Süüria (kodusõda)

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Miki
Liige
Postitusi: 1335
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Miki »

Venemaa jutt väegrupeeringu kokkutõmbamisest Süürias, ehk kasutu Kuzja äraviimine tundub olevat puhas propaganda. Tegelikult tarib relvastust aina juurde..
Viimased päevad on märgatud sõjaväe tehnikaga vene kaubalaevu, teel Süüria poole.
http://www.interpretermag.com/putin-mid ... ry-6-2017/
Miki
Liige
Postitusi: 1335
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Miki »

Huumorinurka..
Kuznetsovi meeskonda autasustatakse, sest uputasid kõigest kaks oma lennukit, mitte kõiki. :)
Manused
Kuzja.jpg
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Kurjam »

Väidetavalt on juudid Süürias "Iskanderid" avastanud http://glavnoe.ua/news/n295214
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Narvavenelaste sait promob Palmyra demineerijaid - mõned huvitavad pildid..

http://www.stena.ee/blog/razminirovanie ... uzhaschimi
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Kriku »

Wada Barada tümitatakse nüüd ära nagu eelmisena Ida-Aleppo ja kedagi ei huvita. Vaherahu, minu eesel.
clarus
Liige
Postitusi: 265
Liitunud: 16 Veebr, 2015 8:29

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas clarus »

Isis Deir ez Zor-is Tow-ga kaks assadi lennukit maapeale jätnud.
https://twitter.com/badly_xeroxed/statu ... 9353329664
Hukatus
Liige
Postitusi: 1222
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Hukatus »

USA eriüksus tegi Deir ez-Zori lähistel reidi ISISe liidrite tabamiseks.
Washington Post
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Kriku »

Wall Street Journal: Vene lennukid lendavad Süüria kohal transpondriteta, ei vasta kutsungitele, eiravad kokkuleppeid.
USA pilootide sõnul on ainult aja küsimus, millal juhtub Süüria taevas rahvusvaheline intsident. Tegemist on enneolematu olukorraga, kus USA ja Vene lennukid on kuid võidelnud samas õhuruumis paralleelsetes sõdades, kirjutab Wall Street Journal.

USA ja Vene relvajõududel on aastavanune õhuohutuskokkulepe, kuid USA pilootide sõnul tekib neil endiselt „napikaid“ Vene lenduritega, kes kas ei ole mängureeglitega kursis või ei suuda või ei taha neid alati järgida, teatab ajaleht.

„Harva, kui üldse, vastavad nad sõnaliselt,“ ütles brigaadikindral Charles Corcoran, USA 380. ekspeditsioonilennutiiva ülem. „Harva, kui üldse, nad liigutavad. Meie läheme eest ära. Me ei tea, mida nad näevad või ei näe, ja me ei taha, et nad mõnele meist sisse sõidaksid.“

Liiklusummikut õhus muudab veelgi keerulisemaks see, et Vene lennukid ei saada välja identifitseerimissignaale, mis on vastuolus rahvusvaheliste reeglitega, kirjutab Wall Street Journal.

2015. aastal kirjutasid USA ja Vene väejuhid alla neljaleheküljelisele vastastikuse mõistmise memorandumile, mis oli mõeldud sõjalennukite omavaheliste kokkupõrgete ärahoidmiseks või teineteise allatulistamise vältimiseks.

Nüüd avaldavad Pentagoni ametnikud survet suhtlemise ja koordineerimise tihendamiseks USA ja Vene relvajõudude vahel. Ettepaneku järgi arutaksid kolmetähekindralid Pentagonis Lähis-Ida operatsiooni rutiinselt oma kolleegidega Moskvas.

Praegu käivad igapäevased jõupingutused õhukatastroofi vältimiseks Wall Street Journali teatel Kataris asuvas Al-Udeidi lennubaasis viibiva vene keelt kõneleva kolonel Manningi kaudu. Kolonel Manningil on kolm plaanipärast telefonikõnet nädalas oma Vene kolleegiga, Süürias viibiva polkovnikuga, mille abil vabastatakse õhuruum mõlema poole operatsioonideks. Plaaniväliseid telefonikõnesid on neil enamikul nädalatest iga päev. Kui lahinguoperatsioonid on eriti intensiivsed, võivad kolonel ja polkovnik vestelda kümme korda päevas, nagu eelmisel kuul, kui USA lennukid hävitasid 168 tsisternveokit, mis vedasid Islamiriigi jaoks naftat.

Lisaks sellele toimuvad Pentagoni kõrge tsiviilametniku juhtimisel venelastega telekonverentsid Süüria asjus iga 6-8 nädala järel.

Ühe kõige suurematest eksimustest seni põhjustas aga USA. Septembris tappis USA õhurünnak, mis oli mõeldud Islamiriigi võitlejate vastu Deir Ezzouris, hoopis kümneid Süüria valitsusvägede sõdureid.

Päeval, kui rünnak toimus, oli kolonel Manning Katari baasist eemal. Pärast rünnakute algust helistas Vene ohvitser kuumale liinile ja tahtis rääkida teise USA koloneliga, keda teadis. Ka see ameeriklane polnud saadaval. Venelane pani toru ära ning möödus 27 minutit, enne kui venelased helistasid tagasi ja hoiatasid, et ameeriklased pommitavad vale sihtmärki.

Kolonel Manningi sõnul muudavad praegused koordineerimispüüdlused sõja ohutumaks.

„Me hindame jätkuvalt, et venelastel ei ole kavatsust koalitsioonijõude õhus ega maal kahjustada,“ ütles Manning. „Et me usume, et koalitsioonijõudude suhtes ei ole pahatahtlikke kavatsusi, oleme me võimelised konflikti vältima.“

Wall Street Journali teatel näevad asjad aga teistmoodi välja lennuki kokpitist ning USA piloodid räägivad, et venelased näivad mõnikord piire kompavat, et näha, kas see neil läbi läheb.

Asja muudab veelgi keerulisemaks see, et missioonidest võtavad osa nii paljud riigid: ameeriklased, venelased, süürlased, austraallased, britid, taanlased, türklased, emiraatlased, saudid ja jordaanlased. Iga päev on Islamiriigi keskuse Raqqa kohal tavaliselt 50-75 mehitatud ja mehitamata koalitsiooni lennumasinat ning veel 150 Mosuli kohal Iraagis.

2015. aasta kokkuleppe järgi tuleks järgida „kolmede reeglit“. Piloodid peaksid horisontaalselt hoidma teineteisest vähemalt kolme meremiili kaugusele ja vertikaalselt 3000 jala kaugusele. Kui nad peaksid teineteisele lähemale sattuma, ei tohiks nad sellele kaugusele jääda rohkem kui kolmeks minutiks.

Ameerika pilootide väitel eiravad venelased lennuohutuskokkuleppeid. Lennukid kogu maailmas on varustatud transpondritega, mis saadavad välja neljanumbrilist koodi, mis võimaldab neid tuvastada. Seda nimetatakse „prääksumiseks“ (inglise keeles squawking). Vene lennukid Süürias ei prääksu.

Samuti ei vasta venelased tavaliselt kutsungitele (guard call) ühisel hädaolukordadeks mõeldud raadiosagedusel. Ühe kaheksatunnise vahetuse käigus 11. detsembril saatis USA radarilennuki (AWACS) meeskond välja 22 guard call’i umbes kümnele Vene lennukile, saamata ühtki vastust. Mõned Vene lennukid jõudsid USA omast vähem kui viie miili kaugusele.

Vene piloodid on mõnikord rääkima hakanud, kui nendega võtab ühendust naissoost lennujuht.

Septembri alguses märkas USA naissoost lennuliikluse jälgimise ohvitser tundmatut lennukit, mis lähenes Süüria kohal liitlaste lennukile. „Te opereerite koalitsiooni lennuki läheduses,“ hoiatas ta pilooti.

Eetris kostus seepeale kõva vene aktsent: „Teil on kena hääl, proua. Tere õhtust.“

„Mõnede kõige napimate juhtumite puhul olen ma veendunud, et nad ei tea, et me seal oleme,“ ütles kindral Corcoran.

Alati ei ole see nii. Septembris järgnes Süüria kohal pommitamise lõpetanud ja tankeri juurde kütust võtma läinud USA F-15-le Vene Su-35. USA piloot filmis Vene lennukit, mis lendas USA omade kõrval umbes pooleteise miili kaugusel.

Läbi Iraani lendavad Vene pommitajad on põiganud Iraaki ja seganud liitlaste lennujooniseid Mosuli lahinguväljade kohal.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Postitusi: 2364
Liitunud: 07 Juul, 2014 19:43
Asukoht: Tartumaa
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Otto K »

Mingitel andmetel on Süürias oma otsa leidnud vähemalt 24 vene sõjaväelast. Tõenäoliselt siiski rohkem...
Manused
24.jpg
Hukatus
Liige
Postitusi: 1222
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Hukatus »

Täna kostitas USA drooni rünnakuga JFS(endine JN) võitlejaid.
https://twitter.com/Charles_Lister/stat ... 8624347136
https://twitter.com/sayed_ridha/status/ ... 5120729088

väideltavalt said otsa ka 2 komandöri.
Among those killed were 2 JFS commanders; Abo Anas al-Masri (Egyptian)& Abo 'Ikrimah al-Tunsi(Tunis)..''Syrian'' Revolution alright.
https://www.reddit.com/r/syriancivilwar ... lib_kills/
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Kriku »

Lõpuks korralikult käima läinud kurdide pealetung Raqqale annab juba tulu: USA nõuab nende kaasamist rahuprotsessi.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Martin Peeter »

Kriku kirjutas:Lõpuks korralikult käima läinud kurdide pealetung Raqqale annab juba tulu: USA nõuab nende kaasamist rahuprotsessi.
Tegelikult võivad alata väga ebameeldivad arengud, kui USA nõrk välispoliitika sunnib neid valima kurdide ja Erdogani Türgi vahel. Lõhe NATO sees on juba niigi selle Türgi koha pealt tekkimas. Praegu on Venemaaga tehtud diili tulemusena Türgi poolt laua tagant eemale tõugatud ja poliitilisest profitist ilma jäetud YPG panustanud oma ainuvõimaliku suurema liitlase - USA peale. Ma arvan, et kurdid teevad kõik, et USA huvide kaitsmise eest ISISe vastases võitluses maksimaalne hind välja kaubelda- kui mitte muus, siis relvades. Enne Raqqani jõudmist jõuavad nad veel palju küsida. USAl aga ka hea Erdoganile põhjendada -ei edene ju see teie asi seal AlBabi all. Samas ei saa nad ka vastuollu minna Assadi ja venelastega, sest eriti nende Afrini enklaav on sealt pool varustatud (ime, et see üldse säilis ja rebelid seda üle ei võtnud, kui nad tugevamad olid.)
Dona nobis pacem!
soul
Liige
Postitusi: 2898
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas soul »

Tšetšeenidele jagati välja kaks piltidega illustreeritud nn. käitumise brošüüri Süürias toimetamiseks.
https://www.novayagazeta.ru/articles/20 ... ource=push
В распоряжение «Новой газеты» попали две брошюры, которые, как утверждает издание, могут свидетельствовать о подготовке к началу сухопутной операции России в Сирии. Брошюры газете передал один из бойцов чеченского батальона «Север», сейчас входящего в состав 46-й отдельной бригады оперативного назначения (ОБРОН) Национальной гвардии.

Специалисты, с которыми консультировалась «Новая газета», сравнили эту брошюру с памятками воинам-интернационалистам, воевавшими в Афганистане.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas ruger »

Iisraeli lennukid pommitasid ka Süüria pealinna Damaskust
Breaking - Video apparently showing Israeli airstrikes on Mezzeh military airport in
https://twitter.com/Dannymakkisyria/sta ... 3394271233
#Breaking #Israel warplanes attack on Almazza military airport near Damascus & destroy #Syria/n Army ammunition depot.
https://twitter.com/alialimadadi110/sta ... 2026980352
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Jaanus2 »

Huvitav, mille peale nad kurjaks said? Juudid pommitavad harilikult mingeid väga konkreetseid asju.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 22 külalist