uudistoode õhusõjast

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Vasta
Prinz Eugen
Liige
Postitusi: 400
Liitunud: 26 Aug, 2005 19:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

uudistoode õhusõjast

Postitus Postitas Prinz Eugen »

Lisaks ajakirja Imeline Ajalugu eelmisele eriväljaandele "Tankid. Teise maailmasõja tankilahingud" on ilmunud ka uuditeos "Lennukid. Teise maailmasõja õhulahingud" (99 lk). Üsna sarnane tankiväljaandega - väga palju ilusaid värvilisi pilte, tabeleid, aga mitte liiga palju teksti. Asjatundjatele keeruline soovitada, aga huvilistele kenaks lugemiseks. Juttu tuleb õhurünnakutest Inglismaale, Saksamaale, Jaapanile ja Eestile, lennukitest, õhuässadest, õhutõrjest, langevarjuritest, kamikazedest, lennukikandjatest ja Vaikse ookeani mere-õhusõjast. Kui hästi läheb, on lootust taolise eriväljaande ilmumist Teise maailmasõja merelahingutest ja sõjalaevadest. Lisaks kahe põhiautori artiklitele on toimetus lisanud juurde ka muud õhusõja-teemalist materjali ja veidi ümber teinud ka esialgset teksti.
Prinz Eugen
Liige
Postitusi: 400
Liitunud: 26 Aug, 2005 19:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: uudistoode õhusõjast

Postitus Postitas Prinz Eugen »

Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Postitusi: 2039
Liitunud: 27 Sept, 2005 12:57
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Re: uudistoode õhusõjast

Postitus Postitas Würger 190G »

Tase. Esikaane pilt on peeglis ja jutt Luftwaffe ässadest rabab. Kisub vägisi haltuura poole nagu Tankidki, kus näiteks üks ja sama pilt erinevate pildi allkirjadega ja kui palju pisipilte on suureks aetud ehk kvaliteet ja piltide allikas on enamusel üks.

Selle raha eest ei ostaks, tasuta ehk küll kui Äripäeva imet.

Oled käes hoidnud või ainult teed reklaami? Kahju ostjatest, kes kõike usuvad, mis selles Äripäeva rahategemise haltuuras kirjas.
Caparzo
Liige
Postitusi: 32
Liitunud: 12 Sept, 2011 13:28
Kontakt:

Re: uudistoode õhusõjast

Postitus Postitas Caparzo »

Kahjuks peab Würgeriga täiesti nõustuma. Enamgi veel - "Sõjaajaloolased Mati Õun ja Hanno Ojalo" on ennast pühendanud kaukajumala teenistusse, nii et vähegi eri allikaid lugenud-vaadanud ajaloohuvilise tarbeks on nimetatud "Tankid", "Lennukid", kui ka ilmselt edaspidiseks planeeritud "Sõjalaevad", "Kahurvägi" jms. nõrga taseme ja faktivigadega reklaamimaigulised üllitised. Paraku tuleb samaselt autoripaarilt vähemalt viimase viisaastaku jagu ajaloomaigulisi lühiteoseid nagu Vändrast saelaudu, ilma, et sisu ja lisamaterjalid tõsisemat analüüsi ja kriitikat üldse kannataks. Mati pikib sinnajuurde rohkesti omaleiutatud järeldusi-oletusi-heietusi, mis kokkuvõttes koos muude puudustega viibki toodete läbimüügi ja hinna kiire kahanemiseni. Vähemalt ta näeb (osaliselt) varasemaid valgeid laike ja kirjutab neid jõudu mööda ka üle, paraku jääb ka see materjal paratamatult ootama korrektsete ja kvalifitseeritud ajaloolaste parandamist ja põhjalikumat lahtikirjutamist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist