Relvakapp

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Triple-X
Liige
Postitusi: 36
Liitunud: 20 Mai, 2014 13:05
Kontakt:

Re: Relvakapi lukk

Postitus Postitas Triple-X »

Madis22 kirjutas:Kui nii, siis nii. Et rooste seda näriks ja vesi uputaks ning relv enne laguneks, kui et seda ka vaja läheb.
Selle Eurosafe,ga on selline vahva lugu, et - Kauplus/Esindus asub Tammsaare Ärikeskuses (Tammsaare tee 47) ja täpselt samal aadrssil ( uste vahemaa mingi 15-20 meetrit) - on Politsei ja Piirivalveameti teenindussaal. Et kui nüüd oleks kange tahtmine standarditele mitte vastavaid relvakappe ,,õigete,, pähe müüa - siis see oleks küll ikka väga vale koht. Ei kiida ega laida, ütleme olen rahul. Sain selle mida vaja. Selle eelnevalt postitatud lingi lõpus on väike video jupp ka - saab veidi parema ülevaate kui piltide järgi
SigaElmar
Liige
Postitusi: 60
Liitunud: 31 Mai, 2012 23:18
Kontakt:

Re: Relvakapi lukk

Postitus Postitas SigaElmar »

Ostsin K-Rautast võimalikult odava, mingi 160€ soodukaga. Vaatasin et pleki paksus vastaks ja Mosin sisse ära mahuks - üsna pikk riistapuu ning paljud kapid jäid nõks lühikeseks. Lukk on mingine hiina jura, ainuke point et riivid lükkab mitmest otsast välja. Vahepeal hakkas jupsima, võtsin lahti ja enamiku muuke pildusin minema - nüüd töötab päris hästi ning millegipärast päris suva võtmega lahti ei keera. Pole viitsind ise sinna midagi leiutama hakata, kui keegi sisse murrab võib mu tööriista riiulilt relaka võtta ja kui vähegi kogemust on siis mingi poole tunniga lõigub selle kapi niikuinii ribadeks.
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Relvakapp

Postitus Postitas vtl »

Kes müüb Eestis relvakappi 9-le või enamale relvale?
Oluline on see, et kapiga tuleks kaasa tootja sertifikaat, mida Eesti politsei aktsepteerib.

Kopeerin siia lõigu määrusest, mida te kõik ilmselt peast ja unepealt teate.
-----8<-----
§ 8-1. Relvakapp üheksa või enama relva hoidmiseks
(1) Relvakapp on spetsiaalselt relvade hoidmiseks tootja poolt tööstuslikult valmistatud kapp.
(2) Relvakapp peab tervikuna olema valmistatud vähemalt 4 mm paksusest teras(raud-) plekist või sellele vastava tugevusega materjalist. Relvakapil peab olema vähemalt üks turvalukk.
-----8<-----

Päev otsa googeldatud ja siia-sinna helistatud ning kirju saadetud, aga tulemus on ümmargune null.
Korralikke kappe ei ole või siis pakutakse tellimise peale kahe-kolmetuhande euroseid luksuskappe.

Kohapealses valikus olevad kapid on reeglina 3mm seinapaksusega (osad isegi veelgi õhemad) ja pooltel juhtudel on need süüdimatult komplekteeritud odava hiina koodlukuga, millel on kuskil kleepsu või plastluugi all mehaaniline "avariilukk". Viimane on selline mööbliluku stiilis plekkvõtmega ning kirjaklambri või kruvikeerajaga sekundite jooksul avatav. Absurd on selles, et (kuni 8 relva hoidmiseks) on politsei jaoks sellise kapi näol tegu täiesti JOKK lukuga.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
gorilla
Liige
Postitusi: 678
Liitunud: 29 Veebr, 2012 18:47
Kontakt:

Re: Relvakapp 9 või enamale relvale

Postitus Postitas gorilla »

http://seifuva.lt/en/10459-2/

Korraldavad transpordi DHL/TNT abil, osutatud aadressile, vajadusel.
-he not to go to war, she not to go to a dance.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Relvakapp 9 või enamale relvale

Postitus Postitas ruger »

Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvakapp 9 või enamale relvale

Postitus Postitas vtl »

Algsest postist on ligi kaks kuud möödas, kapp lõpuks käes ja paigas.

Kokkuvõte:
* Kui keegi pakub teile odavat 9, 11 või 12 relva "MAHUTAVAT" kappi, siis kontrollige (vajadusel internetist tüüpi googeldades), kui paksust materjalist on seinad ning kas kapiga on kaasas tootja sertifikaat. Väga tõenäoliselt on tegu hoopis <8 relva kapiga.
* Pankrotistunud/võlgnevustes Jagdhofi kapid on oksjonitel juba laiali müüdud.
* Mingid firmad pakkusid veel tellimise peale sertidega udupeeneid saksa kappe, aga nende hinnaklass on seal 3...4...5k€.
* Seifuva on ainus mõistlikus hinnaklassis ja nõuetele vastav 9+ relva kapp, mida siinmail pakutakse.
* 9MM.OÜ vahendab Eestis Seifuva kappe mõistliku hinnaga. Viidatud veebipoe hinna sees on juba transport ehk see on hind Tallinnas.
* Ka nendel ei pruugi kappe pidevalt laos olla ja tuleb järgmist partiid oodata.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
gorilla
Liige
Postitusi: 678
Liitunud: 29 Veebr, 2012 18:47
Kontakt:

Re: Relvakapp 9 või enamale relvale

Postitus Postitas gorilla »

No ma ju rääkisin kust saab korraliku kapi.. Miks sa siin neid vahendajaid reklaamid.

Meie ühiskond on liiga igasugu vahendajate lummuses.
-he not to go to war, she not to go to a dance.
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvakapp 9 või enamale relvale

Postitus Postitas vtl »

gorilla kirjutas:No ma ju rääkisin kust saab korraliku kapi.. Miks sa siin neid vahendajaid reklaamid.

Meie ühiskond on liiga igasugu vahendajate lummuses.
Ei reklaami ma midagi. Mul puuduvad igasugused isiklikud seosed ja ärihuvid ülalviidatud vahendajaga seoses.
Mitte igaüks ei soovi omal käel hakata leedu tootjaga asju ajama ja läbi kullerite kohale tellima.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Relvakapp vol 2.

Postitus Postitas vtl »

Relvaseaduse teemas jõudis jutujärg ringiga välja relva hoiukoha ja -kapini, millega seoses on endiselt lahtised hulk küsimusi:

1) Inimesel on mõned (<8 tk) käsirelvad ja pikk kapp, millesse sisse ehitatud riiulid. Nüüd tahab ta osta pikka püssi, mille hoidmiseks peaks riiulid välja võtma. Kuhu ta käsirelvad sel juhul paneb? Ok, politsei tulekuks võiks need ladustada kapi põrandale, aga see pole pikas perspektiivis ei ilus ega mugav lahendus. Ostaks käsirelvade jaoks teise väikese kapi, aga kas tohib relvi kahes kapis hoida? Tingimusel, et kapid asuvad samal aadressil.
Saadab relvatalitusse üldaadressile e-maili küsimusega. Vastust ei tule. Helistab nädala pärast. Jah, oleme teie kirja kätte saanud. Keegi ei tea (loe: ei taha vastata). Spetsialist pidi kunagi tulema ja vastama. Noh, ootame, 30 päeva jooksul nad justkui peaksid vastama. /seda vastust e-mailile pole siiani (kolme kuu jooksul!) tulnud/

2) Vahepeal on muud asjaajamist relvatalitusega. Inimene räägib oma toimikuga tegeleva ametnikuga telefonitsi ja küsib muuhulgas relvakapi kohta. "Jah." Ametnik annab suulise vastuse, et selliselt tohib küll kahte kappi relvad paigutada. Pikad püssid ühte ja lühikesed käsirelvad teise kappi. Kirjalikku kinnitust endiselt ei ole.

3) Asjaolud muutuvad ja nüüd on inimesel juba 9 relva. Politsei nõuab (enne soetusloa väljastamist) 9 või enama relva hoidmiseks sobilikku kappi, mis saabki ostetud ja paika kruvitud.

4) Nüüd on järgmine küsimus - kuna suur ja uhke 9+ relva kapp asub elamise kaugeimas nurgas, siis mida teha, kui keset ööd keegi müttab elamises ja inimene peaks sealt ennast läbi murdma kõigepealt relvakapini. Seega tahaks ühte enesekaitserelva hoida magamistoas. Päris öökapi sahtlis lahtiselt ei ole hea alaliselt hoida, pigem ostaks magamistuppa ka pisikese kapi. Aga kas tohib? Vt. lõiku 2 - keeldu justkui ei ole ja loogiliselt võttes igati korrektne mõte.

AGA

5) Kuna inimesel on >9 relva, kas siis peab see väiksem kapp ka 9 või enama relva hoidmise nõuetele vastama? Ka siis, kui ta kavatseb seal hoida ainult 1-te relva? Ebaloogiline, miks peaks 1 relva eraldi hoidmiseks teise hiigelsuure 9+ kapi ostma.

AGA
Nüüd tuleb miljoni dollari küsimus.

6) Mis saab siis, KUI on täidetud alljärgnevad tingimused:
a) Selle 1 relva eraldi hoidmiseks aktsepteeritakse pisikest, <8 relva hoiutingimustele vastav kappi;
b) Suure kapi seest on üks relv (või mitu) välja võetud ja väikesesse kappi ümber tõstetud;
c) Suures kapis on nüüd kuni 8 relva;

Sellisel juhul ei oleks nagu 9 või enama relva hoidmise nõuetele vastav relvakapp enam põhjendatud? Samahästi võiks relvad erinevate väiksemate kappide vahel ära jagada nii, et üheski kapis ei oleks korraga rohkem kui 8 relva. Kasvõi igale relvale oma kapp.
Mis on siis turvalisem, kas see, kui ühe kapi lahtimuukimisel/keevitamisel saadakse kätte kõik relvad korraga või ainult pooled? Või teise äärmusesse minnes, kui iga relva kättesaamiseks tuleks oma kapp lahti lõhkuda.

...

Millegipärast arvan, et sellist detailset kirjalikku vastust relvatalitusest ei saagi. Tõenäoliselt ei hakka keegi riskima millegiga, mis võiks kohtus nende vastu pöörduda ja kui piisavalt palju jaurata, siis öeldakse, et 9+ relva jaoks on ÜKS 9+ relva kapp ja kogu lugu. Või mida teie arvate, kaasvõitlejad?
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvakapp vol 2.

Postitus Postitas vtl »

Jaurame veel

Teadaolevalt võtab relvaloal olev relvaraud vms. oluline relva osa (kelk, adapter, revolvritrummel) ära nii ühe koha relvaloal, kui ka ühe "täisväärtusliku relva" koha relvakapis. Ehk kui inimesel on 6 relva ja lisaks veel 3 relvarauda, siis on nende hoiustamiseks vaja relvakappi 9-le või enamale relvale.

Aga kas see relva staatuses olev oluline osa loeb ka siis, kui §46 lg. 5 p 3, 4, 5, 6 järgi hakatakse padruneid kokku lugema?
Ehk kui inimesel on sileraudne jahipüss vahetatavate raudadega, kas ta saab sellega 300 + 300 padrunit omada? Või sportlane, kellel on püstol ja teine, summutikeermega lisaraud, võiks 1000 + 1000 padrunit soetada? Aga kui need on eri kaliibrites? Nt. .22LR adapter 9mm püstolile?
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3304
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Relvakapp vol 2.

Postitus Postitas Dr.Sci »

Minu jaoks samamoodi esile kerkinud küsimused - aga kardan et PPA-st sa vastust ei saagi, samal teemal võiks ju siseministeeriumisse arupärimise esitada aga heal juhul saad ka sealt ümmarguse vastuse. Ja loogiline oleks et kaitseks soetatud tulirelva tohib hoida varjatult ja enesele kiiresti kättesaadavalt, selleks et öösel vaatama minna kes teiste relvade hoidmiseks soetatud relvakappi lammutab...
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvakapp vol 2.

Postitus Postitas vtl »

Dr.Sci kirjutas:Minu jaoks samamoodi esile kerkinud küsimused - aga kardan et PPA-st sa vastust ei saagi, samal teemal võiks ju siseministeeriumisse arupärimise esitada aga heal juhul saad ka sealt ümmarguse vastuse. Ja loogiline oleks et kaitseks soetatud tulirelva tohib hoida varjatult ja enesele kiiresti kättesaadavalt, selleks et öösel vaatama minna kes teiste relvade hoidmiseks soetatud relvakappi lammutab...
No iseenesest ei olekski probleem seda ühte relva magamistoas padja all (varjatult) hoida... Nimetagem seda siis 24/7 "kandmiseks" või kuidas iganes. Kui kord aastas peaks politsei kappi ja relvi kontrollima tulema, siis tõstad nad ühte kohta kokku.
Aga ka sellega on hulgim probleeme. Alates lastest ja lõpetades võimaliku päevasel ajal sissemurdmisega magamistuppa, kui pere tööl on.

KUI kapp on hoiukohana registreeritud JA see relv sealt padja alt misiganes põhjusel jalutama läheb, siis vastutab omanik "lohaka hoidmise eest" täie rauaga. Seega tahaks pigem lahendust, millele on politsei (ja minupärast kasvõi varakindlustusfirma) oma kindla aktsepti on andnud.

Vahe ongi ainult vastutuses. Kui relv on nõuetekohases kapis ja see lahti lõhutakse, siis omanik on vastutusest vaba, kuna ta on teinud kõik endast oleneva, et turvalisus tagada. Aga kui siin mingit omaloomingut teha, siis esimese jama korral lüüakse omanikul näpud sahtli vahele.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Relvakapp vol 2.

Postitus Postitas Walter2 »

vtl kirjutas: 4) Nüüd on järgmine küsimus - kuna suur ja uhke 9+ relva kapp asub elamise kaugeimas nurgas, siis mida teha, kui keset ööd keegi müttab elamises ja inimene peaks sealt ennast läbi murdma kõigepealt relvakapini.
Soovituslik oleks hankida elamisse signalisatsioon ning hoida relvakapiga ruum osavalve all (kas ainult ööseks või võimalusel saab ka 24/7) - ei tule keegi elamisse mürgeldama, saati siis relvakappi kangutama kasvõi juba seetõttu, et signalisatsioonita elamisi kuhu minna on veel piisavalt. Kuna endalgi on kapp valvealuses ruumis siis enne kui sealt relva kätte saad (signa maha, peidetud kapivõti tuua jne.) et sissetungi lähemalt uurida on mõistlik turvafirma välja kutsuda (piisab puldist üht nuppu vajutada) kuna relvaga sissetungi tõrjuda nii, et sa pärast ka kohtus puhtaks poisiks jääd (räägime ausalt - paljudel on üldse praktiline kogemus oma kodus relvaga ründe tõrjumises?) on tänapäeva seaduste järgi ikka vägagi komplitseeritud.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
cedric
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 01 Veebr, 2005 21:02
Kontakt:

Re: Relvakapp vol 2.

Postitus Postitas cedric »

Isiklik kogemus sügisest. Oli relvaloa uuendamine ja politsei tahtis saata konstaablid hoiukohta üle vaatama. Selgitasin telefonis, et mul on kaks kappi, mõlemad nö. 5 relvalised, ja relvi 8, et kas sellest tõuseb mingi probleem. Nad pidid asja uurima.

Helistasid tagasi ja ütlesid, et kui kõik relvad mahuvad ühte kappi ära, siis on okei. Ütlesin, et küll nad mahuvad, aga mitte selliselt, et ma neid seal pidevalt hoida tahaksin.

Konstaablid käisid ära, kappidele tähelepanu ei pööranud, vaatasid seerinanumbrid lihtsalt üle.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist