Mingi uus film muinasajast

Muistsed linnused, keskaegsed kindlused, kõik sõjad ja lahingud. Mis iganes leidis aset enne XX sajandit...
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Q kirjutas:Ei hakka kellegagi vaidlema. Tundub, et kõik on väga väljakujunenud isiksused ja huumorimeelega on ka probleeme...
Täpselt-täpselt!
lembetu omalaadne (muistne :)?) huumor lõikab nii mõnelegi õige valusalt sisse ja pilkenoolest tabatu kaotab teinekord igasuguse huumorimeele, lahmides edasi juba pimesi ja huupi .... :)
TÕDEONAJATÜTAR
canislupus
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 14 Veebr, 2005 13:23
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Ent huvitav... Kui malevafilm musta vahkviha esile kutsus, siis Ivan Orav peaks potrioote suisa enesetapu äärele viima. Muideks ka Kivirähu toode.
Nüüd küsimus, kuidas suhtutakse Ivan Oravasse?
Janka
Liige
Postitusi: 425
Liitunud: 04 Dets, 2005 19:30
Asukoht: France

Postitus Postitas Janka »

kuidas suhtutakse Ivan Oravasse?
Mina loen seda alati ,kui naerda tahan. Üldse Kivirähkil on see huumorisoolikas väga täiuslik ,aga tiba teise koha peal ,kui tavaharjunutel. Ta ei tee "Ahhahhaa anekdoodinalja" ,seda kodukootut ja lihtsat ,mis haige ka naerma ajab. Andruse naljad on teistmoodi ja kui ei mõista ,siis pole midagi teha. Ärge lugege lihtsalt nii keerulisi raamatuid. Ja ärge vaadake Malevat ,kui ei suuda/-taha samastuda nonde tegelastega.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
lembetu
Liige
Postitusi: 234
Liitunud: 18 Apr, 2005 16:58
Kontakt:

Postitus Postitas lembetu »

canislupus kirjutas:Ent huvitav... Kui malevafilm musta vahkviha esile kutsus, siis Ivan Orav peaks potrioote suisa enesetapu äärele viima. Muideks ka Kivirähu toode.
Nüüd küsimus, kuidas suhtutakse Ivan Oravasse?
Vaarik ei ületa Ivan Orava tegelaskuju kehastades kunagi hea maitse piiri ja mis põhiline, ta ei irvita isamaalisuse üle ja kõige selle üle mis rahvuslastele püha. Vastupidi, ta naeruvääristab kõike seda, mida meie taunime.

Malevafilm pole Kivirähu toode. See on loodud kahe seltskonna poolt: nende poolt kellele meeldib purki-s...se kunst ja nende poolt, kellele meeldib pulli teha koos kerge läbuga. Saan nii öelda, sest tunnen inimesi mõlemast seltskonnast (ja see on mõnes mõttes irooniline). Film aga, erinevalt Ivan Orava tegelaskujust, irvitab isamaalisuse üle ja pilkab rahvuslasi. Kosmopoliidid ja muu alalhoidlikkust tauniv ühiskonna kõnts on sellest muidugi õnnejunnis.

Nemad ja nende sõbrad on mulle öelnud, et ma ei ole tolerantne.
Tegelikult kujuneb asi aga välja sedapsi, et suures vabaduse otsimise ja kõikelubatavuse tuhinas ja tolerantsuse võitlemise nimel soovivad nad hoopis teisitimõtleja suu kinni toppida. Mis seal siis ikka, eks püüab nende tuhinat niipalju jahutada kui jaksu on ja Eesti seadused lubavad.
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
canislupus
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 14 Veebr, 2005 13:23
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Tuleks siiski mainida, et lõputiitrites on tema nimi sees.
lembetu
Liige
Postitusi: 234
Liitunud: 18 Apr, 2005 16:58
Kontakt:

Postitus Postitas lembetu »

canislupus kirjutas:Tuleks siiski mainida, et lõputiitrites on tema nimi sees.
Küllap mõtles mõningaid süütumaid nalju välja või siis tegeles spetsiaalselt ristisõdijate persoonide kohendamisega. Tal ju ka teinekord vennad Kristuses hammaste vahel. :)
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
ignatius
Liige
Postitusi: 106
Liitunud: 10 Mai, 2005 10:01
Kontakt:

Postitus Postitas ignatius »

Lugesin antud teema enese jaoks lõpetatuks, kuna kõik sai mu poolt öeldud. Aga teema kerib ikka edasi. Et aga lembetu asja nii hästi paika pani:
lembetu kirjutas:
Tegelikult kujuneb asi aga välja sedapsi, et suures vabaduse otsimise ja kõikelubatavuse tuhinas ja tolerantsuse võitlemise nimel soovivad nad hoopis teisitimõtleja suu kinni toppida. Mis seal siis ikka, eks püüab nende tuhinat niipalju jahutada kui jaksu on ja Eesti seadused lubavad.
tahaks seda toetada. Jah, selles ongi tegelik küsimus. Tehti film ja taheti sellega nalja teha. Osa vaatajaid sai suutäie naerda, mingi seltskond leidis selle loomingu sobimatu ja labase olevat. Ja nüüd tõestavad nalja tegijad ja nalja saajad, et aplaus on kohustuslik ja need, kes selle filmi üle ei naera, on huumorimeeleta inimesed! Pole nõus. Nalja ja labasuse piir paikneb eri inimestel lihtsalt eri kohas.
Kuidas Hando Runnel ütleski: "Mis sandile sai, see härrale äka.."
Tarmo Männard
Liige
Postitusi: 1231
Liitunud: 08 Sept, 2005 0:35
Asukoht: Tallinn, Õismäe
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Oo...näha, et see teema kütab ikka veel tõeliselt kirgi. Äge!
Jutualust teost vaevalt keegi muutma hakkab, kuigi mine tea! Kui Lembetu oma filmiloojatest tuttavaid alandlikult palub, viskavad nad Teid ärritanud kohad ehk tõesti sealt välja :lol:
No jätke ometi see kino ja tegelege militaariaga!
Püsside või pusside või kahurite või teritatud labidate või minugipärast kasvõi selle ümberlükkamisega, kas kodumaistes juuditapamajades olid tõesti tööl vaid sakslased, nagu Lembetu välja pakkus. Või on ikkagi alust arvata, et lihunike hulgas olid ka mõned õilsatverd eesti Lem...eeee...lumpenid!
lembetu kirjutas:Ja kui seadus ei keelaks, lööks kogu selle tegijate pundi solvamise pärast mõõgaga maha.
Mina Kloogale ja Auswitzi ei saaks, seal naisi/lapsi tapsid võõrvallutajad, kel rinnataskus katekismus ja vööl pannal kirjaga "Gott mit uns."
Mälu sügavusest tulevad esile nimed nagu Linnas ja Laak ja Viks ja Gerretz. Kolm esimest näivad ju küll maavillastena.
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Postitusi: 242
Liitunud: 17 Apr, 2005 8:06
Kontakt:

Postitus Postitas Ogre »

Tegelikult kujuneb asi aga välja sedapsi, et suures vabaduse otsimise ja kõikelubatavuse tuhinas ja tolerantsuse võitlemise nimel soovivad nad hoopis teisitimõtleja suu kinni toppida.
Lembetu kas sa natuke vinti juba üle ei keera? Millal vabamüürlased ja juutide vandenõu mängu tulevad? Millised need meie kauged esivanemad siis olid? 2m pikad, laiade õlgadega, siniste silmade ja blondide juustega? Ei sallinud ülekohut, aitasid hädasolijat, ning tundsid head meelt kui naabril hästi läks?
Ma arvan et kui elust 13 sajandil tõetruu film teha siis siis oleks sul jälle pill lahti. Mida need muistsed eestlased siis tegid? Ei midagi erilist harisid oma maalappi, vahetevahel käisid naabrite liivlaste-lätlaste juures külasid põletamas ja saaki riisumas, või madistasid naabermaakonnaga. Millele need omakorda samaga vastasid. Siguntasse läksid eestlased õilsal eesmärgil või? Ikka selle va mammoona pärast. Koonduslaagritest rääkisid siin ennem, minu mäletamist mööda tegid vanad eestlased ka vangivõetud preestrite ja munkadega igasuguseid toredaid trikke. Kust sa üldse sellise veendumuse oled võtnud et vanad eestlased olid üliinimesed ja 100% ilma igasuguse musta plekita?
lembetu
Liige
Postitusi: 234
Liitunud: 18 Apr, 2005 16:58
Kontakt:

Postitus Postitas lembetu »

Ogre kirjutas:Lembetu kas sa natuke vinti juba üle ei keera? Millal vabamüürlased ja juutide vandenõu mängu tulevad?
Kratsi end kui sügeleb.
Ogre kirjutas:Millised need meie kauged esivanemad siis olid? 2m pikad, laiade õlgadega, siniste silmade ja blondide juustega? Ei sallinud ülekohut, aitasid hädasolijat, ning tundsid head meelt kui naabril hästi läks?
Ajaloolaste andmetel ("Eesti 1200") oli õlgade laius oli tollasel keskmisel eestlasel tõesti 3-4 cm suurem kui tänapäevasel ja mõned on arvamisel, et ka pikkust veidi üle. Kultuuritausta arvestades, bentonite ja emelaide pisikesed pruunisilmsed neegrid oleks viidud tõenäoliselt vesile. Irooniline eks? :D
Ülekohut ei sallitud (vaenlane löödi maha), aidati ka hädasolijaid (mindi appi kristlastega hädasolijatele soomlastele ja hämelastele, kes olid asunud kätte maksma Sigtuna piiskopi ärgitatud kahe ristiretke eest) ning küllap tunti ka rõõmu kui naabril hästi läks ja ta mõõk kristlaste vere mööda Rootsi pealinna tänavaid voolama saatis.
Ogre kirjutas:Ma arvan et kui elust 13 sajandil tõetruu film teha siis siis oleks sul jälle pill lahti.
Kui peaksid tegema needsamad pajatsid siis on seda karta jah. :/
Ogre kirjutas:Siguntasse läksid eestlased õilsal eesmärgil või?
Läksid. Kõik Läänemere-äärsed soome-ugri hõimud, kel oli meresuutlikke paate, saatsid välja oma sõdalased ja läksid kätte maksma Sigtuna piiskopi poolt soomlaste ja hämelaste vastu ärgitatud ristisõja eest. Isegi Novgorod, kus tollal elas hinnanguliselt 3/4 soome-ugrilasi, andis selleks sõjakäiguks raha.
Ogre kirjutas:minu mäletamist mööda tegid vanad eestlased ka vangivõetud preestrite ja munkadega igasuguseid toredaid trikke.
Erinevalt ristitutest, kes mõrvasid neile mitte midagi teinud juute Kalevi-Liival, oli eestlastel kristlaste mahalöömiseks tarvilisi, ma ütleks isegi, elulisi põhjusi.

Kristlased tapsid elajalikult eestlaste naisi ja lapsi, põletasid ja röövisid külasid. Minu meelest oli väga mõistlik nad selle eest ära tappa. Kusjuures, see preester, kellele saarlased hüüdsid: "Laula, laula, pappi!" (need olevat esimesed eestikeelsed sõnad, mis üles tähendatud), oli teadlik, et vaherahulepingu järgi ta ei tohtinud oma jalga Eestimaa pinnale tõsta. Mida ta siiski tegi, nähtavasti lootes saada märtrite osakssaamisesse... :(
Ogre kirjutas:Kust sa üldse sellise veendumuse oled võtnud et vanad eestlased olid üliinimesed ja 100% ilma igasuguse musta plekita?
Minu jaoks olid nad tavalised inimesed. Mõne jaoks - kui seda saab tekstist välja lugeda? - võisid nad olla küll üliinimesed. Kui inimene nii arvab. Eks teise kõrval paistev omaenda mannetus tule kuidagi ju ära seletada. (ärgem mingem isiklikuks teiste forumantide vastu, siis nad ka ei lähe, eks ju)
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
2H
Liige
Postitusi: 92
Liitunud: 11 Veebr, 2005 7:57
Kontakt:

Postitus Postitas 2H »

Minu arust oli see igati normaalne eestlusekriitline film.Ja see kes enese või eneste üle naerda ei oska on ikka nõrgad vennad küll.Sellised võiksid vaadata võib-olla `Noort Kaardiväge`ja õndsalt õhata.
Väga tobe on endale vastu rinda taguda ja hüsteeriliselt kisendada,et muistne eestlane oli aus ja õiglane mees kes hüppas iga dzotti ette nagu punaväelane Kunder.
Naljakas on lugeda,et vanad õiglased soomeugrilased panid oma hallid habemed kokku ja otsustasid Sigtunale kätte maksta.Neid hõime ja kogukondi oli nii palju,et keegi poleks suutnud neile selgeks teha kättemaksu sisu.Sigtuna vallutajad tulid kokku ikka kasusaamise eesmärgil.Ja Novgorod sai A.Mäesalu jutu järgi oma abi eest Sigtuna kuulsad väravad.
Kokkuvõtteks arvan ma ,et eestlane oli samasugune röövija ja omakasupüüdlik nagu teised tolle ajastu rahvad.Ja kui ta selline poleks olnud kadunuks eestlased juba 500 aastat tagasi.
Selle filmi teema võiks lukku panna.
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Postitusi: 242
Liitunud: 17 Apr, 2005 8:06
Kontakt:

Postitus Postitas Ogre »

2H ei ole mõtet Lembetuga vaielda. Sama hästi võid proovida mõnele keskmisele venelasele selgeks teha et ta on okupant ja 1940 NSVL okupeeris Eesti Vabariigi. Sealt tuleb kohe vastuseks et te ise kutsusite, te olite näljas ja mõni agaram tuleb veel kultuuri ka tooma. Patriotism on tore asi, aga kui inimene seoses sellega jaburaks läheb, siis on see küll jama.
lembetu
Liige
Postitusi: 234
Liitunud: 18 Apr, 2005 16:58
Kontakt:

Postitus Postitas lembetu »

2H kirjutas:Minu arust oli see igati normaalne eestlusekriitline film.Ja see kes enese või eneste üle naerda ei oska on ikka nõrgad vennad küll.Sellised võiksid vaadata võib-olla `Noort Kaardiväge`ja õndsalt õhata.
Väga tobe on endale vastu rinda taguda ja hüsteeriliselt kisendada,et muistne eestlane oli aus ja õiglane mees kes hüppas iga dzotti ette nagu punaväelane Kunder.
Naljakas on lugeda,et vanad õiglased soomeugrilased panid oma hallid habemed kokku ja otsustasid Sigtunale kätte maksta.Neid hõime ja kogukondi oli nii palju,et keegi poleks suutnud neile selgeks teha kättemaksu sisu.Sigtuna vallutajad tulid kokku ikka kasusaamise eesmärgil.Ja Novgorod sai A.Mäesalu jutu järgi oma abi eest Sigtuna kuulsad väravad.
Kokkuvõtteks arvan ma ,et eestlane oli samasugune röövija ja omakasupüüdlik nagu teised tolle ajastu rahvad.Ja kui ta selline poleks olnud kadunuks eestlased juba 500 aastat tagasi.
Selle filmi teema võiks lukku panna.
Minu arust on see film paskvill. Eesajuta kretiin võib ju sealt leida enesekriitikat - jõudu talle- mina aga olen leidnud sealt vaid ilkumist, läbu ja teotusi.. Ning vastan sellele adekvaatselt.

Aga mis teha, kui mõnel ullikesel on Eesti ajaloost sama ähmane pilt nagu Balti jaama jota silmavaade ja nad kui nad ajavad selle "tõe" kuulutamise nimel oma tilli nii pikaks ja kõvaks, et see lausa Hermanni meenutab. Ja tahavad kole kangesti üksteise võidu isiklikuks minna, nagu Ogre, eksides sellega foorumi reeglite vastu, ning mode vaatab seda kõike muheledes pealt, lillegi liigutamata, siis pole päästmist muud kui võta ise virtuaalne

"teivas nüppel malk
ja anna tõpral tõpra palk
ning näita nii tal teivast kaigast,
et ta ei pease enam paigast" :roll:


Ühes asjas ma olen küll nõus, nimelt see teema on ennast ammu ammendanud ja peaks olema totaalselt lukus.
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Postitusi: 242
Liitunud: 17 Apr, 2005 8:06
Kontakt:

Postitus Postitas Ogre »

lembetu kirjutas: Üldiselt, ma tunnen mõnda neist filmitegijatest lähedalt ja on osalt minu süü, et neil tekkis kavatsus teha komöödiafilm muinasajast, andsin selle idee neile. Halvimaski unenäos poleks sellist mõtet pähe tulnud, et nad niimoodi...
Nagu välja tuleb, siis oled sa ise selle filmi kohapealt kaassüüdlane. Mis tehtud see tehtud. Kellele meeldib, kellele mitte. See mis sul öelda on, oled juba esimesel lehel ära öeldud. Isiklikuks minemisest räägid? Loed äkki oma eelnevad postitused erapooletu pilguga läbi? Nii kui keegi sõna võttis, kelle vaated sinu omadega ei ühtinud, tuli solvanguid nagu paisu tagant. 7 lehekülge vahutamist mingi filmi pärast mis olevat sinu ideest alguse saanud. Anna fraktsioon Õ kohtusse, kui tunned, et sulle on liiga tehtud ja sinu vaateid ning tõekspidamisi solvatud. Mitte ära pritsi siin foorumis tatti. Nüüd veel tagatipuks mode ka süüdi et sulle vastu vaieldakse.
Charlemagne
Liige
Postitusi: 1483
Liitunud: 12 Juun, 2005 18:33
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Mode ei vaata pealt. Lukku! :evil:
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist