Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Nagu trummile juba privas panin, siis mulle istuvad tema nägemused toitumise osas, aga budjeti poolel kaldun pigem 2x2 radadele...http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 42#p491442

Valku peab mees üleüldse sööma (ja ei peagi niiväga liha olema - munad kõlbavad kah vägahästi jne ja mina neid inetusteroole ei karda - niikui mõningad... 8) ) ja õhtul söömist piirama, hommikul seeläbi kohe parem isu. Ning nisu on loomulikult saatanast.

Katuselt veekogumine on hea mõte küll, aga mul on kaks kassi vabapidamisel ja need eelistavad millegipärast katusel sittuda, täiesti ära on mineerinud, isegi paduvihmad ei löö puhtaks - niiet (isegi läbi liivafiltri) joomiseks sealt kogumine jääb ära :) Tõsi - naabril on kääguga kaev, aga kui on veesüsteem väljaarendatuna otsapidi kraaniga toas, siis ei viitsi poolt kilomeetrit ämbritega kolistada - jääb genekas.

Jõudumööda kogun lihakonserve ja purgisuppisid, jahu mitut sorti, (va nisu, see on saatanast) tikke on ikka mitukümmend toosi, olemas on petroolilamp
(muide - kas see töötab ka näieks toiduõli peal?) toiduõli on kõvasti, tartart ja riisi on kapis lugematus koguses - st pole üle lugenud, no ja soola kah paar kilo. Vahest aitab... :)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1476
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Madis22 »

Kui te mehed juba nisu välja viskate, siis ka riisiga võite sama teha. Liig rafineeritud teine. Japsid andsid teise suure sõja aal oma meestele lisaks riisile ka otra just sel põhjusel, et riisist palju peale süsivesikute miskit ei saa.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3835
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Jaanus2 »

Nisu on moodne põlata ja äkki on suur osa populatsioonist avastanud endas gluteenitalumatuse (kuidas põlluharijatest esivanemad oma geenid tänapäeva välja venitanud on?). Seda gluteeni on samamoodi kõigis meie teraviljades, ainult vähem. Ei ole maisis ja riisis. Valge nisujahu ja poleeritud riis on muidugi jama, aga täisterajahu ja tume riis ei ole. Valge jahu säilib hästi, sellepärast seda ka armastatakse. Kartul on täisväärtuslik toiduaine ja mitmeti kasutatav, lisaks kergesti ise piisavas koguses kasvatatav. Kui krõpsud ja rohkes rasvas praadimine välja jätta, siis ka tervislik.
2korda2
Liige
Postitusi: 1603
Liitunud: 01 Juul, 2014 11:56
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas 2korda2 »

Vihmaveekogujatele torkeks: selle aasta maikuus mõõdeti Tartus sademete hulgaks 1,44mm. Ei ole eksitus - terve kuu peale kokku poolteist millimeetrit. Kui õigesti mäletan, siis rennist alla ei tulnud tilkagi - auras enne ära. Selliseid kuid on varem ka olnud (pakuks iga 3-4 aasta järel).
Kartuli osas ütles nõustaja umbes nii: parem kui nisu või valge riis; kehvem kui töötlemata riis või tatar. Odav, kõhtu täidab ja kuivõrd meil kasvatatav, siis eestlane tüüpiliselt tarbib rohkem kui päris mõistlik oleks. Muna on OK (valgud, nagu ka juustus) mõistlikus koguses, lihtsalt igahommikune muna peekoniga oleks liiast :) Ahjaa - vorstid jms olen ka menüüst pea täielikult eemaldanud (patustan vahel ulukilihast suitsuvorstidega). Pigem lõikan leivale viilu suitsusinki (on hää küll, kui saab ise aeg-ajalt 20 kilo ahju panna).
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40208
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Minumeelest on see rafineeritud süsikate asemel mingid täisteratooted ikkagi teemaks siis, kui eesmärgid pole kuigi kõrged.
Ma olen oma peres katsetanud, siis ega veresuhkru piikide tekitamisel palju vahet pole, suhkruvabast täisterapudrust lihtsalt viskab suhkru üles natuke aeglasemalt ja natuke vähem, aga viskab ikkagi - ja selle tagajärjed on tegelikult üsna analoogsed "valgete" asjadega. Peamiselt proteiinist ja rasvadest koosneva dieediga püsib suhkur suhteliselt ühesugusena. Inimeste veresuhkur pole mitte seepärast kõrge, et nad on paksud, vaid inimesed on seepärast paksud, et nende veresuhkur on kõrge. Arenenud riikide, ravimifirmade "koolitatud" peavoolumeditsiin jutlustab mõistagi seda esimest varianti - olete paks, seepärast on suhkur kõrge. Tegelikult on sedapidi, et paksuks minemisele eelneb ikkagi hiiliv veresuhkru tõus (nii keskmine kui piigid toitumise järel).

Veresuhkur on kõrge seepärast, et nende organism on sellega kohanenud, tasapisi kõhunääre selle tapmisest väsib, rakud harjuvad insuliiniga ja lõpuks ongi ainult rohud (nn insuliinisõltumatu suhkrutõbi).

Võib-olla on tegemist lihtsalt geneetilise iseärasusega, aga mulle nt süsikad ei istu, juba kooliajal peene poisina arst viibutas näppu (tollal loeti, et kui hommikul söömata on 5,0 ligi, on paha-paha, siis sai suhkrust loobutud ja tuligi 3,0). Täna on lihtsalt need "normid" lastud lõdvemaks, tegelikult peaks veel rangemalt võtma. Kui süsikute dieedil hommikul söömata on sul ikka 5,0+, on asi kaunis piiripealne ja peaks midagi tegema. Tänane meditsiin on oma "normid" lihtsalt mugavdanud tegeliku eluga (normaalseks peetakse kõrgemat veresuhkru taset).

Teine asi, mis veresuhkru taset kergitab, on stress. See on tihtipeale istuvat, kuid stressirohket kontoritööd tegevate inimeste probleem. Veresuhkru tõus stressi tõusuga on loomulik reaktsioon - organism valmistub võitluseks (ürgajal eelnes stress nt saaklooma tabamisele). Kõrgem suhkrutase veres võimaldab mobiliseerida kiiremini ja rohkem jõudu füüsiliseks pingutuseks. Selle probleemi üle meie peavoolumeditsiin ja ennetajad miskipärast vaikivad. Selleks, et päevastressi mõjul maksast verre nõristatud liigne suhkur ei satuks insuliini toimel rakkudesse rasvaks, tuleks see peale tööd põletada, kuid vältida jällegi liigset pingutust (tekib täiendav stress koos suhkru tootmisega pluss südame koormamisega).

Üks Eesti kardioloog on ühes populaarteaduslikus raamatus kirjutanud hea loo, mis on vahet tänasel mehel ja talumehel EW ajal. EW ajal olid inimesed seepärast heas vormis, et nad tegid pidevalt aeroobset, mõõduka pulsisagedusega (alla 100) tööd ja nt lõuna ajal magasid. Tänane mees tapab end raske raha nimel tööl stressiga (teeme istuvat tööd, aga pulss 90-100), hommikul enne tööleminekut seksib kiirustades naisega (pulss lakke), õhtul rabeleb spordiklubis kilode pärast (pulss lakke) ja tulemuseks on, et kilod vaikselt lisanduvad ning süda on 60-selt läbi (kui juba varem infarkti või insulti ei saa).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kurjam »

Kapten Trumm kirjutas:
Kurjam kirjutas:Selle veeteema kohta küsiks siinsetelt keemikukalduvustega ksf-delt, et ka paagis seista laskmine on ainus võimalus väävelvesinikust vabanemiseks? See pole vaid salvkaevude probleem, ka mitmed puurkaevuomanikud on sellega hädas.
Ideaalis võiks olla aeratsioon. Kui kasutad kallima soetushinnaga, kuid odavamate jooksvate kuludega aeraatori ja liivafiltriga puhastust (sellist kasutavad suured veetootmise kohad), on suruõhk niiehknaa olemas.

Kui aga kasutad odavama soetushinna, kuid kallimate jooksvate kuludega keemilist filtrit (kaaliumpermanganaadiga), siis tuleb suruõhuallikas täiendavalt muretseda

Lihtsalt seismine aitab ka, aga selle efekt on väike.

Eestis pakutavad veefiltrid on tüüpselt mõeldud joogiveest metalsete "lisade" eemaldamiseks (enamasti raud ja mangaan). Neid mingit tervisega seotud hädavajadust sealt eraldada muidugi pole, lihtsalt vesi, kus rauda on 2-3 tuhat mikrogrammi liitrile, määrib ja rikub sanitaartehnikat. Lisaks on seadmetele ja torudele settiv rauapläga väga mõnus kasvukoht igasugu ollustele. Niiet tehnika pärast eraldame veest looduslikku rauda ja pärast ostame apteegist rauatablette :)

See aereerimisega väävelvesinikuga võitlemine ei pretendeeri mingile teadusele, lihtsalt olen tähele pannud, et see tundub toimivat ja pole väga keerukas teha. Lihtsalt voolikuotsa paaki ei maksa panna, tuleks kasutada võimalikult paljude väikeste avadega aeratsioonitoru, sest seal on mullide pindala suurem ja efekt koos sellega. Vees lahustunud väävelvesinik lendub protsessi käigus koos selle õhuga.
Tänud. Seega on mõistlik variant kaks paaki (ühest tarvitad teises puhastad), võimsam akvaariumikompressor (suurte kastide jaoks tehakse üsna jõhkraid riistu) ja paakidesse akvale mõeldud "õhukivid". Kogu värgi saab automaatselt tööle panna.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40208
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ei ole vaja kahte, see aereerimine võib vabalt toimuda samas paagist. Lihtsalt võrgupump tuleb paigaldada selliselt, et ta ei võtaks "mullivett" (kui kasutatakse ketaspumpasid, siis neile on iseloomulik tööketaste kiire kulumine gaasirikkas vees). Kui sa kasutad aereerimisega rauaeemaldust (tavaliselt eramajas ei kasutata kalli ostuhinna ja keerukuse tõttu, veetootmises aga küll), siis võib-olla pole selle paagi sisse mullide puhumist enam tarvis - mul paraku puudub kogemus, kas see aereerimisega rauaeemaldus omab mingit efekti ka või mitte, pigem arvan, et ei oma, sest see süsteem on kinnine ja väävelvesinik kuskilt lendu ei pääse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
trs
Liige
Postitusi: 957
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas trs »

Alustuseks on mõistlik pihustada vett vahepaaki ja tagada samal ajal paagi ventileerimine. Igatepidi peab sellise aereerimise teel H2S eemaldamiseks paaki ventileerima, mis tähendab, et paak on avatud välistele mõjuritele. Ma ei mõtle siin keemiarelva ega radioaktiivset tolmu. Teine küsimus on see, et paak peab olema parajalt suur, et vesi jõuaks puhastuda ning samal ajal piisavalt väike, et vesi seisma ei jääks ja ei võimaldaks mingite tegelaste kasvama hakkamist. Mul suht sarnane probleem puurkaevus ja olen ka sarnast süsteemi planeerinud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40208
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Aereerimist saab ka teha vee pihustamise või nt vee korraliku segamisega (viimast kasutatakse nt reoveepuhastites Cellpox-tüüpi aeraatorite juures) - lihtsalt seade keerab suure jõudlusega mahutis solki ringi, mis rikastab seda õhuga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2643
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas vanahalb »

Nii-nii... see aereerimise tehnoloogia siis ongi see, millega Borjomi pudelivesi ära on solgitud :scratch:
Originaalis peaks ta olema kerge mädamunalõhnaga kuid öironormidele vastavana on nagu tavaline laukavesi. Pudelil on veel kiri, et "vett on töödeldud lubatud aer... aer.... meetodil" ja ma ei saanud esimese hooga arugi, mida sellega mõeldakse.

Viimsepäevavarude koha pealt niipalju, et need peaks olema kauasäilivad ja kergelt konventeeritavad. Näiteks viin ja soolapekk on head variandid, sest mõlemi vastu saab vahetada vähemväärtuslikumaid toiduaineid kursiga pudel viina koti tatra vastu. Ideaaljuhul ka väärtuslikumaid asju nagu kast viina AK-74 vastu.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas kalleb »

Kosmonaudid kasutavad aereerimist vist isegi uriini joodavaks ajamisel ,lisatakse maitseks sisse üks hapukurk ja viilakas sibulat
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige
Postitusi: 2192
Liitunud: 04 Veebr, 2012 13:49
Asukoht: Harjumaa

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kulibin »

:lol:
No see kuse läbiajamise tehnoloogia on ikka veits keerukam kui kodusel meetodil samaka ajamine ...
Karbamiidid on üsna tülikas eemaldada veest.
Aga väidetavalt pidada õllejoodiku kusi olema suht karbamiidivaba. Hapukurk ei teeks vist kah maitseomadusi halvemaks. :lol:
Kui mõttekas on orbiidile õlu vedamine suures koguses, ei oska hinnata ...
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Teatan tagasihoidlikult, et nagu minule teadaolevatest andmetest selgus,
siis viibib akf Vuks kõrgenenud vereringe rõhuga hospidaalis, põhjusena väidetavad vägivaldsed muutused tema pannkoogiretseptiravimis,
milledele tema õrn ja akuraatne hing ning vüüsilise ette valmistuse puudus vastu pidada ei suutnud ja sedapsi reageerida võtsivad.

Kuni meie valmistume kõige halvemaks ja ootame tema tagasitulekut tervete kilda, seniks üks lisa nael tema kirstu kaanele......

Kõik õiged vene bliinud valmivad eesti piimaga :

How to make blin - Russian pancakes recipe
https://www.youtube.com/watch?v=5UOowIxfX88



..aaaga ei osanud õnnetu Boooris (palun mitte segi ajada austet moderaatoriga! 8) ) ega ka veelgi õnnetum akf Vuks
uneski näha sellist läänegootide vandalismi akti nagu allljärgnevas vidios mis vereringe sootuks seisma paneb...

Boorise "idabloki elegantne randmeliigutus" kahvatab berserkerite poolt ülesklopitud vahu- ja tolmupilve ees.
(akf Vuks langes juba tiitrite ajal teadvuseta olekusse ja tema vererõhu mõõdu aparaat plahvatas ülekuumenemise tagajärjel....)

Rootsi rahvuslik söömaaeg koos toidutegemisega vigases inglise keeles:

Painful Patriotic Pancakes
https://www.youtube.com/watch?v=y463g76MFRw
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

lant kirjutas:Rootslaste rahvusroog on vast ikka surströmming.Mitu korda olen mõelnud, et prooviks ära.Aga vist jääb ära...
https://youtu.be/Cqe8iUjmLds :D
herman30 kirjutas:Söövad seda valesti. Seda EI süüa nii moodi otse karbist.
Tavaline kombe on võtta õhuke leib (tunnbröd rootsi keeles)= http://www.polarbrod.se/wp-content/uplo ... nnbrod.jpg

Selle peale pannakse viilutatud keedetud kartuli, toore hakkitud sibul ja puhastatud surströmming. Leib tehakse rulliks ja siis süüakse nagu rullkebab.
2korda2 kirjutas:Kui vabas looduses tarbida ning vett täis potis avatud karp asetada allatuult, siis on tegelikult tegemist päris hõrgu suupistega. Kõlbab ka koduse rukkileiva ja sibularõngaga.
Sveijk kirjutas: Ma olen sunnitud veelkord üles riputama suurströmmingu Norra moodi ehk ainuõige stiil on Volvo kapoti pealt:

apetor eats surströmming
https://www.youtube.com/watch?v=6ZpOD0xT-pA

...ühtlasi avaldan aktuaalsed ja omaelupõhised juhendid akf Kuliibini sulest :
Tegelikult tegu siiski söödava kraamiga ja mõned peavad seda delikatessiks.
Annan väiksed soovitused selle fiski õigeks käitlemiseks:
1. Kui oled selle karbikese kusagilt hankinud ja otsustanud sõpradega pisut strömmida, pea meeles, et seda pommi ei too siseruumidesse.
2. Avamiseks on tarvis korraliku varusrust mis koosneb suurest ämbrist külma veega ja muidugi heast konserviavajast.
Avamisprotseduur on nagu sprottide puhul, erinevus vaid allveetöödes ... Kabi kaas jäta üleskiskumata, lahtilõikamisest esialgu piisab.
3. Peale avamist jäta karp sinna vette umbes kümneks minutiks ligunema, misjärel vaheta vesi. Veel kümme minutit ligunemist ja võib karbi välja koukida, ettevaatusest siiski hoida karpi allatuult !
4. Kui väga hull ei tundu, võib asuda sakummi valmistamise manu. Selleks on tarvis leiba, taluvõid ja sibulat ja pisut sidrunit. Üldiselt tehnoloogia sama, mis kiluleival, ilma munadeta. Kui kandik on leivakestega täitunud, saabub kõige raskem etapp, nimelt tuleb see panna viieks minutiks sügavkülma. Eldan, et külmkapp on õues või verandal. :wink:
5. Manustamiseks on tarvis ohtralt viina. Saja grammi kaupa on paras ja see külm strömmfiskiamps on täitsa maitsev.
Walter2 kirjutas:Pole see maiuspala üldse nii hull kui ülalkirjeldatud, kannatab süüa ka lihtsalt palja leiva peal. Viin on muidugi kohustuslik lisand, mida peaks eelnevalt paar ringi olema manustatud kui maisupala ligi võetakse. :D
Tapper kirjutas:Antud kalaga on ka see teema, et selle haisu kangus sõltub tootjast.
Sai rootsis tuhlatud ja ostetud selline.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... 6mming.jpg
Milline neist kangeim on :dont_know:
Minu proovitu oli üsna räme, pisara võttis silma ja okserefleksi kõõks käis ka samas teinepool kelle lõhnataju pole terav ütles, et lihtsalt vastik.

https://www.surstromming.com/

Siin peaks enamus koos olema, on keegi kõiki proovinud ja oskab soovitada haisugurmeed?

Must purk peaks kõige lahjem olema
Tapper kirjutas:Kaesin youtuubi üle ja võib öelda et karpides on ikka väga erinevat ollust.
Alates "korralikust" kalast kuni arusaamatu lögani st kahvli otsa jääb luustik.

https://www.youtube.com/watch?v=_E6JM0Nm8Ms

Vaadake alates 5:20
herman30 kirjutas: :shock: See on juba mätä ja sõõdavaks kõlbmatu.

Niimoodi peab see kala välja paistama:
http://www.magnetmagazine.com/wp-conten ... ing360.jpg
Tapper kirjutas:kas asja mõte polegi kala mädandamine,, veinifriigid nimetaks seda küpsuseks :roll:
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

AKF Vuks särtsus ja särises täiesti loodetud kombel nigut üks liiga vesise taignaga pannkoook tulisel pliidil... 8)

Ja kuna selles särtsumises ja särinas ja plärinas on täiesti juhuslikult ära uppunud ka üks pannkoogi respektimoodiasi, siis riputan selle siia kaa:
Fucs kirjutas:
NII !

Kurat, see asi tahab siin täpsemat äraõiendamist nüüd !


Meie lahkesti raiskasime (justnimelt raiskasime!) oma pühendumust ja aega vheissbuukis, härra SVEJK-iga suheldes, mida kasutati ära absoluutselt pahatahtlikult selle pannkooginduse peaideoloogi poolt!

Jah, me oleme Teie kurvastuseks nüüd haiglast tagasi, aga meie närvikava enam ei taastu mitte pärast sellist pahatahtlikku ärakasutamist....

Et lugudegapeetud kaasfoorumlase kogu kuritegelikust plaanist TÄIT pilti saaks, selleks tuleb nüüd lihtsalt kogu vheissbuugi eilne sisu siia ära koppida....

Tingmärgid: M - mina S - tema.


20.12.2016 Kell 11:41

vanasti tegin pannkooke hapupiimast, aga kuna tänapäeva piim pole enam PIIM ja ei hapne, sis tuleb teha keeeefiiiriga ja sooodaga jne

- ma kuulan suure huviga, kui õpetad tegema viithout nisujahuga

noo ja nisujahu piab ikka olema ma arvan, muidu tuleb kräpp... ja MUNA ei tohi liigapalju panna muidu tulevad nigu kummist, eriti pärast mõningast seismist ja hiljem järeltarbides....
niisiis... tuleb võtta 1 liiter keefiiiiri (soovitavalt siis nt geeefiiliuse 3,5%), 7 detsi jahu, kolm muna, 1TL soodat, 1TL soola, 2supiL suhkrut.... ja SOODA tuleb sisse panna kõikse viimasena, vahetult enne pannile ajamist


- kuda on mugav seda jahu mõõta?

nu 7DL on kolmveerand 1 kilost jahupakki umbes...
7-8 dl võib panna...see on tunde järgi...aga rohkem ei tohiks ja vähem ka mitte, tulevad nigu saapatallad võisiis nigu plötskid


- ma teen täna pannkooke. kas riivjuustu võib kaa panna?

ei mingit riivjuustu krt
see on juba TUUNITUD toode ja mulle absull ei maitse igasugu TUUNITUD tooted, kus ORIGINAALIST on miski saast tehtud !!!!
nn "tootearendus"
on saatanast !

...mikserdad munad laiali ja segad keeeefiiri sisse, sis paned suhkru ja soola ja muudkui mikserdad-klopid ja sis paned jahu ja koogelmoogeldad taignaks ja sis paned lõpuks 1TL söögisoodat sisse ja sis pannile !
see kogus on MINU kõige optimaalsem KOGUS pannkooke kodo toota... kõik süüakse ära enne, kui kaus täis saab rsk

ja need kõlbavad ka sis süüa, kui on juba kaks-kolm või nii edasi päeva seisnud..on endiselt pehmed ja kohevad ja ülihääd

mingil juhul EI TOHI kasutada valmis pannkoogijahu ! see keerab pannkoogid pekki. katsetatud ja garanteeritud !

kusjuures vanad inimesed (vanaemad, vanavanaemad jne) tegid seda asja veel peenemalt....klopsides eraldi laiali munavalge ja kollase ..... a sel pole erilist mõtet, sest lõpptulemus on üsan samalaadne ja äravahetamiseni sarnane

aga kui tahad, sis võid katsetada.... rebud koos suhkruga klopid laiali, munavalge vahustad eraldi ja lisad tainale

teoreetiliselt peaks tulema kohevamad ja õühulisemad niiviisi, a kuna söögisooda ajab koos keeefiiiriga naguni asja kohevaks, sis pole erilist vahet

sellel on sis mõtet, kui teed ilma soodata...mida maisoovita aga absullll
hokkei ma joooksen teise arvuti taha nüüd


- kefiiiiri. Kas võid v õli paneb taina sisse?

EI, ära pane miskit MUUD PALUN !
Pee Ees ! need on ohvkoos need pisikesed ja paksud koogid mitte ülepanni pliinid eksole.... ja kõikse maitsvamad kas pädeva moosi või meega nt. ...krt kõikseparem muuarust veel eriti toormoosiga
maasika toormoos? metsmaasika toormoos??


...

kell 14:48

- sukurt pold...
suhkurt polnud, panin mett, küüslaugusoola, pitsamaitseainet, pipart, 3 muna pool keefirit pool vett - krt vöi oli see keefir oopis pett...


nii, Teie keerasite oma pannkoogid nimelt PEKKI praega seal oma mee, KÜÜSLAUGU!!!SOOLA, pipra ja veega...
ma olin vahepeal mugavalt ära korra.. ja selle ajaga jõudsite TEIE kõik peppu keerata ma vaatan...

- no see on see kõikse keerulisem, eksole.... osa suhkrust asendasin siiropiga. Keefirti kohapealt valetasin, naine alles toob, maitaht oma gefilust raisata

a kas sa tead keemiat niipalju, et võid olla kindel asjaoludes, kuidas see SIIROP reageerib nt. soodaga erinevalt suhkrust, mis tuli segada munadega kokku?

- Kohe hakkan sibulaid allapraadima, see annab sellise tummise maitse pannkoogule

Teie olete HULL !

- ei, miks, rahunege

Teie rikute ära HÕRGU maitseelamuse TÄIELIKULT...kasutades suhkru asemel siirupit ja mingiks aluseks kusagil seal veel SIBULAID...

- siirupi koha pealt valetasin
jõudsin panna teelusikatäie mett, kui alt suhkru üles leidsin...


suhkur ja sool just sellises kombinesoonis, nagu sai esitletud, on maitse juures asja VÕTI

- ja ma arvan et panen veel võid sinna sisse

ja see on TÄIESTI mõistetamatu, kuda siis nüüd EI OLE ühes laevatöökojas SUHKURT ??
VÕI KILLIB SELLE STRUKTUURI ÄRA !


- ma ei joo suhkurt ja kõik kes külas käivad on mu sellise harjumusega püstihädas

sis osta parem valmis pannkoogi jahu ja tee piimaga või veega või midaiganes ja pane VÕID sisse ja saad TOOTE -
pannkoogilaadse toote..


- ma ei pane võid, ma lihtsalt tahtsin tõsta teie vererõhku

TEIE IHKATE meie surma rsk !
aga MEIE ei tee seda HEADMEELT TEIELE MITTE ! ! !

- aga ma annan kindlaste teada, kuidas läks. pliit juba soe ja eila suitsuribikontidest keedetud (Grossi) supp soe

ma tahan et TEIE saadaksite mulle ÜHE pannkoogi OMNIVAGA ja ma sis vaatan seda asja veel, et misasja Teie seal teete...
kurat jaura siin pannkoogiprohvaanidega rsk nii, et munad märjad...


- ma saadan maksimum mingi koduvidiolaadse toote, kuidas me siin matsutame ja mulle selga patsutame, kes niivõrdsellise hää rrretsepti välja mõtles...

....

kell 15:30

- nii, kuidas praadida? kui palju õli, kui kuumaks?

õli maitse järgi.... kui tahad väherasvaseid, pane vähem... mulle maitsevad aga veits suurema õliga tehtult... jäävad krõbedamad

.....

kell 17:30

- kui pliit jahtuma hakkas ja söed all olid, siis tulid normaalsed - kõige viimased reliikviad...
suhkurt soola ja pipat pidi juure panema ja jõle paks taigen tuli. Kallasin kulboga kuhja keskele ja siis öörusin puulabidaga laiali...
naine kiitis, krõbedad kohad...


MISASJA !!!
APPPIIII !
"suhkurt soola ja pipat pidi juure panema ja jõle paks taigen tuli. Kallasin kulboga kuhja keskele ja siis öörusin puulabidaga laiali" - MISASI SEE ON ??
....infarkt..... oht..... tuleb kohe....


- nojah - nii oli - küllaltk täpne kirjeldus. Väikesed kakukesed lässid kohe kõrbema
siis tegin suured
naene ütles et nagu vanaema omad olid


...

kell 18:17

Tere lp. hr. SVEJK. Mina olen härra Vuksi kaastööline ja tulin tema arvutit kinni panema, sest härra Vuks viibib haiglas väga kõrge vererõhu tõttu. Ilusat õhtu jätku.
* kirjaviis muutmata
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 25 külalist