www.militaar.net

Militaarteemad minevikust kaasaega
Tänane kuupäev 25 Apr, 2018 20:59

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 739 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 50  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 08 Veebr, 2017 12:31 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 04 Veebr, 2012 14:49
Postitusi: 2042
Asukoht: Harjumaa
Ma arvan, et neil on samuti suht pohhui mis nad sinna karbikesse panevad ;)

_________________
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 08 Veebr, 2017 12:38 
Eemal
Moderaator
Kasutaja avatar

Liitunud: 10 Aug, 2010 19:55
Postitusi: 10174
Asukoht: Viljandimaa
Svejk kirjutas:
tõrrenurka
See on õige, et vanasti leivaastjat nimelt väga hoolikalt ei pestud, et sinna midagi juuretiseks jääks.

Hiljuti oli uudis, et on müüki tulnud eraldi selleks välja valitud ja aretatud bakteritega juuretis, millega saab ühes järgus leiba teha (st. ei pea enam panema õhtul mullitama). See võib nii olla küll, sest metsikust pärmist poepärmini on ikka ka pikk arendustöö. Aga uudist ma enam ei leia :?

Svejk kirjutas:
tavapärast karaskit. Soodaga.
Jack London kirjutab, kuidas Alaska asunikke jagati kaheks: vanad olijad, kes kandsid "haputaina" auväärset nimetust, sest tegid leiba haputaina ehk juuretisega ja uustulnukad, kes tegid küpsetuspulbriga (ehk sooda + mingi orgaaniline hape, tüüpiliselt sidrunhape). Kahjuks ta ei täpsusta, kas neid viimaseid nimetati sarnaselt esimestega "soodadeks" või ei.

Muidugi võib küpsetuspulbri või keefiri + soodaga ka teha, aga mulle isiklikult meeldib see hapu kõrvalmaitse, mis juuretisest tuleb.

Odrakaraskit juuretisega olen ammu plaaninud katsetada, aga seni on veel järjekorras.

_________________
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 1:06 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 23 Dets, 2003 10:41
Postitusi: 278
Asukoht: Virumaa
Svejk kirjutas:
ruger kirjutas:
Maximas peaks ka olema müügis 97,5% loomaliha sisaldusega Läti Nostalgia hautatud loomaliha konservi-maksis soodushinnaga 1,79 eurot 525 gr purk. Peab ka degusteerimise esmaspäeval ette võtma.

Kampaania viimane päev on TÄNA ja olin sunnitud operatiivselt tegutsema


Käisin täna Maximas ning Läti Nostalgia 97,5% looma- ja 77,5% sealihakonservid olid jällegi hinnaga 1,79€. Loomaliha sai kohe ka ära proovitud: kiidan ja kavatsen juurde tuua!


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 1:38 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 23 Veebr, 2015 1:14
Postitusi: 273
Kirsipuu poe varusid Muugal on vahepeal täiendatud.
Kogu varemnähtu on korraga saadaval: Kana, kalkun, siga, veis - endiselt "üheksakümmend seitse koma viis "

Aga seekord ostsin bensiini, tikke, 2 kg soola, 0,5 leiba ja kasti Võhuveini hinnaga 1,99/tk (muidugi mitte enda jaoks... mul juba oli)
Kõlab nagu "viimsepäeva ostukorv" aga nii see tõesti oli.

_________________
Shit stalo ludshe, shit stalo veseleje (J.V.Stalin)


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 1:48 
Eemal
Liige

Liitunud: 11 Aug, 2008 10:25
Postitusi: 1463
Che Latino kirjutas:
Kirsipuu poe varusid Muugal on vahepeal täiendatud.
Kogu varemnähtu on korraga saadaval: Kana, kalkun, siga, veis - endiselt "üheksakümmend seitse koma viis "

Aga seekord ostsin bensiini, tikke, 2 kg soola, 0,5 leiba ja kasti Võhuveini hinnaga 1,99/tk (muidugi mitte enda jaoks... mul juba oli)
Kõlab nagu "viimsepäeva ostukorv" aga nii see tõesti oli.


Bensiini-tikke? Ma veidi mures sinu pärast :shock:


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 1:54 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 23 Veebr, 2015 1:14
Postitusi: 273
...

Ei midagi hullu, mõtlesin, et täidan lõpuks tulemasina ära.
Õigus, sigarette ostsin ka ja tikke oli kohe vaja.

_________________
Shit stalo ludshe, shit stalo veseleje (J.V.Stalin)


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 2:16 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 23 Veebr, 2015 1:14
Postitusi: 273
Kui juba poenaljaldele jutt läks siis kolm lugu isiklikust varasalvest:
1. "Palun pool Peremeest ja viilutatud Perenaine."
(Olid/on sellised pagaritooted nagu Peremehe leib ja Perenaise sai)
2. Poemüüja ütles, et see täistera leib on nii hea, et tema sööb seda paljalt.
Tegin ka sellised :shock: silmad ja lubasin proovida...
3. Poemüüja täiesti süüdimatult: "Kas Teil on viis senti?"
Võttis punastama, tõestama midagi ei hakanud...

_________________
Shit stalo ludshe, shit stalo veseleje (J.V.Stalin)


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 7:16 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 13 Jaan, 2010 19:32
Postitusi: 2861
Asukoht: Põllul
Tänan taas kõiki läbiastunuid ja luban varsti uusi teateid pakist number 2....

See Latiinole: "Tikud leiba soola seepi - suitsud veini penssu teebki - kokku viimsepäevaru - nüüd puhkeda võib sõjamaru ..." :)
Che Latino kirjutas:
Kui juba poenaljaldele jutt läks siis kolm lugu isiklikust varasalvest:
3. Poemüüja täiesti süüdimatult: "Kas Teil on viis senti?"
Võttis punastama, tõestama midagi ei hakanud...

Minu enda sarnase profiiliga lugu isiklikust varasalvest ehk kuidas ma kohalikus Konsumis õllejärel käisin 8) :
viewtopic.php?p=426316#p426316

"Nädalavahetus. Südasuvi. Taevas üksikud kiudpilveräbalad, kuuma kaksümmendkuus kraadi ja kesvamärjuke on just sellisteks tingimusteks loodud - niisiis poodi õlle järele.
Kohalikkus Konsumis, mis ka ise üsna värskekene, oli värske kassa - neiuke nooruke, kaugelt näha, et alla kahekümne (no ja lähedalt samuti 8) )
Natuke kohmetu, punastas, naeratas, kenake - ühesõnaga kujutate ette küll. Mul on säästukaart näpu vahel.
Temake ütleb:
Kood:
võite läbi tõmmata

Kohalviibivad muidugi mõistavad, et minu rikutud maitsega arvestades pani selline luba mind muigama
Andsin kaardiga pilule tuld. Lugu sellega ei lõppenud - mind paluti lahkelt naeratades korrata:
Kood:
Liiga kiiresti läbi tõmmatud

Vaatasin loa andnud ja lisa tahtvale häbelikult naeratavale näitsikule otse silma sisse ja naeratasin oma kõige laiema naeratusega talle vastu - teenindustöötaja punetavast näost levis värvi juba ka kaelale ja õlgadele..."




Kuna akftp Fuks ei ole veel saadud löögist (löökidest) paistab et toibunud, siis jätkame ise:

Vahepalaks öeldud olgu
et meestemadratsina polgu
Laine Papil piisas jaks
(seepärast et ta oli paks)
Kuid polgu MAGNET oli HARI -
aknast piilus meestekari
kuis polgu köögis valmis söök
(kokk paljas nagu püksinööp)



P.S.
alo kirjutas:
Käisin täna Maximas ning Läti Nostalgia 97,5% looma- ja 77,5% sealihakonservid olid jällegi hinnaga 1,79€. Loomaliha sai kohe ka ära proovitud: kiidan ja kavatsen juurde tuua!


Muideks tõesti vist sõltub partiist nende Läti nostalgiatega - mul igatahes läks metsa pisut...
Liha oli küll tükkidena, aga hamba alla krõmpsus ja osa pudi pidi välja sülitama, valget rasva oli meeletult, häbememata võin öelda et koos pruuniga neljandik karbist

P.S.S.
Kriku kirjutas:
....kes kandsid "haputaina" auväärset nimetust, sest tegid leiba haputaina ehk juuretisega ja uustulnukad, kes tegid küpsetuspulbriga (ehk sooda) Kahjuks ta ei täpsusta, kas neid viimaseid nimetati sarnaselt esimestega "soodadeks" või ei...

Mina tänan! 8)
Ja usun et Sul on tõesti siiralt "kahju" ... :)

_________________
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 10:02 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 23210
Tegin eile vähe degusteerimist neide Läti Nostalgia konservidega.
Need, mil praegu soodushind on, on need odavamad, kus jura on rohkem sisse aetud (normaalhind vist 2,50, praegu 1,80 purk).
Proovige selline asi nagu "Hautatud seakoot", mis sisaldab 91% kondita seakooti koos nahaga, jahvatamata kujul.
See peaks olema täna ainuke nn täis steriliseeritud konserv, mis ei sisalda konservante (minu arusaamise järgi pannakse säiltusaineid seepärast, et säästa autoklaavimisel energiat - austatud lihatööstur Fucs parandab). Peale suurte kiuliste (jahvatamata) lihatükkide on seal sees veel mõned pipraterad, üks loorberileht ja see 9% moodustab kallerdis.

525g purgi hind on silmipimestav 3,79, aga kvaliteet väärib igati hinda.

Olid laua peal lahti korraga see 2,50 "Hautatud sealiha" ja 3.80 "Hautatud seakoot", ka nende vahel on vahe kõrvuti vaadates päris suur. Ütleme nagu mersu ja skoda. :D
Tegin ka rivi pilte, aga avastasin, et mu fotoka võrgujuhe on kadunud ja sinna mikro USB ei sobigi. :?

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 10:12 
Eemal
Liige

Liitunud: 22 Okt, 2005 21:57
Postitusi: 2485
Tsiteeri:
.....Natuke kohmetu, punastas, naeratas, kenake - ühesõnaga kujutate ette küll. Mul on säästukaart näpu vahel.
Temake ütleb:

Kood:

võite läbi tõmmata.....


Väike offtopic, kuid nali venekeelse noorukese naismüüjaga jõuluaja Selverist. Neil oli nõue esitada küsimus, kas te jõulukleepsu tahata, kuid üle järjekorra kostus mulle kõva häälega küsimus, kas te jõulukeppi tahate. Tagajärjeks oli, et terve järjekord mu seljataga, nii mehed, kui naised, müristasid naerda, irvitasid ka venelased, kes Eesti keelt paremini mõikasid.

_________________
Unforeseen consequences


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 10:41 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 23 Dets, 2003 10:41
Postitusi: 278
Asukoht: Virumaa
Svejk kirjutas:
Muideks tõesti vist sõltub partiist nende Läti nostalgiatega - mul igatahes läks metsa pisut...
Liha oli küll tükkidena, aga hamba alla krõmpsus ja osa pudi pidi välja sülitama, valget rasva oli meeletult, häbememata võin öelda et koos pruuniga neljandik karbist


Ju siis sõltub. Mul valget oli parasjagu ja pruuni kallerdust, raisk, oleks rohkem tahtnud.. Ja, soolane see kõik ei olnud aga mage ka kindlasti mitte.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 11:52 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 23210
Praegu Eesti konservitootjatel nende Nostalgia konservide vastu midagi pakkuda pole.

Kaitse Kodu kodumaiste konservide loomkatses tunnistati parimaks (sealiha)konserviks Rannarootsi "Sealiha omas mahlas".
http://rannarootsi.ee/tooted/konservid- ... mas-mahlas
Ühinen selle mõttega, palju parem nt kui Maagi valmistatud "hautatud sealiha" (mis on tegelikult selline hallikas möga).

Aga kui süveneda koostisesse, siis rohkem ei kisu ostma:
Tsiteeri:
Koostisosad:
sealiha (80%), joogivesi, sool, tardaine E407, vürtsid, suhkur, säilitusaine E250


Palju targem pole ka Turisti Eine samast kohast, puhas rupskikonserv
http://rannarootsi.ee/tooted/konservid- ... uristieine
Tsiteeri:
Koostisosad: sealiha (45%), joogivesi, veiseliha (10%), seasüda, seakamar, porgand, tardaine E407, sool, vürtsid, säilitusaine E250


Tardainet kasutatakse seepärast, et see vedel lurr seal omandaks kallerdise ilme, kuna loomulikke kallerdavaid aineid tapajäägid ja väheväärtuslik liha ei sisalda, siis ilma selleta näeb see konserv välja nagu supp, lihaklimp keskel.

Õnneks pole nendesse Rannarootsi 2 EUR hinnaklassi konservidesse topitud sojajahu, seapekki ja kogu sellele jurale maitse andmiseks maitsetugevdajat.

Selles 3.80 maksvas Nostalgia konservis on sees ehe liha, sealiha taiosa, peki ja kamaraga, mida pole pudrustatud (ja segatud mingi jamaga). Liha olek on umbes selline nagu see keedulihal on. Kergelt kiuline, konservis on valget rasva ainult pinnapeal ning enamik vedelikust on tarretis, mis püsib ka toatemperatuuril ja mida pole tehtud nt želatiine lisades (seajalg sisaldabki rohkelt loomulikke tardaineid, ilmselt keedetakse need jalad enne ära, siis eemaldatakse kont ja siis läheb alles karpi panekuks.

Konservide selge miinus on 525g (?) grammine purk (kahe 240 kg purgi kõrgune), mis ei luba teda panna toidupakki, üheks toidukorraks liiga suur (oleks hea, kui oleks "madala" purgiga). Samas "kilohind" on neil üsna sarnane nendele Rannarootsi konservidele, mis poes ka 1,80-2,00 kandis 240 g karp on.

Mulle meenutab nende sisu neid kvaliteetseid nõuka "NZ" konserve, mida isa kuskilt omal ajal tõi (ja mida ka poes saada oli), kus polnud etikette ja kus tähtajani jäi paar kuud. Kui need hakkasid sõjavarudes tähtajani jõudma, siis lükati need ladudest tarbimisse. Nendes ka taolist pläga ei mäleta nagu täna "lihakonservi" pähe mitmed tootjad müüvad.

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Viimati muutis Kapten Trumm, 09 Veebr, 2017 11:59, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 11:57 
Eemal
Moderaator
Kasutaja avatar

Liitunud: 10 Aug, 2010 19:55
Postitusi: 10174
Asukoht: Viljandimaa
Kapten Trumm kirjutas:
Tardainet kasutatakse seepärast, et see vedel lurr seal omandaks kallerdise ilme, kuna loomulikke kallerdavaid aineid tapajäägid ja väheväärtuslik liha ei sisalda, siis ilma selleta näeb see konserv välja nagu supp, lihaklimp keskel.
Pigem on see tootmisprotsessi optimeerimine. St. kamar pole sul ka mingi eriline väärtuslik liha...

_________________
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 12:18 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 23210
Tavapäraselt kipub nende "lihapudru" konservidega olema nii, et sinna sisse on segatud ka mingit jama, mida pole vaja väga süüa. Neljakandilisse keedetud liha kärakasse on seda segada keeruline.
Ma uurisin sellist asja kunagi selliselt tegelaselt nagu Fred Antson ja tema sõnum oli, et ärge neid nahkasid ja pekke peljake, hoopis rohkem tuleb karta toitu, kuhu ongi "optimeerimise" nimel mittevajalikku jura sisse segatud ja mida esitletakse toidu nime all.

Rannarootsi näikse tegemat ka sellist sikku, et kasutab nn peidetud suhkrut - see on siis maitseomaduste parandamiseks toidu sisse segatud suhkur (mida seal on õnneks vähe), mida inimene ei oska karta ("aga lihatoidus ju suhkrut pole").

Aae Fucs, kus oled...?

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 12:23 
Eemal
Moderaator
Kasutaja avatar

Liitunud: 10 Aug, 2010 19:55
Postitusi: 10174
Asukoht: Viljandimaa
Kapten Trumm kirjutas:
Tavapäraselt kipub nende "lihapudru" konservidega olema nii, et sinna sisse on segatud ka mingit jama, mida pole vaja väga süüa. Neljakandilisse keedetud liha kärakasse on seda segada keeruline.
Neljakandilist kärakat konserveerida on ka keeruline. Kallerdise tegemiseks aga segatakse vetikatest saadud mögla nagunii leeme hulka, nii et suurt vahet pole, milline on seal sees liha.

Kapten Trumm kirjutas:
Rannarootsi näikse tegemat ka sellist sikku, et kasutab nn peidetud suhkrut - see on siis maitseomaduste parandamiseks toidu sisse segatud suhkur (mida seal on õnneks vähe), mida inimene ei oska karta ("aga lihatoidus ju suhkrut pole").
Aga miks seda kartma peaks?

_________________
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 739 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 50  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Eestikeelne tõlge phpbb.ee poolt