No oli see ikka vägev üllatus tõesti eile, sest ausalt olin üsna veendunud, et Mercurius võidab. Aga seekord siis sain klaasist taiese endale ja mis siin muud kui veelkord suured tänud! Saangi nüüd rahus plaatidele lisaruumi sinna alusele tekitada.
Aga loen oma võittu selle Il-4 üle suureks kordaminekuks küll, sest tegu oli tõesti hea tööga ja eriti veel seetõttu, et mul läks ikka tõsiseks tormamiseks lõpus. Alustasin tööga ju alles Minimaalima näitusel laua taga ja see on minu jaoks üsna rekord aeg. Mõned asjad oleks ehk saanud paremini kui nii kiire poleks olnud, või mine tea.. Igatahes sellega siis sedasi:)
Kapten Trumm kirjutas:
Kas keegi maldaks seletada, mille poolest need 3 finalisti ülapool on seotud Eestiga või eestlastega...?
Sellest rohelisest aeroplaanist ja vist ka MBR-ist (millised asusid siin suure sõja alguses) saan aru. Aga Il-4?
Minu silmis Eestis asunud tehnika mudel suvalise numbri ja ajalooga hästi ei haaku konkursi ideega.
Vaat sellega on nii, et kogu selle idee ja sobivusega on üks kriteerium. Kuidas idee ja traditsiooni looja on asja mõelnud, nii ka on. Ja õnneks on see ka üsna üheselt kirja pandud:
toomas tyrk kirjutas:
Traditsiooniliselt osalevad võistluses Eesti ja eestlastega seotud militaar- ja tsiviiltehnika koopiamudelid.
Seega on asi üsna lai, alates Eesti omanduses ja eestlaste poolt juhtud või kaasa sõidetud tehnikast kuni kasvõi siit lihtsalt üle või läbi liikunud tehnikast. Kui veel asus Eestis, siis on ju seotud ja haakubki kenasti algse ideega.
Siin on olnud ka arutatud, et temaatikat võiks laiendada ja vähemalt Hertsog on tulnud välja ideega laiendada piire, et osavõtt kasvaks. Miks ka mitte, aga igal juhul ei tohiks seda piiri kitsamaks ajada ja kui senine on idee autorile sobinud, siis ongi kõik ok.
Aga selle aasta trio kohta ütleks nii, et minu Junkersiga on lihtne. F-13 oli vägagi Eestiga seotud, kuna AS Aeronaut omas neid mitu eksemplari ja lendas liinilende.
Magister oli ka Eesti värvides täitsa olemas ja seega väagi meie ajalugu.
No ja Il-4 oli ka korralikult ära seotud. Sest kui meie linnade pommitamine pole Eestiga seotud, siis on küll kummaline.
Ja tuleb veel märkida, et juba käib vaiks ereng järgmiseks aastaks ja vähemalt mul on plaanis veidi laiemalt ette võtta järgmiseks korraks. Ja alles täna tuli mulle meelde, et järgmine aasta saab ju kenasti Eesti 100 raames asja veel uhkemaks ajada. Ja no tõesti kordaks üleskutset..ootame rohket osavõttu!!:)