Mina panustaks sellele. Koolitulistamiste, kuulsuste enesetappude jm. kohta on seda palju uuritud. Esimene ettejuhtuv viide: https://www.psychologytoday.com/blog/cr ... -shootingsambur123 kirjutas:Või siis doominoefekt: üks segane, kellel katus sõitma hakkab, tõmbab mentaalselt kaasa ka teised, kes seni veel kahevahel olid olid ja julgust kogusid?
Terrorirünnakud Euroopas
Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Võimalik, et see on nii -aga see tunne ja uuring baseerub vist meie kultuuriruumil ja olemusel - nendel "tagakiusatud sakslastel" (kelleks end Münchenis tapma hakanud iraanlane peab) või "prantslastel" võivad pea sees hoopis teised hammasrattad hoopis teistsugust loogikat keerutada ...Kriku kirjutas:Mina panustaks sellele. Koolitulistamiste, kuulsuste enesetappude jm. kohta on seda palju uuritud. Esimene ettejuhtuv viide: https://www.psychologytoday.com/blog/cr ... -shootingsambur123 kirjutas:Või siis doominoefekt: üks segane, kellel katus sõitma hakkab, tõmbab mentaalselt kaasa ka teised, kes seni veel kahevahel olid olid ja julgust kogusid?
Tõenäoliselt ongi hammasrattad neil peas teise kuju ja sammuga. Õrn ego, temperament, kiire solvumine rusikareeglina lõunamaalaste joon. K.a kristlastel. Kristlastega on mingi vähemalt ühendav kultuuriruum aga võta tegelane, kes tuleb ka täiesti erinevast kultuurist - need "minu" ja "tema" hammasrattad ei saa kohe kuidagi üksteisega haakuma. Mingis punktis viskab hamba üle. Kas solvub tema mingi x asja peale või muutub ta mulle häirivaks.. a la nende komme ronida rääkimisel täiega minu "isiklikku mulli" sisse nagu üritaks külge lüüa. Või leiab härra et miski minu suhtumises tundub rassistlik või solvab Allahi.
No ma ei tea. Euroopas on sellist käitumist dokumenteeritud vähemalt "Noore Wertheri kannatustest" saadik, st. 18. sajandi lõpust. Siis oli ühiskond võrdlemisi erinev praegusest. Tänapäeval räägitakse copycat crime'ist näiteks ka Indias: http://timesofindia.indiatimes.com/home ... 598945.cms
Ma arvan, et võib eeldada, et see nähtus tekib igal pool koos jagatud kommunikatsiooniruumi tekkimisega.
Ma arvan, et võib eeldada, et see nähtus tekib igal pool koos jagatud kommunikatsiooniruumi tekkimisega.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
globaalse meedia levik on kindlasti üks asi mis on (ka terrori) rünnakuid lihtsustanud/inspireerinud. Palju 50a tagasi oli (islami)terrorismi võrreldes tänasega? NSVL sponsoreeritud terrorismi Läänes ei teagi kas sinna alla liigitada või mitte.Kriku kirjutas: Ma arvan, et võib eeldada, et see nähtus tekib igal pool koos jagatud kommunikatsiooniruumi tekkimisega.
Nõrgema närvikavaga ja väga spontaansel inimesel viskas lihtsalt üle vaene elu ja valas viha saksmannide peale välja. Vaimseid probleeme pole mõtet väga rõhutada, tänapäeval vaat et pooled noored neelavad tablette ja käivad mööda psühhiaatreid. Kardan, et peale "Allah akbar" intsidentide hakkame tulevikus nägema ka otsese või kaudse usulise ajendita intsidente. Getodesse lõksu jäänud noorukid hakkavad oma frustratsiooni välja valama. Nagu USA-s on viimasel ajal neegrid politseinikke näiteks tulistanud. Dallase tulistaja ütles otse välja, et tappis sihilikult ainult valgeid politseinikke. Twitteris aga tweeditakse tuhandete kaupa vihakõnet a'la "kill all white men and rape all white women".Balcony Man: You're a fucking faggot.
Ali: Because of you guys I'm doing this and now I had to buy a gun to shoot you guys because you put me in the ghetto.
Balcony Man: A gun that we should smash your fucking skull in with, fucking faggot.
Balcony Man: (To Police) Hey! He's got a gun!
Balcony Man: (To Ali) Fucking Turk!
Balcony Man: (To Police) Hey! He's got a gun and is on top of the parking garage, get some cops up there, the asshole just reloaded!
Ali: I'm German, I was born here!
Balcony Man: You're a faggot, that's what you are; Just look at the shit you're pulling right now! You should get your head fucking smashed in you bitch.
Ali: Because of guys like you I was in therapy even got institutionalized
Balcony Man: Yeah therapy; you belong in the psychiatric ward asshole.
Ali: I didn't do anything you asshole
Balcony Man: (To Police) Hey, he's just on top of the parking area you retards
*Shots fired*
Balcony Man: Are you fucking stupid you faggot?!
"Da white man be keepin' da nigga down"

Tsenseeritud versioon vestlusest: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... okers.html
Erinevused akf Kotovi tsiteerituga tulenevad peamiselt tõlkest.
Erinevused akf Kotovi tsiteerituga tulenevad peamiselt tõlkest.
Ja mul on mulje, et seda "Allah akbar!" kasutavad nad ka umbes sama sageli nagu meie "Jumal küll!" Sellest üksi ei saa veel ajendit välja lugeda.Kotov kirjutas:Kardan, et peale "Allah akbar" intsidentide hakkame tulevikus nägema ka otsese või kaudse usulise ajendita intsidente.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Delfist:
"Kosovo valitsuse teatel on Müncheni tulistamise ohvrite hulgas kolm riigi kodanikku."
"Türgi välisministeeriumi teatel on ohvrite hulgas ka kolm türklast."
"Kreeka välisministeeriumi teatel oli hukkunute hulgas üks kreeklane."
Kui arvestada, et hukkunuid oli üheksa + tulistaja ise, siis tuleb välja ootamatu järeldus, et tegemist oli migrantidevastase rünnakuga!?
P.S "Teated tulistaja käitumisest olid vastuolulised. Üks moslemist naine rääkis CNN-ile, et kuulis tulistajat hüüdmas "Allahu Akbar", videomaterjal aga näitas teda karjumas võõramaalaste ja türklaste vastast vihakõnet, viidates neonatslikule rünnakule."
"Kosovo valitsuse teatel on Müncheni tulistamise ohvrite hulgas kolm riigi kodanikku."
Kui arvestada, et hukkunuid oli üheksa + tulistaja ise, siis tuleb välja ootamatu järeldus, et tegemist oli migrantidevastase rünnakuga!?
P.S "Teated tulistaja käitumisest olid vastuolulised. Üks moslemist naine rääkis CNN-ile, et kuulis tulistajat hüüdmas "Allahu Akbar", videomaterjal aga näitas teda karjumas võõramaalaste ja türklaste vastast vihakõnet, viidates neonatslikule rünnakule."
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Selline linnaosa? Või käivadki mäkis peamiselt immigrandid...?
---
Ideoloogilise kirjanduse asemel leiti ta kodust, kus ta koos vanematega elas, midagi muud.
Praegu paistab küll, et tigeda nohiku tüüpi värd.
---
Ideoloogilise kirjanduse asemel leiti ta kodust, kus ta koos vanematega elas, midagi muud.
http://www.reuters.com/article/us-germa ... SKCN1021YZIn the killer's room police found a German translation of a book entitled "Why Kids Kill -- Inside the Minds of School Shooters".
Praegu paistab küll, et tigeda nohiku tüüpi värd.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Seersant Steiner
- Liige
- Kontakt:
Müncheni tulistaja klassikaaslased: ta ähvardas meid kogu aeg ära tappa.
Müncheni tulistajaga sõnelenud mees: olnuks mul relv, lasknuks ma talle kuuli pähe.
Tõeline mees:Ajaleht The Mail on Sunday kirjutab, et 14-aastane tüdruk, kes elas Sonbolyga ühes korterelamus, meenutas, kuidas noormees kord oma klassikaaslastele karjus: „Ma tapan teid kõiki!“
Alles mõne kuu eest ütles 18-aastane topeltkodakondsusega Sonboly, keda politsei eile kirjeldas kui „vaimsete probleemidega teisemlist“ vaidluses klassikaaslastega, et tahab korralda massimõrva.
„Ta ei olnud koolis populaarne, tal oli ainult kaks või kolm sõpra, kellega ta suhtles,“ rääkis naabritüdruk ajalehele. „Hiljutises vaidluses ütles ta, et tahab massimõrva korraldada. Ta ütles, et tapab meid kõiki.“
14-aastase sõnul nägi ta Sonbolyt viimati reede pärastlõunal – kõigest tunde enne tulistamist – kortermajade vahel jalutamas. „Ta lihtsalt jõllitas mind kaugelt. Tavaliselt ütles ta tere, aga sel korral ta isegi ei vaadanud mulle möödudes otsa.“
Samal ajal tunnistas teine endine klassikaaslane, et iraani päritolu poiss, kes tappis reedeses veresaunas kuus meest ja kolm naist, oli koolikiusamise ohver. Tema sõnul lubas kiusatu „alati“ kätte maksta ja oma koolikaaslased maha lasta.
Endise klassikaaslase sõnul kiusati Sonbolyt pidevalt. „Ma tean seda kuradi kutti, ta nimi on Sonboly, ta käis kunagi minuga samas klassis,“ kirjutas koolikaaslane sotsiaalvõrgustikus. „Me alati koolis norisime tema kallal, ja ta ähvardas meid tappa.“
Üheksa inimest maha lasknud poiss oli ka arvutisõltlane. Vägivaldsetes arvutimängudes nagu Call of Duty andis ta omale tihti nimedeks „Psühho“ ja „Jumal“.
Arvutimänguportaal Steam teatas, et neil tuli blokeerida nooruki ligipääs oma leheküljele, kuna viimane muutus tihti vihaseks ja hakkas teisi mängukaaslasi mõnitama ja ähvardama.
Üks mängukaaslane ütles ajakirjanikele, et „me viskasime ta oma veebilehelt välja aasta eest, kuna ta ei lõpetanud inimeste ähvardamist. Kuid ka pärast seda üritas ta jätkuvalt varukontode alt siseneda.“
Poisi kodu viiekorruselises kortermajas Maxvorstadti linnaosas külastanud inimeste sõnul ei näinud nad Sonbolyt peaaegu kunagi, kuna ta viibis kogu aeg oma ruumis arvuti taga.
Teismeline Najib Haupbuam, kes külastas tihti Sonboly nooremat venda Danieli, ütles, et vanem vend jäi alati oma tuppa peitu. „Ta ainult mängiski tulistamismänge. Ta oli nendest sõltuvuses ja tahtis olla parim. Ta istus tundide kaupa arvuti taga ja mängis Call of Dutyt,“ ütles 14-aastane Najib uudisteportaalile MailOnline. „Ma ei tundnud teda hästi, keegi tegelikult ei tundnud, kuna ta ei sobinud teistega.“
Poisi sõnul rääkis Sonboly temaga vaid ühel korral ja ka siis oli teemaks arvutimäng Call of Duty „Teda ei huvitanud miski muu. Teda ei huvitanud tüdrukud ja ta ei käinud õhtuti väljas.“
Müncheni tulistajaga sõnelenud mees: olnuks mul relv, lasknuks ma talle kuuli pähe.
Müncheni tulistajaga pärast veresauna sündmuskoha lähedal oma rõdult sõnelenud 57-aastane sakslasest ekskavaatorijuht ütles uudistekanalile Die Welt, et kui tal olnuks relv, lasknuks ta 18-aastase massimõrvari maha.
Mees lubas tema kodu külastanud ajakirjanikel avaldada oma täisnime, Thomas Salbey, öeldes, et „mina neid kaabakaid ei karda“.
Salbey sõnul on ta siiani vihane. „Jõin siin oma õhtust õlut, kui kuulsin väljast tulistamist. Läksin rõdule ja nägin parkimisplatsi katusel relvaga noormeest,“ kirjeldas ekskavaatorijuht. „Ma üritasin teda ka õllepudeliga visata, kuid see kukkus parkimisplatsi ette kildudeks.“
Mehe sõnul oleks ta võimaluse korral noormehe maha lasknud. „Kui mul olnuks relv, poleks ma teda pudeliga visanud, vaid oleks sellele idioodile kohe kuuli pähe kihutanud,“ ägestus sakslane. Ma ütlesin talle, et ta on p*rs*vest! Ta aga väitis, et on sakslane, misjärel ma teda uuesti p*rs*vestiks kutsusin. Seejärel tõstis ta oma relva ja põmm, põmm, põmm, tuli mul varju joosta, kirjeldas ta.
Salbey nentis, et olukorra halvenemist maailmas võib selgelt täheldada. „See on juba kui kolmas maailmasõda,“ tõdes ta.
Reede õhtul toimunud massitulistamises hukkus üheksa inimest. Tapja lasi end maha.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
"The Telegraphi" väitel oligi:Troll kirjutas:Delfist:
Huvitav, kas värra võimalik šiiitlik taust ka asjasse puutub...?The teenager who shot and killed nine people in the Munich massacre used Facebook to lure his victims to a McDonald’s, police said yesterday.
Ali David Sonboly, 18, launched his killing spree in the Bavarian city in an apparent revenge attack for being bullied. It is now thought he targeted youngsters of “Turkish and Arab” origin, having claimed those groups had picked on him in school.
LISATUD:
http://edition.cnn.com/2016/07/23/europ ... -shooting/De Maiziere said there had been no previous police or intelligence agency investigations into the attacker, the son of Shiite Muslims from Iran who came to Germany as asylum seekers in the 1990s.
Kui teda kiusati sellepärast, et ta oli iraanlane või šiiit, on see küll näide liberaalse immigratsioonipoliitika ohtlikkusest: nagu ka põgenikekeskuste puhul näha, võetakse oma maailmajao konfliktid tihtipeale endaga Euroopasse kaasa. Hetkel pole selle kohta infot ja tõenäoliselt ei tulegi. Kirjeldatud tüüpi võidi ka niisama kiusata.
Paistab, et kogu lugu on rohkem koolitulistamine kui terrorism, kuigi ei toimunud otseselt mõne kooli territooriumil.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Müncheni tulistaja kavandas massimõrva pea aasta.
Müncheni tulistaja internetist ostetud taparelv smugeldati riiki Slovakkiast.
"Postimees" kirjutab anonüümselt:
Müncheni tulistaja internetist ostetud taparelv smugeldati riiki Slovakkiast.
Vaevalt küll - see "deaktiveeritud relva makett" on ikka kellegi Matti Aivar Linnu "hinnang". Huvitav, mis lind ta on - ma pakuks kana...?Ajaleht kirjutab, et uurijate hinnangul oli tegu deaktiveeritud relva maketiga, mis oli muudetud uuesti kasutatavaks.
"Postimees" kirjutab anonüümselt:
Originaal:Lehe andmetel oli tegemist deaktiveeritud teatrirelvaga, mis oli muudetud uuesti kasutatavaks.
David S. benutzte eine reaktivierte Theaterwaffe.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Müncheni tulistajaga sõnelenud mees: olnuks mul relv, lasknuks ma talle kuuli pähe:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=75145237
Saksamaa siseministri arvates hulguvad relvad inimese abita mööda tänavaid ja muudkui tapavad...
Saksamaal arutatakse relvaseaduse karmistamist:
http://maailm.postimees.ee/3775605/saks ... rmistamist
Saksamaa siseministri arvates hulguvad relvad inimese abita mööda tänavaid ja muudkui tapavad...
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
asjatu rapsimise musternäide.. Oleks poiss relva legaalsete kanalite kaudu hankinud, oleks iseasi. Saavutatakse seda et "normaalsete" kodanike võimalusi end kaitsta kärbitakse veelgi.Manurhin kirjutas:Müncheni tulistajaga sõnelenud mees: olnuks mul relv, lasknuks ma talle kuuli pähe:
Mis on sellise tüübi eos rajalt mahavõtmist soodustav? Kas see kui 100 potensiaalse ohvri seas on tosin legaalse relva omanikku või kui et kõik 100 on täiesti relvitud ja ainult üritavad "rääkida" tulistajaga.. sest tundub et kel kange tahtmine saab relva ikka kuskilt mustalt turult kätte. Insenerioskustega hälvik võib töötava tulirelva ka nullist metallitööpingi ja 3D printeri abil kokku ehitada, ei peagi kuskilt ostma.. need paarkümmend temale vajalikku pauku peab vastu.
Relvaseaduse karmistamise ning noaotste ümardamisega ei saavuta muud kui ühiskonna turvatunde vähendamist.
Viimati muutis aht0, 24 Juul, 2016 17:05, muudetud 2 korda kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist