Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36585
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Kriku »

Ukrainas Krimmi pildiga rubladega maksta ei saa.
Nimelt on uuel 200-rublasel kupüüril Vene Musta mere laevastiku baasi Sevastopoli monument ja Hersonesoses asuvad UNESCO kaitsealused kreeka- ja roomaaegsed varemed. Rahatähel on ka Krimmi kaart.

Reedel teatas seepeale Ukraina riigipank, et alates 17. oktoobrist on Ukraina territooriumile antud rahatähe toomine ebaseaduslik ning neid ei aktsepteeri pangad ega valuutavahetuspunktid.

Riigipanga avalduses märgiti, et keeld puudutab kõiki Vene rahatähti, kus on kujutatud kaarte, sümboleid, hooneid või monumente, mis asuvad Venemaa poolt okupeeritud Ukraina territooriumil.
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Puurija »

Ukraina rahvuslased tähistasid Kiievis marssides Ukraina Ülestõusnute Armee 75. aastapäeva. Marsi korraldajate sõnul osales 20 000 inimest. Marssi toetasid erakonnad Vabadus, Paremsektor ja Rahvuskaart. Ajakirjanikud märkasid osa marssijaid natsitervitust tegemas.
https://www.rferl.org/a/nationalists-ma ... 94861.html

Advokaat Emil Kurbedinov: ,,13. oktoobril toimus Krimmis rohkem kui 100 ühe-isiku meeleavaldust. Vahistatuid oli vähemalt 34."
Vene võimud: ,,Vahistati 49 isikut. Kõik vahistatud vabastati pärast manitsevaid vestlusi."
Meeleavaldajad hoidsid käes märke, millel olid lööklaused: ,,Peatage moslemite vahistamine, läbiotsimine ja röövimine" ja ,,Moslemid pole terroristid".
Krimmi Inimõiguste rühma juht Olha Skripnik: ,,Vahistamised rikkusid rahumeelse kokkutuleku, sõnavabaduse ja vaba arvamuse avaldamise õigusi. See oli rahumeelne tegevus, mis ei kujutanud mingit ohtu.... Ühe-isiku meeleavaldused, mida nad olid sunnitud korraldama, pole isegi Krimmis de-facto kehtivate Vene seaduste kohaselt keelatud."
11. oktoobril vahistati Bahtšisarai linnas kuus krimmitatarlast ja neid süüdistati kuulumises Ḩizb at-Taḩrīri. Õiguste eest seisva rühma Solidaarne Krimm sõnul vahistati veel paar nende vahistamiste vastu meelt avaldanud krimmitatarlast.
https://ru.krymr.com/a/news/28794478.html
https://www.svoboda.org/a/28794542.html
https://meduza.io/news/2017/10/14/v-kry ... skih-tatar
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas PaganHorde »

Kriku kirjutas:Lisaksin eespool öeldule veel:
* orkid ja Hord (LOTR-i mõjuline samuti Ukrainas käibel olev sõnavara);
* gängarid ja gäng (akf ftp);
* moskoviidid;
* mässajad.

Nagu üks akf mulle õigesti erakirjas kirjutas, see, kuidas me räägime, mõjutab tahes-tahtmata seda, kuidas me mõtleme.
Sõna Mordor Venemaa kohta on Eestis juba üpris laialt levinud ja ka vaid mitte Eestis. Eks nad räpased orkid ole.
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Puurija »

Vene Föderatsiooni diplomaadid Põhja-Koreas: ,,Korea Rahvademokraatliku Vabariigi välisminister selgitas meile, et Vabariik austab Krimmis toimunud Vene Föderatsiooniga liitumise referendumi tulemusi ning peab seda täielikult seaduslikuks ning vastavaks rahvusvahelistele juriidilistele normidele."
https://www.facebook.com/RusEmbDPRK/pos ... 3199398139
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15563
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Fucs »

IRW @Borja & Sho 8) :lol:


********

UKR kaitsekulutuste kava 2018
UKR kaitsekulutused 2018 PROJEKT.jpg
Tõmtšuk kirjutas:Относительно проекта военного бюджета-2018

В ближайшие дни Верховная Рада должна рассмотреть проект бюджета-2018, в т.ч. расходы на сферу нацбезопасности и обороны, которые предлагается увеличить. Представляем инфографику увеличения расходов согласно проекту бюджета на сл. год.

Понятно, что даже при том, что государство дает на оборону больше, чем может в нынешней экономической ситуации, на фоне российской агрессии этого безумно мало. Комитет ВР по нацбезопасности и обороне и КМУ «выгрызают» для военных все, что могут, но мы понимаем, что ресурсы державы очень ограничены. То, что в этих условиях наши силовики умудряются проводить реформы своих структур, обновлять вооружения, значительно улучшать все виды обеспечения – практически подвиг.

…Последние годы мы тратим на сферу нацбезопасности и обороны 5% от ВВП (из них на оборону – 3%). Тогда как во второй половине ХХ – начале ХХІ века воюющие страны тратили на оборону от 20 до 30 % от ВВП. Мы себе эту роскошь позволить не можем, иначе – моментальный коллапс. Вся надежда – на эффективное использование каждой копейки…
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36585
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Kriku »

Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Z03 »

Poklonskaja ehk Njaš-Mjaš.
Ma ei tea, kas foorumi reeglitele vastab siia muusikavideo linkimine?
https://www.youtube.com/watch?v=TBKN7_vx2xo


Vastab. Tõin ise siia teemasse.

Kriku
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Martin Peeter »

censori koduleht täna. Mis sest arvata? Samas UNIAN jt mõõdukamad lahti.

http://censor.net.ua/

EDIT: eile ilmus ette kiri, et leht on blokeeritud, kuna on kantud Vene mingisse äärmuslike lehtede registrisse. Tänaseks saab Eestist sisse.
Dona nobis pacem!
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Larry »

Donetskist pisut Lääne pool Krasnogorivka lähistel tuli orkidel :wink: isu ukrainlaste pihta pisut miinipildujatest lasta. Mõeldud - tehtud. Ei jõutud veel kolmandat miinigi teele saata, kui halva üllatusena hakkas ukrainlaste poolelt BMP pardakahuri mürske ja BTR 14,5 mm kuule tihedalt ja täpselt vastu lendama. Ei jäänud muud võimalust, kui varjuda lähedalasuvasse telliskivihoonesse, sest avatud stepimaastikul eemaldumine oleks olnud hukatuslik. Samast telliskivihoonest tulistati pea igal õhtul ukrainlaste positsioone DŠK raskekuulipildujast.
Telliskiviseinad ei ole BMP kahurile ega ka BTR peakaliibrile mingi vastane, lingile on lisatud ka video sellest, kuidas hoone sein hulgi tabamusi saab. Ukrainlased väidavad, et miinipildujameeskond ja kuulipildurid hävitati. Noh, laipu küll ei näidata, aga tabamuste hulka majaseinas arvestades on neil ilmselt õigus.

https://mariupol.tv/mobile/news/war/mar ... video.html
mart2
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas mart2 »

Larry kirjutas:... Ukrainlased väidavad, et miinipildujameeskond ja kuulipildurid hävitati. Noh, laipu küll ei näidata, aga tabamuste hulka majaseinas arvestades on neil ilmselt õigus.
https://mariupol.tv/mobile/news/war/mar ... video.html
Vabandust, kuid eks sellised väited on suuresti propa-maigulised. Mitte et mulle ei meeldiks ukrainlaste vastulöök, kuid arvestades positsioonide pikaajalist paigalseisu, siis on kindlasti sellise hoone sees/taga mingid varjendid. Otsetuli ümber või üle hoone maa sisse ei jõua ... :dont_know:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Larry »

Kas sellised lood on propamaigulised? Muidugi on! Oluline on siinkohal sellest "mürast" infoteri välja nokkida. Laias plaanis orkid hakkasid ukrainlaste pihta miinipildujast laskma ja said kohese väärilise vastuse, mis sundis neid tuletegevuse asemel varju otsima. Me tegelikult ei tea, kas/ kuimitu orki ukrainlaste vastutules surma/ haavata sai, igatahes miski tellisesein või liivakotid selliste kaliibrite vastu ei kaitse ja hoone sai hulgaliselt tabamusi. Igatahes oli tol hetkel rõõmsam ja tervislikum istuda BMP kahuri taga, kui lamada telliskiviseina taga.

Natuke veel juttu Ukraina armeest anno 2014 vs 2017 seoses möödunud Ukraina kaitsjate päevaga. Lahe koht jutus oli see, kus ATO veteran meenutas 2014. a. nähtud möödasõitvaid sõdureid, kel olid peas nõukogude teraskiivrid ja vihma kaitseks ümber nõukogude vanad telkmantlid. Ainus, mis neid sõdureid tänapäevaga sidus olid Kalassid nende käes. Kui Kalasside asemele PPŠ koned anda, siis oleks võinud nad mõne II Ms filmi tarbeks üles filmida. 8)
https://bykvu.com/mysli/76987-den-zashc ... a-xxi-veka
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Puurija »

Kodakondsuseta Mihheil Saakašvili: ,,Kutsun kiievlasi üles tulema pärast tööpäeva lõppu siia ja nõudma vaid üht – et Porošenko hakkaks mõtlema ametist loobumise peale. Kuni on Porošenko, on vaesus, alandused, ukrainlaste ja eriti noorsoo väljaränne. Kui Porošenko teid viimast korda jälle ei kuule ja üritab võita aega, nagu ta on seda juba kolm aastat teinud, siis mulle tundub, et peaksime siit väljakult minema ühte sootuks teise paika."
Ülemraada esisele meeleavaldusele oli täna keskpäevaks kogunenud umbes neli ja pool tuhat inimest, veel poolteist tuhat avaldas meelt Ukraina keskpanga juures. Meeleavaldused olid rahumeelsed. Nõutakse valimissüsteemi muutmist proportsionaalseks, avatud piirkondlike nimekirjadega, sõltumatu korruptsioonikohtu loomist, ja saadikupuutumatuse tühistamist.
http://www.interfax.ru/world/583523
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas nimetu »

Nõutakse valimissüsteemi muutmist proportsionaalseks, avatud piirkondlike nimekirjadega, sõltumatu korruptsioonikohtu loomist, ja saadikupuutumatuse tühistamist.
Vähemalt viimases punktis toimub ka mingi liikumine.
http://www.err.ee/637142/ukraina-parlam ... ise-eelnou
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1585
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas ambur123 »

Vene TV esitles eile õhtul Kiievit kui uut Maidani ja kaadrites näidati rahvamasside kogunemisi, rüselusi omavahel ja politseiga, ka mingile riigikaitse funktsionääriga taheti kakelda (anti jalaga paar tohlakat). Jäi mulje tõsiemast vastasseisust rahva ja riigivõimu vahel. Tõsi, Vene telekanali puhul tuleb olla allikakriitiline: rakursside oskusliku valikuga saab tekitada mulje meeletust rahvamassist, palgalised "leierkastimehed" räägivad kaamera ees parajat juttu ning diktor räägib jutu vaat et kodusõja algusest.

Meie meediast: VIDEO ja FOTOD | Kiievisse taas üles pandud meeleavaldajate telke lubati mitte maha võtma hakata (viited provokaatoritele ja neljale vigastatule)
karrvik
Liige
Postitusi: 351
Liitunud: 01 Veebr, 2007 12:43
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas karrvik »

Kui meil oli Pronksiöö esimene aastapäev siis kogunes kokku umbes 30 tarakani ja tubli 50 ootusest põlevate silmadega teletegelast ida poolt. Midagi ju ei juhtunud nagu mäletame,,rahvamass,, ei paistnud platsi veeres silmagi. Aga Ivaniuudiseid vaadates.........kuni 5000 osalejat jne, jne. Ja oligi niimoodi filmitud et kui ise ei teaks et puhast jama ajavad siis võiks peaaegu et uskuda. Ja ega ju ka ei valetatud otseselt-nii numbrid 20 või ka 50, need sobivad kenasti lausesse- KUNI 5000!
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 36 külalist