Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Miki
Liige
Postitusi: 1322
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Miki »

huvitun kirjutas:
Sobib ehk paremini nalja teemasse? Väidetavalt ukrainalaste arendus. Väga ufo.

https://zergulio.livejournal.com/5322396.html
Video ka tehnikaloomingust ja loojast :)
https://www.youtube.com/watch?v=DUteV5ELMyg
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Kriku »

Published on Jun 10, 2015
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Larry »

Svitlodarski eendil hävitasid ukrainlased 9. okt. õhtul sepparite 3- mehelise luuregrupi. Kõige eesmine neist oli jõudnud UKR positsioonidele juba piisavalt lähedale, et ei olnud mingi probleem ta SVD-st maha lasta. Ülejäänud kaks üritasid langenut kaasa võttes eemalduda, kuid see neil ei õnnestunud. Öö varjus viisid sepparid omade laibad minema.
Volontöör Juri Mõsjagini pajatus sellest juhtumist:
Вчера вечером наши наблюдатели засекли недалеко от одной из наших передовых позиций ДРГ противника, состоящую из 3-х человек.
Они настолько близко подошли, что "Третьей силе" не составило большого труда первого из них ликвидировать с СВД, а после попытки двух остальных эвакуировать тело погибшего, "Третья сила" хорошо насыпала вдогонку.
Ни один "гость" не ушел.
Ночью противник вытащил с передовой тела и отправил в морг.


Sama asi inglise keeles ukraina ajakirjandusest:
https://www.unian.info/war/2182146-ukra ... bulge.html

Jasinuvata piirkonnas hukkus 2 sepparit, kes tegelesid omade miiniväljast läbipääsu rajamisega. Saatuslikuks saanud miiniks oli ОЗМ-72. Googeldasin seda nimetust: tegemist on initsieerimisel maa seest 0,6- 0,8 m kõrgusele "hüppava" miiniga, milles on 600 g trotüüli ja 2400 metallkuuli, hävitusraadius lausa 25 m. Üsna vastik tegelane demineerida, aga -2 sepparit on igatahes positiivne. :twisted:
http://glavred.info/zhizn/skleili-lasty ... 62773.html
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Kriku »

sepparid
Auväärt kaasforumandid, palun ärge austage neid kaabakaid sellise nimetusega. Kataloonias on separatistid. Donbassis on Venemaa agressioon.
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Larry »

Auväärt kaasforumandid, palun ärge austage neid kaabakaid sellise nimetusega. Kataloonias on separatistid. Donbassis on Venemaa agressioon.
Auväärt moderaator võib lahkesti välja pakkuda valiku sobivatest nimetustest lisaks "kaabakatele". Ma ise olen üritanud nimetuste mahlasusega mitte liiga üle pakkuda, olen kasutanud näiteks sõna "bojevikud" - kas see sobib? :) Olemuslikult olen muidugi nõus :mrgreen:
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas nimetu »

Ukrainlased ise nimetavad neid vist terroristideks.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Jaanus2 »

Liiga tundlik ka ei maksa olla, seesamune on tulnud meile separ-ist, mida ukrainlased ka ise kasutavad. Nagu ka koloraado(mardikas), pole meil mingit originaalset sõnaloomet siin.
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas EOD »

Vene fašistlikud (või sobiks pigem rašistlikud) röövvallutajad ja nende kohalikud käsilased kui nõukaaegset terminoloogiat kasutada.
Veidi lohisev küll on, kuid see-eest klassika. :wink:
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas ambur123 »

Kahtlased mõrvad päise päeva ajal. Kiiev süüdistab Moskvat, vettpidavaid tõendeid aga ei ole
http://epl.delfi.ee/news/valismaa/kahtl ... d=79810746

Ukrainas on olnud hulk kahtlasi juhtumeid, kus inimesi on isegi keset suurlinna maha lastud.

Ukraina idaosas lõõmavas konfliktis hukkub pidevalt inimesi ja sõjaolukord on paljudele igapäevane tegelikkus. Ent kummaliselt mõjuvad teated, et lühikese aja jooksul on riigi rahulikes linnades päise päeva ajal tapetud hulk inimesi. Ukraina on süüdistanud Venemaad, kuid segased juhtumid ei paku paraku üheseid vastuseid. Ohvrid surid kõik autopommiplahvatuses või lasti maha, enamik juhtumeid oli pealinnas Kiievis.

Esimene tapmine oli möödunud aasta juulis Kiievis. Soojal suvepäeval lendas oma autot käivitades õhku Valgevenes sündinud vene ajakirjanik Pavel Šeremet. Sündmuspaiga valvekaamera salvestistelt võib näha, kuidas keegi mees ja naine paigaldavad Šeremeti sõidukile põrgumasina, kuid kumbki isik pole avalikuks tulnud.

Süüdlasi pole leitud

Viimane juhtum oli alles möödunud kuul, kui Kiievi kesklinnas kärgatas pärastlõunasel tipptunnil lõhkeseadeldis autos, kus istus Gruusia kodakondsusega tšetšeen oma abikaasa ja tütrega. Segase minevikuga Timur Mahhauri oli 2008. aastal võidelnud Vene-Gruusia augustisõjas, kuid siis väidetavalt kolinud Süüriasse ja hakanud president Bashar al-Assadi vastaste võitlejaid välja õpetama. Seejärel tabati ta juba Türgis, kus ta veetis mitu aastat mõrvasüüdistusega trellide taga, ja lõpuks saabus Ukrainasse, kus võitles teiste tšetšeenidega valitsuse poolel idaosa venemeelsete separatistide vastu. Kuigi Mahhauril oli sidemeid ka allilmaga, kinnitasid lähedased pärast plahvatust meediale, et tõenäoliselt oli rünnaku taga Venemaa.

Kahtlaste mõrvade jada põhjalikult uurinud Raadio Vaba Euroopa andmeil said need alguse mullu juulis ja kõik ohvrid on hukkunud plahvatuses või maha lastud. Ukraina võimud pole seni ühtegi juhtumit lahendanud ja kedagi pole süüdi mõistetud. Ühel juhul võeti kahtlusalune küll kinni ja teisel juhul lasti maha, kuid piisavaid tõendeid pole Ukrainal seni millegi kindlalt väitmiseks olnud.

Puudulikest andmetest hoolimata tegi Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko sel nädalal ühe juhtumi kohta avalduse ja süüdistas Venemaa endise duumasaadiku Deniss Voronenkovi mõrvas otsesõnu Moskvat. „Vene eriteenistus kavandas Voronenkovi kui tunnistaja füüsilise kõrvaldamise,” kinnitas Lutsenko.

Kommunistist duumasaadik Voronenkov kandideeris eelmise aasta septembris valimistel uuesti riigiduumasse, kuid põrus ja järgmisel kuul lahkus väidetavalt FSB-i jälitamise tõttu perega riigist. Ukrainas sai temast häälekas Kremli kriitik, kes andis selgitusi Ukrainas olevate Vene vägede kohta ja osales tunnistajana Venemaale pagenud Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši kohtuasjas. Selle aasta märtsis lasti ta Kiievi kesklinnas päise päeva ajal maha.

FSB ära ostetud?

Ukraina rahvuslased pidasid Voronenkovit kahtlaseks tegelaseks ja neis tekitas küsimusi kiirus, millega võimud talle Ukraina passi andsid. Tapjaks osutuski ukraina natsionalist, riigi idaosas venemeelsete separatistide vastu võidelnud Pavlo Paršov, kuid Kiievi väitel oli FSB ta ära ostnud. Venemaale andis Paršovi taust võimaluse väita, et Ukraina üritab oma rahvuslaste tegu Moskva mustamiseks ära kasutada.

Paršovilt endalt enam tema motiive uurida ei saa, sest ta suri rünnakupäeval haiglas Voronenkovi ihukaitsja tulistatud kuulide tõttu.

Mõrva olevat Kiievi väitel tellinud ohvri ooperilauljast abikaasa ekspartner, tähtis vene kriminaal Vladimir Tjurin, kes alluvat omakorda FSB-le. Ukraina peaprokuröri Lutsenko kinnitusel kavatseb Kiiev nõuda Moskvalt Tjurini väljaandmist. Tjurin ise on nimetanud kõiki süüdistusi jamaks. 2012. aastal keeldus Venemaa Tjurinit välja andmast Hispaaniale, kus teda süüdistati kuritegeliku ühenduse asutamises ja rahapesus.

Ukraina siseministeeriumi pressiesindaja Artem Ševtšenko kinnitas Raadio Vaba Euroopale, et Voronenkovi ja teiste kahtlaste juhtumite puhul võib oletada Vene salateenistuse tegevust, sest tapmised on korraldatud nii professionaalselt, et keegi teine peale sihtmärgi ei ole surma saanud.

Raadio Vaba Euroopa teatel on Ukrainas sabotaažiaktide ja mõrvajuhtumite puhul tavaks kahtlustada, et venelased on nendega kuidagi seotud. Ametlikult pole ühtegi uurimist lõpetatud, kuid anonüümsete julgeolekuallikate sõnul pole neist ühegi puhul täielikku alust väita, et just Venemaa on need sooritanud või tapjad välja õpetanud.

Tapmiste jada Ukraina linnades

2017, juuni. Ida-Ukraina rindejoonest 50 kilomeetri kaugusel Kostjantõnivka linna lähistel hukkus Juri Vožnõi oma autos, kus plahvatas pomm. Ukraina sõjaväeprokuratuur uurib juhtumit kui terroriakti. Kahtlustatakse venemeelsete sabotaaži.

2017, juuni. Paar tundi enne Vožnõi hukkumist plahvatas lõhkekeha Kiievis Maksim Šapovali autos. Šapoval oli töötanud kaitseministeeriumi luureosakonnas, mis korraldas riigi idaosas venemeelsete võitlejate vastaseid salajasi operatsioone. Võimude väitel korraldas rünnaku FSB.

2017, juuni. Tšetšeen Adam Osmajev tulistas Kiievis Ukraina tšetšeenide pataljoni juhti. Oskajevi naine Amina Okujeva avas ründaja pihta tule ja vahistati hiljem. Osmajev paranes täielikult. Ukraina väitel oli kurjategija Vene kodanik, kes oli hankinud Ukraina passi. Otseselt Venemaad ei süüdistatud.

2017, märts. Mariupolis lendas õhku SBU Donetski piirkonna vastuluurejuhi asetäitja kolonel Oleksandr Haraberjuši auto. SBU süüdistas Venemaad ja Ida-Ukraina venemeelseid separatiste.

2017, märts. Kiievi kesklinnas lasti maha endine duumasaadik, venelane Deniss Voronenkov. Ukraina võimud süüdistasid FSB-d.

2016, september. Mariupoli elanik Oleg Smorodinov laskis maha endise sõjaväeluuraja Ivan Mamtšuri. Ukraina võimud süüdistasid Venemaad terrorirünnakus. Smorodinov võeti kinni, kui ta üritas Harkivis piiri ületada, ja väidetavalt tunnistas üles, et FSB oli ta värvanud.

2016, juuli. Kiievis lendas õhku ajakirjanik Pavel Šeremeti auto.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Kriku »

Lisaksin eespool öeldule veel:
* orkid ja Hord (LOTR-i mõjuline samuti Ukrainas käibel olev sõnavara);
* gängarid ja gäng (akf ftp);
* moskoviidid;
* mässajad.

Nagu üks akf mulle õigesti erakirjas kirjutas, see, kuidas me räägime, mõjutab tahes-tahtmata seda, kuidas me mõtleme.

Igaks juhuks: kõike seda kirjutan palja peaga, st. moderaatori müts puhkab rahus oma konksu otsas, ja see ei ole mingi administratiivne juhtnöör.

Muide, see siin on teema 10101. postitus.
Anter
Liige
Postitusi: 57
Liitunud: 20 Nov, 2014 1:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Anter »

https://pluss.postimees.ee/4275695/repo ... 1507929836


Läänest itta konfliktitsooni reisida pole kerge. Lennukid Ida-Ukrainasse ei lenda. Parim viis teekond läbida on istuda kell 6.22 hommikul Kiievist väljuvale rongile ja valmistuda seal veetma järgmised umbes kuus tundi.

Rong on tänapäevane ja kõigi mugavustega – istmed ja jalaruum on omaette nähtus, sest midagi selletaolist ei paku isegi Eesti Lux Ekspressi esimene klass.

Veel mõne aasta eest Donbassi sõitnud rong, mis pandi teele 2012. jalgpalli Euroopa meistrivõistluste ajaks, pöörab nüüd otsa ringi Kostjantõnivkas. Tee selle kunagisse lõpp-peatusesse Donetskis on riigis valitseva olukorra tõttu minevik. Lisaks pole enam raudteedki, mida mööda rong sinna veeres – selle hävitasid pommid.

Annekteeritud aladele pääsemiseks on avatud nn kontakt- ehk piiripunktid. Need, kes soovivad jala piiri ületada, pääsevad sinna suurematest lähedalasuvatest asulatest bussiga. Kui Ukraina kontrolli alla kuuluval poolel on läbitud turvakontroll, hüppavad inimesed teisel pool ootavasse bussi ja sõidavad edasi nn vabariigi kontrollpunkti.

Majorski kontaktpunkti jõudmiseks tuleb pärast rongisõitu ette võtta veel umbes kahetunnine autosõit mööda teed, millesse pommid on rebinud sügavad augud. Kogu piirkonda katab kontrollpunktide võrgustik, kus tuleb läbida dokumendikontroll.

Teelt kõrvale ei tohi kalduda, sest metsaaluseid võivad katta maamiinid ja üksikutel uitajatel on oht sattuda kuulirahe alla.

Sel osal teest, mis ei meenuta kuumaastikku, saadab harjumuspärast sõidumüra omamoodi ümin. Mis seda põhjustab, küsin ühelt autos viibivalt Euroopa humanitaarabiameti (ECHO) töötajalt. Selgub, et teid mööda liikuvad tankid on asfaldisse jätnud oma jälje ja nendel jälgedel sõitmine ongi see meloodia, mis saab reisi vältel meie sagedaseks saatjaks.

Jõudnud Majorski kontaktpunkti, ootavad ees abiorganisatsioonid, piiriametnikud ja sõjaväelased. Sealsed järjekorrad Donetskisse minemiseks võivad olla tundidepikkused ning suvekuumus ja jäised talveilmad murravad mõnikord ka kangeima järjekorras ootaja.

Et piiriületajate vaeva veidi leevendada, on kontaktpunkti Ukraina poolel kättesaadav arstiabi ja puhas joogivesi. Kuna ületuskohad – nagu sealsed töötajad neid nimetavad – pole ööpäev läbi avatud, võib juhtuda, et teelised võivad sinna lõksu jääda.

Tuleb ette olukordi, kus üks pool on avatud ja teine mitte, või lastakse lendu mõni kuul. Olenemata olukorrast suletakse piiripunkt enne ööpimedust, sest pime aeg toob piiritöötajate sõnul kaasa tihedama kuulirahe ja julgeolekuolukorra kiire halvenemise. Osapooled omavahel ametlikult ei suhtle.

Seal vabalt ringi sagivate koerte-kasside taustal on näha Donetski poolt sõitev iidvana buss. Peatusesse jõudnud, hüppavad sellelt maha vanakesed ja tõttavad kotikontrolli – üle piiri on neil lubatud tuua vaid valitud kaupa ja sedagi piiratud koguses. Kontrolli läbinud, ruttavad nad teise bussi, mis viib neid edasi Ukrainasse. Sealt saavad nad oma pensioni, ostavad ravimeid ja kohtuvad lähedastega.

Majorski kontaktpunkt on üks väheseid omasuguseid, mida saab ületada nii jalgsi kui ka autoga. Vanad Ladad ja Moskvitšid võivad seal reas oodata mõnikord kogu öö. Nendes viibijaid ei näi see morjendavat – nad vaatavad uimaselt ringi, astuvad sõidukitest välja ja läidavad omavahel juttu ajades sageli sigareti.

Ajakirjanikega piiriületajad enamasti rääkima ei soostu. Need, kes sellega nõustuvad, on napisõnalised ja hakkavad oma dokumente otsima ning iga sõna välja vabandama. Erilist hirmu tekitab neis lihtne sõbralik eesnime küsimine. Nende olek meenutab tihti piinatud looma.

«Lähen pensionile järele ja mõningaid probleeme lahendama. Tahan vaid rahu,» ütleb 68-aastane Maria, kes suundub annekteeritud alalt Ukrainasse perele külla.

Selleks et Ukrainalt pensioni saada, peavad annekteeritud piirkonnas elavad inimesed kord kuus reisi ette võtma – raha laekub riigipanka ja sealtpoolt piiri seda kätte ei saa. Ukraina riigiametnike sõnul on reegel selline, et vältida korruptsiooni ja kindlustada, et raha jõuab õigetesse kätesse. Samas tunnistavad nad, et süsteem tekitab palju probleeme. Kontaktpunkte läbib iga kuu enam kui miljon inimest ja märkimisväärne osa neist on just pensionärid.

68-aastane Aleksandra otsustas annekteeritud Gorlovkasse jääda, sest tal on seal korter ja tütar lapsega. Teine tütar elab Kiievi lähedal. «Temaga räägime vaid telefonitsi,» selgitab Aleksandra, kelle suurim mure on samuti pension. «Töötasin 44 aastat oma elust Ukraina heaks ja nüüd on pensioni kätte saamine suur probleem. Ma pole pensioni saanud 2016. aasta märtsist.»

«Meie ei alustanud sõda. Ainus, mida tahame, on rahu, aga rahu pole tulemas,» sõnab pisarates Aleksandra ja ruttab kotikontrolli, et jõuda viimasele bussile, mis teda koju viib.

60. eluaastates Viktor, kes elab Donetski lähedal väikeses külas, pidi Ida-Ukrainas elavale vanaldasele preestrist isale külla minemiseks kodust teele asuma kella kuue ajal hommikul. «Mul vedas, täna läks kiiresti,» ütles mees. Ta lisas, et tavaliselt võtab annekteeritud poolel asjaajamine kauem kui Ukraina poolel.

Kella kolme-nelja ajal oli ta juba tagasiteel, sest mõnikord otsustab nn vabariik oma kontrollpunkti varem sulgeda ja ta ei tahtnud ööseks sinna ootama jääda. Vahepeal oli hokisõbrast Viktor jõudnud ka pensioni välja võtta.

«Räägiksin teiega veel, aga kardan,» ütleb Viktor hüvastijätuks ja suundub ootavasse bussi. Kodus tuleb olla kella kümneseks liikumiskeeluks ja ees on veel pikk teekond. Liikumiskeeld kestab kella viieni hommikul ja kõiki, kes tabatakse piirangut rikkumas, ootab ees pahandus kohalike võimudega.

Halba nimekirja võivad mõlema poole elanikud sattuda lihtsalt seetõttu, et naaber kaebab naabri peale. Lisaks kontrollivad elanike meelsust pisteliselt nii Ida-Ukrainas kui ka annekteeritud aladel agendid, kes nendega lihtsalt juttu teevad, märgib ECHO töötaja Volodõmõr Kuzka. «Kahjuks käivad siin asjad nii nagu Nõukogude ajal,» rääkis ta.







Ja veel tahtsin öelda et,


mingi hetk sattusin kokku Soome operaatoriga, kes käis dok. filmi ATO-st tegemas. Kahjuks segavad faktorid ja kellaaeg ei soosinud piisavat info kogumist. Niipalju mäletan, et otseselt ei lastud neid kontrolltsooni lähedale, siiski käis ära Mariupolis. Korduvalt rääkis ühest asjast - alkohol.
Mainisin, et kas võib olla seos lahingutegevuse vaikuse ja ootamisega, oli ta kohe nõus. s.t. igavusest joovad.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Svejk »

Larry kirjutas:[...lisaks "kaabakatele". Ma ise olen üritanud nimetuste mahlasusega mitte liiga üle pakkuda, olen kasutanud näiteks sõna "bojevikud" - kas see sobib? :) Olemuslikult olen muidugi nõus :mrgreen:
Aga mis meil seal siis sünnib? Vene okupatsioon, mida igati maskeeerida üritatakse...

Niisiis on seal okupandid, diversandid ja kirju jõuk nende marodööridest käsilasi... 8)

Aga minu meelest paremat sõna kui "hujoovina" pole veeel välja mõeldud - siis kui tead küll, aga nime anda ei oska... :)
("Kahjurputukid" on ka lahe, tervisi kolleeg välipastorile... 8) )
jne

Ja on meil seal siis mingid "vabariigid"? Ei. Okupeeritud Ukraina territoorium (OUT), tsoonidega "Dombanda" ja Lugänga" :D
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Fucs »

Täna on UKR kaitsjate päev.

Selle puhul siis veidi pikemalt toimuvast.

ATO staabi teatel on keskmine vaherahu rikkumiste arv viimased kuud sinna 20 juhtumi kanti +/- 6 (14-26 keskmiselt).
Erandiks 07.10.2017 - 9 vaherahu rikkumisega ja 12.10.2017 - 41 vaherahu rikkumist.

Eilses operatiivinfos toob Tõmtšuk välja kõige kuumemad kohad: Лобачево, Трехизбенка, Крымское, Гнутово, Талаковка, Водяное, Широкино.

Gäng jätkab luuredroonidega süstemaatilist luuret, s.h. ka UKR sügavas tagalas.
Viimasel nädalal fikseeritud/avastatud 15 luuredrooni. 7 neist UKR operatiivtaktikalises tagalas.

VF 2AK (Luganda) jätkuvad VF 8 armee juhtimisel brigaadi ja polgutaseme ründetegevuse õppused (peamiselt STV s.h. harjutatakse tõsiselt veetakistuste ületamist).
Analoogsed õppused toimusid natuke aega tagasi ka 1AK (Dommbasstan).

1AK ja 2AK lõppes VF 8.armee armeejuhataja esimese asetäitja ja 8.armee staabiülema juhtimisel kontrollkomisjoni töö (kontrolliti kõike, s.h. relvade ja moona vargusi).

VF-st veetakse aga modru jätkuvalt süstemaatiliselt juurde.
Eelmisel nädalal tuli mööda raudteed vähemalt 2000 tonni kütust (Rovenki) ja 300 tonni moona (Suhodolsk).

Sektoris "M" käib VF üksuste ja tehnika varjatud ümberpaigutamine. Seal ei lasta OSCE vaatlejaid enam kuhugi.
Zolotoe ruumis käib gängil äge demineerimine ja Vesjoloe Gorõ ning Dolgovo ruumis mineerimine.

1AK (Dommbasstaan) toimub "kutsealuste võtmine ajateenistusse". Otsitakse ja võetakse spetsiifilisi erialasid: tankitõrjujaid (ПТРК e. Tankitõrjeraketisüsteemid), sapöörid, BMP ja MTLB juhid-mehhaanikud. Lisaks võetud vastu seadus/otsus/määrus, et ka kohtulikult karistatuid võetakse, eriti neid, kellel on korralik sõjaväeline väljaõppe või selja taga elukutselise karjäär relvajõududes. Selle seaduse/otsuse/määruse alusel võib kinnipeetuid ja praegu karistust kandvaid isikuid ka kohe vabastada, kui need sõlmivad teenistuslepingu 1.AK või 2.AK ridades.

"Dommbasstaani siseministeerium" viib läbi laiaulatuslikku infokogumise operatsiooni ja kogub andmeid keskeriõppeasutustes ja kõrgemates koolides õppivate isikute kohta (nimed, sünniaeg, telefoni numbrid, mobiilide IMEI koodid jms).

Gängastaani rääkivad pead arutavad võimalusi gängastaani liitumiseks nn «СНГ-2» («Содружества непризнанных государств» ehk tunnustamata riikide ühendus) seltskonnaga, kuhu praegu kuuluvad Abhaasia, Mägi Karabahh, Transnistria ja Lõuna Osseetia.

Viimane ATO infograafikakaart
ATO_13-10-2017-2.jpg
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Puurija »

Ukraina erakonna Üleukrainaline Ühendus Isamaa juht Julia Tõmošenko: ,,Ma ei usalda seda (riigipeatooli -toim) sel korral kellelegi teisele ja kandideerin sellele ise. Me võidame, et riik taas jalule aidata. Eelmistel kordadel, kui olen otsustanud ise kandideerimisest loobuda ja toetanud teiste seas presidendivalimistel Viktor Juštšenko ja üldvalimistel Arseni Jatsenjuki, ei ole see andnud mingeid tulemusi. Ma ei usalda iseenda, oma meeskonna ega meisse uskuvate inimeste häält kellelegi teisele."
https://newsone.ua/timoshenko-ya-budu-b ... rezidenta/

Kodakondsuseta poliitik Mihheil Šaakašvili: ,,Reisin iga nädal Taga-Karpaatiasse ja võin teile praegu kinnitada, et Ukraina riigi kohalolekut pole seal tunda samapalju kui polnud seda seal 2014. aastal. Näiteks, kui tulete Berehovesse, siis seal pole Ukraina kohalolekut üldse tunda: seal on Ungari lipud, Ungari koolid, Ungariga seotud ettevõtted. See pole tingitud Ungari poliitikast vaid Ukraina poliitika puudumisest. Putin lahkub Ukrainast vaid siis, kui Ukrainas pole enam korruptsiooni vaid kord, inimesed ei teeni sõjategevusest raha ja, kui Ukrainas on kahekordne majanduskasv, sel juhul pole Ukraina mõjutamisel enam mõtet. Putin peab Ukrainat nõrgaks suure kaupade või teenuste hinnataseme tõusu ja Ukraina valitsuse usalduse langemise tõttu."
https://newsone.ua/ru/saakashvili-na-za ... sudarstva/
https://newsone.ua/ru/saakashvili-putin ... korrupcii/
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19197
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas ruger »

UK väljastas osalise lennukeelu UKR territooriumi osas oma lennukitele.
HAZARDOUS SITUATION IN UKRAINE. POTENTIAL RISK TO AVIATION
OVERFLYING EASTERN UKRAINE FROM DEDICATED ANTI-AVIATION WEAPONRY.
OPERATORS ARE ADVISED NOT TO ENTER THE DNIPROPETROVSK (UKDV) AND
SIMFEROPOL (UKFV) FIRS, WITH THE EXCEPTION OF AIRWAYS L851, M856,
M860, M854. THIS NOTAM REPLACES THE PREVIOUS INFORMATION CONTAINED IN
THE UK AIP AT ENR 1.1 INTERNATIONAL COORDINATION 1.4.5. CONTACT UK
DEPARTMENT FOR TRANSPORT (+44) (0)20 7944 4426 OR (+44) (0)207 944
5999 OUT OF HOURS. 2015-01-0341/AS6

FROM: 13 Oct 2017 15:00 GMT (16:00 BST)
TO: 03 Jan 2018 00:59 GMT
http://notaminfo.com/node/5
https://twitter.com/PeterHarley20/statu ... 2239174661
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 19 külalist