Läti ja Leedu kaitsejõud

Vasta
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Ka minu arust ei paku see intervjuu midagi huvitavat :|

Läti-briti soomukidiilist oli seal pooletunnises lõigus juttu umbes 22.-25.min kohal..
Soomukidiili kohta küsiti 2 x küsimust: kui tähtis see diil on/oleks Lätile ja kas/mix britid ise ei kasuta neid soomukeid..
Atašee vastas, et (a) diil on Lätile sigatähtis, kuna soomukid läbivad mingi super taastamisprogrammi ja osa sellest tööst tehakse Lätis endas ning (b) britid ise kasutavad neid soomukeid edasi nii emamaal kui Afganistanis aga briti enda soomukid olla keffemad kui üüber-taastamise läbinud läti omad - vot tak :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas ruger »

Lätlased uuendasid oma mobilisatsiooniplaani. GT tõlge
The Ministry of Defense (AM) has prepared a new army mobilization plan that will replace the plan approved by the government in 2006.

The AM Press Division informed that the mobilization plan for the National Armed Forces (NAF) submitted to the Cabinet would replace the mobilization plan approved by the government in 2006, and is prepared in accordance with the current defense policy documents, the Cabinet of Ministers regulations and NAF operational planning documents.

The new plan updates the mobilization planning system in line with the changes in the security situation and the structural changes of the NAF in recent years.

According to the law, the plan is prepared for a state of emergency or a time of war. This includes the deployment of the National Armed Forces for partial or full combat readiness, determines the mobilization leadership, duties, procedures and material and technical provision.

The government will decide on closure of the plan Tuesday, October 31st, behind the closed doors. Its wider details are not publicly disclosed.

Mobilization is a planned and prepared measure of national military and civil defense to eliminate national threats or to eliminate its consequences by using certain human and material resources.

Mobilization includes the National Armed Forces, the national civil defense system and the national economy. As means of mobilization, according to specially designed plans, the material and financial resources of both the state and legal entities can be used, as well as the material resources belonging to the population can be used as mobilization resources.

It has already been reported that the National Armed Forces "Mobilization Training 2017", which aims to test the effectiveness of procedures and regulatory mechanisms, is being implemented in September and October, and are integrated into pre-planned military exercises "Detonator 2017" and "Silver Arrow 2017" training cycle "Small Namejs 2017 ".

During the training, theoretical knowledge and practical skills of the representatives of the State Technical Supervision Agency and the enterprises involved in the training, involved in the planning, issuance and execution of mobilization requests involved in the planning of the personnel of the National Armed Forces, the mobilization resources of the Ministry of Economics, the Ministry of Agriculture, the Ministry of Transport, Road Traffic Safety Directorate, the State Technical Supervision Agency.

Such mobilization exercises in Latvia are organized for the first time.
http://www.delfi.lv/news/national/polit ... d=49389093
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
gorilla
Liige
Postitusi: 679
Liitunud: 29 Veebr, 2012 18:47
Kontakt:

Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas gorilla »

Walter2 kirjutas:
asiootus kirjutas: Miks siis enamus teisi riike just sellisel kummalisel, majanduslikult mitteotstarbekal moel toimetavadki...kaasa arvatud meie lähinaabrid Läti ja Leedu?
Miks ostis Läti oma kuulipildujad FN Herstalilt aga automaadid Heckler & Kochilt? Kusjuures hange toimus läbirääkimiste korras, ilma konkursita!
Miks ostis Leedu oma automaadid Heckler & Kochilt aga täpsuspüssid hoopis FN Herstalilt?
Miks Läti, Leedu väljaõppe ja varuosade seisukohalt sama süsteemi relvi paremaks ei pidanud?
Vaat Lätis ja Leedus on korruptsioon kraad kõrgemal tasemel kui Eestis (kogemused muude hangetega) ning tõsiseltvõetavateks edulugudeks militaarmudru hankimisel ei saa neid riike küll pidada.
Leedu omab juba toimivat SPA üksust, kusjuures meie foorumis oli sõnavõtte kuidas meie järelveetavad on Baltikumi kõige-kõige
veel paar aastat tagasi. Lätiga on sama keiss.. Kusjuures hullem, neil on terve SPA pataljon kohe varsti.
Räägime Leedu keskmaa õhutõrjest? Või IFV pataljonist mis omab default TT keskmaarakette? Või SN võimekusest? Või automaatidest? Õlattlastavatest ''Gromidest''? Või umbes mustmiljonist APCst M-113 põhjal?
-he not to go to war, she not to go to a dance.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas nimetu »

OT ja sobiks paremini "Eesti on paremini kaitstud..." teemasse, kuid ei saa vastamata jätta.
Leedu omab juba toimivat SPA üksust, kusjuures meie foorumis oli sõnavõtte kuidas meie järelveetavad on Baltikumi kõige-kõige veel paar aastat tagasi. Lätiga on sama keiss.. Kusjuures hullem, neil on terve SPA pataljon kohe varsti.
Räägime Leedu keskmaa õhutõrjest? Või IFV pataljonist mis omab default TT keskmaarakette? Või SN võimekusest? Või automaatidest? Õlattlastavatest ''Gromidest''? Või umbes mustmiljonist APCst M-113 põhjal?
Esiteks, teeme ikkagi vahet sellel, mis on planeeritud ja mis on olemas hetkel.
Leedu iseliikurite hange kestab aastani 2019 ja enne 2020 me täielikult komplekteeritud ja välja õpetatud pataljonist rääkida ei saa. Läti sai just nüüd oma esimesed iseliikurid ja meeskondade väljaõpe alles algab (instruktorid on juba koolitatud). Ülejäänud tehnika saabumisega läheb ilmselt veel aega ja täielikult komplekteeritud pataljoni enne 2019 kindlasti ei teki. Leedu NASAMS peaks saabuma aastaks 2020. Leedu Boxerid koos pikamaa TT-ga hakkavad loodetavasti saabuma järgmisel aastal ning tellimus peaks olema täidetud aastaks 2021. Meie iseliikurid (kui jõutakse kenasti tehinguni) peaksid saabuma 2021. aastal, pikamaa TT on kavas hankida järgnevatel aastatel ning CV90 hange peaks jõudma lõpuni järgmisel aastal.

Praeguse seisuga on meil olemas:
*~2 pataljoni jagu suurtükke - leedukatel üks ja lätlastel null;
*~2 pataljoni jagu soomukeid ja ühe kompanii jagu CV90 - leedukatel peaks olema kaks või kolm pataljoni soomustatud ja lätlased alles ehitavad oma esimesi üksusi;
*1 pataljon lähimaa õhutõrjet - naabritel sama;
*enam-vähem varustatud pioneeripataljon Tapal ja teine loomisel - leedukad peaks selles osas meist maas olema ja lätlastel veel suht tühi koht;
*suurem kogus lähi- ja keskmaa TT relvi - Leedukad hankisid alles nüüd keskmaa TT laskeseadmeid ja moona juurde ja lätlastel on ainult käputäis Spike laskeseadmeid;
*2 brigaadi jagu kokku harjutatud (!) jalaväge koos toetavate üksustega - leedukad alles üritavad oma kolme brigaadi toimima saada ja lätlastel ei anna ühte tervet brigaadigi välja
*toimiv ajateenistus - leedukad alles taastasid enda oma ja lätlased enam isegi ei ürita

Kas selle kõige taustal valmistab mulle see automaatide hange või SN puudulikkus muret? Mitte eriti. Põhilised asjad on paigas ja toimivad. Teisi asju parendatakse vastavalt võimalustele.
HeiniR
Liige
Postitusi: 2017
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas HeiniR »

https://www.defensenews.com/global/euro ... -vehicles/

Leedu alustab läbirääkimisi 200 Oskosh L-ATV ostmiseks USA-st.
Pole paha 8)
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Leo »

Kui haubitsate ja IFVde hange on rahadega kaetud, siis on igati loogiline osta soomustatud maastureid nendele üksustele, kes neid vajavad, 200 uut masinat on jällegi päris märgatav kogus, tuleb vaid loota, et leedukad ennast liiga innukalt lõhki ei blufi, et alguses tellivad 200 ja teevad ettemaksu 20 eest ära, ning pärast kärbivad tellimust 20+20 peale, sest raha lõppeb otsa.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas nimetu »

Iseenesest tore, kuid jällegi ostetakse üsna kallist kraami. Kui meil siin heidavad osad "ülemise riiuli" kraami ostmist ette, siis ma ei teagi mida leedukate ostude kohta öelda. Need masinad on parajad hiiglased ja ma ei kujuta eriti ette kuidas nad meie piirkonna maastikuga kokku sobivad.
gorilla
Liige
Postitusi: 679
Liitunud: 29 Veebr, 2012 18:47
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas gorilla »

nimetu kirjutas:Iseenesest tore, kuid jällegi ostetakse üsna kallist kraami. Kui meil siin heidavad osad "ülemise riiuli" kraami ostmist ette, siis ma ei teagi mida leedukate ostude kohta öelda. Need masinad on parajad hiiglased ja ma ei kujuta eriti ette kuidas nad meie piirkonna maastikuga kokku sobivad.
Üsna tobe valik on küll. Kõrge, raske, ei uju ja mõeldud IED pealesõidu vastu põhiliselt.

Valgevene ''Kaiman'' oleks palju mõistlikum valik. Odavam kindlasti ka. Saaks enda lähinaabritega võib-olla suhteid paremaks..

https://youtu.be/D02btgNdx60?t=34s
-he not to go to war, she not to go to a dance.
HeiniR
Liige
Postitusi: 2017
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas HeiniR »

Me ju tegelikult ei tea, mis selle tehinguga veel seotud on.
Ise arvan, et just igasuguse hübriidsõja (kus esimesena üritatakse saata vägitegudele kohalikke kaltsakaid ja vabatahtlikke) raames on need täitsa head masinad.
Kui veel antud tehingule mingi komm juurde antakse, on väga hästi.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Roamless »

Tegu ju põhimõtteliselt killu ja miinikindla Humvee edasiarendusega, mille tüki hind on oi oi kui krõbe. Sellisete masinate ostmine lisab väikeriigile armeele rohkem "seksikust" kui kaitsevõimet, kuid reaalselt võtab ära suure hulga ressursse, mida saaks hoopis mõistlikumalt kasutada (ala vähekasutatud soomustatud Hummerid, mille saadavus vaikselt suureneb praegu). Ilma ühegi kadedusnoodita ütlen, et vot see ost on küll nüüd selge overkill Leedule. Kujutage ette milline kisa tõuseks, kui meil oleks selliseid otsuseid tehtud.
Wiki andmetel tahavad ka britid teha tehingut, kus tüki hind koos kogu mudruga (2747 tk) kokku oleks ca 379 000 dollarit. Tõenäoliselt on on leedukate tükihind tunduvalt kallim, kuna kogus kõvasti väiksem. Seega võttes brittide hinna aluseks, maksaks 200 tk Leedule ca 76 000 000 dollarit (tõenäoliselt rohkem).
Unforeseen consequences
asiootus
Liige
Postitusi: 332
Liitunud: 30 Juun, 2017 12:04

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas asiootus »

Lätil oli vist samuti mingi plaan 200 miljoni euro eest soomustransportööride asemel endale 4X4 rahvasoomukeid osta?
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3503
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Chupacabra »

Läti ja Leedu kaitset ehitatakse üles Eestiga võrreldes erineva doktriini alusel. Seetõttu nad ostavadki neid relvi mida parajasti ostavad. Kui me siin loodame kuskil paksus võssis vastu panna, siis nemad loodavad suure maantee ja laia põllu peal.
Tinker
Liige
Postitusi: 157
Liitunud: 19 Nov, 2015 22:38
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas Tinker »

gorilla kirjutas:Üsna tobe valik on küll. Kõrge, raske, ei uju ja mõeldud IED pealesõidu vastu põhiliselt.
Sellegipoolest omavad Euroopa riikidest neid masinaid veel näiteks Poola (45 tk) ja Horvaatia (30 tk).

EDIT: Pagan jah, minu viga.
Viimati muutis Tinker, 09 Nov, 2017 20:43, muudetud 1 kord kokku.
asiootus
Liige
Postitusi: 332
Liitunud: 30 Juun, 2017 12:04

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas asiootus »

Poolal ja Horvaatial on Oshkosh M-ATV.
Leedul on plaan osta Oshkosh L-ATV, erinevalt Poolast ja Horvaatiast Leedul neid USA armee varudest sümboolse sõbrahinnaga osta ei õnnestu?
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Läti ja Leedu kaitsejõud (Poola ka)

Postitus Postitas nimetu »

Oled sa kindel, et sa ei aja seda praegu sassi M-ATV soomukitega? Horvaatia sai neid ülimalt soodsalt peale USA vägede välja tõmbamist Lähis-Idast. Hetkel küll ei meenu, et horvaadid oleks eraldi veel L-ATVsid tellinud.

EDIT: asiootus jõudis ette. :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist