Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

Taevaalused olla ühinenud sanktsioonidega

"Hiina pangad ühinesid sanktsioonidega Venemaa vastu"

https://www.finanz.ru/novosti/aktsii/ki ... 1027535588
metroo
Liige
Postitusi: 437
Liitunud: 30 Aug, 2014 6:01
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas metroo »

Vene keskpank tõstis üllatuslikult intressimäärasid. Eelnevalt olid seda vastustanud valitsus ja peaminister, presidendi abi ja ettevõtjate esindajad. Putin oma arvamust ei väljendanud. Euro muutus hoobilt 70 kopikat odavamaks. See näitab, et keskpanga positsioonid on küllaltki tugevad ja sõltumatud.
Hulganisti on seal ka negatiivseid kõrvalnähte, laenamine muutub kallimaks, inflatsioon suureneb.

https://www.aripaev.ee/uudised/2018/09/ ... nk-ullatas
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

Taevaalused olla ühinenud sanktsioonidega

"Hiina pangad ühinesid sanktsioonidega Venemaa vastu"
Ega nad otseselt pole ühinenud. Lihtsalt kindlustavad oma seljatagust, et vältida USA sanktsioonide alla sattumist. Selles suhtes paistab, et sanktsioonid toimivad. :)
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ma olen nii aru saanud,et dollari liigutamistest on üle maailma informeeritud ka USA Fõderaalreserv(eks oskajad teavad täpselt kuidas see süsteem toimib) ja ega hiinlased ka ei taha lolli olukorda jääda.
On ju olnud juhuseid,kus Hiina mõni pank on Imperaator Junn III-ga dollarites arveldanud ja koheselt saanud jamad kaela.
Nii,et see hõiskamine Venemaalt,et nemad saavad ka Hiina kaudu taalasid sebida on sula selge kiitmine neile(ehk siis Vene vaatajatele,kes Solovjov ja Co. saateid usub) aga mitte valgele ilmale.
Härrased,tuubis on hakanud levima kõlakad võimalikust rahareformist Venemaal,väidetavalt tilgutavad Rahandusministeeriumi ametnikud vaikselt infot pankadele ja sealtkaudu on midagi ka netti ilmunud.
1.Tahetakse teha nii,et Venemaal arveldatakse ainult ruublikutes ehk siis eraisikutele tehakse väga raskeks valuuta omamine.
2.Ruublikku tahetakse mingis osas devaleerida,et ohjeldada võimalikku inflatsioonilainet tulevikus,peale sügistel saabuvaid sanktsioone.
3.Välisvaluuta arvete süsteemi tahetakse ettevõtete jaoks ümber teha,et saada nende üle suuremat kontrolli,loe:sedasi tahetakse pidurdada valuuta väljavoolu riigist.
Ehk siis minu arust minnakse tagasi Nõuka aega,kus valuutat sisuliselt kodanikele ei müüdud,välja arvatud turismireisile minejad,meremehed ja välismaalased,kes olid Liidus.
Miks seda tehakse,ju siis hakkavad varud kriitiliseks minema välisvaluutade osas ja proovitakse igati hakata pidurdama võimalikku paanikalainet.
Ja ei ole ime,kui ettevõtted lähevad tagasi nn.valuutarubla peale.
Devalveerimist on Venemaa ikka aeg ajalt proovinud aga minu mälu järgi see töötab heal juhul 10-15 aastat aga siis ollakse ikka lõhkise küna ees.Devalveeris nii Stalin,Hrušiov,Breznev,kui ka vale ettekäändega(mäletate veel seda uute ruublikute showd) Gorba.Jah,Putlerile sellest jagub.15 aasta pärast võivad tal juba sussid püsti olla või enam mitte postil.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Huvitav, et keskpank põhjendas baasintressi tõstmist inflatsiooniga, ametlik statistika näitab igati viisakat 3% ümber taset. Öeldi, et inflatsiooniootused on kasvamas. Kõrgete intressidega on Vene keskpank inflatsiooni maha tampinud tõesti, küllalt edukalt. Vene foorumites lärmatakse, et tegelik hindade tõus, mis vaatab vastu nt poodides, on suurusjärgu kõrgem, kui ametlik statistika näitab. Tont seda teab, mis seis siis hetkel on. Head kaasfoorumlased, kes Venemaa vahet käivad, andke palun oma tähelepanekutest hindade osas teada. Üks versioon hindate tõusule on, et uuest aastast kehtima hakkava kõrgema käibemaksu varjus liigutatakse jaehindu juba nüüd (sarnane jant meie olukorrale, kui läksime eurole üle). Bensu siseriiklik hinnatõus suruti riigiorganite poolt raamidesse, nii et selle mõju inflatsioonile võiks olla tagasihoidlik. Aga inflatsiooni pelgavad võimurid kui tuld, sest see sööks tavainimese reaalsissetuleku kasvu ära, mis see aasta on saavutatud.
Profid nägid keskpanga sammu kui rubla toetust. Seis on üsna õrn, Bloombergi andmetel hoiavad venelased 20% oma säästudest valuutas (firmad ligi kolmandiku) ja ebastabiilsuse korral püütakse vältida, et 1) see osatähtsus ei suureneks (pankadel keeruline tegutseda, kui USA piirangud dollarile õhus), 2) et ei toimuks pangajooksu - dollarid võetakse pangast välja madratsi alla. Kõrgemad intressid rublale teevad selle ratsionaalselt raskemaks.
Aga paistab tõesti, et kapitalikontrollist väga kaugel ei olda. Suuruselt 2. kommertspanga VTB (loomulikult riiklik pank) ninamees juba vigises, et dollaridepod võiks rublasse ümber panna. "Najebullina" rahustas siiski, sundkonverteerimist ei tule. Huvitavad ajad.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Mina oma rumala peaga mõtlen,et miks proovitakse tõsta intressi ning taalad sundkorras fikseerida ruublikeks.
Saan asjast aru nii,et Vene Keskpank on kalkuleerinud missuguse laksu võivad Vene pangad saada uute sanktsioonide puhul.
Ja pilt lõi pahviks,siit ka igasugused üleskutsed,et ei hakkagi taalades maksma,saame ise hakkama,ostame valuutat Hiinast,jne.
Midagi tuleb kiirelt ette võtta.
A.Ennetav samm,et tulevast inflatsiooni või hetkel juba startinud(Vene võim on ju kuulus selle poolest,kuidas andmeid saavad nad võltsida) ennetada või aeglustada.
B.Taalasid tahetakse kokku korjata vist selleks,et kuidagi viisi vabaturul kujunevat hinda välja suretada.Jäävad muidugi spekulandid(neid oli ka nõuka ajal) aga loodetakse seda vist,et nemad saadakse kontrolli alla.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 15 Sept, 2018 14:31, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

kaugeltuuriv kirjutas:Ehk siis minu arust minnakse tagasi Nõuka aega,kus valuutat sisuliselt kodanikele ei müüdud,välja arvatud turismireisile minejad,meremehed ja välismaalased,kes olid Liidus.
Siis oli "valuutaga spekuleerimine" (st. vahetus) kriminaalkuritegu. NSVL olukorrani ainult rahanduslike meetmetega ei jõua.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

kaugeltuuriv kirjutas:Mina oma rumala peaga mõtlen,et miks proovitakse tõsta intressi ning taalad sundkorras fikseerida ruublikeks.
Tõstetakse intresse, et vältida libisemist kapitalikontrolli. Taolise otsuse ajastus reede õhtuks on kah kalkuleeritud. Rubla kurss tõusiski enne turgude sulgemist, mis saab edasi, ei tea, kas samm veenis või ei.
Dollariarveldustega on veel karmim lugu. Kui USA ütleb stopp, siis ütlevad stopp Vene pankadele ka korrespondentpangad. Nii et küsimus venelastele ei ole mitte valikus (et läheme USD-lt nt EUR-ile) vaid sunnis. Putler teeb suheldes Xi-ga head nägu ja "arutavad" uue arveldusvaluuta kasutusele võtmise üle. Kas Xi sooviks venelastega arveldada rublas? Miks peaks rubla selleks olema, kui jüaan valiti mõned aastad tagasi üheks IMFi reservvaluutaks USD, euro, GBP ja JPY kõrval.
Hiinast kui kaubanduspartnerist saab lugeda viimasest Diplomaatiast, kus analüüsitakse nn 16+1 algatust, toda kuramuse siiditee peibutust Kesk- ja Ida-Euroopa riikidele.
https://diplomaatia.ee/karda-hiinlasi-k ... euroopale/
tsikkelröövel
Liige
Postitusi: 214
Liitunud: 23 Nov, 2005 16:13
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tsikkelröövel »

https://www.finanz.ru/novosti/valyuty/k ... 1014696060

Ilmselt võib selleks korraks lõpetada spekuleerimise selle üle, kas venemaal võiks olla võimalus arveldada rublades. See võimalus praegu aina aheneb. Majanduslikus plaanis on nad end ikka korralikult nurka mänginud. Kogu teema on pigem see, et kas nad lähevad "jaapani teed 1941", st vastavad embargole sõjaga. Või ei lähe. Kui lähevad, tuleb neil seda teha ruttu, sest varsti puudub neil selleks igasugune majanduslik võimekus ja kogu koloss vajub visinal kokku N.Liidu stiilis. Igal juhul on selles osas lähim poolteist aastat mu meelest kriitiline. Ja lääs peaks selles osas tegema tõsist koos- ja lobitööd, et venelaste selja taha ei tekiks mingit pilusilmset nukujuhti, kes pärast naervaks kolmandaks osutuks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Jaapani GDP hakkas langema alles 1943. aastal. 1945. aastal oli see 73% 1942. aasta omast: http://www.zuljan.info/articles/0302wwiigdp.html

Venemaa GDP oli 2016 58% 2013. aasta omast, 2017. aastal 71%. Sanktsioonide ajal on Venemaa majandus kukkunud rohkem kui Jaapani oma maailmasõja kaotamise tagajärjel.
Miki
Liige
Postitusi: 1322
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Miki »

tsikkelröövel kirjutas:https://www.finanz.ru/novosti/valyuty/k ... 1014696060

Ilmselt võib selleks korraks lõpetada spekuleerimise selle üle, kas venemaal võiks olla võimalus arveldada rublades.
Pakuks, et Venemaa siseriiklikuks tarbeks jääb lepaleht teadmata ajaks ikka käibele. Rahvusvahelises plaanis oleks sellest ainult teadmine.
Võibolla, mingil juba päästmatul hetkel, hakatakse vermima ka portreega kuldrublasi.
Millega lõppes II maailmasõda on teada. Jaapani jaoks, pole lugu veel täielikult läbi...
https://www.err.ee/861933/kreml-jaapan- ... iseks-aega
Seega võib arvata, jääb visin...
Sõda kulutustega Süürias ja Ukrainas annavad vaid hoogu.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ega see intresside tõstmine pikalt abi ei andnud ruubliku kukkumisel 74 ühiku koridori nagu Potapenko ennustas.Vaikselt on ikka üle 68 veninud ja tõmbleb seal 68.00-68.10 vahel.
Sattusin Bloombergi kanalil vaatama Ray Dalio intervjuud seoses tema uue raamatuga.Mees olevat täpselt ennustanud maailmamajanduse tsüklilisusest tingitud jamasid ja uues raamatus analüüsib siis igat kollapsi eraldi.
Uue languse ajaks ennustab ta 2020,mille niinimetatud mootoriteks saavad arenevad riigid,sealhulgas Venemaa.Tema sõnul satub just raskuskese nendele riikidele,seoses maailma mastaabis väga väikese konkurentsivõimeliste valuutadega.Ennustab ta sarnast laksu nagu oli eelmise sajandi kolmekümmnendatel ja põhjusega,et poliitilist tahet neid välja aidata Läänel ja just USA Keskpangal tegelikkuses juba hetkel puudub.
Natuteke nalja kah Venemaalt.
Žirik oleks rahvahulga käest nüplit saanud,kui viimane ässitas Navalnõi poolt kutsutud Moskva miitingul oma turvad ühe Ukrainast pärit poisi kallale,kes hakkas küsima elulisi küsimusi Ukraina kohta.Kusjuures videotel on näha,et noorem Vene rahvas nagu ei karjugi Krimm naš vaid hüüavad kooris Žirinovski uhodi,surudes turvad ja härra ise parajalt karpi.Viimane saab nii tigedaks,et lubab kõik seal viibijad 3 aastaks türmi saata.Mõni oleks võinud herra mädamunadega üle valada,paras palk sellele Kremli palgalisele provokaatorile.
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

uus filmike massirahhutuste ohjeldamise seadmetest. Vist ei ole veel siin foorumis olnud?
Pilt

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 0mRx-kQATs
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ambur123 »

Olen sellist kokkuvolditavat "seina" enne näinud, toona teistes värvides ja üksuse nimi oli OMON.
Võimalik, et sellel on peale uue kirja ROSGVARDIJA ka mingeid tehnilisi parandusi, kuid selline "sõitev sein" on neil juba mõnda aega.
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

Grudinin aktsiad olla aresti all. Mehe sõnul vara jaotamise raames eksnaisega.

https://lenta.ru/news/2018/09/19/theendofkolkhoz/
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist