Pereisa tappis agressiivse sissetungija

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Postitusi: 381
Liitunud: 05 Aug, 2005 22:08
Asukoht: siin-seal
Kontakt:

Pereisa tappis agressiivse sissetungija

Postitus Postitas Takishi »

Mina olen sarnase olukorra läbi elanud, olin väike ja mingisugune vend , purjus ,oma kodu ära unustanud ja üritas siis minu korterisse murda. Ta polnud küll nii agressiivne, aga ilmselgelt deliiriumis, seda ei saanud vaid alkojobeks nimetada, kui ta seal sonis. See oli päris hirmus, kui ta hoogu võttis ja ust maha tahtis rammida, aga see selleks. Üritasin politseid kutsuda, need vastasid sulaselges eesti keeles , lubage tsiteerida 'Patrull on teel ja tuleb läbi niipea kui võimalik'. Ja arvake ära, mida ei tulnud, patrull.. õige vastus. Olukord kulmineerus sellega, et ma tegin ukse praokile, tema oli maha istunud ja ütlesin, et see pole ta kodu, palun mine ära. Seepeale kargas mees püsti ja hakkas sisse trügima, ma panin kogu jõu mängu, edasise eest võiks mind üles anda, nii et kirjeldama ei hakka, lõppes sellega, et kohale tuli kiirabi. Mendid olid kohe saatnud kiirabi, et nemad ei viitsi purjus inimestega tegeleda, po*** sellest, et laps on üksi kodus (ega vanemad ei pea päeval kodus passima, et mind turvata :roll: ) .

Ühesõnaga, politsei valetas mulle, pidin olukorra ise lahendama ja lõppes sellega et kiirabi läks ikkagi asja ette.

Antud artiklit http://www.epl.ee/artikkel_318820.html lugedes võite arvata , mis emotsioonid mul olid.

Ja teie? On kellelgi paremat informatsiooni toimunust, siin foorumis käib ju igasugu rahvast.
Viimati muutis Takishi, 27 Apr, 2006 8:43, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Postitusi: 354
Liitunud: 26 Sept, 2005 13:29
Asukoht: Fellin - Hapsal
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Endalgi selline kogemus Lasnamäel üürikas elades olemas, öösel hakkas suures koridoris hirmus kolistamine ja klaasiklirin. Peale seda meeleheitlik lõhkumine välisuksele.
Ja lõhuti suisa jalaga.
Peale mõningast kaalumist , avasin ettevaatlikult ukse, mis peale vana rebis keti lihtsalt ukse küljest ära.
Kuna mina polnud ka kade vend, virutasin vennale mööda meherõõme ja pikki piilumist. Peale seda matsu vajus vend kummargile koridori põrandale maha , hakkas oigama ja rögisema.
Muidugi naabrid ka julgesid oma pead ukse vahelt välja pista ning mina sain sellise venekeelse sõimu osaliseks, mida polnud veel kuulnud.
Et mina olen röövel, pätt ja kaabakas. Ja et see vend on naaberparaadna Kolja , et kui hea ja tubli poiss ta on jne.
Tolle aegne elukaaslane oli jõudnud vahepeal politseisse helistada ja nende kiituseks olid nad kohal suht kiiresti.
Läbi otsimisel aga tulid venna taskust välja kasteet , muukvõtmed , süstal ja fooliumist kotike. ???
Nii et arvake ise , kui tubli ja korralik ta oli.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Postitusi: 659
Liitunud: 14 Juun, 2005 16:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Pereisa tappis agressiivse sissetungija

Postitus Postitas Sasha »

Takishi kirjutas: Ja teie? On kellelgi paremat informatsiooni toimunust, siin foorumis käib ju igasugu rahvast.
Kuna tapetud oli suhteliselt tuntud noormees (ta tegeles omapärase loominguga -- nn. "kontr-kultuuri"-stiilis internetitekstid), siis tuleb oodata lähiajal ka "teiselt poolt" detaile: naise või sõbrade käest. Seni avaldatud info alusel võiks öelda, et minu sümpaatiad on oma kodu ja perekonna kaitsja poolel; aga on täiesti võimalik, et see ajakirjandusse lekkinud informatsioon on tahtlikult serveeritud nii, et anda mõju uurimise käigule. Tunnistajaid ei ole ka politsei professionaalsus on meil selline nagu ta on...
canislupus
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 14 Veebr, 2005 13:23
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Noh - lähisugulase vastu algatati sügisel krim. asi, sest naabrid ei jõudnud teda maha lüüa. Tunnistajaid naabri poolel oioi kui palju - selgus, et hoopis tema tahtis ühe kodaniku eluküünalt kustutada.
Paraku eksis kogu kollektiiv tunnistuste kirjutamisel kollektiivselt kellaajaga, nagu ka meie alguses - 1 tund tahapoole - see viga sai ka parandatud. See päästiski. Ent kogu sündmus jäigi "pimedaks".
Mõnel juhul aitab ainult tina pika maa tagant.
Olukorda ilmestab see, et peale oma kubrikusse peitumist ja võmmidele helistamist tuli lintšijatele telefonikõne, mille peale nood kibekiiresti minema kadusid. Politsei ei tulnud. Kohale minnes selgus, et pole kunagi keegi helistanudki. Olgu... Teades nende töökorraldust telefoni asjus... heh... my ass... Sai kohapeal avaldus kirjutatud ja sinna see jäi ning jäi tükiks ajaks kaduma... Tolle naabrit tegemisi tundes ei imesta.
Obersturmführer Viks
Liige
Postitusi: 60
Liitunud: 02 Nov, 2005 0:00
Kontakt:

Postitus Postitas Obersturmführer Viks »

Üldse on väga haige mida narkaritest muulased teevad.Näiteks,kui vaatad raportit,siis seal on peaaegu alati mingi narkarist vene kaak,kes ütleb et oi ma sain oma peahaavad politsei vägivallast jne.
See ajab närvi suht mustaks,et nad süüdistavad mente alati.See pereisa tegi ikka väga õieti ega sellistega polegi midagi muud teha ja Kessel õige mees,et sellisele vastu vahtimist panid.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Tõenäoliselt läheb teema kui mittemilitaarne peagi lukku ...

Tuletan Teile vaid meelde sarnast juhtumit mõne aasta tagant, mil aus ja isamaaline Harri Henn pidi samamoodi oma kodus elu eest võitlema.
Pean tunnistama, et olen nende kahe juhtumi põhjal isiklikud järeldused teinud. Ma ulatun Harrile vaevalt õlani ja kämmal on poole väiksem - mida siis teha ...
Majapidamise (linnas!) lahutamatuteks abivahenditeks on muutunud sapöörilabidas, kang ja kirves. Raamaturiiulis on aukohal KV juhataja kingitud külmrelv ... :wink:

Leian, et paanikaks pole mingit põhjust.
Zill154
Liige
Postitusi: 276
Liitunud: 08 Juun, 2005 13:26
Kontakt:

Postitus Postitas Zill154 »

endal mingi taoline juhtum olnud,kui väiksena sai maal oldud siis ka meie ukse taha tuli joomane mees.Hakkas seal ukse kallal lammutama ja me lapsed olime üleval ainult onu magas,kui äkki hakkas ka keegi ust rammima ei siis oli ikka pull küll.Onu kes on suur ja turske mees tuli ülevalt korruselt alla kuna tema väärtusliku und oli raisatud :D Onu tegi ukse lahti ja võtis mehelt natist kinni ja andis ühe hea laksukirja ja viskas teepeale :lol: siis läks ta magama tagasi ja ütles et vaevalt see mees enam siia tuleb :D
Dan
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 03 Aug, 2005 16:08
Asukoht: Eestimaa
Kontakt:

Postitus Postitas Dan »

Kui raske on seadusemuudatuse algatamine ?

Niipalju kui ma asja jagan, ei tohi sa võõrast inimest kes sinu territooriumil, jõuga minema ajada, sest muidu tarvitad vägivalda. Kui palud tal lahkuda ja ta ei lahku, siis pole sul sisuliselt midagi teha. Või on teisiti ?

Kui seaduses oleks sätestatud et võid pilbastada iga kaagi, kes on su maa peale roninud / sinu korterisse tunginud, siis ehk ei tekiks selliseid olukordi, kus pereisa, kes kaitses oma lapsi, kohtu alla võidaks panna.
ignatius
Liige
Postitusi: 106
Liitunud: 10 Mai, 2005 10:01
Kontakt:

Postitus Postitas ignatius »

Mul ka midagi toimunut meenutavat lapsepõlvest esile tuua. Oli üsna rahutu aeg ja igasugu rahvast liikus ringi (50-ndate keskpaik). Olin üksi kodus, vanaisa oli küll ka aga tema elas hoovi peal majakeses. Läks juba pimedaks kui käis klirin ja nägin, kuidas mingi tüüp akna kaudu sisse ronib. Võttis täitsa kangeks. Nägi mind ja hakkas käed laiali minu poole tulema, et tore poiss, tubli poiss, onu teeb pai jne. Sain ta käte vahelt minema ja kargasin tema poolt purustatud aknast välja. Vanaisa oli ka välja tulnud ja kääris ilmse mõnuga käised üles. Ta oli selline turske vanamees. Taris tolle tüübi toast välja, ühe käega hoidis teda vastu seina, teisega äsas. Kui käsi ära väsis vahetas kätt ja lasi edasi. Vahepeal olid kära peale paar naabrimeest tulnud ja hakkasid vanaisa keelama, et aitab küll, tapad veel ära. Vanaisa vastas, et annab kuni on kindel, et tulevaste külaskäikude isu kindlasti kadunud on. Viimaks lasigi tolle venna minema, too oli valust ja hirmust püksidki täis teinud.
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Postitusi: 381
Liitunud: 05 Aug, 2005 22:08
Asukoht: siin-seal
Kontakt:

Postitus Postitas Takishi »

oleeg kirjutas:Tõenäoliselt läheb teema kui mittemilitaarne peagi lukku ...
Et juttu jätkuks - Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.

Ma olen aru saanud et siia ei pea alati militaar teemal postitama 8)
Frundsberg
Liige
Postitusi: 1649
Liitunud: 15 Mär, 2005 10:15
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Noh, kuigi räägitakse igasugu hulle jutte sellest, kuidas enda perekonda, kodu ja lõppude lõpuks ka iseend kaitsnud mees kindlasti hädakaitse piiride ületamise eest süüdi mõistetakse, siis minu meelest see nii kindel siiski ei ole.

Peamine, mida mees tõendama peaks on see, et teda taheti tappa (näiteks ütleb, et pätt seda lubas teha, väitis endal relva olema ja pani käe tasku selle haaramiseks vms.) ja tema tahtlus ei olnud mitte pätti maha lüüa, vaid rünnakut tõrjuda. Kuna relvaks oli antud juhul lauanuga, mõlemad mehed polnud omavahel tuttavad, pätt oli enne käitunud agressiivselt, majja sisse tunginud jne, siis peaks antud kaasus küll hädakaitse piiridesse mahtuma. Muidugi oleneb sellest, kuidas on löödud. Kui vaid üks torge ja otse südamesse, siis võib tekkida komplikatsioone.

Minu isiklik arvamus on, et sissetungijat peaks siiski püüdma mitte kohapeal maha lüüa, vaid lihtsalt tema poolt sooritatav rünne peatada. Näiteks tulirelva omanik võiks enne pätile kuklalasu sooritamist ründaja põlved läbi lasta 8)
kapralheinz
Liige
Postitusi: 260
Liitunud: 08 Juun, 2005 22:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas kapralheinz »

Frundsberg kirjutas:Näiteks tulirelva omanik võiks enne pätile kuklalasu sooritamist ründaja põlved läbi lasta 8)
Ridamisi sooritatud laskude järjekorda on hilisema juurdluse käigus väga raske tuvastada...
SS:i määrustiku kohaselt tuli kontrolllask sooritada vasakusse kõrva. Kui küsisin miks vasakusse, vastas asjatundja: "Ordnung muss sein!" :twisted:
A4
Liige
Postitusi: 1832
Liitunud: 13 Juun, 2005 23:55
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Loomulikult on õige, et mees oma kodu sissetungija eest kaitses ja loomulikult on jama, et politsei piisavalt kiiresti kohale ei jõudnud. Kuid tagantjärele targutades on asjal ka teine tahk:
Olen vihane hoopis teiste asjade peale. Nimelt pereisa Ivari mitme naabrimehe peale Pankranniku uusasumis, et nad passisid kolmveerand tundi oma akendest reality-show'd pealt ega teinud vähimatki selleks, et üheskoos jõud ühendada, oma hubastest häärberitest välja tulla, kas või labidad haarata ning segasele laamendajale kambakas korraldada. Isegi kui sündmust nägi pealt vaid üks mees, võinuks ta ju oma majast välja hiilida, ümberkaudsed üles äratada ja appi kutsuda. Kuid ei.

Kujutage ette, kui see elajas oleks Ivarist jagu saanud ja teisipäevased lehed ei oleks kirjutanud enam pereisast, vaid Pankrannikul toimunud nelikmõrvast. Ma ei tahaks siis olla nende naabrimeeste nahas.
Terve arvamuslugu: http://www.postimees.ee/270406/esileht/ ... 199522.php



Üldiselt arvan, et ei ole eriti mõtet sellistest üksikjuhtumitest pöördesse minna. Selliseid reeglit kinnitavaid erandlikke juhtumeid sünnib ju ka turvalistes heaoluriikides, kus kuritegevus muidu praktiliselt puudub.
marksman
Liige
Postitusi: 605
Liitunud: 15 Nov, 2005 15:58
Asukoht: kaardilt sa seda kohta ei leia;)
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

"Ordnung muss sein!" :twisted:


IRW
Slinky
Liige
Postitusi: 298
Liitunud: 13 Apr, 2005 21:20
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Slinky »

mind huvitab et millal on siis piiri ületamine, et kas alles siis kui pätt sulle kuuli kerre kihutanud võib hakat ennast ja oma pere natuke kaitsma
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist