Riigikaitse eelarve

Vasta
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2089
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Viiskümmend »

See on õige märkus, lisaks kunagi soetatud FH70 moonavarule on hetkel käimas 56 mln suurune 155mm laskemoona hange ja lisaks tuleb tasuta 155mm moona meile ju veel ka USAst https://www.postimees.ee/4460137/eesti- ... torjemoona, seis peaks õige hea olema.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas nimetu »

Kaitsekulude teemale antakse järjest hagu alla. Nüüd võtab ka sõna endine kaitseminister:
https://arvamus.postimees.ee/5991080/en ... -ohutorjet
Drax
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 22 Mai, 2009 13:42
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Drax »

Martin Helme leiab vastulauses Tsahknale, et KM-s on tegeletud kahjurlusega.
Ja ärme unusta seda kahjurlust, mis toimus Tsahkna ja teiste irlikate juhitud kaitseministeeriumis. Eestil pole kahe päeva laskemoona varugi, aga ostetakse kasutatud ja mittetöökorras soomukeid viis korda kallimalt kui soomlased ostavad korralikke tanke. Ostetakse maailma kõige kallimaid kahureid, mida saab küll ainult mõned, aga selle eest ei jätku raha mitte millekski muuks, jne, jne. Olite neid otsuseid tehes agendid või idioodid? Kelle agendid? Brüsselile ei meeldi ka meie iseseisev kaitsevõime, hakkame veel vastu…
http://www.disneylandparis.com//arvamus/martin-h ... ja-suruda/
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas nimetu »

Täielik pullikaka Helme poolt.
London Bridge
Liige
Postitusi: 620
Liitunud: 15 Aug, 2015 18:48
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas London Bridge »

Ilmselgelt on Kaitseväe juhataja samuti globanistide lõaotsas. Tia, kas peaks äkki sellle ametikoha ka valitavaks muutma, et vabastada see sügavalt juurdunud riigibürokraatide mittemandaatliku mõju alt?
My fair lady.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Kriku »

Martin Helme kirjutas:Brüsselile ei meeldi ka meie iseseisev kaitsevõime, hakkame veel vastu…
Otseselt NATO-vastane avaldus. Aga eks ole kuumad ilmad ka.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19502
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas ruger »

Eesti võimalus midagi hankida-eks kindlasti on lastud mööda väga häid hankeid ja juhuseid. Sellise otsa soomlased ka kukkusid. Ning oli ENNE, kui asi tuliseks läks. See tankide hange oli üks viimaste aastakümnete parimaid ja soodsamaid oste relvamüügi turul üldse. Hollandlased tahtsid ju hanget tühistada. See, millega Eesti nüüd tegeleb, on see, mida meil on valida. Tankide peale üle minek oleks olnud kindlasti hüpe edasi-samas oli meil puudu infra jne. Selles suhtes on tegu populismiga-tagantjärgi me ei saa neid hankeid muuta-oleme rahul ja sõdime sellega, mis meil on. Šveitsist ja kus iganes meile neid tanke pakuti-eks rahakotil ole piirid ees. Afterlife upgrade ole ka üsna kallis lõbu. Raha on meil riigikaitseks hakanud olema viimasel 4-5 aastal, kui UKR kriis pani vaatama, et kust pigistab king. Ega Eesti ei saagi suuremate ja rikkamate riikidega võistelda, kui rahakotirauad lahti tehakse. CV-d oli kindlasti kallis valik, kuid oleme ja proovime sellest maksimumi välja pigistada. Kontrolljoonele plaanitava sadade miljonite maksmise osas oleks keskmaa ÕT tõesti ehk võimalik valik-ja miks ka mitte tankikompanii... Raha meil nagu on, nagu sinna matta kavatsetakse. Rail Baltika on järgmine koht, kuhu maetakse miljoneid ja kasu... kui üldse tuleb.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Rahunege maha siin mõned..
Niisama lollakas, nagu oli Issamaa rünnak EKRE vastu, niisama tuima pandi ka sealt vastu..
Elik nagu metsa huikab, nii sealt vastu kostub..
Niiet rahunega maha ühesõnaga..


P.S.
ja üldselt - püsige teemas ka :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Runkel
Liige
Postitusi: 2827
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Runkel »

ruger kirjutas:Kontrolljoonele plaanitava sadade miljonite maksmise osas oleks keskmaa ÕT tõesti ehk võimalik valik-ja miks ka mitte tankikompanii...
Siin juba mitu valikut, kuidas piiratud ressursside juures edasi liikuda. Ma võhikuna ütleks, et kontrolljoon on puhtalt meie kohustus asi joonde ajada (rehepapluse korras tasub muidugi ka EL-ilt finantseerimist taotleda). Kollektiivkaitse korral ma arendaks soomusvõimekust edasi ja küsiks tuge liitlastelt ÕT-le. Kui aga kollektiivkaitse vangub, oleks ilmselt õigem valik jätta "soomusvõimekus" pooleli ja hakata kiirustama oma ÕT-ga.
***
Mulle tegelikult ei meeldi, et too 2% saab järjest enam naeruvääristavat tooni juurde (loomulikult % ei võitle). Eesti täidab kokkulepet ja me eeldame teiste samaväärset panustamist (kõik liikmed peavad tegema raskeid kompromisse oma ühiskonnas). Kui meil ei ole kollektiivkaitset, siis ei piisa ka 20%.
London Bridge
Liige
Postitusi: 620
Liitunud: 15 Aug, 2015 18:48
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas London Bridge »

Ma ei usu, et tegelikult oleks see 2% see, mida naeruvääristatakse. Selle saavutamine on kindlasti olnud meile kasulik, nii EKV kui ka välispoliitika mõttes. Samuti ei olnud selle saavutamine kindlasti lihtne ega ponnistusvaba, ega kulutamine ebaefektiivne raiskamine. Küll aga tekitab küsimusi, et miks sellest 2%st sai vähepeal mingisugune mantra ja justkui eesmärk omaette, mitte ei tehtud kaitseeelarvet piiririigi vajadustest lähtuvalt, eriti arvestades viimase kümne ja viie aasta arenguid. Et võimelünk on piisavalt suur, et liitlastelt selle täitmist nõuda-paluda, aga mitte nii suur, et ise selle panustamiseks 0.5% leida? Miks tekitab selle protsendi ületamise küsimus praegu nii suure tõrke? Miks on selle 2% naeruväärseks nimetamine poliitikutel/stratkomil justkui juhtme kokku jooksutanud?

Ok, viimane oli spekulatsioon, aga kogu sellel 2% saagal on nüüd mingi kunstlik hapu maik küljes.
My fair lady.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Kriku »

Borja kirjutas:Niisama lollakas, nagu oli Issamaa rünnak EKRE vastu, niisama tuima pandi ka sealt vastu..
Elik nagu metsa huikab, nii sealt vastu kostub..
Kui peale nii räige jama muud öelda pole, ju siis ongi positsioon nõrk.
Borja kirjutas:ja üldselt - püsige teemas ka :mrgreen:
Tõepoolest - kas või mis või keda mingi Issamaa kuskil ründas, ei puutu üldse riigikatse eelarvesse.
Drax
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 22 Mai, 2009 13:42
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Drax »

Üsna kummaline, et end rahvuslikuna reklaamiv erakond, kelle programmi hakkab ilmselt kuuluma ka kaitsekulutuste tõstmine, suudab oma esinumbri suu läbi riigikaitset puudutava lõigu vormistada nii, et üks süüdimatu vale ajab teist taga.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Martin Peeter »

Kui Trump kakleb arusaadavatel põhjustel oma luure ja vastuluurega, kuid on üsna soosiv sõjaväe suhtes, siis EKREle ei saa sellise jutu peale Kaminat küll anda, sest see oli üks suur umbusaldus eelkõige oma riigi sõjaväelise juhtkonna suhtes. Ega saa anda ka Sisemini, sest Reiljani ajast pole muutunud suurt midagi: kusagil organites on kallutatud jõud. Ja valitseb suur kahjurlus. :wall:
Kui oleks tegemist terase rahvusliku opositsiooniparteiga, siis kaitseeelarve suuruse teemal võiks Tsahknat ja Isamaad rünnata õiglaselt ja väga valusalt, aga nüüdseks on nad oma ebakompetentsust tõestanud. Kusagilt eelmisest aastast on ikka rahvale teadlikult jama aetud selle 2% - kõik on korras teemal. Ehkki see on meie geograafilist asendit arvestades jama olnud kogu aeg, tuli millalgi kusagilt (USAst?) mingi indikatsioon, mis jäeti küllalt kauaks väga kitsasse ringi ning suured liidrid korrutasid avalikkuses sama mantrat teadmises, et see pole enam pädev. Nii ei ole õige demokraatlikus riigis asju ajada.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Kapten Trumm »

No taolist tiba alternatiivset riigikaitse käsitlust, nagu vanem Helme tihti kirjutab, kohtab kaitseliitlaste hulgas päris tihti. Selle põhjuseid on erinevaid, rahulolematus, teadmatus, kuskilt keegi kuulis midagi jne. Näiteks peale CV90 ostuotsust (parasjagu algas Siil 2015 kus vastavat rahvast sai kokku rohkem) kuulsin päris mitmeid kordi repliike "hulk raha pandi hakkama, aga tank ta ikka pole".
Ajateenijad ja KV reservistid tavaliselt selliste asjade üle oma pead väga ei vaeva.

2017 Kevadtormi ajal võis märgata aga juba STRATKOM-i tegevuse tulemusi, kus "vastase" poolel sõdivate CV-dele omistati lausa imeomadusi, niiet tuli tunniks tegevus seisma panna ja rahvale selgitada, et tegemist ei ole imeriistaga, see ei lenda ja läbi metsa ikka ei näe küll. Ja korralikult maskeeritud Rootsi roomikuvastaseid miine maa sest ise ei leia.

Lihtsalt väikseks teadmiseks, mismoodi sellise huvilisema rahva seisukohad tekivad ja millest räägitakse. Mulle see Helme jutt üllatav pole (KL telgiahju ääres räägitakse selliseid asju küll ja veel) ja usun, et kui ta ministriks satub, küllap viiakse ka asjadega kurssi, miks ja milleks. Paljud sellised jutud tekivad lihtsalt vähesest teadlikkusest ja liigsest propast (eespool toodud näide CV imeomaduste kohta). Eks siin mängivad oma rolli Kunnase kirjutised, siit loetav jne jne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Kriku »

Poliitik (antud juhul noorem Helme, mitte vanem, st. Martin) võiks IMHO vähemalt üritada faktidest kinni pidada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist