Teen otsa lahti , panen mõned pildid kopeeritud luureprogrammist google maps.
Gussev Kaliningradi oblast , uulitsa Bagrationa , rõve ja räpane linnake , umbes Viljandi suurune , olin seal 1988 a august - 1989 aasta veebruar
Kasarmu on selline omapärane , pole kindel kas oli spetsiaalselt kasarmuks ehitatud või mõni kool , igaljuhul erines Kaliningradi kasarmust kardinaalselt
Kasarmu või mingi muu hoone kus väeosa asus oli väga korralikult ehitatud , välimuselt oli maja selline väikese lossi moodi , keldrid olid võlvidega , seest eriti sõdurite elamine oli väga luksuslik, tammeparkett , katuseaknad , võlvid , päris kena lossike oli
Asetaks selle teisele kohale peale utsekat , see oli kolmas väeosa ja kolmas linn kus õnnestus paigal olla pikemalt
Väeosas valitses hirmuvalitsus , kõik kartsid väeosa komandöri major Gessi (see polnud ta tegelik nimi , lühend gestaapost ilmselt)
Ustavshina oli päris tugev, deduskad olid alla surutud ja näiliselt oligi see suur ja sõbralik armeekollektiiv
Igaljuhul kord oli lineika kohta liiga karm , väeosa ümberlokatseerumisega Sovetskisse kaotas Gess oma supervõimu ja kiskus bradakiks , igaljuhul oli Kaliningradi väeosa Gussevi kõrval tõeline pioneerilaager
Väeosa territoorium oli väga väike , nii 300m x 500m , park oli päris suur aga niisama polnud sul sinna asja
See oli ikka tõeline tondiloss kus igal pool see Gess kummitas , varjuda oli väga raske
Mul õnneks oli oma kaptjorka ja Gessi sinna sisse ei lasknud kuigi ta teinekord mu ukse taga kolistas
Üldiselt pole seal miskit muutunud selle 30 aastaga , viisnurgad aia pealt on asendatud kullidega , värav oli ka vanasti selline suur jalliks värvitud rauast mis mingi mootori ja vintsidega keris selle eest ära ja siis tagasi
Tundub et koristatud ja aknad ees, seega keski seal ikka pesitseb