Läti ja Leedu kaitsejõud

Vasta
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

nimetu kirjutas:Euroopa Merevägi (European Maritime Force) on juba olemas ja tegutseb pikemat aega India ookeanis piraaditõrje operatsioonil..
..ja milline oleks sellise tõdemuse relevants, kui miskite äbarike tsurkapiraatide asemel seisaks too "vägev" European Maritime Force äkitselt vastakuti puutini agressiivse punalipulise baltimere laevastikuga :shock: :mrgreen: :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas nimetu »

USA Patrioodid Leedus:
http://maailm.postimees.ee/4173669/esma ... mi-patriot
See jäi mul tegelikult juba hommikul kusagilt silma.
8)

EDIT: Lõpuks ka video Patriootidest.
https://www.youtube.com/watch?v=03ETcJHWPjY
Viimati muutis nimetu, 12 Juul, 2017 10:11, muudetud 1 kord kokku.
HeiniR
Liige
Postitusi: 2017
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas HeiniR »

Ei osanud mujale panna, kuid Rumeenia samuti loodab soetada Patriot ÕT.

http://www.defensenews.com/articles/rom ... nse-system
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas ruger »

Lätlastel toimus valmisolekukontrolli õppus
http://www.mil.lv/Aktualitates/Preses_p ... 12_01.aspx
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas nimetu »

Poola tahab veel rohkem tanke:
http://www.janes.com/article/72245/pola ... ces-armour

Ühe variandina loodetakse hankida Leo 2A4 Hispaaniast ja siis ilmselt uuendada Leo 2PL tasemele. Tšehhid juba uurisid neid Hispaania tanke ja loobusid nende hankimisest, sest nende tehniline seisukord ei olnud väidetavalt nende jaoks sobiv.
Lisaks Leopardidele soovitakse moderniseerida ka juba olemasolevaid T-72 tanke. Poolal on juba praegu üks Euroopa suuremaid tankivägesid.
tommy
Liige
Postitusi: 3638
Liitunud: 02 Veebr, 2005 20:50
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas tommy »

Ühe variandina loodetakse hankida Leo 2A4 Hispaaniast ja siis ilmselt uuendada Leo 2PL tasemele.
Nad uurivad ka soomlaste vanu Leo 2A4-sid..
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Leo »

Soomlased on korra juba selle reha otsa astunud, et suure maailmarahu ootuses lasid suure hulga kõlbulikke Ida-Saksa tanke utiili laopinna kokkuhoidmiseks. Pärast kirusid, sest maailmarahu ei tulnudki. Väga ei usu, et soomlased on huvitatud vanemaid tanke poolakatele maha müüma, pigem sõidavad need ise romudeks, sest tanke on neil ikkagi päris vähe ja kohaliku kaitse pataljonile või mingitest rohemehikeste lömastamiseks on vanem tank hea küll, koolitatud meeskonnad, varuosad ja laskemoon selleks on olemas. Eks näis.
asiootus
Liige
Postitusi: 332
Liitunud: 30 Juun, 2017 12:04

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas asiootus »

Leo kirjutas:Soomlased on korra juba selle reha otsa astunud, et suure maailmarahu ootuses lasid suure hulga kõlbulikke Ida-Saksa tanke utiili laopinna kokkuhoidmiseks.
Soomlased nt. ise arvasid, et T-55M oli oma tulejuhtimissüsteemi olemasolu, öise võitluse võimekuse ja mürsu läbistamisvõimekuse poolest Ida-Saksamaa T-72M1st selgelt parem.
The experiences with the T-72M1 in the FDF were mixed in their nature, when compared to our other tank at the time, the T-55M. The tactical mobility of the T-72 superior, but it suffered from its slow reverse speed in typical fire position action. It had less daily maintenance subjects and adjustments than the T-55, but the final drives in the sprockets was noticed to wear prematurely. 2E28M stabilizer, the autoloader and the sighting complex TPD-K1 suffered from small defects and malfunctions thru the lifespan. The ammunition provided to the T-72M1 was outdated, especially the 3BM15 APFSDS lacked performance. As for Fire Control Systems, the differences were such big in favor of the T-55M that it not a huge wrong to declare that the T-72M1 did not have one. Meanwhile the T-55M presented a superior night figthing capability with its gunners image intensifier, and its Belgian 100mm sabot ammo was considered capable for the mission.
T-72M1 kasutuselevõtust Soome kaitsejõududes ja tankistide eelnevast väljaõppest Nõukogude Liidus on vähe rohkem juttu alloleval lingil.

http://sturgeonshouse.ipbhost.com/index ... ce-forces/
nimetu kirjutas:Poolal on juba praegu üks Euroopa suuremaid tankivägesid.
Poolal on enam-vähem kaasaegseid tanke vaid kõigest 105, ülejäänud on arengumaale kohased muuseumieksponaadid. Poola suurusega riigi kohta väga nõrk näitaja, sisuliselt Soome tasemel.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Roamless »

Tänases Päevalehes Läti president
President Raimonds Vējonis: Lätis pole mõtet ajateenistust taastada

Kutselist armeed kaotada ja ajateenistust taastada pole mõtet, sest vajalikul tasemel väljaõpet selle ajaga ei saa, usub Läti president.

Eestis teiste Balti riikide presidentide Kersti Kaljulaidi ja Dalia Grybauskaitė ning USA asepresidendi Mike Pence’iga kohtumas käinud Raimonds Vējonis rääkis Eesti Päevalehega lõunanaabrite ja Baltimaade julgeolekust, NATO kohalolekust meie regioonis ning Euroopa Liidu suhetest Ameerika Ühendriikidega uute Venemaa-vastaste sanktsioonide valguses.

President Vējonis, milliseid puhtsõjalisi samme tuleks Balti riikide kaitseks astuda nüüd, kus NATO on oma kohalolekut Balti riikides tugevdanud? Kui kõrgelt hindaks Läti näiteks seda, kui USA tooks meie piirkonda ka õhutõrjeraketid Patriot?

NATO eelpaigutatud vägede siia toomine on mõistagi väga hea. Aga muidugi on võimalik veel rohkem teha. Mainiksin kolme asja. Esiteks tuleb parandada ja selgemaks muuta NATO vägede juhtimissüsteemi, seda, kuidas otsuseid langetatakse, kui midagi juhtub. Teiseks on kõigi kolme Balti riigi ning kogu NATO ja Euroopa jaoks üks olulisemaid küsimusi strateegiline kommunikatsioon, mis puudutab näiteks NATO vägede kohalolekut Baltimaades. Vene pool korraldab meie riikide vastu suuri valeinfokampaaniaid, millega tuleb tegeleda.

Ja kolmandaks tugevdas NATO kohalolekut ainult maal, aga mõelda tuleb ka merele ja õhule. See puudutab ka õhutõrjet – kas Patriotid või mõni muu süsteem, on juba läbirääkimiste küsimus.


NATO kohalolu õigustamisega pole Lätis vaja eraldi tegelda, sest ühiskonna toetus on niigi suur, märkis Läti president Raimonds Vējonis. Peale NATO maismaavägede kohaloleku tuleb nüüd mõelda ka Balti õhuruumi ja merepiiride kaitsele. Foto: Taavi Sepp

Peale Kanada juhitud pataljoni saabumise olid Lätis tänavu ka kohalikud valimised. Kas nende sündmuste puhul on olnud märgata ka Vene mõjutustegevuse tugevnemist?


Valeinfot kasutatakse ohtralt kõigi kolme Balti riigi vastu. Pärast NATO lisavägede saabumist suurenes surve märgatavalt.

Valeinformatsiooni kasutatakse ohtralt kõigi kolme Balti riigi vastu. Pärast NATO lisavägede saabumist suurenes surve mõistagi märgatavalt. Ent digitaalne kommunikatsioon ongi üks Läti tähtsamaid ülesandeid NATO-s, sest meil asub NATO strateegilise kommunikatsiooni oivakeskus. Muidugi tuleb asju ühiskonnale ja naabritele seletada ning kogu NATO peab selles vallas koostööd tegema.

Kui edukalt on suudetud Läti avalikkusele selgitada, miks Kanada või Hispaania sõdurid seal peavad olema?

Selle selgitustööga me eraldi eriti ei tegelegi, sest ühiskonna toetus NATO vägedele on niigi väga suur. Muidugi elavad meil ka etnilised venelased, kes on omakorda jaotunud eri rühmadesse. Üks rühm on Nõukogude Liidu sõjaväepensionärid. Neis ühiskonnagruppides on NATO kohaloleku pärast vahel nurinat, aga suurem osa on sellega rahul. Küsimus on ju julgeolekus, Läti vabaduses ja sõltumatuses.

Läti kulutab peagi kaitsele 2% SKT-st…

Juba järgmisest aastast!

Aga kas saaksite veel midagi teha? Kas Läti võiks 2007. aastal kaotatud ajateenistuse ikkagi taastada?

Ei. Tegime aastaid tagasi otsuse kutseline armee luua ja see oli minu arvates väga oluline otsus. Sõjanduseksperdid arvavad, et ajateenistus ei aitaks armee professionaalsust parandada. Armee kasutab kõrgtehnoloogiat ja seda käsitsema õppida on ajateenistuse käigus võimatu. Kestku see pool aastat või aasta, ikka jääb ajast puudu. Pärast otsust luua väike, aga väga professionaalne ja väga hästi varustatud armee jäi meie julgeolekusüsteemi lahutamatuks osaks ikkagi ka kaitseliit.

Mainisite Tallinnas peetud kõnes energiaturvalisust. Euroopa Komisjon kurdab, et USA-s plaanitavad uued Venemaa-vastased sanktsioonid kahjustavad Euroopa energiaturvalisust, sest ohustavad Euroopa energiafirmasid. Mida Läti sellest tülist arvab?

Arvan, et tegu on rohkem retoorikaga. Igal juhul on vaja, et USA ja Euroopa lähedased sidemed jätkuksid. Kui USA kavandab sanktsioone, võtavad nad arvesse nii kehtivat olukorda kui ka USA ja EL-i suhteid. See küsimus neid suhteid ei mõjuta.

Missugust energiakoostööd soovite USA-ga?

Balti regioon on energeetika mõttes alati olnud nagu omaette saar. Muidugi on tähtis rajada ühendusi teiste riikidega nagu Soome, Rootsi, Eesti ja Leedu, et paremini Euroopa energiaturuga lõimuda. Aga vajame ka mitmekesisemaid energiaallikaid. Varssavi visiidil mainis USA president Donald Trump ka veeldatud maagaasi eksporti Euroopasse, eeskätt Balti riikidesse ja Poola. See oleks muidugi täiesti uus energia tarneallikas…

Aga veeldatud gaas on ka üsna kallis.

Eks näis, kuidas see olema hakkab. Kui uued gaasi ekspordiallikad turule sisenevad, siis ajab see hinna tavaliselt alla, mitte üles. Kui oleme sõltuvuses peamiselt ühest ekspordiallikast – Läti puhul Venemaast –, siis saab meid muidugi tugevalt mõjutada. Kui tarnime korraga mitmelt turult, on sõltumatus suurem.

Kui palju on Läti poliitikute mainet kahjustanud nn oligarhide lindistuste avaldamine, mis sisaldavad poliitikute avameelseid dialooge meedia ja riigifirmade mõjutamise kohta?

Parlamendivalimised on järgmisel aastal ja osa parteisid on kampaaniat juba alustanud. See kampaania mõjutab ka erakondade, sealhulgas lindistatud kõnelustel osalenud isikute reitingut. Eks me näeme järgmisel aastal, kuidas.

Kas neil inimestel on veel kohta poliitikas?

Nagu olen öelnud: kõik, kes neil kõnelustel osalesid, peavad analüüsima oma vastutust, seda, mida nad ütlesid ja kuidas see tegeliku olukorraga haakub. Ja otsustama, missugune oleks vastutustundlik käitumine.

Rail Baltic lätlasi ei hirmuta

Kommunikatsiooniteemast rääkides küsisime Raimonds Vējoniselt, kas ka Lätis on olnud raske Rail Balticu projekti avalikkusele põhjendada. Presidendi sõnul on probleemid praeguseks seljataha jäänud. „Projekti alguses kaevati palju, miks seda Lätile vaja on, miks me selles osalema peame. Praegu on olukord täiesti teine ja Rail Baltic ei paku enam eriti kõneainet, sest kõik probleemid on lahendatud, sealhulgas ühendus Riia lennuväljaga, mis alguses küsimusi tekitas. Ainult ühes Eesti piiri lähedases omavalitsuses käib veel arutelu raudtee marsruudi üle,” sõnas Vējonis. „On kaks võimalust: kas teha tee läbi põllumajandusmaa või looduskaitseala. Viimane oleks muidugi keerukas, sest tegu on Natura 2000 kaitsealaga. Aga arutelu käib ja lahendus leitakse lähitulevikus.”
Unforeseen consequences
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Roamless »

Armee kasutab kõrgtehnoloogiat ja seda käsitsema õppida on ajateenistuse käigus võimatu.
Lausejupp Läti presidendi suust, mis on suisa debiilne. Millist "kõrgtehnoloogiat" see Läti armee siis kasutab, et ajateenijad ei suuda seda aastaga endale selgeks teha? Kas G-36 on Läti "kõrgtehnoloogia" või Inglismaa 60-ndatel välja töödatud CVR(T) või hoopis 1980 Scania veok? :wall:
Kas Läti president selle lausega mitte ei halvusta Läti rahvast, kui meil suudavad ajateenijad opereerida Javeline, Mistrale ja FH-70-neid peale väljaõppe läbimist, siis lätlased ei suuda või? :D :D :D
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Tegime aastaid tagasi otsuse kutseline armee luua ja see oli minu arvates väga oluline otsus. Sõjanduseksperdid arvavad, et ajateenistus ei aitaks armee professionaalsust parandada. Armee kasutab kõrgtehnoloogiat ja seda käsitsema õppida on ajateenistuse käigus võimatu. Kestku see pool aastat või aasta, ikka jääb ajast puudu. Pärast otsust luua väike, aga väga professionaalne ja väga hästi varustatud armee jäi meie julgeolekusüsteemi lahutamatuks osaks ikkagi ka kaitseliit.
..möla kuubis :lol:
Kohe meenuvad euroliberastid ligi (tema parimail päevil) + pihkur sekundeerimas :lol: :lol:

"Sõjanduseksperdid arvavad" // "väike aga väga professionaalne" - oomaiigaad :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas ruger »

Poola KV sai juurde Poolas toodetud 155mm Krab liikursuurtükke. Kõik nad on 1:1-le camoga nagu hiinlaste masinad... Kas tõesti enam ei ole erinevust võimalik tekitada?
First set of #Polish #155mm self-propelled tracked howitzers #Krab arrived to 11th #Mazurian #ArtilleryRegiment
Pilt
https://twitter.com/cezarysta/status/892511960612392962
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
ants431
Liige
Postitusi: 729
Liitunud: 30 Jaan, 2007 21:54
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas ants431 »

Borja kirjutas: "Sõjanduseksperdid arvavad" // "väike aga väga professionaalne" - oomaiigaad :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kuidas seda otsustajatele selgeks teha?
Kõik väga professionaalsed spetsialisti vajavad abilisi kes ei pea ise olema suur spetsialist vaid lihtsalt spetsialisti hea käsutäitja. Sellise töö peale sobivad ajateenistuses pisutki distsipliini ja korda harjutanud poisid loodetavasti rahuldavalt.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Leo »

Soome kaitseminister Elisabeth Rehnile olevat ka konkurentide poolt ette heidetud et kehv minister sest naine ja ei ole armees teeninud. Ta ütles et pole vajagi sest ministeerium ja paestaap täis ohvitsere. Tema ajal tehti otsus Hornetite ostmiseks.

Läti presidendil on ilmselt viimane aeg kaitsenõunik vallandada sest täie mõistuse juures ei ole võimalik sellist jampsi rääkida. Või on tõesti Riias igasugune enesesäilitusinstinkt kadunud ja väga igatsetakse vene kirsat tagasi.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Lemet »

Sellele jurale on juba ka siin takkakiitjaid- noorpoliitik Jevgeni Kristafovitš ülistab oma Facebooki kontol Läti riigikaitse kõrgema juhi ja läti ekspertide kompetentsi ja leiab, et Eesti peaks ilmtingimata Lätist eeskuju võtma...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist