Omakaitse liikmete veretööd eestlaste kallal 1941. aastal

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

41 metsavennad BANDIIDID tapsid suutu tsiviilelanikke seal hulgas ka lapsi , ja juhtiisid neid endised kaitsevaelased, kaitseliitlased jm. Fakte on korini
Sellise jutuga sm. [tsenseeritud] võid paraski peal kireda! Tuli alles ajalooõpetaja välja?!
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

NARVAKAD-kribaja näol meil tegemist, tundub, tüüpilise ?????-poliitika produktina.
Vähe sellest et bandiidid omade lapsi ja naisi tapsid, kulla NARVAKAD, nad ka nülgisid neid elusalt ja keetsid hiljem tõrvas!
Ja enne seda kui võidukas Punaarmee seda metslaste kantsi vabastama tuli, käisid I EV-s väiksed lapsed nagu kassid prügikastidesse sisse-välja et oma nälgivaid koduseid toita. :cry:
Kartulikoored olid tavaliseks toidupalaks, leiva pääle määriti kingakreemi, kui seda mdgi üldse üle jäi.
Kirjaoskamatus oli ligi 100%-ne.
Elektrit anti linnarahvale vaid tunniks-kaheks päeva jooksul.
Toiduõli järel, kui seda vahel-harva müügile paisati, lookles mitmesajapealine lõputuna näiv saba.
Tööpuudus oli nii kohutav, et väide 'keegi tegi tööd' kõlas anektoodina, mida räägiti suust-suhu ja mida keegi täiearuline loomulikult ei uskunud.
Ja ometi jagus rahval lootust: CCCP-nimelisele töörahvaparadiisile heideti ikka ja jälle ärevaid ning lootusrikkaid pilke - millalgi ju ometi sm Stalin peaks oma päästearmeega siiamaile jõudma vabadust, valgust ja õnne tooma!
Jõudiski!
Päästis ja toitis, valgustas ja kasis ning oleks palju rohkemgi jõudnud, kui mitte need salakavalad bandiidid metsas ....
TÕDEONAJATÜTAR
Echo
Uudistaja
Postitusi: 19
Liitunud: 01 Juul, 2005 18:01
Kontakt:

Postitus Postitas Echo »

NARVAKAD kirjutas:41 metsavennad BANDIIDID tapsid suutu tsiviilelanikke seal hulgas ka lapsi , ja juhtiisid neid endised kaitsevaelased, kaitseliitlased jm. Fakte on korini
Sooviks ka fakte. Arvestades, et neid on kõrini. Eriti selles osas, et lapsetapmist juhtisid endised ohvitserid Kaitseliidust ja Kaitseväest.

Kordan, metsavendade teravik oli suunatud relvastatud punaste ja nende sabarakkude vastu. Nende vastu kes olid aidanud küüditada ja nende vastu kes aitasid nõukogude võimu EV territooriumil kinnistada (komnoored, politrukid, külanõukogude ametnikud jne). Fakte on kõrini.

Kui rääkida metsavendade süütutest ohvritest, siis oli neid nii 41'el kui ka 44'ndal. Sisulist vahet ei ole. Räpaseid tegusid tehti nii 41'sel kui 44'ndal ja järgnevatel aastatel. Põhjuseid on seinast seina. Arvan siiski, et 41 aastal võis isikliku kättemaksu motiiv olla suurem kui 44'ndal (küüditamine veel värskelt meeles).

Aga metsavendade süütute ohvrite arv on vaid murdosa 14.06.41 ja 25.03.49 süütute ohvrite arvust. Süütute ohvrite arvust hävituspataljonide "bilansis" ärme üldse räägigi.
Dan
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 03 Aug, 2005 16:08
Asukoht: Eestimaa
Kontakt:

Postitus Postitas Dan »

Mnjaa. NARVAKATE näol on tegu tüüpilise foorumitrolliga :)

Aga Omakaitsest niipalju et Saksa okupatsiooni ajal oli Värska ümbruses perekonnamälestuste järgi tegu ontlike meestega, kes korjasid kokku neid, kes sõjast tühjaks jäänud talusid rüüstasid ning tsiviilelanikonna seast röövlipandesid organiseerisid.
NARVAKAD
Liige
Postitusi: 361
Liitunud: 31 Okt, 2005 18:01
Kontakt:

Postitus Postitas NARVAKAD »

Loen just kolmandat M. Laari raamatut, jareldus on selge , iga uks uus
ajaloolane tolgendab ajalugu kuidas ise tahab, ja paraku baseerides muinasjuttudele, arhiivide uurimine on kaa oma moodi kunts , seal voib leida head ja halba, kuid kaldutakse head kirjutata aga halvast asjas mooda libiseda. No jah, kaldusin teemast korvale, nagu teie teate on riigis rikkaid ja vaeseid, nii oli gi kui vene voimud jagasid uesti maad ringi
ja rikkastel tekkis viha uusmaaasujate vastu, ja kui vene vaed taganesid 1941 mingit valitsust polnud , ja 2-3 kuu jooksul oli surmatud sajad tsiviilelanikud, esines kaa inimeste tukeldamine ja laste tapmine.
Nuud rikkastest , endised ametnikud , omavalutsusfunktsionaarid, kaitseeliitlased, omakaite kes tavaliselt juhtisid ja agiteerisid teisi kes pogenes metsadesse. Faktid on Eesti arhiivis ja VF arhiivis.
Ega havituspataljonid puhtad ei olnud, saama moodi surmasid inimesi.
Faktid on ja neid tuleb tunnistada. Aga vaielda voib lopmatu...
...................................................................................................
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

nagu teie teate on riigis rikkaid ja vaeseid, nii oli gi kui vene voimud jagasid uesti maad ringi
ja rikkastel tekkis viha uusmaaasujate vastu, ja kui vene vaed taganesid 1941 mingit valitsust polnud , ja 2-3 kuu jooksul oli surmatud sajad tsiviilelanikud, esines kaa inimeste tukeldamine ja laste tapmine.
Nuud rikkastest , endised ametnikud , omavalutsusfunktsionaarid, kaitseeliitlased, omakaite kes tavaliselt juhtisid ja agiteerisid teisi
No tule taevas appi! Narva kandis käib ajaloo lahkamine ikka veel klassivõitluse positsioonilt?!? :shock: Ilmekas näide sellest, et kui inimene oskab lugeda (juba kolmas Laari raamat :lol: :lol: :lol: ), ei tähenda see veel, et tal ka haritust kasvõi sendi eest oleks. Ja ei oleks Laari raamatutest pidanud alustama. Loe kasvõi seda http://www.apollo.ee/product.php/1010409
Kasutaja avatar
ktamm
Liige
Postitusi: 1119
Liitunud: 03 Mär, 2005 23:01
Asukoht: Vaivara
Kontakt:

Postitus Postitas ktamm »

Hakkasid tulema üldistused Narva kandi kohta, peab sekkuma.
Mittepõlise narvakana tunnistan, et ajalookäsitlus on siinkandis erinev päriseesti keskmisest arusaamisest. Mõjunud on pealesõjaegne elanikkonna juurdekasv, kes juba olid selleks ajakspõlvkonna jagu punakultuuri omandanud. Aga ega sellest häda ei tõuse, peaasi, et inimene hea on.
Äärmuslasi on ka igat värvi alati olemas. Maailm selline erinäoline.
Karuke
Liige
Postitusi: 1445
Liitunud: 12 Veebr, 2006 19:49
Asukoht: Stockholm
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Arnold kirjutas:
No tule taevas appi! Narva kandis käib ajaloo lahkamine ikka veel klassivõitluse positsioonilt?!?
Aga see on üks võimalik lähenemine. Sugugi mitte lootusetu - võta kasvõi tänapäev - ära ütle, et meil siin ei liigutata mingeid asju nimelt vastandades erinevaid sotsiaalseid gruppe üksteisele?
Ei - üldse ei kuule iga päev kirumist edukamate aadressil, et: "vargad, vangi panna, tagandada, maha lasta jne.)
Aga kui oleks sobiv juhus?
Ja relv "rõhutud-solvatud luuseri" käes?
Metsavennad kontra hävitusbatalion, Omakaitse kontra uusmaasaajad jne.
Kuriteo motiiv on täitsa olemas.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

NARVAKAD
Ega havituspataljonid puhtad ei olnud, saama moodi surmasid inimesi.
Faktid on ja neid tuleb tunnistada.
Millised faktid :?: :?: :?:
Palusin Sul tuua ainult kolm näidet, kus O.K. tappis lapsi, Sinu jutu järgi pidi neid juhuseid ju hulgim olema :lol:
Omakaitse tappis kommuniste ja punaarmeelasi ja need olid kuhjaga selle ära teeninud.
Ise nad ronisid 1939a siia ja okupeerisid Eesti.
Vastuhakk oli õigustatud, kommunistid ja punasõdurid väärisid surma.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Echo
Uudistaja
Postitusi: 19
Liitunud: 01 Juul, 2005 18:01
Kontakt:

Postitus Postitas Echo »

Kusjuures nn. "klassivõitluse" või õigemini sotsiaalset momenti tuleks minu arvates 1940-41 aasta sündmustes tunnistada küll. Toimus ju varade vägivaldne ümberjaotamine. Nagu kommunistidele kohane. Kui sinult ja sinu perekonnalt elu jooksul tööga kogutud vara laiali jaotatakse lihtsalt sellepärast, et sul on rohkem kui teistel, siis tekitab see trotsi ja vihagi. Eriti maal kus õitsvale järjele jõudnud suurtalud olid peremeeste higi ja vaevaga üles töötatud. 41'sel võeti kõik tagasi, ümberjaotamise aktivistid sai tinamedali. Paraku said sarnase medali ka mõned ümberjaotamisel kasu saanud ja üldse mitte punase taustaga lihtinimesed.

Mis puudutab Kaitseliidu ja Kaitseväe ohvitseridesse ja EV ametnikesse, siis neid rikkuriteks nimetamast minu suu küll tõrgub. Vähemalt enamuses kindlasti. Tegemist oli pigem tänapäeva mõistes nn. keskklassiga. Kui sedagi. Need olid inimesed kes koos oma perekondadega sattusid esimeste hulgas kommunistlike repressioonide ohvriks. Mis küll oli nende süü ? Peale selle, et nad olid EV riigiteenistujad ? Mõrvasid, represseerisid, või küüditasid kedagi EV ajal ja peale 40 aasta võimuvahetust ? Kas seda tegid nende pereliikmed k.a lapsed ? Ma arvan, et mitte. Isegi relva nad kätte ei võtnud.

Ma arvan, et peale 14.06.41 ei olnud enam valikut. Surmavaenlane ja tema sabarakud oli teada, nende tegusid ja mentaliteeti oldi samuti tunda saadud. Saabus Kättemaks.

Last but not least.... mis kriteeriumite alusel lahterdad tõeliseid eestlasi ja natse ?
vdreving
Liige
Postitusi: 597
Liitunud: 27 Dets, 2005 19:31

Postitus Postitas vdreving »

Kulla Narvakad ärge pange pahaks,kuid proovige ikka lojaalsemad olla sellele riigile kellele olete vande andnud ja kelle mundrit kannate.
Wiking
Liige
Postitusi: 1308
Liitunud: 10 Apr, 2004 18:09
Asukoht: Haapsalu
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

vdreving kirjutas:
Kulla Narvakad ärge pange pahaks,kuid proovige ikka lojaalsemad olla sellele riigile kellele olete vande andnud ja kelle mundrit kannate.
Väga õige :!: :!: :!: Punane okupatsioon on lõppenud ja selle muinasjutte edasi levitada pole vaja. Arvan, et saate isegi aru, et teie jutul puudub pisemgi kandepind. Kui meeldib Nõukogude kord, ostke piletid Venemaale või Valgevenesse, seal saate nostalgitseda. Siin pole teie luuludele kandepinda. Siin elades õppige ilusasti Eesti ajalugu ja keelt!!! Ning austage seda maad, mille peal kõnnite.

hugo1 kirjutas:
Omakaitse tappis kommuniste ja punaarmeelasi ja need olid kuhjaga selle ära teeninud.
Ise nad ronisid 1939a siia ja okupeerisid Eesti.
Vastuhakk oli õigustatud, kommunistid ja punasõdurid väärisid surma.
Täpselt nii :!: Need mehed täitsid oma kohust eestlastena, okupantide ja mõrvareziimi käsilaste vastu. tegu oli inimestega, kes olid õudusi pidanud taluma ja see oli nende õigus maksta tapjatele kätte. Oleks narvakatel mõnigi tõendus, karjuks idanaaber ammu! Meenub kohe see anti-fašistliku organisatsiooni haisev provokatsioon. Selliseid tölpasid, aga on rohkem kui see pudrulõug, kes seal televiisoris kokutas. Sellised si*uvadki seenelkäies kõik Eesti metsad täis ja jätavad oma kila kola metsa laiali.
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Postitusi: 558
Liitunud: 17 Okt, 2004 17:52
Asukoht: Eestimaa,Läänemaa
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

olen sada protsenti vdrevingi ja wikingi jutuga päri.diskussioon on olnud huvitav,aga ikk jöle palju on seda punast propagandat mönel peas.vastik.MÖNI IKKA EI SAA ARU,ET NLIIDU AEG ON AMMU OTSAS JA NENDE VASSITUD AJALUGU AMMU PALJASTATUD.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
stilett
Liige
Postitusi: 1510
Liitunud: 02 Veebr, 2006 11:39
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

Lõputu vaidlus

Postitus Postitas stilett »

Tegemist on lõputu vaidlusega.Kas tapsid või ei tapnud? Kindlasti ikka nii mõnegi tapsid.Ja kindlasti juhtus seda ka ilma kohtuta.Vägivald sünnitas vägivalla, nii on olnud alati. Ja mitte ainult Eesti ajaloos.Seda pole keegi eitanud.Juhtus liialdusi ja juhtus metsikusi.See juhtus kõikjal, ja kahjuks ka Eesti ei saa olla erandiks.Aga igal asjal on ka mingi piir.Jutud inimeste keetmistest ja naha nülgimisest on kohe kindlasti möga ja provokatsioon.

Teine asi mis mind häirib on see, et toimub muudkui mainimine kuidas seda juhtisid "endised ohvitserid".Esiteks pole olemas "endisi" ohvitsere.Ohvitser jääb ohvitseriks täpselt nii kauaks, kuni talt pole auastet ära võetud ja ära saab võtta see, kes on selle andnud.Seda enam ei saanud ohvitseri auastet ära võtta okupatsioonirežiim.Olen ise ohvitser ja minu isa oli ohvitser aastast 1930.Seda solvavam on mul seda lugeda.Minu isa, kes on küll manalateed läinud juba 25 aastat tagasi jõudis ka ikka midagi rääkida ja ka mina olen ühtteist lugenud.Ka sellest, kuidas minu isa poole, kes oli sõjaväearst pöördusid peale Tallinna vabastamist Omakaitse juhid palvega ravida paarisadat haavatud NL madrust, kes olid omade poolt taganemisel maha jäetud.Ja seda tegid need samad "koledad endised ohvitserid".Ravisid haavatuid, mitte ei vedanud lähemasse karjääri halastuslasku tegema.Muuseas, on seda ka ühes raamatus kirjeldatud.Propaganda propagandaks ja raamatud raamatuteks, kuid oma isa ja seda mida ta mulle rääkis, usaldan ma rohkem....
NARVAKAD
Liige
Postitusi: 361
Liitunud: 31 Okt, 2005 18:01
Kontakt:

Postitus Postitas NARVAKAD »

vdreving kirjutas:Kulla Narvakad ärge pange pahaks,kuid proovige ikka lojaalsemad olla sellele riigile kellele olete vande andnud ja kelle mundrit kannate.
Tervitus koigile
Lojaalsus Riigile ja ajaloolised faktid on erinevad asjad, ja mundreid mina kaa ei kogu.
Edasi on motetult teiega vaielda, paljud faktid BANDITISMIST on Eesti riiklikus arhiivis, kes tahab see ka leiab. Paistab et teil seda vaja pole,
objektiivsust teie ei salli, keerutage siis edasi
Lugupidamisega . NARVAKAD
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist