Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kusjuures suht värske teenistuskogemusega kodanik märkis ühe põhilise plussina just asjaolu, et saab läbi katelokita. Tõsi küll, tema põhjendus oli pisut teine- enamus ajateenijatest olla lohelaisad, metsas katelokipesu olla olnud lausa peksuteema ja seega on venelastel märksa väiksem võimalus erinevateks pasanteeriateks
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Rahvale rõõmuks ja Vuksidele jöulumeeleolus minestusse langemiseks....
Täna tegin endale jõulukingi - maitsest ei tea veel aga hind oli sooolane:
Täna tegin endale jõulukingi - maitsest ei tea veel aga hind oli sooolane:
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Hind? ca €2.5 oleks aksepteeritav.Svejk kirjutas:Rahvale rõõmuks ja Vuksidele jöulumeeleolus minestusse langemiseks....
Täna tegin endale jõulukingi - maitsest ei tea veel aga hind oli sooolane:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma töötan piimatöötlus ettevõttes. Toorpiim tuleb sisse, siis ta pastöseeritakse 72-73 kraadi juures. Edasi on separeerimine ehk koore eraldamine. Siis on üks tark agregaat, kus pannakse jälle piim tagasi kokku kas 2,5 või 3,5 % piimaks. Samuti tekitatakse tooraine jogurti, hapukoore, keefiri tootmiseks. Samuti tekitatakse rõõskkoor( 10% kohvikoor ja 35% vahukoor) .Kooritud piim ehk lõss läheb kodujuustu tegemiseks. Lõssi ülejäägid aetakse pulbriks. Jogurti tehnoloogia on nii, et toormaterjal ( teatud %rasvasusega) kuumutatakse 93 kraadini. Siis lisatakse suhkur, vahel ka vastavalt retseptile piimapulbrit. Kui on jahtunud alla 50 kraadini, siis lisatakse juuretis ja jäetakse hapnema. Moos lisatakse villimise käigus.
See on tõesti nii, et pastöriseeritud piim ei hapne, vaid pigem roiskub. Looduslikud bakterid on hävinenud. Aga iga toodangu jaoks on omad kindlad baktereid sisaldavad juuretised, mis tagavad stabiilse tulemi.
Vanasti tehti ka vadakupulbrit ( kodujuustu ja juustu tootmisjääk), mida kasutatakse toiduainete tööstuses (vorstid kondiitrisaadused)
Kõige lollim on see jutt, et Eestis tehakse piima piimapulbrist. Norilskis ehk küll.
See on tõesti nii, et pastöriseeritud piim ei hapne, vaid pigem roiskub. Looduslikud bakterid on hävinenud. Aga iga toodangu jaoks on omad kindlad baktereid sisaldavad juuretised, mis tagavad stabiilse tulemi.
Vanasti tehti ka vadakupulbrit ( kodujuustu ja juustu tootmisjääk), mida kasutatakse toiduainete tööstuses (vorstid kondiitrisaadused)
Kõige lollim on see jutt, et Eestis tehakse piima piimapulbrist. Norilskis ehk küll.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Jaa. ma vaatan, et siie ikke hulgim gurmaanidest õgardeid kogunenud ... Strömmimine ei paku vist enam pinget ...
Kuna Jeesti keskmisel rikkuril on padljak nii rahvaautodest kui kah mustaperseliste vandenõu küüsis vaevlevatest Jeesti kärssninadest, pakun uue retsepti: Viinamäetigu a,la Kulibin ...
1. Hankige omale umbes 100 viinamäetigu, mis peaks olema meie lääneosariikides suht kukesupp ...
2. Okupeerige kelleltki /ämm) nõukaaegne malmvann ja paigaldage sinna need teod. (Ärge uskuge mingit eelnevaltkuuldud iba tigude jahuga nuumamisest)
3. Hankige umbes üks poekilekotitäis hiina kapsast või lehtsalatit. Puistake see sinna vanni ja nuumake neid hõrku loomakesi mingi nädal ...
Seejuures polegi pigem tähtis nende nuumamine, tähtis on nimelt see, et väljutaks kodumaise ja mõru kaka.
4. Sebige omale tuttava tädi kaudu prantsusmaalt spetsiaalne valurauast teoküpsetuspann, pesikute arv võib olla varieeruv ja tuleks valida sööjate kogust silmaspidades.
5. Hankige omale kusagilt Saaremaa Karulauguvõid ja mõned pudelid Old Thibilishit ...
6. Tigu mitte piinates praadida ettekuumutatud pannil ja soovitatav kogus võid oleks lauanoa otsatäis igasse pesikusse.
7. Maitsestamiseks ohtralt tilli ja näpuotsaga meresoola.
8. Avage vein, dekanteerige ja nautige, teod võib hiljem ära visata.
P.S. Saarema Karulauguvõist on muidugi kahju, aga need kuradi teod ei kõlba tõesti süüa. Eelkirjutatu ei ole inspireeritud kellegi Ernesti kajakakeeduretseptist
Häid Jõule !
Kuna Jeesti keskmisel rikkuril on padljak nii rahvaautodest kui kah mustaperseliste vandenõu küüsis vaevlevatest Jeesti kärssninadest, pakun uue retsepti: Viinamäetigu a,la Kulibin ...
1. Hankige omale umbes 100 viinamäetigu, mis peaks olema meie lääneosariikides suht kukesupp ...
2. Okupeerige kelleltki /ämm) nõukaaegne malmvann ja paigaldage sinna need teod. (Ärge uskuge mingit eelnevaltkuuldud iba tigude jahuga nuumamisest)
3. Hankige umbes üks poekilekotitäis hiina kapsast või lehtsalatit. Puistake see sinna vanni ja nuumake neid hõrku loomakesi mingi nädal ...
Seejuures polegi pigem tähtis nende nuumamine, tähtis on nimelt see, et väljutaks kodumaise ja mõru kaka.
4. Sebige omale tuttava tädi kaudu prantsusmaalt spetsiaalne valurauast teoküpsetuspann, pesikute arv võib olla varieeruv ja tuleks valida sööjate kogust silmaspidades.
5. Hankige omale kusagilt Saaremaa Karulauguvõid ja mõned pudelid Old Thibilishit ...
6. Tigu mitte piinates praadida ettekuumutatud pannil ja soovitatav kogus võid oleks lauanoa otsatäis igasse pesikusse.
7. Maitsestamiseks ohtralt tilli ja näpuotsaga meresoola.
8. Avage vein, dekanteerige ja nautige, teod võib hiljem ära visata.
P.S. Saarema Karulauguvõist on muidugi kahju, aga need kuradi teod ei kõlba tõesti süüa. Eelkirjutatu ei ole inspireeritud kellegi Ernesti kajakakeeduretseptist
Häid Jõule !
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
....kiirustagem, seltsimehed näljased - kiirustagem...Some kirjutas:Hind? ca €2.5 oleks aksepteeritav.
Ühtlasi tänan akf Kuliibinit sellise ahvatlevalt hõrgu retseptikirjelduse eest....
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Vägagi Äraaustatud Vahva Sõdur. Mind Teie oma konservietikettidega ära ei peta....
97,5% on seal sisu kindlasti. Aga kas on ka tegemist kõrgema või esimese sordi lihaga ?
Kas Teie olete juba kahvliga selles konservis sorkinud?
Kuda tundub?
Ja üks küsimus veel - kas konservi on topitud terved lihatükid või hakkmasinast läbilastud hakkliha ?
Väike sõnastik asja juurde....
Pöörake tähelepanu trimmingutele
http://www.innove.ee/UserFiles/Kutsehar ... d_tood.pdf
Kirjutis on muidu abiks ka kodustele kulinaaridele, kes ise asju tahavad teha.
*Muuseas, see Teie Kampaania Paralleel on EMTAK-i järgi Lasnagorski ehitusettevõte
*Samal ajal paralleelselt - amet ega nimi ei riku meest kui mees ise on... jne
****************************************************************
Kuna poes on kõik nagunii juba kräpp ja nagu võis lugeda, siis on sinnamaale äraarenenud juba ka Viinamäe tigu, siis nende asemel võib tarbida igati ökot ja naturaalset vihmaussi (Lumbricus`t või Lumbricus terrestris`t). Lumbricidaeliste seast valivad gurmaanid aga välja Lumbricus rubelluse või Lumbricus castaneuse (mitte suures kannatamatuses, omale mõni rammus Lumbricus kiirelt hammaste taha saada, segamini ajada Aporrectodea longa ja Aporrectodea caliginosaga, ega jumalapärast ka mitte Eisenia foetidaga).
Vaja läheb sapöörilabidat (peamise koostisosa hankimiseks), katelokki (militaarfoorum ikkagi!) ja natuke kohupiima (ainus mittemilitaarne toore - ratsioonipakist ei saa ja tuleb hankida iseseisvalt).
Kohupiim puistada katelokki ja vihmaussid sinna sisse. Mõningase kosumise järel võib praadida tulel katelokikaanel.... no või ka nautida toorelt....
Enn Bee! Mittekosunud Lumbricus võib ebameeldivalt krigiseda hamba all (intensiivsus oleneb Lumbricuse hankimiskeskkonnast elik sellest, mida tema õhtusöögiks tarbinud on), seega ära ole kärsitu!
Head isu !
97,5% on seal sisu kindlasti. Aga kas on ka tegemist kõrgema või esimese sordi lihaga ?
Kas Teie olete juba kahvliga selles konservis sorkinud?
Kuda tundub?
Ja üks küsimus veel - kas konservi on topitud terved lihatükid või hakkmasinast läbilastud hakkliha ?
Väike sõnastik asja juurde....
Pöörake tähelepanu trimmingutele
http://www.innove.ee/UserFiles/Kutsehar ... d_tood.pdf
Kirjutis on muidu abiks ka kodustele kulinaaridele, kes ise asju tahavad teha.
*Muuseas, see Teie Kampaania Paralleel on EMTAK-i järgi Lasnagorski ehitusettevõte
*Samal ajal paralleelselt - amet ega nimi ei riku meest kui mees ise on... jne
****************************************************************
Kuna poes on kõik nagunii juba kräpp ja nagu võis lugeda, siis on sinnamaale äraarenenud juba ka Viinamäe tigu, siis nende asemel võib tarbida igati ökot ja naturaalset vihmaussi (Lumbricus`t või Lumbricus terrestris`t). Lumbricidaeliste seast valivad gurmaanid aga välja Lumbricus rubelluse või Lumbricus castaneuse (mitte suures kannatamatuses, omale mõni rammus Lumbricus kiirelt hammaste taha saada, segamini ajada Aporrectodea longa ja Aporrectodea caliginosaga, ega jumalapärast ka mitte Eisenia foetidaga).
Vaja läheb sapöörilabidat (peamise koostisosa hankimiseks), katelokki (militaarfoorum ikkagi!) ja natuke kohupiima (ainus mittemilitaarne toore - ratsioonipakist ei saa ja tuleb hankida iseseisvalt).
Kohupiim puistada katelokki ja vihmaussid sinna sisse. Mõningase kosumise järel võib praadida tulel katelokikaanel.... no või ka nautida toorelt....
Enn Bee! Mittekosunud Lumbricus võib ebameeldivalt krigiseda hamba all (intensiivsus oleneb Lumbricuse hankimiskeskkonnast elik sellest, mida tema õhtusöögiks tarbinud on), seega ära ole kärsitu!
Head isu !
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ja kui soovite dessert Lumbricust kasutada vanilje ja suhkruga maitsestatud kohupiimamassi
Tahad joosta õpi kõigepealt käima !
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Teied olete oma lugudega mind juba väga ärapidanud ja arvamustega äraaustanud...Fucs kirjutas:Vägagi Äraaustatud Vahva Sõdur. Mind Teie oma konservietikettidega ära ei peta....
97,5% on seal sisu kindlasti. Aga kas on ka tegemist kõrgema või esimese sordi lihaga ?
Kas Teie olete juba kahvliga selles konservis sorkinud?
Kuda tundub?
Aga KÕIK, mis ma Teiedele nüüd ütelda tahan, on see, et Teie üks äraütlemata KADE inimene olete! Jahh - justnimelt KADE, ja eimiskit muud!
Ja Meie EI SORGI kahveliga körgeväärtuslikes toidu ainetes ja üleüldse meie EI SÖÖ konservandikarbist! Vaid kuldraamidega talrekult! Hõbelusikaga! St.Kahvliga
Sest gulinaarne akt algab eelkõige nägemuslikust esteetikast ehk visuaalisest pildist ja Teie tahate mul selle (kalliks maksmatulnud) eesootava naudingu juba ette peppu keerata!
Ja teate veel miss - Te pistke need oma vihma ussid sinnasamusessegi. Pereplaneeringusse - vohh!
Ise on juba niinäljas, et vihmaussisida sööb, aga minu kalli konsrevi renomee kallal siin muudkui õõnestamas.....
Küll kord ükskord koidab päeva
Kus me selle karbikese
Kuldaväärta kirstukese
Kalliks maksnud kaunikese
Paljuks läinud palukese
Kaaned lausa kahel poolel
Kirvestega killustame
Kangidega kangutame
Pussnoaga peedistame
Kääridega kallale kargame
Lahti teeme, liha sööme
Ölut, mõdu peale joome
Kadestajad kasti lööme
Pilgastajad üles poome
Viimati muutis Svejk, 26 Dets, 2016 18:40, muudetud 7 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Lumbricused võib ka 97,5% konserviks keeta ja hõbekahvliga kuldvaagnalt süüa.
....Lahti teeme, liha sööme
Airanit sel pääle joome
jälle lasna maha lööme
Lumbricusi juurde toome
....Lahti teeme, liha sööme
Airanit sel pääle joome
jälle lasna maha lööme
Lumbricusi juurde toome
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sa raisk, mihuke jõuluregilüürika ja ligemesearmastus...kraapsjalg ja sügav kummardus.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Eesti mehe loomepalang niidab vaenlast nagu valang!
Suur tänu aulikele autoritele.
Suur tänu aulikele autoritele.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
roheline ring
just neelatud sai viimne jõulupraad,
et mahuks veel, on vaja teha trenni!
ees aastalõpp, uus praadide paraad -
saab abiks Teil klistiiripump...
...ja "Rennie"...
just neelatud sai viimne jõulupraad,
et mahuks veel, on vaja teha trenni!
ees aastalõpp, uus praadide paraad -
saab abiks Teil klistiiripump...
...ja "Rennie"...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Tegelikult olen MINA Liiwimaa parim luuletaja ja oma süvaaanalüüsi võite enesele jätta (niinagu need kohtlased küsimärgidki muuseas!) mis puutub kõrvalteemasse...
Sest pingereast oleks piisanud - aga vaadake mida Teie kokku luulutasite!
Reegleid moonutades mind keskmikuks ja väikesuureks tegite!
Üldiselt ma kirjutan kohe juurde siia otsa, Teie oodake ainult ja häbiga värisege niikaua, sest sedasi need asjalood ei lähe mitte....
Muideks - ja kas ma juba ütlesin Teile, et ma pole üldse rahul...?
Käisin ainult korraks koeraga jalutamas, ja juba te olete seda olukorda täiesti sigalisel kombel ärakasutanud ja pole üldse kokkulepetest kinnipidanud, mida me eelnevalt FB`s kokkuleppisime....
Las kõik saavad teada, milline reetlik silmakirjatseja Teie olete! Seljataga üht, aga avalikult Teist!
Oli ju jutt, et MINA tulen esimeseks, aga Teie teiseks! Sellest piisab Teile küll, sest tegelikult olen MINA Liiwimaa parim ennustaja...
Leppisime kokku - leppisime!
Pidime TIIMINA töötama, aga Teie läksite odava populaarsuse punkte turult korjama - huvitav, kuskohas te need rahaks kavatsete vahetada - mhh..?
Aga MINA oleks Teile kolm õlut välja teinud - miinimumm, vohh.
Konservi kõrvale.Jahh - sellesama. Aga nüüd - pühkige oma suu puhtaks!
Ja kas ma juba jõudsin Teile ütelda, et Te lihtsalt üks kade inimene olete.....?
Sest pingereast oleks piisanud - aga vaadake mida Teie kokku luulutasite!
Reegleid moonutades mind keskmikuks ja väikesuureks tegite!
Üldiselt ma kirjutan kohe juurde siia otsa, Teie oodake ainult ja häbiga värisege niikaua, sest sedasi need asjalood ei lähe mitte....
Muideks - ja kas ma juba ütlesin Teile, et ma pole üldse rahul...?
Käisin ainult korraks koeraga jalutamas, ja juba te olete seda olukorda täiesti sigalisel kombel ärakasutanud ja pole üldse kokkulepetest kinnipidanud, mida me eelnevalt FB`s kokkuleppisime....
Las kõik saavad teada, milline reetlik silmakirjatseja Teie olete! Seljataga üht, aga avalikult Teist!
Oli ju jutt, et MINA tulen esimeseks, aga Teie teiseks! Sellest piisab Teile küll, sest tegelikult olen MINA Liiwimaa parim ennustaja...
Leppisime kokku - leppisime!
Pidime TIIMINA töötama, aga Teie läksite odava populaarsuse punkte turult korjama - huvitav, kuskohas te need rahaks kavatsete vahetada - mhh..?
Aga MINA oleks Teile kolm õlut välja teinud - miinimumm, vohh.
Konservi kõrvale.Jahh - sellesama. Aga nüüd - pühkige oma suu puhtaks!
Ja kas ma juba jõudsin Teile ütelda, et Te lihtsalt üks kade inimene olete.....?
Viimati muutis Svejk, 31 Dets, 2016 15:50, muudetud 2 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Üritades Teie enda sünnitatud teemasse jääda......
Mind hakkas praegu tõsiselt huvitama, et misasja need 97,5% konservid Teil seal sisaldasid...
Edit:
Ma vaatan, et Teie muudkui muudate oma poste.... postulaate.
Ja muudkui korraldate siin avalikke avalikustamisi ja lahtiste uste päevasid.
Millega Teie rahule EI OLE, sellest meie aru ei saa.... sest punkte (hääli) saite Teie kõige rohkem seal "selgeltnägijate tuleproovis"... tervelt 2 häält !
Ma võin Teid seal ju esimeseks tõsta.... et oma kolm õllet kätte saada..... koos konserviga...
...aga enne tahaks teada, mida see konserv siiski tegelikult sisaldab.
Mind hakkas praegu tõsiselt huvitama, et misasja need 97,5% konservid Teil seal sisaldasid...
Edit:
Ma vaatan, et Teie muudkui muudate oma poste.... postulaate.
Ja muudkui korraldate siin avalikke avalikustamisi ja lahtiste uste päevasid.
Millega Teie rahule EI OLE, sellest meie aru ei saa.... sest punkte (hääli) saite Teie kõige rohkem seal "selgeltnägijate tuleproovis"... tervelt 2 häält !
Ma võin Teid seal ju esimeseks tõsta.... et oma kolm õllet kätte saada..... koos konserviga...
...aga enne tahaks teada, mida see konserv siiski tegelikult sisaldab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 49 külalist