Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas kana tagumik »

Kommenteerib siis ise nö tabuteemalt kaane kergitaja PM-s:

Tiit Kuul
See on nüüd küll see koht, kus ma võin väita, et Helme oma väljaütlemises ei eksinud. Pigem on see number isegi suurem. Soovitan vähem istuda kommentaariumis ja rohkem mõõda Eestit ringi liikuda ja uskuge mind, te avastate ja kuulete palju sellist, millest teil siiani aimugi polnud. Ka minul endal. Minge linnast välja. Hakkake astuma kusagil metsast paistvat suvalist rada mõõda ja uskuge mind, võite saada nii mõnegi üllatuse osaliseks. Leiate keset metsa näiteks veneaegse sõjaväe kasarmud, kus elu täiega käib, aga millest keegi siiani midagi ei teadnud. Või saatejaama hoone ja masti. Sellest kirjutas ka mõned ajad tagasi EE ja ka telekas oli pilt olemas. Mina olingi toona selle infi lekitaja. :)) Lasnamäe veerul on kõrge aiaga piiratud ala, kus käib äge nn. "baintpalli" trenn, aga mis seal tegelikult toimub, saate teada siis, kui suudate ennast nende punti sisse nihverdada. Jne. jne. Me oleme sõpradega pea iga suvi teinud ATV-ga selliseid nn. "tumedate radade matku" ja võin kinnitada, üllatustest ilma pole jäänud. Seega inimesed, ärge olge nii sinisilmsed midagi. Elu ei ole sugugi ainult üks õitsev lill.

Tiit Kuul
KAPO on kindlasti samahästi informeeritud. Ja mida me ikka siin heietame. Tuletage meelde seda paar päeva tagasi meediasse lekkinud Raigi salajast ettekannet ja minu meelest on siin küsimused liigsed. Muide, kui ma oma ühel matkal ühe kummalise objekti leidsin, mille 3-4 km raadiuses ei olnud ühtegi muud elumärki ja kus olid peidus hulgim sõiduautosid, kutsusin kohale ka politsei. Isegi politseil oli raskusi selle paiga leidmisega, nii et meil tuli neile vastu sõita ja õigesse kohta juhatada. Seega ma arvan, et KAPO küll teab palju, aga ta ei saa või siis ei taha nendest rääkida, ärahoidmaks paanikat, mida sellised asjad esile tuua võivad. Ka politseile.
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Roamless »

Muide, kui ma oma ühel matkal ühe kummalise objekti leidsin, mille 3-4 km raadiuses ei olnud ühtegi muud elumärki ja kus olid peidus hulgim sõiduautosid, kutsusin kohale ka politsei.
Tegu pole riigisaladusega, räägi lähemalt mis sa seal kummalisel objektil siis nägid, et politsei kutsusid?
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Manurhin »

Roamless kirjutas:
Muide, kui ma oma ühel matkal ühe kummalise objekti leidsin, mille 3-4 km raadiuses ei olnud ühtegi muud elumärki ja kus olid peidus hulgim sõiduautosid, kutsusin kohale ka politsei.
Tegu pole riigisaladusega, räägi lähemalt mis sa seal kummalisel objektil siis nägid, et politsei kutsusid?
Kui kusagil karup..ses X-kohas on koos hulk justkui peidetud sõiduautosid ja ümberringi on kõik vaikne e. tegemist pole mingi loodushuvilistest piknikuseltskonnaga, siis ma teavitaks asjast samuti politseid. Täiesti võimalik, et tegu on nt. igalt poolt Euroopast varastatud autodega, millele kas uus identiteet tekitatakse ja lähevad siin või Venemaal müüki või siis hoopis varuosadeks. "Kliente" igasuguste nurgataguste autoremonditöökodade näol oleks enam kui küll.

Mis aga puutub kohalike venekeelsete integreerimisse, siis ma ei mõista, miks nii lihtsat asja nii keeruliseks püütakse ajada? Taas Eestile nii tüüpiline rektaalne stomatoloogia... Piisaks sellest, kui Ida-Viru koolides igasugune eestikeelne õpe ja üldse eesti keele kasutamine KEELATA (v. a. Eesti koolid etnilistele eestlastele). Kohalikele anda karm käsk 48 tunni jooksul kõik eesti keele õpikud jm. õppematerjalid ära tuua kohalikku politseijaoskonda. Edaspidi võib keeleõpikut omada vaid eriloaga ja põhjendatud vajaduse olemasolul, seda ei tohi anda kellelegi teisele kasutamiseks ja hoidma peab relvakapi nõuetele vastavas seifis. Karistuse ähvardusel keelata ka Eesti Vabariigi sümboolika omamine (avalikust eksponeerimisest rääkimata), isamaaliste laulude laulmine ja rahvuslike tähtpäevade tähistamine. Rikkujad saavad karistuseks portsu ÜKT tunde, töö seisneks nt. punamonumentide hambaharjaga poleerimises. Eestikeelse ajakirjanduse kättesaadavust Ida-Virus tuleb tugevalt piirata, nii et iga eestikeelne ajaleht või ajakiri oleks sealkandis korralik defitsiit. Samuti lõpetada eestikeelsete tele- ja raadiosaadete edastamine. Ühesõnaga, saakski need putinoidid täpselt sellise elu nagu oli nõukaajal. Avalikult põhjendataks asja sellega, et eesti keel on siin riigis püha ja mingitele okupantidele me seda õpetama ei hakka. Haridus venekeelsetes koolides piirata üldse 9 klassiga, nii et kohalikud iga ihurakuga tajuks - neist tahetakse kasvatada vaid odavaid lihttöölisi, paremad tööd võtavad omale haritud eestlased. Kõigile teha KOHUSTUSLIKUKS georgi lindi kandmine.

Mis selle tagajärjel saaks?

Nagu me teame - kui tahad inimest panna millegi vastu erilist huvi tundma, tuleb see ära keelata. Tahad panna inimest millegi vastu tülgastust tundma? Muuda see kohustuslikuks! Kui omal ajal oleks Eesti Raadio Ameerika Hääle saateid üle kandnud, vaevalt, et nende vastu siis väga suurt huvi oleks olnud. Aga kuna neid üritati segada ja oli ikkagi selline poolkeelatud asi nagu, siis oli ka rahva huvi asja vastu suur. Ma usun, et kui nt. Narva regioonis eesti keele õppevahendid ja üldse selle õppimine ja õpetamine keelata, hakkavad Narva paneelmajade keldrites varsti koos käima salajased keeleõpperühmad ja althõlma levivad igasugused põranda all trükitud õppematerjalid. Põnev ju, ikkagi keelatud värk! Majade rõdudele ja katustele hakkab tekkima igasugu antennikesi, hakkajamad mehed tinutavad ise kes teab mitmeelemendilisi yagisid kokku ja meisterdavad antennivõimendeid, et kaugemalt kostev nõrk signaal siiski raadiohääleks ja telepildiks muuta (nagu eestlased omal ajal Soome TV-d vaatasid). Lõpuks läheb mäss lahti: kümned tuhanded inimesed tulevad sinimustvalgetega tänavale, laulavad selges eesti keeles isamaalisi laule ja teatavad, et on samamoodi eestlased nagu kõik teisedki, nõuavad eestikeelset haridust, tirivad ise tanki postamendi otsast alla ja üksikuid allesjäänud vanameelseid putinoide peab politsei kaitsma.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Drax
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 22 Mai, 2009 13:42
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Drax »

Roamless kirjutas:
Muide, kui ma oma ühel matkal ühe kummalise objekti leidsin, mille 3-4 km raadiuses ei olnud ühtegi muud elumärki ja kus olid peidus hulgim sõiduautosid, kutsusin kohale ka politsei.
Tegu pole riigisaladusega, räägi lähemalt mis sa seal kummalisel objektil siis nägid, et politsei kutsusid?
Akf tsiteerib siinkohal PM kommentaariumist kedagi "Tiit Kuuli", kes võib olla küll kesiganes, aga Facebookis on sama nimega sell küll. https://www.facebook.com/timmo.kuuli/about Esimese hooga näitas mulle tema sõpradeks seal seltskonda, mis koosnes vaid igast kuulsatest traditsioonilise pere hoidjatest ja muidu Helmedest ja nende jüngritest. Ehk siis umbes sama adekvaatne jutt, kui uueduudised, objektiiv ja muu taoline.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2084
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas krizz »

Eks hallivatimehi tõmbab selliste militaarteemaliste laskeklubide poole muuseas ka see, et nad ei ole sõjaväekohuslased. Vene kultuuris tähendab see sisuliselt, et sa pole siis ka nö õige mees. Seda puuduvat lünka peab ju millegagi täitma. Ma ei saa aru, miks ei võiks hallipassilisi mingisse töö- ehk abiteenistusse rakendada? Mis nad üldse sõja korral teevad? Kuidas see reguleeritud on? Siin on ohu koht, mille ise oleme tekitanud.
Aga muidu on iseenesest parem, kui inimesed organiseeruvad avalikult, mitte kusagil põranda all (ega sellest me ei teagi midagi). See aitab jõustruktuuridel potentsiaalseid ohuallikaid lihtsamalt kaardistada.
Kõige lollim on hakata sõnumitoojat tapma. Muidugi on sellised mittelojaalsed venelased ohuks.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Roamless »

Olen ka ise Facebookis näinud, kus mõned venekeelsed airsofti sõpruskonnad on kasutanud kahtlaselt separatistlike Ukraina piirkondade sarnast sümboolikat. Meedias on mainitud, et KAPO on ka selliste gruppidega tegelenud, aga võib rääkida sinisilmsusest, kuid 5000 organiseeritud ja välja õpetatud meest, kes treenivad metsas kokku, moodustavad vajadusel löögirühmad, on järjekordne näide, kuidas Helmel meeldib muinasjutte puhuda. TRa küll, kui natukene loogiliselt mõelda, siis sellise nn 5000 grupi kokkuharjutamine eeldaks tervet maakonda hõlmavat Kevadtormi stiilis suurõppust, mida keegi ei pane tähele :wall: Airsofti vennad käivad erinevatel vanadel sõjaväeobjektidel mänge harrastamas, nende hulgas on palju eestlasi st ehk tegelikult saaks ma rääkida tõenäoliselt ca 50 venekeelsest matsist kokku, mitte 5000-st ja kui võrrelda neid kasvõi kaitseliitlastega, siis on tegu ikkagi naljameestega, mitte "korraliselt kokku treeniva sõjalise üksusega". Miks Helme on sõnademulina ja vahu vahele ei või rääkida reaalsete numbritega, vaid korrutab kõike 100 läbi? Sama teema ju ka põgenikega, kus ta korduvalt on "kogemata" numbreid ja jutte ulmeliseks painutanud, nagu on välja tulnud hilisemal faktide kontrollil või kirjeldanud sündmusi, mida pole toimunud.

NB! See ei tähenda, et kui kusagil karutagumikus ca 50 matsi DNR värvides sõjamänge mängivad, et ei peaks politseid neile kutsuma.
Unforeseen consequences
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Lemet »

Eile ei julgenud Marina Kaljurand näiteks teps mitte sellisel kombel Helme sõnu naljaks pidada ja jäi 50 asemel märksa umbmäärasema "...on mingi arv inimesi..." juurde. Värskelt lahkunud välisministrina peaks ta neil teemadel suht informeeritud olema. Ja miks peaks diversioonigruppide kokkuharjutamiseks olema vajalik mastaapsed õppused? Igal oma ülesanne. Vaheldusejs võiks lugeda " Kolmandat Vabadussõda", olgugi ilukirjandus, aga üpris realistlik.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Postitusi: 1114
Liitunud: 10 Juun, 2004 15:02
Asukoht: Tartu või Sinimäe
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas ugandiklubi »

:wall:
See ei tähenda, et kui kusagil karutagumikus ca 50 matsi DNR värvides sõjamänge mängivad, et ei peaks politseid neile kutsuma.
Ilmselt tunned sa Ida-virumaa olusid suht kehvalt ,isegi Sillamäe suguse linna kohta on see 50 väga väike arv , neid klubisid on neil igasugused ja organiseeritus täitsa olemas . Ise asi ka meie seda soovime märgata , lihtsam on kui seda probleemi eitame . Või püüjame naeruvääristada seda kes sellele tähele panu juhib .
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Roamless »

Ja miks peaks diversioonigruppide kokkuharjutamiseks olema vajalik mastaapsed õppused? Igal oma ülesanne.
Et igal ühel on olemas oma ülesanne, eeldaks see ka ühist kordineerimist sidet ja tugiisikuid, kes neid veavad ehk võrgustik, mis ka tavakodanikele oleks vähemalt tähelepandav, rääkimata KAPO-st. Mina nii KAPO-t ei alahindaks, et lasevad tekkida 5000 mehelise hästi kordineeritud diversantide grupil, kellel oleks ühene juhtimine või siis, nagu ISIS, hästimotiveeritud sõltumatud rakukesed. Esiteks niipalju, kui mina olen tuttavate venkude rääkinud (tõsi, mitte küll ida-virukatega, kuid sealsetelt suhteliselt hästiinformeeritud eestlastel saab ka adekvaatset infot küsida), siis ka sellest DNR värvides Facebookis nähtud airsofti vendadest oli 20 ca 3 nn tõsiusklikku, ülejäänud naljamehed poosetajad mitte "hästi motiveeritud võitluseks valmistuv üksus". Unustad ära, et Venemaa, ei ole kohalikele nii meeletult motiveeriv, nagu islamiusk on radikaliseeriv. Nii moepärast "geroisid" mängivaid tegelasi ikka leidub, kuid reaalse nn roheliste mehikestega konflikti korral tulevad relvad ja mehed ikka Venemaalt, sest nagu mainisin, mingitest isehakanud airsofti meestest poleks ka kohalikele kaitseliitlastele erilist vastast.
Unforeseen consequences
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Roamless »

Noorem Helme isa allikatest 5000 diversandi kohta. Tegin huvitava osa ka boldiks, et 5000 siis on tulnud allikast "naised saunas rääksid" ja naiste jutule mõned nullid otsa ning voila. Pole ime, et isegi eestimeelsemad integreeritud noored on vihased sellise "uudise" peale. Kui Helme oleks tahtnud tõtt rääkida, või "muret väljendada", oleks tulnud rääkida , et tõesti Kaitsepolitsei on tundnud huvi mõningate airsofti ja paintballi gruppide vastu, aga kuna oli vaja valijaid köita ja tähelepanu, siis mindi vana propagandistliku valetamise teed. Mina näen, et lisaks sellele, et onu Helme lõhestab eestlasi, on ta nüüd asunud taguma vaia ka eestlaste ja nende väheste enam vähem integreerunud venelaste vahele. Tõesti tubli töö. Helme iseloomustamiseks sobivad tõesti kõige paremini tema Lähtre mõisa naabrist talumehe ütlus TV3 uudistele"Eks ta on üks täispuhutud konn".
Osa meediast on asunud naeruvääristama Mardi poolt välja öeldut, nagu oleks meil Eestis olemas u 5000 rohelist mehikest, kes on kiiresti mobiliseeritavad. Loomulikult ei saa Mart avaldada oma allikat ja ka mitte detaile, sellega võiks ta endale kaela tõmmata riigisaladuse piirangu rikkumise, aga päris pimedas ei tohi poliitikud avalikkust võimalikest ohtudest siiski hoida. Et aga ka ajakirjanikud ei saaks väita, nagu oleks Mart mingid numbrid oma peas lakke vahtides välja mõelnud, panen siia KAPO juhi kevadel öeldud kommentaari väljavõtte. Arusaadavalt ei ütle ka Sinisalu kuigi konkreetselt:

"Kapo peadirektor Arnold Sinisalu ütles, et peale kõike seda, mis toimus Ukrainas aastal 2014, on kapo loomulikult kaardistanud ära need potentsiaalsed grupid, kes võiksid ohtu kujutada.

"Meie huviobjektiks on olnud mõned laskeklubid ja paintballi-airsofti klubid, aga täpsemalt ma sellest rääkida ei taha. Oleme ohtudega kursis, teadlikud, aga siin pole midagi sellist, mis meid tõsiselt peaks käesoleval hetkel murelikuks tegema," ütles Sinisalu."
Unforeseen consequences
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Avatar »

Roamless kirjutas:Noorem Helme isa allikatest 5000 diversandi kohta
Täiesti oletus, aga pakun et Helmed said lihtsalt idee - erinevad võitlusliku spordiga tegelevad vene klubid = diversandid.

Aga sellest numbrist ja koordinatsioonist. Mida on Krimmi stsenaariumiks vaja? Hulgim noori vemmeldava verega mehi. Nende koondumine klubidesse on osaliselt täiesti sõltumatu tegevus, aga osasid seltse võidakse toetada/rahastada mingite skeemide järgi. Seejuures ei lisandu realiikmetele mingit ülevaltpoolt tulevat aktiivset propat. Oluline on nende gruppide liidrid saada nö liinile. Selleks võidakse olemasolevaid meelitada osalema nö laagrites, õppustel, koolitustel. Nii siin kui sealpool piiri. Nendega kontakteerutakse. Kui on ebasobivad isikud, siis võidakse neid proovida asendada. Ilmselt sellistes spetsiifilistes klubides autoriteet kaasneb oskustega. Ja oskuseid võidakse anda sobivatele isikutele. Edasi läheb loomulikul teel.
Neid gruppe, suurusega rühmad, poolrühmad, jaod ei ole vaja kokku õpetada. Vaja on, et neil oleks elementaarne oskus, nad oleksid ühtlase väljaõppega (reageeriksid korraldustele sarnaselt, või vähemalt ennustatavalt), oleksid varustatud (ja ei ole nii lihtne midagi kriisiolukorras tuvastada neid soft-relvi, kui on üks "päris" näiteks rühma peale) ja nende liidrid oleksid nö. liinil. Tähendab liidrid suudaksid kommunikeerida ja oleksid lojaalsed. Kui käes on hetk x, siis tsentraalne kõrgema taseme juhtimine-staab saabub juba väljastpoolt. Ilmselt mingi osa rühmade liikmeid võib keelduda osalemast, mõned rühmad samuti, aga ilmselt on vähe neid, kes asjast teadasaanuna kiirelt kuhugi traati tõmbaksid. Ja ega ebausaldusväärsetele infot ei antakski.
Mida nad suudaksid? Hõivata/blokeerida objekte, nii et tavakorrakitsejõud (püstolitega politsei) nendega toime ei tule. Luua illusiooni, et nad on kõikjal ja neid on palju. Siit julgustab nö plaani kaasamata "rõhutud vähemust", kes seni alalhoiuinstinkti järgis ja lihtsalt rusikat taskus pigistas. Nüüd aga ruleb "toetust avaldama".
Nad ei suudaks EKJ rinda pista. Nad ilmselt enamikes olukordades ei suudaks ka Kaitseliiduga vastanduda (mõni paremini varustatud rühm ilmselt suudaks).
Nad on pigem head hoone-lahingutes ja lühidistantsidel (pole saanud väga kogemust pärisrelvade võimalustega, samuti pole kogemust raskemate relvadega), seega sihivad hooneid tiheasustusaladel.

Loomulikult oleks see kõik EKJ -le lumme pissida, aga kogu selle tsirkuse mõte on kriitilisel hetkel võtta EKJ -lt võimalus keskenduda tegelikule ohule + seesama Ukrainas varemnähtud - sõdur on abitu / pole koolitust relvitu tsivilisti vastu. Tsivilistid siis teevad oma päästjatele inimkilpi.
Selline fantaasia. Lihtsalt.
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Roamless »

Delfist, vana Helme juba vaikselt sööb oma sõnu 5000 kohta ja panin ka tema infoallika suhtes vist täppi.
Kui Helmelt täna saates varasemalt öeldu kohta küsiti, et kas ta seda väidet ka tõestada suudab, siis viitas Helme esiteks kapo öeldule ja kolumnisti Andrei Kuzitškini kirjatükkidele ja väitis, et täna olevat temaga ühendust võtnud Männikul elav inimene, kelle sõnul olevat seal käimas vene keelt kõnelevad noormehed, kes laskmist harjutavad.

Seda, kas tegemist oli Eesti riigi vastu tegutsevate inimestega või lihtsalt harjutamas käivate venelastega, Helme öelda ei osanud. Tema sõnul tuleks sellele tähelepanu juhtida, et vastavad organid asjaga tegeleks
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Ma viskaks hoopis teistlaadi kirve õhku :|

Nädalavahetusel sai paari venemehega kõvasti viina võetud (mõlemad NArmee ja "lokaalsete konfliktide" taustaga). No ja muu jutu seas väideti mulle, kuda meil siin Eestis juba praegu vene rohemehikesed elavad.. Justnimelt elavad: perekonnad siin, ise käib(-käivad) pikkade komandeeringutega "tööl" (krimmis, dombabves, veel kusagil) ja siia tullakse Eestisse n-ö koju puhkama..

Detailide väljaselgitamiseni ei jõudnud - aga miskipärast ma usun seda kõike. Sellistel meestel võib vene pass olla aga siin ongi neil kodu ja perekond ning "tööl" käiakse siis mujal - umbes nagu meie oma missioonisõdurid. Vot tak..

Huvitav, millal selline "idamissioonikute" keiss ka näit Pealtnägijasse jõuab (või Radarisse, Kuuuurijasse) :roll: ..sest KaPo poolt näikse olevat (haud)vaikus :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Lemet »

Ehk siis tembeldada Helme juttu millekski jaburaks või näpust imetuks on kõige vähem rumal. Pigem tasuks mitte klammerduda selle 5000 külge, vaid tõdeda, et iva on olemas ja oht täiesti reaalne. Muideks- ka kõik teised kandidaadid kinnitasid ju kaude vana lapsesuud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Roamless »

Pigem tasuks mitte klammerduda selle 5000 külge, vaid tõdeda, et iva on olemas ja oht täiesti reaalne
Võibolla olid erinevad vastused Helme osas liiga pikad, kuid sai ka mainitud, et ei kahtle, et meil pole ühtegi "potensiaalset diversanti ega võibolla ka reaalset diversanti", "klammerdumine numbritesse" tuleb sellest, et üks asi on foorumis puusalt tulistada suvalisi numbreid, teine asi on, kui ülespaisutatud numbreid käib välja avalikkusele poliitik, kelle on lai auditoorium ning poolehoidjate ring, kes just ise selle "numbri", kui ülima tõe külge klammerduvad, näiteks noor Helme kaitses Facebookis just isapoolt väljaöeldud numbrit. Välja ei käidud ju mitte mingit olematut valimislubadust, vaid konkreetseid väiteid sisejulgeoleku kohta. Hiljem küll pobiseti habemesse stiilis, et "keegi Männiku elanik helistas, et nägi diversante harjutamas" Oli ju isegi juttu, et kõik see "5000" on korralikult organiseeritud ja kokku harjutav. Tegelikult, nagu mainis ka Ivan Makarov meedias Helme kohta, sellised suurüldistused tekitavad kahtlusi ja pingeid ka selle õhukese integreerunud venelaste kihi seas, mis meil hoolimata "naabri" pingutustest, olemas on.
Unforeseen consequences
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 53 külalist