mart2 kirjutas:
kalleb kirjutas:
... Kas too keemiapataljon asus Rizkii gorodokis tsaipoki taga ning raketsikute pargi vahel?
Ausalt, linnaku nime ei mäleta. Oli ebaoluline detail, sest kogu 1,5 aasta jooksul sain ainult korra linnaloale. Raketimehi ka ei mäleta kuid teises linnaku otsas olid mingid suurtükiväelased... võib-olla?
Samas oli meie kasarmu vastas Kaliningradi komandandi-roodu kasarmu (peamiselt ninade autojuhid) ja aia taga oli vana televisioonimast Töötas veel raadiomastina). Meie kasarmu oli vastu välispiiret. Aastad siis 79-80.
Kaliningradis oli lisaks meie armee alluvusega pataljonile veel diviisi keemiarood.
Huvitav et 1.5a jooksul said ainult 1 korra linnaluba . Mul endal oli pidev linnaluba kui Kaliningradis olin - uvalnitelnajad olid taskus ja linna peale minnes tuli see lihtsalt ära täita , allkirjad olid enne all juba
Pidev töö linnas tähendas seda et kasarmusse sai tulla ainult magama , saabusime harilikult sinna ca kell 18-19 , mõnikord hiljem ( kui ei tahtnud õhtusöögile minna siis võisid ka õhtuseks loenduseks saabuda ja kõik oli zajebiis
Linna peal kolasime igalpool , päeval pidime olema mingis sõjatehases tööl , sinna jõudis soldatik harilikult alles lõunaks kui toidutalonge jagati
Meie ülesanne oli teha mingit tööd ( üldiselt oli seal niisama logelemine , eriti hea oli joonestajate juures konstrueerimisbüroos kus olid ainult noored naised tööl) et väeosale antakse liikuva komandnoi punkti seadmete jaoks mingeid elektroonikajubinaid ja mina pidin pärast need sinna aparatuuri sisse monteerima
Ülemused asjast eriti ei jaganud ja ega head tööd mis päästis igasugu narjaadidest ja karauulidest ning võimaldas iga päev linnas käia ei tohtinud ju niisama kiirelt ära teha - seda tuli teha põhjalikult, korralikult ja väga aeglaselt
Meie ülemus divisjoni sideülem vanemleitnant oli ka sellega nõus ja eriti sellega ei pingutanud, käed värisesid teisel ka jubedalt niiet jootekolbi ta kätte võtta ei saanud - ilmselt jõi pidevalt
Ma arvan et meil oligi see keemiarood mitte pataljon sest seal oli väga väike isikkoosseis , nii 20-25 tk vast
Ma millegipärast arvan et keemiapataljon oli kusagil semjorkade või devjatkade kandis vast