Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
41Degree
Liige
Postitusi: 120
Liitunud: 16 Veebr, 2013 21:30
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas 41Degree »

Kapten Trumm kirjutas: Lihtsalt see, kes eriti trahve ei kirjuta, preemiaid ei saa.
Kuna selline toon käib Trummi jutust juba mitmendat korda siin teemas läbi, siis mainiks siia vahele ka omad isiklikud kogemused. Ilmselt mu lähemad sõbrad ja ka ma ise olen sattunud selliste otsa, kellele preemiat pole vaja. Ei saa öelda, et seejuures poleks kokkupuuteid olnud, sest trahvivääriliste asjade eest on näpuviibutusi saadud küll ja veel, aga ei mäletagi, kes viimati trahvi oleks saanud (kui "fotoboksid" välja arvata). Väärib mainimist ehk ka see, et nii ma ise kui ka suurem osa tuttavaid kannatavad "autohobi" all, seega liigutakse peamiselt selliste aparaatidega, mis paratamatult tähelepanu tõmbavad.

Nii et paraku jääb minu jaoks päris kaugeks see jutt, et "tuleb kangesti trahvi välja kirjutada". No ei tahaks hästi uskuda, et ma satun kogu aeg nende otsa, kellel selleks päevaks juba plaan täis.

Teine asi veel: siit enne käis läbi jutt, mismoodi pannakse 50 alasse trahvimasin püsti. Ma võin vihje korras mainida, et kui 50 alas 50, mitte 70-ga sõita, siis ei tehta trahvi, isegi siis, kui plaan on ikka veel täitmata. Üks mu tuttav teatas kunagi pidulauas, et tema sõitis alati ilma turvavööta, kuni "krdi mendid rsk, tegid kolm korda järjest trahvi" ning pärast mida "ta ei kavatsegi enam ei seda ¤%& riiki ega neid krdi mente toetada ning paneb iga kord turvavöö kinni, st vaadaku ise, kust oma normi täis saavad ja paras neile". Kui poleks ise kuulnud, siis oleks arvanud, et sellist juttu ei saa tõsimeeli suust välja ajada...
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3304
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Dr.Sci »

Walter2 kirjutas:Omaniku loal võib võimuesindaja siseneda omaniku valdustesse ja miks antud juhul oleks võimalik relvakangelane pidanud mitte lubama kui tal midagi kahtlustäratavat või ebaseaduslikku elamises ei leidu? Lõpptulemusel ei leidunud ka ning mittelubamine oleks tekitanud lihtsalt asjatuid kahtlusi.
Jah ja see olekski olnud normaalne ning uudise sisu oleks võinud olla et kohale saabunud korrakaitsjad vestlesid korteriomanikuga ning ei tuvastanud seaduserikkumist... mitte et automaatidega ja kinnipidamine... Seep see inimeste suhtumist tekitabki, vastavalt teemasse, minu poolt kirjeldatud nupuke kirjeldaks politseinikku, Delfis kajastatu aga menti.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2618
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas vanahalb »

https://www.postimees.ee/4301251/noa-ja ... eeti-kinni
Sellel lool oli minumeelest samuti õhtalehes või delfis mingi järelkaja. Kas peeti vale mees kinni või kurdetigi selle üle, et öösel jooksis eriüksus korteril ukse eest ära ja kodus olnud laps sai hingetrauma.
taara kirjutas:Kui riigi elanikud muutuksid täiesti või isegi suures osas õiguskuulekaks, siis poleks ka politseid enam/niipalju vaja. Selle arvelt vabaneks raha kordades rohkem kui trahvirahadega elusees saab.
No aga kes siis vanainimesi üle tee hakkab aitama või eksinud seenelisi metsast välja juhatama :) See ongi vale mõtlemine, et politsei on trahvimiseks ja õiguskuulekuse tagamiseks.
Ma olen siin foorumis mõned korrad manitseda saanud teistest riikidest näidete toomise eest, sest olukordasid ei saavat niimoodi üle kanda. Siiski-siiski, ainult ühes paigas tegutsedes tekib kapseldumine. Soomes käib kõigi teiste seas ikka uskumatuid kalevipoegi tööl ja üks tuttav hakkas viie liitri bensiiniga Helsinkist Turku sõitma, sest ehk veab ikka välja. Loomulikult ei jätkunud ja jäi oma autoga ühes tunnelis tee äärde. Natukese aja pärast oli politsei kohal, küsis mis viga - ah et bensiin otsas, oot me kohe lähme toome. Tõidki kanistriga , bensiin tuli endal kinni maksta. Soomlased muidugi helistavad kohe ilma midagi uurimata politseisse kui mingi asi natukenegi kahtlane tundub ( Moi, Riitta siinpool, - siin üks vahetab garaazi ees omal registrinumbreid; üks kõnnib mööda sõiduteed ; üks seisab autoga kiirtee ääres, üks istub poe parklas autos juba kolm tundi ja välja ka ei tule. See viimane asi juhtus samuti ühe tuttavaga kui ta mingil ehitusobjektil tööd lõpetavaid kaaslasi pikemalt ootama oli jäänud)

Eesti politsei selle kõrval - ei mina usu, et selliset teadete peale üldse kohalegi tuleb. Või kui juba tuleb, siis on vaja kulude hüvitamiseks trahvi teha, et eelarve balansist välja ei läheks. Või proovitakse olukord kuidagi teistmoodi oma kasuks pöörata. Tallinna perioodilt mäletan, et hommikuti sõideti Kristiine ristmik (Sõpruse, Endla, Tulika tn) alalõpmata umbe ja ei näinud minu silmad kordagi, et politsei oleks seal platsi puhtaks löönud. Iseenesest läheb vaja üht sauaga meest ja kahte fooritsüklit, et ristmik klaariks saada ja liiklus uuesti toimima (Venemaal korduvalt nähtud, et kui foor tuksis või hakatakse niimoodi ristmikule sõitma, et sealt enam tsükli lõpus minema ei saa, tõmbab miilits/politsei valged kindad kätte ja teeb veerand tundi tuuleveskit) Selle asemel kuulutati pidevalt raadios, et sealkandis on suur ummik ja valige teisi teid . Eriti ekstreemsetel juhtudel võis politsei olla 4-5 kvartalit eemal vaatamas, et ega keegi ummikusse sattunu ülekäigurajale seisma ei jää.

Umbes samal põhjusel (minumeelest) üldse saigi kunagine Padaoru kriis tekkida , mida hiljem kangelaslikult mitu päeva lahati.
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas vtl »

Dr.Sci kirjutas:...tulemusena olid kellegi ukse taga sellise relvastusega tüübid et ise kõnniks suure kaarega mööda...
Pildi järgi oli "sellise relvastuse" näol tegu tavalise MP5-ga. Moon sama, mis teenistusrelvana vööl rippuval Glockil.
Dr.Sci kirjutas:Aga ütleme et tüübil oleks olnud relvataoline ese... või koguni relv, ilusasti ära pandud kappi. Mingi suvalise pealekaebaja tõttu võibki nii süütu inimene reaalselt kannatada saada?
Aga mida peaks politsei tegema, kui tuleb valjakutse, et keegi vehib rõdul relvaga? Käega lööma ja ütlema, et kuniks kuulid ei lenda (ja laibad ei kuku), las vehib, ega me ei hakka iga tühja-tähja pärast ka välja sõitma?
Parem mõni vale-väljakutse ning olukorra kontroll, kui uudis homses lehes, et mingi hullunud tüüp lasi rõdult mitukümmend inimest maha.
Dr.Sci kirjutas:Jah ja see olekski olnud normaalne ning uudise sisu oleks võinud olla et kohale saabunud korrakaitsjad vestlesid korteriomanikuga ning ei tuvastanud seaduserikkumist... mitte et automaatidega ja kinnipidamine... Seep see inimeste suhtumist tekitabki, vastavalt teemasse, minu poolt kirjeldatud nupuke kirjeldaks politseinikku, Delfis kajastatu aga menti.
Ma väidan, et mitte "mendid" ei teinud selfisi ning ei poseerinud maja välisukse ees "automaatidega", vaid kogu selle supi, jutu ja paanika keetis kokku klikinäljas Delfi ajakirjanik. Müüb ju kõlav pealkiri, mitte neutraalne olukorrakirjeldus, ehk antud juhul kujundab suhtumise reporter. Ja muidugi mediatarbijad, kes seda jama ahnelt alla neelavad.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas vtl »

Kriku kirjutas:
ambur123 kirjutas:Akf Vanahalb jõudis nimetada seda, mille üle olen isegi mitu korda imestanud: ühelt poolt peetakse jutte trahviplaanist või "hinnakirjast" rahvafolklooriks ning politsei nimetamist "trahvimasinaks" ülekohtuseks, siis vähesed teavad, et iga-aastasesse riigieelarve seadusesse on sisse kirjutatud plaanitud trahviraha kogumise summa - ehk selge "trahviplaan".
Mind isiklikult see ei häiri. Riigieelarvesse kirjutatakse prognoosipõhiselt palju asju sisse. Need prognoosid võivad täituda, võivad ka mitte. Alkoholiaktsiisi prognoos näiteks ei täitunud.
Pole ainult politsei teema.

Seaduskuulekad parkijad löövad linnaeelarvesse augu

"«Parkimistulude osas ei pidanud käesoleva aasta prognoos paika, me peame laekumist vähendama. Kas me ei peaks parkimiskorraldust üle vaatama ja ehk ka hindu muutma, et parkimistulud ei langeks,» küsis sots Anto Liivat volikogus lisaeelarve projekti tutvustanud linnapea Taavi Aasalt.

«Parkimistulud langevad sellepärast, et parkijad on hakanud oluliselt õiguskuulekamalt käituma. See eelarverida sisaldab nii parkimistasusid kui parkimistrahve. Ja aasta-aastalt jätkub trend, kus autode parkijad käituvad järjest seaduskuulekamalt, ehk maksavad ära parkimistasu ja meile ei laeku nii palju trahve. Ma arvan, et see on positiivne,» lausus Aas."
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Lemet »

Mind isiklikult see ei häiri.
Mind häirib küll, kui riik mind a priori kurikaelaks peab ja selle arvelt eelarvesse laekumised planeerib. Seda kutsutakse amoraalseks mõtteviisiks. Umbes samuti, kui keegi Krikut lähemalt tundmata varganäoks tituleerib. Sest ühiskonnas on teatud protsent vargaid. Ja siin on üks moment veel, mida rahvatarkus kirjeldab sõnadega "Kuidas metsa hõikad, nii ka vastu kajab". Elik kui riik peab kodanikke põhimõtteliselt seafusrikkujateks, siis kes on kodanikud, et sellele vastu vaielda? Loomulikult üritavad kodanikud riigi lootusi õigustada... :mrgreen:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Kriku »

Lemet kirjutas:Mind häirib küll, kui riik mind a priori kurikaelaks peab ja selle arvelt eelarvesse laekumised planeerib
Ei sugugi. See on statistika. Eelarvestatakse ikka nii, et kõikvõimalikud tulud-kulud üritatakse kirja saada.

Kas sind see ka häirib, et riik näiteks suguhaiguste raviks raha planeerib? Pead ka ennast isiklikult puudutatuks?
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Lemet »

Sul on asjad pisut sassis. Mind ei häiri absoluutselt ennetuseks kulutatavad summad või tagajärgede likvideerimisele läinud raha. Sinu analoogia põhjal aga oleks igati OK, kui suguhaigusesse nakatumise eest hakataks määrama tahatrahvi ja selle laekumine planeeritakse ka eelarvesse.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Kriku »

Jah, kõikvõimalike kulude ja tulude statistiline prognoosimine on mitte ainult OK, vaid seda lausa peab tegema. See ongi eelarvestamise mõte.
Lemet kirjutas:suguhaigusesse nakatumise eest hakataks määrama tahatrahvi
:lol:
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Lemet »

Irw...ja kui pinsiraha hakkab rahva seaduskuulekuse tõttu nappima, avaldab sotsiaalministeerium meedias reklaame- Ületa kiirust!Juba täna. Sest vanaema tahab süüa...jabur. Ning politsei saab kohustuse kõigile maksimumiga lajatada. Sest summad on ju eelarvesse sisse kirjutatud ja laekumised PEAVAD nui neljaks tulema.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Kriku »

Lemet kirjutas:summad on ju eelarvesse sisse kirjutatud ja laekumised PEAVAD nui neljaks tulema.
Ei pea. Sellest on üleval piisavalt juttu, et ei pea.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Lemet »

Ei pea. Sellest on üleval piisavalt juttu, et ei pea.
Valitsus algatas 2017. aasta riigieelarve seaduse menetlemise 28. septembril 2016. Seadus läbis esimese lugemise 26. oktoobril 2016 ja teise lugemise 16. novembril 2016.
Niisiis, tegu on seadusega. Need on üldiselt mõeldud täitmiseks.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas Kriku »

Lemet kirjutas:
Ei pea. Sellest on üleval piisavalt juttu, et ei pea.
Valitsus algatas 2017. aasta riigieelarve seaduse menetlemise 28. septembril 2016. Seadus läbis esimese lugemise 26. oktoobril 2016 ja teise lugemise 16. novembril 2016.
Niisiis, tegu on seadusega. Need on üldiselt mõeldud täitmiseks.
Sinu arusaama järgi on siis iga alalaekumine seaduserikkumine? :wall:

Eelarve kehtestatakse seadusega, st. seadus käib selle kohta, et on kehtestatud niisugune eelarve nagu praegu on. See, kuidas toimub selle eelarve mingite ridade (või ka kogusumma) laekumine, on juba täiesti teine asi. Mitmendat korda juba ütlen: alalaekumisi tuleb pidevalt ette ja ilmselgelt ei saa Riigikogu majanduskeskkonda oma seadustega käsutada.

Sellega lõpetame teemavälise arutelu trahvide eelarvestamise kohta.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Re: Politsei on sinu sõber ja ment sinu vaenlane

Postitus Postitas oliver »

Päris värske juhtum... 15.10.2015, 12:06 :shock:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist