Kübersõda ja häkkimine

Sõjaväelised erialad. Elutsükkel väljaõppest kuni reservist kustutamiseni. Nii nippidest kui ka relvadest/vahenditest.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Kriku »

Akf-id viitasid, et Genrihsoni näide ei ole ID-kaardi spetsiifikaga kuidagi seotud ja neil on õigus. Tegu oli kõige tavalisema korruptsioonijuhtumiga, mida tuleb dokumentide väljastamisel üle maailma ikka ette - ükskõik mis kujul need dokumendid siis ka poleks. Kübersõtta või häkkimisse ei puutu too proua kõige vähimalgi määral.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Lemet »

Pisut isiklikku kogemust kaitstusest- pöördudes peale ettevõtte küberruumi kaaperdamist ja selle avamise eest bitcoinide nõudmist politsei poole, saab kodanik oma üllatuseks teada, et see pole üleüldse politsei asi...ergo politseisse väljspressimine ei puutu. :mrgreen:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Kriku »

Kaeba sisekontrolli.

Inspiratiivne tsitaat:
Politseijuht rõhutas, et juhtumitesse, kus politsei ei võta väidetavalt vastu avaldusi, suhtutakse väga tõsiselt ning on juhtumeid, kus politseinikke on selle eest ka karistatud.

«Need väited on minu jaoks väga tõsised ja siin me võtame väga selge seisukoha kontrollida üle kõik need väited, kus politsei ei võta väidetavalt kelleltki avaldusi vastu, sellist olukorda ei saa me mitte kuidagi lubada,» lausus ta.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Lemet »

Ilmselt tuleb see tee ette võtta jah. Lisaks on mul kuri kahtlus, et asjaga tegelenud mittepõhirahvusest kodanik ei saanud üleüldse eriti asjale pihta... :lol:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Walter2 »

Lemet kirjutas:Pisut isiklikku kogemust kaitstusest- pöördudes peale ettevõtte küberruumi kaaperdamist ja selle avamise eest bitcoinide nõudmist politsei poole, saab kodanik oma üllatuseks teada, et see pole üleüldse politsei asi...ergo politseisse väljspressimine ei puutu. :mrgreen:
+1 siia. Kuni viimase ajani oli majanduskuritegude uurimises selline suhtumine et kui kahju ei küündi teatud summani siis ei hakatagi uurima, ka isiklik kogemus ettevõttest intellektuaalse omandi vargusega. Kriku, noh jah... aastatetagust vana politseijuhi helesinist soovmõtlemist nüüd tsiteerida. :crying:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Puurija »

Riigi infosüsteemi ameti kommunikatsioonijuhi Helen Uldrich: ,,Riigi Infosüsteemi Amet annab asutustele regulaarselt juhiseid erinevate infoturbe süsteemide soetamise ja kasutamise kohta. Meil ei tee otseselt ettekirjutusi ega kontrolli, milliseid programme asutused kasutama peavad või seda teevad (selleks puudub RIA-l mandaat), kuid anname soovitusi ning nõustame. Nimetatud viirustõrjeprogrammi (Kaspersky) kasutuselevõtmise osas oleme samuti partneritele oma seisukoha andnud, ent otsuse programmi kasutamise kohta teevad asutused ise. Kuna meie seisukohta erinevate programmide kasutamise kohta võib käsitleda riigi julgeoleku alase ohuhinnanguna, siis see info ei ole paraku avalikustamiseks."
https://geenius.ee/uudis/kas-ka-eesti-r ... a-ei-utle/
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19208
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

NATO artikkel 5

Postitus Postitas ruger »

Venemaa häkerdab NATO riikide sõdurite nutitelefone. Inglisekeelne artikkel pikem ja sisukam.
http://maailm.postimees.ee/4265699/wsj- ... titelefone
https://www.wsj.com/articles/russia-tar ... 1507109402
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19208
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas ruger »

Lisaks mainitud Läti sidekatkestuse teema uuesti üles võetud. Seotud nii Zapadi, Aurora, Venemaa sõjalise EW võimekusega, kui ka artikkel 5-ga.
https://www.reuters.com/article/us-russ ... SKBN1CA142

Väidetavalt venelastest häkkerid saanud ligipääsu NSA vahenditele. Probleemseks isikuks üks NSA lepinguline, kes laadis info alla ja viis kodu arvutisse.
Russian hackers were able to obtain highly classified National Security Agency (NSA) data and procedures, including information about how the U.S. defends against cyber attacks, the Wall Street Journal has exclusively learned.

The stolen data included “details about how the NSA penetrates foreign computer networks, the computer code it uses for such spying and how it defends networks inside the U.S.,” the WSJ said, citing “multiple people with knowledge of the matter.”

Having this information means the Russians could protect their own data and networks from potential breaches from the U.S., and it also gives Russia insight as to how to infiltrate U.S. and other nations’ networks, the WSJ report said.

The hackers reportedly stole the information from the computer of an NSA contractor who downloaded the data and put it on his personal computer at home, the Wall Street Journal reported.

The Russian hackers were able to target the information using antivirus software from Kaspersky Lab in Russia, and found the files, its sources told the Wall Street Journal.

The hacking took place in 2015 but wasn’t discovered until last year, its sources said, the WSJ reported.

And: “The theft, which hasn’t been disclosed, is considered by experts to be one of the most significant security breaches in recent years. It offers a rare glimpse into how the intelligence community thinks Russian intelligence exploits a widely available commercial software product to spy on the U.S.,” the report said.

An NSA spokesman told the Wall Street Journal: “Whether the information is credible or not, NSA’s policy is never to comment on affiliate or personnel matters,” and he noted that the Department of Defense has a contract for antivirus software from a different company.
http://americanmilitarynews.com/2017/10 ... source=sof
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Postitus Postitas ambur123 »

Midagi küberründe/luure/võimekuse valdkonnast:

Leht: Vene häkkerid varastasid USA luure saladusi Kaspersky tarkvara abil
http://www.err.ee/634729/leht-vene-hakk ... kvara-abil
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Puurija »

Venemaa võimud kasutasid Interpoli rahvusvahelises andmebaasis viitamise protseduuri nimetusega diffusion, et Venemaalt lahkuma sunnitud Briti Hermitage Capitali juht Bill Browder Interpoli sekretäriaadist mööda minnes rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutada.
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... r-interpol

1. novembril jõustub Vene Föderatsioonis seadus, mis suurendab Kremli kontrolli selle üle, mis veebilehtedele venelased minna saavad. Virtuaalsete privaatvõrkude (VPN) pakkujad peavad hakkama keelama ligipääsu veebilehtedele, mis on Vene riikliku meediajärelevalve ameti Roskomnadzor mustas nimekirjas.
Mitmed VPNi teenuse pakkujad: ,,Me ei kavatse nõutud piiranguid jõustada."
USAs asuva sihtasutuse Electronic Frontier juht Eva Galperin: ,,Seadus mõjutab enim ajakirjanikke ja aktiviste, kes postitavad veebi anonüümselt. Seadust jõustatakse tõenäoliselt valikuliselt ning ilmselt ei mõjuta see VPNe kasutavaid välisfirmasid. Isegi kui Kremli eesmärk on kehtestada täielik kontroll veebikommunikatsiooni üle, siis selle tehnilised võimed on Hiina nn Suurest Tulemüürist kaugel maas. Paljud nuuskimismeetmed, mida Kreml soovib rakendada, on võrreldavad meetmetega, mille rakendamist nõuavad lääneriikide valitsused. Venemaa toob sageli välja, et (USA Föderaalne Juurdlusbüroo) FBI ja (Briti peaminister) Theresa May tahavad neid volitusi, kui põhjendab, miks ka neil (Venemaal) peaksid need olema ja miks need on kooskõlas inimõigustega."
Ettevõtte ExpressVPN International asepresident Harold Li: ,,Kuigi VPNide kasutamist täielikult ei keelatud, õõnestab otsus üht põhilist VPNide kasutamise põhjust ning sellega Venemaa sisuliselt tahab, et VPNide pakkujad aitaksid jõustada Vene tsensuuri. VPNid on veebiprivaatsuse, anonüümsuse ja sõnavabaduse jaoks keskse tähtsusega, mistõttu esindavad need piirangud rünnakut digiõigustele. Loodame ja ootame, et suurem osa suurtest VPNide pakkujatest ei hakka neid uusi piiranguid täitma."
VPN teenusepakkujad ZenMate ja Private Internet Access: ,,Me ei kavatse piirata ligipääsu keelatud veebilehtede nimistus olevatele lehtedele."
Mõlemad firmad viisid oma serverid Venemaalt ära 2016. aastal, kui Vene võimud konfiskeerisid etteteatamata mitu nende serverit. Neljapäeval kiitis Vene parlamendi alamkoda heaks eelnõu, mis lubab peaprokuröril kanda kohtu loata musta nimekirja soovimatute organisatsioonide veebilehed.
Digital Rights Centre'i advokaat ja juht Sarkis Dabinyan: ,,Tee, mille Venemaa nelja aasta eest endale valis, põhineb digitaalse suveräänsuse kontseptsioonil. Selle keskmes on mõte, et valitsus peaks kontrollima interneti siseriiklikku osa. Lääneriigid ei toeta seda kontseptsiooni ning seetõttu see, mida me täna näeme, on interneti arenemine Aasia stiilis, nagu seda teevad Hiina ja Iraan."
https://maailm.postimees.ee/4292239/ven ... rav-seadus

Uudisteagentuuri Associated Press valdusesse jõudis nimekiri erinevatest sihtmärkidest. Häkkerid püüdsid sisse murda endise USA välisministri John Kerry erameiliboksi. Ühtlasi püüdsid häkkerid varastada ka rahvusvahelise relva- ja kaitsetööstuse ühe juhtivfirma Lockheed Martini stealth-tüüpi hävituslennukite programmi juures töötava ametniku erakirjavahetust. Sihtmärkide seas oli nii Ukraina poliitikuid, Vene opositsionääre, Süüria mässulisi, USA kaitsetööstuse allhankijaid ja tuhandeid teisi Kremli huviorbiiti kuuluvaid isikuid või firmasid, teiste seas ka skandaalse naiste punkbändi Pussy Riot liikmed. Aastate taha ulatuva suuroperatsiooni raames üritasid häkkerid sisse murda enam kui 4700 Gmaili kasutaja postkasti mitmel pool maailmas. Nimekiri sisaldas andmestikku 19 000 pahavaralisest veebilingist. Nimekirja koostamise aluseks olid küberturbefirma Secureworks kogutud andmed, lisaks veel kümned anomaalsed elektronkirjad ja usutlused enam kui saja sihtmärgiks olnud isikuga. Häkkerite rühmitus Fancy Bear, mida USA luureringkonnad peavad vastutavaks mullustesse presidendivalimistesse sekkumise eest, tegeles nuhkimise vahemikus 2015. aasta märtsist 2016. aasta maini.
Inglismaal Cambridge'is asuva konfliktiteaduste uurimiskeskuse direktor Keir Giles: ,,On vaid üks riik, mille huve antud nimekiri täidaks. Vaatamata vältimatutele eitamistele Moskvalt, on see ainus selgitus, mis tundub loogiline."
Vene asevälisminister Sergei Rjabkov: ,,Taolistele väidetele ei ole mitte ühtegi tõestust."
Sihtmärgiks olnud Vene opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi lähedane usaldusisik Artjom Tortšinski: ,,Meil pole kahtlust, kes nende rünnakute taga on. Olen veendunud, et neid häkkereid kontrollivad Vene salateenistused."
Enim rünnati sihtmärke Ühendriikides, Ukrainas, Venemaal, Gruusias ja Süürias. Nii näiteks püüdsid häkkerid kompromiteerida suurte USA kaitsevaldkonna allhankijate töötajaid. Samuti üritati varastada enam kui 130 demokraadist poliitiku ja Clintoni lähimasse ringi kuuluvate inimeste meilivahetust. Teiste seas oli rünnaku all ka Clintoni kampaaniajuht John Podesta, kelle kirjavahetust lekitati presidendivalimiste viimastel päevadel. Lisaks tipp-poliitikutele oli üks sihtmärkidest ka USA armee erukindral Wesley Clark. Ründe alla langesid paljud Ukraina poliitikud, teiste seas Serhi Leštšenko, kes aitas paljastada vabariiklaste toonase presidendikandidaadi Donald Trumpi kampaaniajuhi Paul Manaforti miljonitesse dollaritesse ulatuvat maksupettust. Rünnati ka islamistidest mässulisi, kes võitlesid Süüria presidendi Bashar al-Assadi Venemaa toetusega valitsuse vastu.
Fancy Beari rünnaku alla sattunud USA-s elav Vene meediaanalüütik Vassili Gatov: ,,Nimekiri annab 2016. aasta alguses aset leidnud demokraatide häkkimisjuhtumile üleilmse konteksti. See paneb viimased killud puslesse. Nüüd olen ma selles veendunud."
https://www.apnews.com/3bca5267d4544508bb523fa0db462cb2
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Fucs »

Security Breach and Spilled Secrets Have Shaken the N.S.A. to Its Core

A serial leak of the agency’s cyberweapons has damaged morale, slowed intelligence operations and resulted in hacking attacks on businesses and civilians worldwide.
By SCOTT SHANE, NICOLE PERLROTH and DAVID E. SANGERNOV. 12, 2017

A Shadow War With Russia?
https://www.nytimes.com/2017/11/12/us/n ... okers.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Fucs »

How Kaspersky AV reportedly was caught helping Russian hackers steal NSA secrets
Reports say Israeli spies burrowed inside Kaspersky’s network caught Russia red handed.

Dan Goodin - Oct 11, 2017 1:00 am UTC
https://arstechnica.com/information-tec ... a-secrets/
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Martin Peeter »

Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19208
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas ruger »

Suur elektroonikatootja Huawei mõisteti süüdi tööstusspionaažis
https://www.theregister.co.uk/2017/05/1 ... ury_finds/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Fucs »

Britid keelasid rahvusliku julgeoleku eest vastutavatel ametkondadel kasutada Kaspersky tooteid
В Британии отвечающим за нацбезопасность ведомствам запретили использовать "Касперского"
02.12.2017 - 05:49
https://www.rbc.ua/rus/news/britanii-ot ... 83563.html
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist