Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
hai
Liige
Postitusi: 51
Liitunud: 02 Apr, 2015 16:49
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas hai »

TALUPOEG TALUJA kirjutas:Mul ka mure. Mis teha?

Mul on suur paras politsei hundikoer. Vanasti öeldi,et revolver kõhuall,seega politsei oma. No ja see Lontrus käib mööda küla öösiti ja krõpsutab naabri kutsat. Teisel kaugemal naabril käis öösel sital. Vist ikka aasta jagu... Oskas täpselt mänguasjade peale lasta. :mrgreen: Täpne poiss,ei ole midagi öelda. Naaber arvas pikemat aega,et see on mingi metsloom. Lõpuks tüdines siis ära ja ostis mingi öökaamera. No ja siis helistab mulle ja kohe kraesse,et kui ma vastu ajan siis tema teeb kohe DNA proovi jne. Ma ütlesin siis,et ära aja nüüd seda asja nii keeruliseks. Kui see on minu koer siis on. Mina vastu ei aja,sest mis häda mul valetada olekski. Kui minu koer teab kelle aias sittuda siis oli see tema otsustada,ega ta ju niisama ei vali vaid ikka kindlalt.
No ja leppisime siis kokku,et ma ei või 100% väita ,et see minu kutsu oli aga panen talle rakmed peale ja kui järgmine kord tuleb siis peaks helendama küll. Saigi siis videot vaatamas käidud,et ongi minu Lontrus! :mrgreen:

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Mul hoopis suurem jama selle koeraga. Nimelt tunneb minu koer juba mitmeid minuteid ette,et miskine sõjalennuk tulemas on. Lööb araks ja ronib kasvõi taskusse. Nüüd siis ronib ühe vana autoloksu alla ja ajab selle oma tegevusega hirmsasti tolmu üles. Iga kord raputab kasukat ja kõik ümberringi tolmab. Sitta sest tolmust aga nüüd on mul veel suurem mure. Kuhu ma pean helistama ja kellele,et need raudharakad siit maja kohalt ja ligidalt mööda ei silkaks? Ükskord tuli nii madalalt,et oleksin saanud hargiga visata. No egas ma ei oleksi viskama hakanud sest omad poisid ju. No ja kui nad siit nii tihedalt mööda põrutavad,astugu vahest läbi ikka ka,meil siin kena järv ja mul heinamaa ka üsna sile..... :mrgreen:

Ps. kui ei sobi teemasse siis tõstke ringi.

T.
aidata ei oska aga aitäh hea lugemise eest. Tegi meele kohe rõõmsaks.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Postitusi: 277
Liitunud: 12 Jaan, 2014 18:11
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

hai kirjutas: aidata ei oska aga aitäh hea lugemise eest. Tegi meele kohe rõõmsaks.


No tore kuulda. Tegelikult ega hädad veel lõppend pole. Nimelt tuli naabrimees jälle siia õuepeale vihasena õiendama. Nimelt oli minu Lontrus siis tema tõukoera ära rikkunud. :mrgreen: Kaebas ka valda ja sealt ametnikuhärra mulle ka helistas. Ega me siin õuepeal arutades ei saanudki asja lahendatud. Ma oma-arust olen kõik teinud mis võimalik,vastaspool aga väitis,et ei ole. Tahtis kahjud sisse nõuda ja mida iganes veel. Igaljuhul see,et meie koer seal krõpsutamas käis,see häiris teda kõige hullemini. Hoidsin ennast tagasi.... aga ametnikule ütlesin,et kõik toimus ju vastastikusel kokkuleppel. Kui üks ei oleks küsinud,teine poleks andnud. :mrgreen: Ja mis see väike asi ikka teeb. See,et minu koer siin lahti pääseb,see on õnnetus. Egas me meelega. Seda ütlen ka,et kui omanikul tõukoer siis peab ta teda ise kaitsma võõraste sissetungijate eest. Minu arvates pole tema ka kõike teinud,et oma kutsat hoida. No ei taha mina neid tülisid naabritega aga oma koera ma ka sellepärast mättasse ei löö ega sandista. Nii see asi siin maal on. Õigus on ühel ja õigus on teisel. No on ikka Lontrus see koer! :mrgreen:

T.
iFly
Liige
Postitusi: 103
Liitunud: 14 Mai, 2012 20:52
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas iFly »

Nii see asi siin maal on.
Võin kinnitada, et on ja nii. Minul käis jälle naabrimehe lontrus junne laskmas. Ei tahtnud naabriga suhteid rikkuda, sestap viskasin koerale mängimiseks ühe asja, tahi panin enne põlema. Enam ta ei tulnud. Aga varsti tulid jõulud ja naabrimees kutsus endale külla.

Läksin ja mõtlesin et kuidas see njufakasvu kaukaaslane mind nüüd siis vastu võtab. Koer oligi väravas vastas ja lakkus mul kätt.

"Väkivalta lopeta v*ttuilun", teavad soomlased :wink:
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Postitusi: 1098
Liitunud: 05 Nov, 2005 12:59
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Seersant Steiner »

minu nutt ja hala on see et USA ei PEA euroopas asuvaid nato liikmesriike kaitsma kui näiteks saksas ollakse selle vastu et tõsta kaitsekulutusi 1,5 % peale https://www.economist.com/europe/2018/0 ... m=referral
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Eesti majandus eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Walter2 »

Kapten Trumm kirjutas: Enamvähem terve inimene omab seal aastas 1-2 arsti vastuvõtu arvet ehk mingi 30 euro eest, aga juba 1200 eurose brutopalga pealt maksad aastas ravikindlustust ca 1800 eurot.
1800 euro eest võid iga aasta arstil käia niiet paha hakkab.
Üldiselt hakkab ka väiksema summa eest riiklikus vastuvõtus käies paha kuna abi sealt ei saa. Perearstisüsteem on vajalik vaid retseptiravimite saamiseks, tõve puhul aitab dr. Google ja nii see on kahjuks.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti majandus eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Eks ta sedasi umbes ole jah - järjekorrad on pikad ja piinava asja korral maksad erapraksises oma 30-50 eurot omast taskust ja saad järgmisel päeval jutule.
Eriti teeb see tuska siis, kui võrdled makstava ravikindlustusmaksu suurust ja seda, palju sa kulutad sellest.

Mis on sellise kunstliku järjekordade loomise loogika, ei saa hästi aru - meditsiiniline argument olla ei saa, sest 1-3 kuulise ooteajaga lähevad paljud haigused käest ära.
Selline lihtne ja diskreetne haigus nagu tripper. Kuu aega arsti aega oodates on sulle juba pöördumatud kahjustused tekkinud (rääkimata ebamugavustest elus ja võimalustest teisi nakatada).
AGA samas kliinikus ja samad arstid ajavad sinuga asja ka järgmisel päeval -kui maksad ise mingine 30 eurot.
Kindlasti leiab ka midagi viisakamat - lihtsalt selline näide tuli pähe.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36427
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Eesti majandus eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kriku »

Naha- ja suguhaiguste ravijärjekorrad erinevad väga ka raviasutuse kaupa, 5-96 päeva :shock:

https://haigekassa.ee/inimesele/ravijar ... county=All
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Manurhin »

Vaat' oleks nii, et maksad selle 30-50€ ja asi sellega piirdub. Aga ei. Kui lähed tasulisse vastuvõttu, siis on ka kõik järgnev tasuline. MRT uuring näiteks 600€ (kui vahepeal kallimaks läinud pole). Igasugu analüüsid ja värgid maksad kõik ise kinni. Ja arst, kes sind vastu võtab, saab palka maksumaksja raha eest, haigla või polikliinik on ehitatud maksumaksja raha eest, aparaadid ja vahendid on ostetud sinu ja minu makstud maksude eest...
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Antud nõmedavõitu "ravijärjekordade" probleemi on tegelikult põhjustanud see, et raviasutusele maksab haigla tükitöö korras. Näiteks vastuvõtt x eurot. Ja summad on piiratud. Kuigi arst on püsikuluna 176 tundi kuus tööl, võib juhtuda, et vastuvõtte tuleb nt 90 tunni jagu. Kuna rohkem ei jätku raha. Olin kunagi kurgumandlite opi järjekorras sedasi mitu kuud kuni tekkis keegi loobuja ja sain kiiremini, muidu oleks oodanud järgmise poolaasta lõpuni. Lisaks põhjustab see järjekord ka sellise probleemi, et inimesed märgivad ennast igale poole järjekorda ja lõpuks kas unustavad (või probleem kaotab aktuaalsuse) või lihtsalt ei ilmu kohale.

Käisin arstil viimati ca 2 nädalat tagasi ja jõudsin olude sunnil pea tund aega varem. Veetsin selle aja ukse taga istudes ja arsti-õe mokalaata läbi ukse kuulates - minu ees olnud 3-4 inimest mingil põhjusel ei tulnud. Samas sellele arstile pääsemiseks regasin ma end maikuus - vastuvõtule sain augusti keskel. :rip:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Postitusi: 277
Liitunud: 12 Jaan, 2014 18:11
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Mina olen aru saanud,et pikad järjekorrad on selleks,et saada teada kas patsient juhuslikult ootamisega on terveks saanud. On ju ainult mõned variandid. Kas kärvab ära või paraneb. Kui arsti aeg kätte jõuab ja patsient veel kõbus on siis võib vast uurimise ja ravimisega pihta hakata. Võib veel asja saada. :mrgreen:
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3304
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Idanaabrite Ratnik varustus

Postitus Postitas Dr.Sci »

Chupacabra kirjutas:Ma teiste riikide hangete kohta öelda ei oska aga Eestis loeb hangetel ainult hind. See uus riigihanke seadus ei muutnud midagi. Kasutajana ja kõrvaltvaatajana on väga masendav vaadata, kuidas ostetakse marginaalselt odavamaid asju, mis on oluliselt kehvema kvaliteediga või omadustega. Hindamiskriteeriumides ei kasutata tihti kaalutud hinda, mille tulemusena võidavad aegajalt ka kallimad pakkumised. Teine klass hankeid on need, kus teatakse täpselt mida soovitakse ja siis kirjeldatakse see asi ära kuni õmbluse niidi äralõikamiskoha pikkuseni, välistades nii igasugu muud pakkumised.

KV kuuli/killuvestide hange on üldse üks sabaga lugu, kes viitsib loeb ise. Uuel aastal tuleb uus hange ja annaks jumal siis jõudud sellist lollust enam mitte teha.

Mis puudutab sinu esialgset väidet, Kapten Trumm, siis on täiesti võimalik teha 8-9kg level IV süsteem, kas konkreetselt Ratnik seda on, seda ei tea.

Kui keegi tahab killu/kuulivesti, siis ei soovita seda GL oma. See kaalub L suuruses 4,6kg@576€. umbes 400 euro eest saab 2-2,3kg veste, millel on sama kaitsetase.
Hanked Eestis on imelised asjad. Mulle eraldati hiljuti 55k raha et osta uut labori ja mõõdistamistehnikat. Üldiselt me teame täpselt mida me tahame ja seda mida pakutakse ei müüda riiulitelt vaid pannakse aparaaditehastes kokku vastavalt tellimusele. Aga otse osta ei tohi, tuleb leida vahendajad ja võtta neist kõige odavam. Hankesse ei tohi kirjutada ka konkreetset tehast/toodet vaid üldine tehniline kirjeldus, see aga tähendab et potensiaalne hankija võib võtta miinimumkonfiguratsiooni millega saab küll tööd teha - aga üle kivide ja kändude ning jätab kasutamata 1/3 rahast, samas võidab hanke. Vahendustasu saab ka loomulikult. 2 hanget kukkusid läbi, siis hakkas hankeosakond rääkima et küsige otse kellegilt - küsisime, siis selgus et nemad ei taha sest tootja tahab 70% ettemaksu. Tarneaeg aga 2k kuud. 55k*70% = 37,5k raha lihtsalt 2-ks kuuks hoiule et teenida mõned tuhanded vahendustasu. Loobusid. Küsisime hangete osakonnalt et nimekiri on siin, kas me võime nüüd otse võtta - öeldi et ei. Ja et üldse kuna algselt polnud ettemaksu hanketingimustes siis tuleb protsessiga alustada nullist - avalik hange jms. Max lubatud ettemaks 50%. Teadusosakond aga tahab et me kogu raha ära kulutaksime. Kuid lõplik sõna on hangete osakonnal... saab siis näha mis edasi saab, hange läheb lähipäevil taas ülesse.
Nats offtopic aga kuna juba hangetest räägiti siis... Võib tõsta ka teemasse Nutt ja hala
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Demograafia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

No mariannemikkod meil tegutsevad selle nimel, et varsti peavad eraettevõtjad määrama juhtkonda naisi ja mehi võrdselt, muidu saad ahistamise süüdistuse. Ja trahvi ka.
Selles valguses oleks kõrghariduskohtade sookvoodid igati õiglased.

Ühiskonnana pole meile vaja seda magistertibide hordi, kes lõpuks ladestub riigiasutustes oma lõplikku tõde jutustama ega leia vähem haritud meeste hulgast väärilist kaaslast.
Samuti ei ole meil vaja üdini feminiseeritud haridussüsteemi, kus eelise omandavad samad magistertibid (kes veel pole magistrid).
Lõpptulemusena pääseb igal tasemel otsuste juurde karjadena naisi, kel on olematu innovaatilisusus ja terviku hablamise võime, kuid kes see-eest on poole püüdlikumad koma****i ja bürokraatliku paberiveeretamise distsipliinis. Meil on tarvis, et igal ühiskonna astmel oleks võrdsus ja oleksid täidetud eeldused pere moodustamiseks. Natuke utreerituna - laste soetamisel on kaunis küsitav kooslus 9 klassi haridusega rekkamehest ja baka kraadiga naisest.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Päris lahe oli mõne aja eest kuulata rahaministeeriumi ametnike eduraportit uue ja innovaatilise riigihangete registri loomisest.
Tänane seis: vanast registrist üle toodud hanked on üle toodud vigaselt, e-kirjadele ei vastata ja abitelefonide otsas võib muusikat kuulama jäädagi.
E-riik my ass.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutajanimi
Liige
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Juul, 2007 2:40
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Kapten Trumm kirjutas:Päris lahe oli mõne aja eest kuulata rahaministeeriumi ametnike eduraportit uue ja innovaatilise riigihangete registri loomisest.
Tänane seis: vanast registrist üle toodud hanked on üle toodud vigaselt, e-kirjadele ei vastata ja abitelefonide otsas võib muusikat kuulama jäädagi.
E-riik my ass.
Või pigem probleem hakkas eelmisest. See oli mingisugune käkk kus ei saanud normaalselt navigeerida. Tõenäoliselt põlve otsas tehtud lahendus et vältida mingisugust mitte-probleemi mitmes aknas sirvimisega või kurat seda enam teab.

Oleks kohe tehtud õige asi....
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kapten Trumm »

No see eelmine töötas vähemalt rahuldavalt ja kuna töötas, polnud vaja kasutajatuge painata.
Ametnikud tihti ei kujuta ette, kui palju on kasutajal valu ja tühja tööd mõne "analooge mitte omava uuendusega", eriti kui see on riigi IT-le omaselt väga lahjalt toetatud. Kui eelmine register tuli, oli analoogne trall.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist