Sõjafilme

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas herman30 »

:o Päris odav hind ka, 1770 min dvd-boxile.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36620
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas Kriku »

Roamless
Liige
Postitusi: 3811
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas Roamless »

Sai vaadatud suvel kinodes olnud sõjafilmi Dunkirk, mis rääkis inglaste evakueerimisest Prantsusmaalt Dunkerque-st. Üldiselt oli film hea, vaadatav ja ning pingelise tempoga. Lisaks oli filmitud ka reaalselt kohas, kus evakueerimine toimus. Kuid tüüpilise eestlasena ei saa jätta ka virisemata. Esiteks filmist endast, tundus, et Tom Hardy lendas purilennukiga, mitte Spitfirega, sest viimase ründava Ju-87 allalaskmine ei olnud enam kooskõlas füüsikaseadustega. Samuti minu mälu järgi evakueeriti ka prantslasi, kuid seal jäeti konnasööjad julmalt maha ja ainukene ülesanne oli neil katta evakueeritavaid inglasi.
Filmi suureks plussiks oli võimalikult vähene arvutigraafika kasutamine, kuid samas osutus see ka suurimaks miinuseks. Esiteks kasutati Hispaania HA-1112-sid, mis on küll Bf-109G-2 litsentskoopiad, kuid kuid mootor oli neil vist Spitfire Merlin ala visuaalselt samasugune, mis Spitfirel. Minuteada on Inglismaal ja Saksamaal olemas ka täiesti lennukorras originaal Messereid. Sakslased on isegi HA-1112-sid "originaali" sarnaseks Messeriks ümber ehitanud.
Teiseks, mis kohati räigelt häiris, et kui üks peategelane kõndis Dunkerque linna randa, tegi ta seda majade vahelt, mis olid selgelt 1970-ndate disainiga ja ühel olid isegi vist plastaknad ees, rääkimata modernsest LED valgustite ja tänapäevaste pinkidega rannapromenaadist. Kujutage ette, kui 1944 oleks olnud linnalahingu stseen Lasnamäelt. Samal ajal oli asfaldile selle maskeerimiseks ohtralt liiva puistatud, kuid asfalt oli tollal täiesti olemas, iseasi kuipalju seda originaallinna kõrvaltänavates oli. Lisaks, kui Tom Hardy oma Spitfirega linna kohal hõljus, siis oli väga suurelt ja selgelt näha ka kõige moodsamaid ca 2012 ehitatud klaasfassaadidega kortermaju rannas, kuigi tegelikult linn sellel ajal suures osas varemetes oli ja põles. Kõige tipuks oli sandwich paneelidest moodne tehasehoone sadamas Kenneth Branaghi selja taga. No oleks võinud natukenegi linnamudelitega mängida või vähemalt see krdi tehas sealt tagant digitaalselt ära koristada. Näiteks venelased oma super-kräpp linateoses "28 Panfinovlast" väga oskuslikult opereerisid originaaltehika mudelitega st Panzeritel oli isegi värv, torud ja märgistused ajastule vastavad.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 2935
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas Sho »

No kui moodsad hooned saab ehk isegi andestada, et ehk kirju pildi sees väga ei märgata või ei häiri, siis Tom Hardy viimane õhulend oli tõesti enam kui kummaline.

Alul seisva mootoriga viie meetri kõrgusel piki randa paremalt vasakule ja seejärel tüki aja pärast sama moodi vasakult paremale, lastes alla pikeeriva pommitaja veel enne kui too pommi vallandada jõudis ning seejärel käsitsi rattaid alla lastes maandudes.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas nimetu »

Mina neid moodsaid hooneid jms esimesel vaatamisel tähele ei pannud, keskendusin rohkem filmis toimuvale. Tom Hardy õhulend oli muidu tõesti veidi 'juustune'. Võib-olla laenasid idee meie filmi '1944' kuulsast lennukistseenist. :lol:
Ma sain filmi lõpust nii aru, et näidati küll ainult inglaste lahkumist, kuid prantslaste evakueerimine toimus hiljem (üks kapten jäi veel sümboolse žestina maha). Tegelikult polnud väga viga midagi. Ei ütleks, et suurepärane, kuid üldiselt täitsa asine. Taanlaste vähem eepiline '9. Aprill' meeldis mulle rohkem.
häh
Liige
Postitusi: 213
Liitunud: 23 Nov, 2014 20:42
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas häh »

https://vimeo.com/246597114

Noh, tegu on siiski kunstilise filmiga. Das Boot, Die Brücke, Stalingrad (1993 aasta sakslaste tehtut mõtlen) ja Tora! Tora! Tora! kõrvale ei pane, aga Battle of Britain jääb minu arust juba alla. Nolan ja Zimmer mõlemad super töö teinud (üks parimaid soundtracke taolistel filmidel üldse, ega Das Bootile väga alla ei jää).

Butafooriaga on see värk, et kui totaalselt mööda (ala Patton) võib väga hea filmi ära nullida, aga kusagil on mingi good enough piir, millest edasi peenestamine enam sisulist võitu ei anna. Ja vastupidi, Fury on vaatamata 131'le lihtsalt s1tt kuubis.

P.S. idanaabrilt tasub otsida 90nendatel tehtud asju. Mingil perioodil tegid uskumatult sisukaid filme (nt üks enda suuremaid lakse- Tšekist), aga üsna kiirelt läks pseudopatriootlikuks läägeks juraks, veel hullemaks, kui need nõukaaegsed pildid. Ega amide uuem agitprop suurt parem ole- vrdl Pearl Harbour vs seesama japsidega tehtud Tora! või kasvõi Eastwoodi Kirjad Iwo Jimalt/Meie isade lipud.

P.P.S. Hiinlaste tehtud Men behind The Sun ja Nanking Massacre on ka päris jõhkrad vaatamised.
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas herman30 »

Kas keegi käis Tallinnas PÖFF;il vaatamas Tuntematon Sotilas? Ja kui, siis kuidas meeldis?
ekacariya
Liige
Postitusi: 263
Liitunud: 21 Aug, 2011 12:24
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas ekacariya »

Kas keegi teab ja oskab soovitada mõnda head mängufilmi Venemaa kodusõja ajast...just valgekaartlaste poolt vaadatuna?
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19593
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas ruger »

Hmm. Batko Mahno kohta on pikem seeria filmitud. Valgetest üldiselt palju tehtud viimase-25 aasta jooksul. Oleneb, mida täpselt tahad.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas Svejk »

ekacariya kirjutas:Venemaa kodusõja ajast...just valgekaartlaste poolt vaadatuna?

Дни Турбиных 1 серия
https://www.youtube.com/watch?v=BTSBWBeftss

Белая гвардия. 1 серия. Фильм по роману Булгакова (2012)
https://www.youtube.com/watch?v=6yuj4pmy6KQ

Булгаков Михаил - Белая гвардия (Дни Турбиных), Часть 1, полная версия, Засл. артист С.Ярмолинец
https://www.youtube.com/watch?v=Js3xG9byggE
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Roamless
Liige
Postitusi: 3811
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas Roamless »

Butafooriaga on see värk, et kui totaalselt mööda (ala Patton) võib väga hea filmi ära nullida, aga kusagil on mingi good enough piir, millest edasi peenestamine enam sisulist võitu ei anna. Ja vastupidi, Fury on vaatamata 131'le lihtsalt s1tt kuubis.
Fury oleks saanud kiitust võibolla siis, kui see eepiline s...t kuubis lõpp oleks ära jäänud (kuigi seal oli piisavalt ka muud p...ka ala rünnak üle lageda välja maskeeritud ja kogenud saksa tankitõrjekahurite vastu ilma ühegi kaotuseta)
P.S. idanaabrilt tasub otsida 90nendatel tehtud asju. Mingil perioodil tegid uskumatult sisukaid filme (nt üks enda suuremaid lakse- Tšekist), aga üsna kiirelt läks pseudopatriootlikuks läägeks juraks, veel hullemaks, kui need nõukaaegsed pildid.
100 protsenti nõus selle väitega, venelaste 90-ndate alguse kraami ka ise omal ajal vaadatud ja see oli ikka väga valusalt hea, ka komöödiad. Tänased sõjafilmid 99 protsendi ulatuses ei kannata neil mingit kriitikat just sisuliselt, kuigi visuaalselt võivad olla head.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

ekacariya kirjutas:Kas keegi teab ja oskab soovitada mõnda head mängufilmi Venemaa kodusõja ajast...just valgekaartlaste poolt vaadatuna?
Minu arust on siinküsit filmid homosoveticus-tel siiamaani tegemata :(

Nõukaajast meenub vaid üks arvestatav film - VAIKNE DON Šolohhovi romaani ainetel (5 seeriat)..

Uuemast ajast meenuvad vaid kaks teleseriaali:
- sellesama VAIKSE DONi uusversioon (2015.a, 14 seeriat)
- admiral Koltšakist jutustav sari ADMIRAL (2009.a, 10 seeriat)

Kusjuures sodi kodusõja "punakangelastest"(-eriti tšekistidest) tuleb homosoveticus-telt jätkuvalt nagu Vändrast saelaudu :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 990
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

Fury't võiks lõpu tõttu liigitada peamiselt ulmefilmi kategooriasse. Samas see on mingi viimase aja trend, et kogu filmi aja (Fury'is lõpus) käib ainult üks relvadest andmine ja tohutu laskemoona kulutamine, näiteks hiljuti vaadatud sakslaste toodangus "Kaitseingel" (valminud 2012) kasutatakse kokku 25 erinevast relva (alates airsoftist kuni kergekuulipildujani), tegevus toimub tänapäeva Saksamaal, suuremalt jaolt linnas. Arsenal on näha siin:
http://www.imfdb.org/wiki/Guardian_Angel_(Schutzengel)
ekacariya
Liige
Postitusi: 263
Liitunud: 21 Aug, 2011 12:24
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas ekacariya »

Borja kirjutas: - admiral Koltšakist jutustav sari ADMIRAL (2009.a, 10 seeriat)
Puht juhuslikult Youtubes lapates sattusin samanimelise täispika filmi otsa
https://www.youtube.com/watch?v=1pxbSluvT8w
Ütleks nii et Hollywoodi filmitööstuse eeskujul tehtud hea õhtune ajaviide...
dm7
Liige
Postitusi: 322
Liitunud: 30 Sept, 2015 19:58
Kontakt:

Re: Sõjafilme

Postitus Postitas dm7 »

Film ongi tegelikult lühemaks lõigatud samanimeline sari.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 30 külalist