis pole ka see otsus valitsusele siduv. Uus seltskond kiidab, et nad on rahva soovi teadmiseks võtnud, aga ei saa silmist lasta ka pea sama suure osa elanikkonna soove etc, etc. Lõpptulemusena ei astuta kuhugi, vaid saadakse EUlt soodustingimused. Ühtki suppi ei sööda nii palavalt kui seda keedetakse.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Cameroni tagasiastumisega,tehti selgeks,et otsus on valitsusele siduv ning selgelt läheb peaministri portfell nüüd Boris Jonhsonile.Mul ei ole selles mingit kahtlus.
Ja erisuste tegemine lõpeb uue eelarve vastu võtmisega,sorry aga see on lihtsalt raamatupidamise küsimus.Ei hakka keegi arvestama enam brittide maksetega ning kohustuslike investeeringutega EL fondist,kui oled deklareerinud liidust lahkumist.
Norra eeskujul on soodustustel hind ja selle hinnaks on Norra sissemaksed.Ei kujuta ette kuidas Boris ilmuks rahva ette sügisel ja teataks,et rahvas lood nüüd nii,et me maksame edasi ning täidame osasid normatiive samamoodi,sest muidu pannakse tollid selliseks nagu on muu maailma kaubal.See oleks ju mehele poliitiline enesetapp.
Peab meeles pidama,et Briti poliitika ei käi rehepapi moodi nagu meil.
Seal on mingi järjepidevus ja vastutus,ei ole nii,et mees teeb 10 miljoniga rehepappi ja istub edasi.Või siis lubab suure suuga ja hiljem laiutab nagu see Vene endine peaminister,et tahtsime paremat aga läks nii nagu enne.Seega Boris peab võtma vastutuse,vastasel juhul tuleb viia läbi uued parlamendi valimised ja Boris on eitanud igasugust diktaati EL poolt,mis panebki mind uskuma,et brittidele on järgmine 5-6 aastat ikka väga pingeline aeg.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 24 Juun, 2016 11:05, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Postitusi: 19908
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Lemet »

Cameroni tagasiastumisega,tehti selgeks,et otsus on valitsusele siduv 
IMHO siiski vaid seda, et praeguse valitsuse poliitika on poole elanikkonna silmis osutunud valeks ja teise poole silmis õigeks...miska ka valitsus tagasi astus. Aga eks saame näha...nii ehk naa saab mõttetut segadust palju olema ja taas meenub vanaonu Winston oma surematu tsitaadiga argumendist demokraatia vastu...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
aest
Liige
Postitusi: 428
Liitunud: 30 Okt, 2011 18:12
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas aest »

Ütleks irvitluseks:enne kui see sotsioloogiline küsitlus ka mingi juriidilise jõu saab peab sellele järgnema ka Briti parlamendi heakskiit. Ning kui see läbi mingi ime ka sünnib, siis järgnevad sellele lahkumisläbirääkimised mis oma mahult on selliset et need vanivad vägagi paljude aastate peale, millede käigus Ühendkunigriiklaste meel võib sedavõrd muutuda et tuleb hoopistükkis uus referendum, mille tulemused võrreldes eilsega perpentikulaarsed.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Aga küsiti ju lahkumist,mitte seda,et Cameron on paha paha.
Ja vastus oli jah,mis tähendab siduvat otsust valitsusele,vastasel juhul on tegemist rehepapplusega.
Ja ei kujuta ette,et nad Londonis rehepapplust harrastaks.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ei ole Briti seadusandlusega kursis aga sotsioloogiliseks küsitluseks seda referendumit küll pidada ei saa,sellel on ikka väga siduv nõue valitsusele.
Aga eks siin ole ka Briti õiguse tundjaid ja hea oleks kuulda ka nende seletust,mis järgnema hakkab.See muinasjutt 7 aastast on vast ullikestele,ei hakka Saksamaa maksumaksja 7 aastat brittide eest oma tasusid tõstma,neil niigi Kreeka kaelas.
Lõpetaksime selle lapselaulu ära,et asi vaid sotsioloogias.Tegemist on referendumiga ja sellel on seaduse jõud.
Walter2
Liige
Postitusi: 3955
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Walter2 »

Igasugused liidud lagunevad kunagi, kes aasta kes paarikümne aasta pärast. Julgeolekulistest kaalutlustest, miks peaks see äsjane ärgitama Venemaad aktiivsusele Baltikumi suunal - kuulub ju Suurbritannia endiselt NATO-sse ning selles suunas ei tohiks ju midagi muutuda? Eelkõige võib sellistes tulemustes mis Britis toimus end süüdistada Brüssel oma poliitikaga, ehk mõjub see nüüd kainestavalt. Kas järgmisena on ees Grexit või Frexit? :)
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutajanimi
Liige
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Juul, 2007 2:40
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Sanktsioonid Venemaale on minu teada EL poolt tervikuna, see oleks jama kui sanktsioonid ära langevad brittide puudumise tõttu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist