Dr.Sci kirjutas:
Pigem peaks olema meil rahakulutamise üle parem kontroll et saavutada minimaalsete vahenditega maksimaalne kaitsevõime. Ja 2,5% SKP-st oleks ka mõistlik.
Nõus. See, et 2%ga tuleb mõne aasta möödudes võimelagi ette, oli või oleks pidanud olema ennustatav prognoosides. Palju valutum oleks olnud, jätkata 2014. aastast igaastase 0.1% tõusuga vajaliku tasemeni - olgu selleks 2,5% või 3%, kumb jõukohane oleks. Põhjenduseks see sama absoluutsumma ning võimelüngad. Selle asemel aga oli lihtsam lasta endale vägevate aupaistel 2% eest pai teha. Jääb vägisi mulje, et see pai saamine olevatki see eesmärk olnud.
Kõige rohkem mind ärritabki see, et nüüd justkui tuleb see üllatusena, et reaalselt maksab absoluutsumma ning et kahest protsendist saavutatav võib olla ebapiisav. Nüüd siis üllatutakse, et 2,5% min või EKV stagneerub ning jutt iseseisvast kaitsevõimest jääb õhku täis. Ja et USA võibolla ei kaitsegi nii kohusetundlikult kui tähtpäevade kõnedes suurelt välja hüüti. Milline fiasko. Mis asi kogu see enesekiitmine 2%=kaitstud teemal siis kõik need aastad oli - kodanike vastu suunatud psyops või lihtsalt enesepettus?
Ma kardan, et ma olen praegu liiga emotsioonne, et siin teemas objektiivselt osaleda. Lähen parem võtan natuke Ossinovski terviseks ja Rõivase mälestuseks.