Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Vasta
alban
Liige
Postitusi: 1208
Liitunud: 11 Veebr, 2005 17:01
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas alban »

Kapten Trumm kirjutas:Kuna seal osales 1 KV ja 1 KL kompanii, siis mu sisetunne ütleb, et esimesel tuli kohale tavapärane 60% ja teisel 100+% (ülekate kah).
Martin, kommenteeri.
Vastupidi - endised ajateenijad tulid kohale 100+ protsendiliselt.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2375
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Martin Herem »

Ma olen seda juba varem öelnud, et KL liikmed ei tule Jaapanist või Austraaliast kiiremini kohale, kui tavalised kodanikud.
Rohkem pole mul põhjust kommenteerida. Kõik on juba räägitud.
taara
Liige
Postitusi: 837
Liitunud: 12 Jaan, 2011 21:13
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas taara »

Ma ka ei saa aru sellest KL müstifitseerimisest. Mis mõttes see tavaline reservväelane niivõrd palju halvem inimene on, et tema ei võiks kohale tulla. Eks iga kaitseliitlane teab oma üksuse pealt kui palju planeeritud õppustest osa võtab. Minu arvates on see samuti seal 60-70% kandis.
Rabapistrik
Liige
Postitusi: 156
Liitunud: 04 Mär, 2016 9:54
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Rabapistrik »

Ei ole reservväelane kehvem ning kaitseliitlane ilmtingimata parem. Isiklikult pean tõenäolisemaks just ajateenistusel põhineva reservi tugevat osalust, kuna nende jaoks korraldatakse RÕKke piisavalt harva ning neil on ehk rohkem "veres" kaitseväelikku distsipliini või siis hirmu mitteilmumise ees. Ajateenistusejärgselt Kaitseliitu astumine on minu jaoks muutnud kõik Kaitsejõududega seonduvad tegevused ühtlasemaks massiks - taktikaline õppus on taktikaline õppus ning minu tasemel ei erine Siilide, Kevadtormide ja Läänetormide sisuline tegevus kuidagi näiteks LaKo väljaõppetegevustest, ei tohikski. Oluline on, et kaitseliitlasel ei tekiks RÕKikutsete vastu tunnet stiilis:" Ma olen sel aastal oma 2-3 nädalavahetust juba ära käinud - las sel korral mähivad mittekaitseliitlased."

Jah, mõned on kaitseliitlased on iga aasta alguses väljaõppeks planeerinud ca 30% oma 52-st nädalavahetusest, kuid Kaitsevägi seda ju ei tea - Kaitseliidu mehitatud üksuste täituvust kontrollitakse Kaitseväe üksustega samadel alustel RÕKkidel ning mingit eraldi süsteemi KL jaoks pole. Lõpuks oleme kõik ühtmoodi reservväelased, kelle jaoks äkkõppused on pigem ebamugavad.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Lemet »

Kuulge, kas keegi on sellest sogast midagi lähemalt ka kuulnud või on jälle tegu vantide luuleanniga stiilis "Trump viskas toru hargile..."?
Donald Trump trump@trumporg.com сегодня в 19:53

Hi Vladislav!

Thank you for your letter. I read it with great pleasure. There were lots of good thoughts and questions in your letter. Unfortunately I don't have enough time but I want to tell you something.

I promise that Estonia is safe. I and the President of Russia Putin will take care of it.

We all need to think about the refugees from Asia and Africa. This is a really serious problem.

I wish all the best to you and your party. Be the good guys.

With the best wishes,

Donald Trump.
http://baltnews.ee/tallinn_news/2016112 ... 12902.html
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Postitusi: 1263
Liitunud: 10 Nov, 2011 1:55
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas pagan »

http://pluss.postimees.ee/3943579/land- ... 1443720612

Selline relvaveo uudis siis. Esiplaanil Tšehhi püstolkuulipildujaid 5tk ja nende salved.
Kuulipildija tüüp tundub olevat kas SA.25 või SA.26. Pildi pealt raske aru saada.
Kui püstolkäepide on ettepoole suunatud, siis kasutab 7,62 moona ja on SA.26.
See "eesmine käepide" on hoopis kokkupandud kaba ots.
http://modernfirearms.net/smg/chex/sa-23-e.html

Ilmselt ei pea selgitamagi, et sellise relvalaariga saab juba pisemat sorti lahingu maha pidada ja üllatusrünnaku korral (relva lihtne peita) juba raskemat kohalikku hankida.

Hea, et meil vastavad ametid nii tublid on. Ma arvan, et see Valeri Sergejev pole kindlasti mingi lihtne mees, aga tola mängimine ja keele hammaste taga hoidmine on talle vist ainuke viis ellu jääda.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Roamless
Liige
Postitusi: 3811
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Roamless »

Hea, et meil vastavad ametid nii tublid on. Ma arvan, et see Valeri Sergejev pole kindlasti mingi lihtne mees, aga tola mängimine ja keele hammaste taga hoidmine on talle vist ainuke viis ellu jääda.
Ma päris Eesti "rohelistele mehikestele" mõeldud relvalaadungit ei kahtlustaks, kuid hoopis reaalsem on, et tegu on jätkuga meil toimiva illegaalse relvaäri kulleri tabamise ja kanali sulgemisega. Eelmisel tabatud gängil oli sihtriigiks Venemaa, millegipärast arvan, et ka see "laadung" oli originaalis Vene turule mõeldud.
Täpsustan ka, mitte et meil ilmavõimatu relvi tuua oleks, kuid rohemehikestele oleks siinsed kuritegeliku taustaga tegelased ebausaldusväärsed (nö "kitse paneku" oht, mis tõenäoliselt ka antud relvalasti paljastas), seega leitaks meie puhul "rohemehikeste" relvatarneks teisi viisi, kus kaasataks mittekuritegeliku taustaga (või äärmisel juhul mõningate eranditega) ja kohalikule politseile mittesilmapaistvaid tegelasi näit mõni kohalik silmapaistmatu väikeärimees, kel tihti kaubaautoga Venemaale asja(ala mingi Reva ennast sellega siduda ei julgeks (juhul muidugi, kui ta pole piisavalt loll), sest ta niikuinii jälgimise all).
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40199
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Kapten Trumm »

taara kirjutas:Ma ka ei saa aru sellest KL müstifitseerimisest. Mis mõttes see tavaline reservväelane niivõrd palju halvem inimene on, et tema ei võiks kohale tulla. Eks iga kaitseliitlane teab oma üksuse pealt kui palju planeeritud õppustest osa võtab. Minu arvates on see samuti seal 60-70% kandis.
Seni on KV ise avaldanud statistikat, kus KV reservi kohale ilmumine jääb 50 ja 60% vahele kutsututest. Martin Herem ütles kutsepäeva eel AK eetris, et loodame, et ei tule 60% kehvem. Sellest ka minu küsimused antud protsendi teemal. 88% kutsututest annab 2 võimalust, kas on tehtud huvitavat statistikat või ongi inimeste osaluse tahe 2 päevastel üritustel lihtsalt niipalju kõrgem (tavaline RÕK on seni olnud nädal pluss). Siit ka mõtteaine RÕKide korraldamise osas. Lihtsalt nädalavahetus antakse ära lihtsamalt kui nädal-kaks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Martin Peeter »

USA kiirendab sõdurite paigutamist Balti riikidesse

Mida sellest arvata?

Kas Obama ahendab Trumpi mängumaad? Või on USA solvunud, et Aleppo teemal temaga enam isegi mitte ei räägita? Või on seis muutunud s...maks?
Viimasel ajal olen kohanud aina rohkem öeldavat, et me oleme USA ja NATO "pehme kõhualune" ja siin võib vabalt tunda anda see, mis toimub kusagil Süürias või Ukrainas.

http://maailm.postimees.ee/3946295/usa- ... 1395385665

EDIT Paneme ERRi ka:

http://uudised.err.ee/v/valismaa/99309f ... riikidesse

Siiski ei saa aru, kui palju see Eestit puudutab.
Kui see on Trumpi käte sidumiseks, siis siin on point: juba paigutatud vägede ära toomine kokkuleppel Putjaga oleks ikka selline reetmise signaal. Trumpi-Putja võimalik kokkulepe jätta väed toomata, mingi relvastuskontrolli etc lubaduse vastu (tegelikult aga veel millegi muu ja meist kaugelseisva vastu), oleks hoopis kergem läbi lükata.
Dona nobis pacem!
kuido20
Liige
Postitusi: 3337
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas kuido20 »

Tööle, neegrid ! :) :)

Tehnikahangete projektijuhti otsitakse Riigi Kaitseinvesteeringute Keskusesse
http://www.cv.ee/toopakkumine/kaitsemin ... tml?full=1

15.detsember 2016 viimane aeg kandideerida.
HotelVictor
Liige
Postitusi: 208
Liitunud: 23 Nov, 2013 14:06
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas HotelVictor »

On lootust, et kaitstust tuleb lähitulevikus juurde. Andekad mehed näevad sellega vaeva: http://riigikaitse.postimees.ee/3949897 ... 1394662978
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3530
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Chupacabra »

Ameeriklased panustavad järgmisel aastal Ida-Euroopa kaitsesse 3,4 miljardit dollarit. Eesti kohta on konkreetselt välja toodud Ämarisse ehitatav kütuse hulgiladu ja hunnik lennujaama opereerimiseks vajalikku tehnikat. Midagi plaanib US Navy teha Läänemerel, Balti riikidesse tuleb luure-vaatlusvõimekus ja hunnik elektroonilise sõjapidamisega seotud nodi. Panustatakse Balti riikide õhuturbesse. Ridade vahelt lugedes pakun, et Eestit külastab jälle GlobalHawk ja F-35 või F-22.

Kõige suurem kulu on kolme brigaadi ja staabi eelpositsioneerimine. Euroopasse tuukse ühe soomusbrigaadi-, ühe suurtükibrigaadi-, ühe tagalabrigaadi-, divisjoni staabi- ja välihaigla varustus.

Üldiselt vaadates on asjadel ikka jubedad hinnasildid küljes. ABCT Poolas-Baltikumis maksab üle 500 miljoni dollari aastas.

http://comptroller.defense.gov/Portals/ ... J-Book.pdf
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas nimetu »

http://riigikaitse.postimees.ee/3949893 ... palju-teha

Noh, hea et vähemalt liigutatakse natuke selles vallas. Kuigi nagu seal on juba mainitud - ühiskond vajab oluliselt rohkem informatsiooni.
kuido20
Liige
Postitusi: 3337
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas kuido20 »

nimetu kirjutas:Noh, hea et vähemalt liigutatakse natuke selles vallas. Kuigi nagu seal on juba mainitud - ühiskond vajab oluliselt rohkem informatsiooni.
Elanikkonna kaitse, hädaolukorrad - mida ma saan kodus ise ära teha
Johannes Komissarov, Lõuna päästekeskus, Ennetusbüroo

"Kodanikud, kui te arvate, et kriisi korral päästeteenistused teile kiiremini appi tulevad, siis eksite !!"
http://www.uttv.ee/naita?id=25044
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist