Vene luurajad tänapäeva Eestis

Sõjaväeluure. Ja mitte ainult sõjaväe. Aga KaPo foobiad siia teemasse ei sobi.
Vasta
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3503
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Chupacabra »

major Deniss Metsavas ja tema isa.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Martin Peeter »

Tuletoetuse ohvitser PS.

Ilmselt on meie raskema relvastuse võimed ja probleemid nüüd naabrimehel paremini teada, kui enamikul akf-st. Enamikku (sh mind) see info isegi ei kõnetaks, kuna puuduv erialane eelteadmine.

Valus küll, kuid võib muidugi ka valusamaid lakse ette kujutada, sest ma arvan, et venelased suutsid päris adekvaatse pildi kokku panna isegi avalike andmete ja madalama taseme assetide põhjal.

Dressen oli ikka hullem - ilmselt andis Venesse teada Kapoga koostöö tegijad ning selline asi ajab igal luurajal s... keema.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36427
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Kriku »

Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36427
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Kriku »

Eesti andis Vene spioonile elamisloa.
Oliver Kund, reporter
Avalikkus arvas, et ta istub Tartu vanglas viis aastat, ent oli tegelikult 11 kuuga prii. Pikalt Eestis FSB kasuks luuranud vene kodanikku Mihhail Petrovi (44) pole riigist välja saadetud, vaid ta liigub nüüd koos perega mööda Schengenit, taskus Eesti antud elamisluba.

Viimase aja üks kummalisema vindiga spioonimänge hakkas avalikkuse ees lahti rulluma tänavu aprillis kapo aastaraamatust. Oma vanuse kohta hall, salkus juuste ja leebe näoga Pihkva ju jutsu treener Mihhail Petrov ei paistnud teiste kinnipüütute fotode seas millegagi silma.

Peale ühe detaili. «Petrov palus Eestis asüüli, kuid me teadsime, et ta on FSBga seotud,» märkis kapo peadirektor Arnold Sinisalu. See oli sisuliselt ainus asi, mida ta Petrovi kohta tol päeval ütlema soostus.

Asjaolu, et viiest aastast neli aastat tuleb Petrovil kanda tingimisi, sai ajakirjandus kogemata teada nädal hiljem. Just siis tõmbas mees Tartu vanglast käima meediakampaania, millesarnast ükski eriteenistus parema meelega näha ei taha.

Nimelt väitis Petrov telefonikõnedes Postimehele ning teistele Eesti ajalehtedele, et tegelikult ei paljastatud teda vastuluureoperatsiooniga, vaid ta tuli 2017. aasta 26. juunil ise viisaga Koidula piiripunkti kaudu Tartusse, küsis järgmise päeva hommikul PPA kontoris asüüli ja nõutas kohale kapo töötaja.

Petrov andis enda jutu järgi eriteenistusele üle video- ja helisalvestised kahest episoodist, kus ta aastatel 2011–2013 oli kogunud infot kapo hoonete, töötajate, sõidukite ja kaitsepolitseinikega kontakte omavate isikute kohta.

Kuigi mees oli enda kinnitusel FSB hingekirjas tõepoolest 1990. aastate keskpaigast, siis Eestis tegi ta luuret üksnes lühikesel perioodil ega suutnud täita ülesannet, mille FSB talle tegelikult püstitanud oli.

11 kuud 12 aasta asemel

Miks Petrov tänavu aprilli lõpus Tartu vanglas ühtäkki nii jutukaks muutus, on tagantjärele üsna selge. Venemaa õigus- ja vanglasüsteemist ära hirmutatud eksluuraja tahtis sel viisil kindlustada oma tagalat, et kapo ei saaks talle lubatud diilist taganeda. See koosnes maksimaalse 12 aasta asemel 11 kuu pikkusest reaalsest vanglakaristusest ja lubadusest meest Vene režiimile mitte välja anda.

«Tahan rahulikult vangist välja tulla ja elada Eestis, või mulle on mõista antud, et võin ära sõita mõnda kolmandasse riiki. Ma loodan, et kapo peab sõna,» ei jätnud Petrov aprillis antud intervjuus midagi saatuse hooleks. Tagantjärele on selge, et kõik töötaski nagu kellavärk. Petrovi konto sotsiaalmeediaportaalis Vkontakte ärkas tänavu 19. juuli kandis taas ellu. Pärast mõnda vanglapilti poseerib Petrov 22. juulil vaba mehena Tartu bussijaamas, et sõita oma tütre juurde Berliini. Kui reeglina saadetakse kongist vabanenud Vene spioonid samal päeval üle Narva silla Eestist välja ning nad saavad sissesõidukeelu, siis Petrovi käsi oli käinud hoopis teisiti. Viimased kuud on ta viibinud elukaaslase ja lastega Berliinis ja Portugalis. Ta teeb rohkem trenni, kui kunagi varem. Rahaga on kitsas, aga Vene vanglaga võrreldes on olukord roosiline.

Kogu loo võikski lõpetada kokkuvõttega humaansest riigist, kui poleks müriaadi vastuseta küsimusi. Näiteks see – kas ja millisel juhul saab Eesti elamisluba olla vahetuskaup eriteenistuse kokkuleppes tabatud spiooniga? Eriti sellisega, kel pole pealtnäha mingit alust elamisloaks?

PPA keeldus Postimehele ütlemast, mis alusel nad Petrovile tähtajalise elamisloa väljastasid. Petrov väitis nii ajalehele kui ka Radio Svobodale, et tema teada sai ta Eestilt elamisloa kaaluka riikliku huvi alusel, ent politsei- ja piirivalveameti (PPA) kinnitusel pole seda sätet iial kasutatud.

Teoreetiliselt võis eksluuraja saada elamisloa erialaseks tegevuseks treenerina, mis on seaduse erandjuht. Nimelt nõuab Eesti väljastpoolt tulevalt töötajalt palgakriteeriumi täitmist, ent mõned ametid – näiteks mungad ja treenerid – on sellest vabastatud. Konks seisneb aga selles, et treenerina elamisloa saajal peab tavaliselt olema ette näidata alaliidu kutse ning ta peab reaalselt töötama mingis klubis, kes tema Eestis viibimise eest vastutab. Petrov on praegu Lõuna-Euroopas töötu ega tea isegi, millal ta Eestisse tagasi tuleb. Postimehega suhelnud ja Petrovi tundvad Tartu treenerid polnud kursis, et ükski klubi oleks mehele ulualust pakkunud.

Omajagu absurdi lisab seegi, et tähtajalise elamisloa taotlejana pidi Petrov täitma PPA ankeedis lahtri, mis küsib, kas taotleja on olnud välisriigi luureteenistuse palgal. Mida ta vastas, ei saa me kunagi teada. Tõenäoliselt pole sel ka tähtsust, sest kapo heakskiit ajutise elamisloa saamiseks oli Petrovil niikuinii olemas.

Vastuseta küsimused

Eesti avalikkusel tasub nüüd aga ümber mõtestada mitu dogmat. Esiteks saame järeldada, et niisamuti nagu Venemaa püüab oma siinsed kinni kukkunud luurajad n-ö sillavahetustel tagasi vahetada, võib Eesti riik hoida taotluslikult soodsaid tingimusi neile idanaabri eriteenistuste ülejooksikutele, kes on valmis piisavalt infot lauale panema. Midagi erilist selles poleks – sarnastest näidetest, kus isikule «kaitse» antakse, kubiseb terve luureajalugu.

Teiseks tuleb tähele panna, et kapo ei avalda tabatud spioonide tegelikke kokkuleppekaristusi ilmselt põhjusel, et see võib anda vastasele liialt palju infot, kui jutukaks tabatud spioon tegelikult osutus. Petrovi karistuse jagunemine oli selles mustris ilmselgelt ebatavaline.

Viimane küsimus on ehk kõige intrigeerivam: kui Sinisalu väite kohaselt teadis kapo Petrovi töötamisest FSB kasuks, siis miks nabiti regulaarselt Eestis käinud mees kinni alles pärast seda, kui ta end ise Tartus kaitsepolitiseile üles andis? Kas Petrovi koostöö algas tol päeval Tartus või juba varem?

Kapo ütles vastuses Postimehele, et neil pole võimalik küsimustele kuidagi sisuliselt vastata.

Kui alguses jättis Petrov vestluses Postimehega mulje, et tema edasine elu kulgeb mujal Euroopas, siis läinud nädalal oli mees veendunud, et naaseb siiski Eestisse.
Petrov: olen tänulik, et ei istu Vene vanglas

Tänavu juuli keskpaigani Tartu vanglas 11-kuulist karistust kandnud FSB endine kaastöötaja Mihhail Petrov on muutunud mees. Endiselt teeb ta ohtralt postitusi sotsiaalmeediasse, ent hoiab nüüd märksa madalamat profiili, kui temalt küsida, mis asjaoludel ta Eestisse põgenes ning pärast karistuse kandmist kogu perega siin elamisloa sai.

Kas teile anti Eesti elamisluba?
Jah.

Kuidas see nii juhtus? Te olete ju võõrriigi kodanik, kes mõisteti süüdi Eesti-vastastes kuritegudes ja kelle paljastamise kapo oma võiduks kirjutas.
Kirjutasin lihtsalt taotluse ja... vot anti.

Nagu ma aru sain, tahtsite algselt Eestis üldse poliitilist varjupaika saada?
Algselt tahtsin ma lihtsalt Venemaalt ära sõita ja Eestisse jääda. Sellepärast kirjutasin varjupaigataotluse. Pärast protsessi käigus asjaolud muutusid.

Kuidas teil praegu käsi käib?
Normaalselt, tänan küsimast.

Tervis ei läinud vanglas käest ära, nagu te eelmine kord kaebasite?
Ei läinud. Kõik on hästi. Praegu teen kõvasti trenni.

Näen sotsiaalmeedia postitustest, et olete praegu päikeselises Portugalis ja sportlik vorm on teil suurepärane.
Jah, ma teen palju trenni, tahan Eestisse tulles heas vormis olla...

Stopp! Hiljuti kirjutasite mulle, et tahate, et teid Eestis ära unustataks. Kas teil on nüüd siis plaanis Eestisse tagasi tulla?
Loomulikult tulen tagasi. Eesti on minu jaoks... kuidas öelda... kodumaa. Eesti vabariigi võimud andsid mulle võimaluse mitte Venemaale tagasi minna ja siin elada.

Kas teie elamisloal on sellised tingimused, et peate aastast umbes poole Eestis olema ja ülejäänuga teete mis tahate? Olete Berliinis tütre juures või kus tahate.
Teate, ma ei ole Eesti elamisloa tingimuste alal suur ekspert. Minu arvates on see nii vaid siis, kui sul on Eestis alaline elamisluba. Eesti andis mulle esialgu ajutise elamisloa, millega võin Eestist välja sõita ja mingeid piiranguid mul ei ole. Tulevikus tahaksin saada alalise elamisloa.

Taavi Minnik
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Martin Peeter »

Jälle GRU, jälle militaarobjektid ja jälle see rahvus. Ilmselt käib kõige militaarse ümber väga kõva sebimine. Meie akfdki võiks siinkohal järele mõelda, sest on 100% kindel, et meie kirjatükke loevad mitte ainult meie riigi eriteenistused.

https://www.postimees.ee/6410859/kapo-t ... ga-tendrit
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3503
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Chupacabra »

Ülesandeks oli pildistada võimaliku NATO lennuvälja asukohta.
Meil on midagi sellist plaanis? Lisaks Ämarile? :shock:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36427
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Kriku »

Üheks ülesandeks tegi GRU Slavinile pildistada üles võimaliku tulevase NATO lennuvälja asukohta Eestis. Samuti sai Jevgeni Slavin 2017. aastal ülesande tuua GRU töötajatele Euroopa maanteekaarte ja laadida GRU töötaja telefoniabonendile kõneaega.
Mina ei tea, kuidas GRU töötab, aga mulle tundub, et selliste niiöelda ülesannetega pigem testiti kedagi või midagi (võimaliku agendi valmisolekut ülesandeid täita; Kapo suutlikkust tegevust avastada). Euroopa maanteekaarte oleks võinud ju lihtsalt postiga Venemaale tellida.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Martin Peeter »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=83741353

Kas siis kõikide spioonide süüdi mõistmisi ei avalikkustatagi? Või on vaid otsus ise salajane?
Dona nobis pacem!
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas mart2 »

Martin Peeter kirjutas:http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=83741353
Kas siis kõikide spioonide süüdi mõistmisi ei avalikkustatagi? Või on vaid otsus ise salajane?
Nojah … Äkki on asi selgelt sõnastatud - kokkuleppemenetlus (!) - ja igaühel pole teadmisvajadust, milles kokku lepiti!? :dont_know:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Roamless »

Tundub mingi kiidulauluna, mitte et KAPO kehva oleks.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36427
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Kriku »

Järjekordne kirjeldus sellest, kuidas prügikala leitakse ja tööle pannakse.

Vene luuraja ülesanded: anda teada tankidest, mobiilimastidest ja aluspesust.
Ühel õhtul veidi enne 2017. aasta jõule sõitis 30-aastane Juris Stilve ämma juurde väikesesse Pededze asulasse Läti-Venemaa piiri lähedal.

Ta ei olnud veel õues asuva suure tammenigi jõudnud, kui tema auto piirasid ümber maske kandvad mehed. Nad tõmbasid ukse lahti ja käskisid Stilvel välja tulla. Mehe esimene mõte oli, et hiljuti ostetud BMW on tegelikult varastatud masin. Stilve ei teadnud siis, et tema kahe väikese tütre ema oli juba mõne tunni eest ühes Riia kaubanduskeskuses kinni peetud ning läbi oli otsitud ka tema isa maja Pededzes. Stilve sissepiirajad ei olnud gangsterid, vaid hoopis Läti julgeolekupolitsei (Drošības policija, DP) ametnikud, kelle tööks on spioonide tabamine.

[...]

2018. aasta augustis, kui Stilve oli juba kaheksa kuud vanglas olnud, otsustas kohus mõista talle luuramise eest Venemaa kasuks kolm aastat tingimisi. Ta on Lätis esimene inimene, kes asunud luuramises süüdimõistmise järel karistust kandma. ​Re:Baltica pani Stilve loo kokku paljudest allikatest: uurimismaterjalide katked, otsus anda asi kohtusse, intervjuud Stilve advokaadi, sugulaste, tema enda, prokuröri ja julgeolekuteenistuse töötajatega. Kuna menetlus oli kinnine, ei saa paljud inimesed, kellega vesteldi, oma nime avalikustada.
2008. aastal kees Läti majandus üle ja langes siis ränka kriisi, mille järel riigi kõige vaesemas piirkonnas elanud Stilve ei suutnud enam lähimas linnas tööd leida. Tema elukaaslane läks Inglismaale tööle, aga tuli sealt peagi tagasi, sest ootas last. Stilve otsustas proovida õnne Lääne-Venemaal asuvas linnas Brjanskis, mis jääb Moskvast umbes neljatunnise sõidu kaugusele. Nüüd hakkas ta pendeldama kolme koha vahel: töökoht Brjanskis, ämma maja Pededzes ja Läti pealinn Riia, kus elas elukaaslane. Suurlinn talle ei meeldinud, nii et parema meelega veetis ta aega ämma talus, mida ümbritsevad metsad.
2012. aastal tutvus Stilve Brjanskis kellegi Alekseiga. Tolle esimene soov oli näiliselt täiesti süütu: Aleksei soovis, et Stilve tooks talle läti-vene sõnaraamatu. Seejärel soovis ta autoosi. Spioonikandidaatidele antaksegi selliseid ülesandeid, et selgitada välja nende usaldusväärsus.

«Et kahe inimese vahel tekiks vastastikune usaldus, tuleb luua hästi toimiv suhe. Ülesannete täitmisel ei tohi valitseda kahetimõistetavust,» ütles Re:Balticale protsessi süüdistaja Sandris Kaparkalējs.

Juba ühe varasema kohtumise ajal päris Aleksei Stilvelt Alūksnes tegutseva jalaväekooli kohta, kus maaväe vabatahtlikele jagatakse väljaõpet, enne kui nad kutselisena sõjaväe teenistusse astuvad. Aleksei tundis huvi kooli suuruse ja õppekava vastu. Ta tahtis teada, kas Stilve tunneb sealt kedagi. Edaspidi täitis Stilve veel paljusid ülesandeid. Suunised, mida ta sai kas isiklikul kohtumisel või telefonitsi, kandis Stilve hoolikalt sinisesse märkmikku, mis hiljem läbiotsimise käigus leiti. Need ulatusid SIM-kaardi hävitamise õpetusest koordinaatideni, kus asuvaid objekte ta pidi pildistama.

Näiteks taheti, et ta pildistaks naftatoodete ladusid Eesti sadamalinnas Sillamäel ja Lätis Krāslavas ning kirjeldaks nende seisundit. Ta pidi välja selgitama, kas kusagil on USA tanke Abrams. Kas Alūksne jalaväekoolis tegutseb USA instruktoreid? Kas seal valmistatakse sõdureid ette võitluseks Ukrainas? Perekonnanimed? Milline on naabermaja plaan ja aadress? Kui palju inimesi töötab kohalikus piiriületuspunktis? Nende telefoninumbrid? Juris Stilve käis Vene luure ülesandel ka Eestis ja pildistas Sillamäel kütusemahuteid.

Stilve andis endast parima. 2017. aasta algul käis ta ühel peol, kus sai kokku maaväes teeniva tuttavaga. Napsu ja snäki juures kulgenud vestluse ajal päris Stilve nii sõdurite jalatsite, relvade kui ka isegi aluspesu kohta. Ta sai teada, et sõdurid õpivad inglise keelt, sest lähevad kevadel välismaale, ja et neil on USA instruktoreid.

«Sõdurite riietuse kvaliteet annab märku sõjaväe lahinguvalmidusest,» ütles Läti riigikaitseakadeemia julgeoleku ja strateegiliste uuringute keskuse direktor Jānis Bērziņš. «Kui näiteks saapad ei ole veekindlad, siis sõdurid palju ei marsi. Võib seened saada. Nõndanimetatud kaevikujalg on spetsiifiline seisund, mille tingivad just kehvad saapad. Vastane saab sellist teavet rünnaku plaanimisel ära kasutada.» Läti julgeolekupolitsei, kes suhtles Re:Balticaga ainult kirjalikult, nentis, et «välismaised luureorganisatsioonid tunnevad huvi igasuguse teabe vastu, kaasa arvatud vormirõivastus, eraldusmärgid ja varustus; selline teave ei ole oluline mitte ainult vastase võime väljaselgitamisel, vaid ka sabotaaži, diversioonide ja muude sõjalis-taktikaliste operatsioonide korraldamise ettevalmistamisel».
Aleksei soovis teada, kas Alūksne kandis peetakse õppusi. Ega Stilve ole märganud uut tehnikat või uusi inimesi? Stilve ütles, et kõik on vanamoodi, kui välja arvata sidemast, mida parajasti püstitatakse ja mis arvatavasti on mõeldud sõjaväe tarbeks. Aleksei soovis sellest pilti. Üsna pea saatiski Stilve pildi infotahvlist torni jalamil, mida veel ehitati.

Järgnes vaikne periood, aga siis, mõne kuu pärast, üritas Aleksei Stilvega väga innukalt ühendust saada. Ta helistas mitmel telefoninumbril ja saatis tekstisõnumeid. Stilve vastas mõne päeva pärast ja sõitis Brjanskisse. Ja jäi seal ootama. Aleksei võttis ühendust alles mõne päeva pärast. Nad said kokku. Aleksei tahtis nüüd masti kohta palju rohkem teada. Stilve ütles, mida teadis: see näeb välja nagu tavaline sidemast, ainult et kõrvale on tavaliselt pargitud sõjaväemasin.

Mõne kuu pärast võttis julgeolekupolitsei Stilve kinni.
Stilve motiivid on seniajani teadmata. Kui analüüsida Balti riikide kõiki teadaolevaid luurejuhtumeid, siis levinumad motiivid on raha, soov ennast tähtsana tunda ning võimalus liikuda üle Vene piiri äri ajamiseks, ilma et Venemaa võimud kimbutama hakkaksid. Viimane on eriti oluline olnud Eestis luuramise eest süüdi mõistetud salasigarettide kaubitsejate puhul.

Stilve kohta pole tõendeid, et ta oleks teabe eest kordagi raha saanud. Meie päringule kirjalikult vastanud julgeolekupolitsei oletas, et Stilvet motiveeris peamiselt «võimalus vabalt Venemaa vahet sõita ja seal teenida».
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Troll »

Tingimisi karistus spioneerimise eest on ka muidugi super. Ime, et nurka seisma ei pandud...
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
AndresTy
Liige
Postitusi: 940
Liitunud: 07 Mär, 2019 13:27
Kontakt:

EksKAPOlasest Vene spioon

Postitus Postitas AndresTy »

Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36427
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene luurajad tänapäeva Eestis

Postitus Postitas Kriku »

Prügikala:
Tartu maakohus karistas 20. märtsil vastu võetud otsusega 31-aastast Eesti-Vene topeltkodakondset Kozlovi kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Täpsemalt kirjeldab süüdistusparagrahv Eesti Vabariigi vastast suhet: süüdistuse järgi värbas Vene luureamet FSB Kozlovi salajasele koostööle. Tema ülesanne oli koguda teavet Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri piirivalvega seotud hoonete, töötajate, sõidukite, tehnika ja töörežiimide kohta ning see info Venemaale edastada. Kozlovi kohta ei leia internetist palju infot. Küll aga on kirju tema paturegister.

Näiteks on teda varasemalt kriminaalkorras karistatud seetõttu, et ta 2017. aasta 4. oktoobri varahommikul valas voodis maganud tuttava üle põlemisohtliku vedelikuga, süütas kannatanu põlema ning peksis teda lisaks rusikaga näkku. Pahandustesse on ta sattunud Eesti-Vene piirilgi. Korduvalt on ta saanud trahvi maksu- ja tolliametilt seoses ebaseaduslike maksumärkideta sigarettide vedamisega Eestisse. Mullu septembris mõisteti Kozlov süüdi hoopis kupeldamises: koos kaasosalisega vahendas ta seksuaalteenuseid, sõidutas prostituuti ning rääkis klientidega läbi teenuste hinnas. Samas kriminaalasjas mõisteti Kozlov süüdi ka röövimises ning pangakaardi varguses.
https://www.postimees.ee/6567325/kaitse ... et-jalgima
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist