Airiston Helmi afäär ja muud venelaste kinnistud Soomes

Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Ariston Helmi afäär

Postitus Postitas Kriku »

mobiiliside mahasurumise seade
See pole ka mingi argument, neid on igasuguseid ja laialt kasutuses.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Ariston Helmi afäär

Postitus Postitas Leo »

Varasematel kordadel oli juhtum kus soome rahvuslik televisioon uuris saartel toimuvat tegevust ja nende kaameradroon järsku juhitavuse kaotas ja alla kukkus. Kui droon leiti siis oli kaamera kadunud. Seega on päris võimsad seadmed kasutusel ja väga ei taheta võõrastele saarel toimuvat näidata.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Ariston Helmi afäär

Postitus Postitas ruger »

Eelnevalt õeldud 100 inimese asemel osales seal operatsioonis ca 400 meest ja naist. Ei kipu väga väikse operatsioonina tunduma. Soome rahuaja suurim sisejulgeoleku operatsioon???
Finnish National Bureau of Investigation presser: 100 of their own employees plus 300 other officials involved in #AiristonHelmi raids. Largest peacetime law-enforcing joint operation of Finnish security authorities?
https://twitter.com/akihheikkinen/statu ... 1071242240
Kotietsintöjä tehtiin viikonlopun aikana yhteensä 17 kohteessa mantereella ja saarissa. Viranomaisyhteistyössä olivat mukana esimerkiksi Rajavartiolaitos ja Lounais-Suomen poliisilaitos, joka vastasi etsintöjen kenttätoiminnan suunnittelusta ja johtamisesta. KRP:n noin sadan työntekijän lisäksi operaatioon osallistui noin 300 henkilöä muista viranomaisorganisaatioista.
https://www.poliisi.fi/keskusrikospolii ... tyen_74465

Üks kinnipeetud inimene on Eesti kodakondne.
One suspect born in 1960s, other in 1980s. Aggravated money laundering happened already in 2007 (the year #AiristonHelmi was created).
Investigation to take months, likely to next spring. Police wants two detained employees of #AiristonHelmi to be kept jailed. One Russian citizen, one Estonian
https://twitter.com/akihheikkinen/statu ... 9675895813
Keskusrikospoliisi vaatii kahta viime viikonloppuna Turun saariston suuroperaatiossa pidätettyä henkilöä vangittavaksi huomenna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

KRP toimitti vangitsemisvaatimukset oikeudelle iltapäivällä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että henkilöitä vaaditaan vangittaviksi epäiltyinä törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta syytä epäillä -perusteella.

Epäillyt ovat tutkinnan kohteena olevan yrityksen työntekijöitä. Toinen heistä on Viron ja toinen Venäjän kansalainen.
https://yle.fi/uutiset/3-10420553
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Ariston Helmi afäär

Postitus Postitas Runkel »

Olgugi, et Kauppalehti analüütiku arvates Airiston Helmi ei ole jätkusuutlik firma, leiti politseiopi käigus 500 000 eurot sularaha. Raha oli kilekottides. :) Ja see ei pruugi olla veel kõik, sest kõik pole veel läbi uuritud.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uusi ... a/3tNWirht
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259593 ... a-tutkittu
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas hjl85 »

Tegemist 51-e aastase eestlasega, kes on Eestis väikeste firmade juhatuses., mille eesmäegiks on kirjutatud Ukraina ja selle kultuuri toetamine
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005840247.html
Virossa hän on hallituksen jäsen pienessä yhdistyksessä, joka kertoo tavoitteekseen Ukrainan kansallisen kulttuurin suojelemisen ja kulttuurivaihdon.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas Kriku »

Eesti keeles:
Postimehe, BNSi ja uudisteagentuuri STT andmetel peeti nn Turu suurhaarangu käigus kinni ka Eesti kodanik Boriss (51), keda süüdistatakse suures ulatuses rahapesus ja kelmuses.

Soome politsei taotles kohtult luba panna eeluurimisvanglasse kaks inimest, kes peeti kinni ettevõttes Airiston Helmi Oy väidetavalt toimunud rahapesu tõttu. Politsei tahab vahi alla võtta ühte firma juhatuse endist liiget ning veel ühte firmaga seotud meest. Neid kahtlustatakse rahapesus Pargase omavalitsuses.

Üks neist on Eesti (Boriss) ja teine Vene kodanik (Gleb). Borissi jäljed tegevusest Eestis on aga napid. Ta on tegev mittetulundusühingus, mis esindab Ukraina kaasmaalaskonda, kuid mille tegevus pole aktiivne. MTÜ rahavoog on olematu ning sellel pole maksuvõlgu ega töötajaid. Ühtegi varasemat karistust Borissil karistusregistri järgi ei ole. Glebi kohta on esilagu andmeid veel vähem.
https://majandus24.postimees.ee/6413260 ... 1530278500
kilo
Liige
Postitusi: 50
Liitunud: 01 Apr, 2008 18:07
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas kilo »

Soomes kinni peetud "eestlane" on ülisuure tõenäosusega Boriss Iljitšov (sünd. 26.05.1967)
ja MTÜ millest jutt käib on UKRAINA KAASMAALASKONNA PAIDE SPOGAD MTÜ (reg. kood 80213371)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas Kriku »

Anonüümne ekspert Soome lehele: Turu saarestikus kitkutakse välja GRU sõjalist tegevust.
Eksperdi sõnul andis Soome riik operatsiooni politsei kätte, mille tõttu sai sellest tsiviilkriminaalõiguslik. Nii saab riik musti ehitusprojekte Soome seadusandluse raames välja kitkuda ilma, et juhtumist tekiks rahvusvaheline poliitiline kriis.

Eksperdi hinnangul on saarestikku lisaks helikopterite maandumispaikadele ja süvasadamatele ehitatud punkreid, kuhu Venemaa saaks kriisiolukorraks ladustada relvi ja laskemoona. Taustal on Saaristomere strateegiline tähendus olukorras, kus Venemaa asub relvastatud võitlusse NATO vastu.

„Kui olukord areneb nii, et Venemaa on sunnitud kindlustama oma laeva- ja lennuliiklust Kaliningradi, saab Venemaa jaoks vältimatuks Soome ranniku, Ahvenamaa või mõlemate hõivamine,” rääkis allikas.
Ekspert väitis, et Venemaa suudaks Ahvenamaa soovi korral hõivata hinnanguliselt kahe tunniga. Vene armee eriväed (spetsnaz) teeksid dessandi Soomest või Rootsist, olles saanud relvad konsulaadist. Seejärel suudaks umbes bussitäis eriväelasi Ahvenamaa lennuvälja 15 minutiga oma kontrolli alla võtta.

„Seejärel stardivad Peterburist transpordilennukid ja need on vähem kui kahe tunniga toonud dessantväed Ahvenamaale,” rääkis ekspert.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas Leo »

Ma ikka ei taha väga uskuda, et kogu selle afääri taga on venelaste sõjaväeluure, sest korraliku erioperatsiooni eelduseks on ikkagi, et see on salajane. Kui juba mitusada politseinikku piirivalve ja mereväe toetusel peale lendavad, siis on see ju luure seisukohalt täielik läbikukkumine. Pigem on usutav, et tegemist ongi kümmekond aastat kestnud rahapesuga, kus kahtlase päritoluga summade eest on kokku ostetud krunte ja nendele ehitatud, kusjuures ehituslubadega ja ehitajate palkadelt maksude tasumisega on kehvasti. See iseenesest ei välista muidugi, et ehitustööde kõrval võidi ka diversioone ette valmistada.

Kui soovitakse laevaliiklust jälgida ja vajadusel segada, siis ei pea 10 a jooksul 10 miljoni € eest saari kokku ostma ja sinna luksuslikke suvilaid ehitama, piisab väikestest tagasihoidlikkest rannamajadest, kus siis omanik või "turistid" vastavalt vajadusele "kalal" käivad. Sellele ei pööra keegi tähelepanu. Reisilaeva uputamine laevateele ette on ka huvitav idee, kuid kui palju on vaja meeskonda, et laev kaaperdada ja kohale purjetada? Ehk oleks lihtsam sinna mõned miinid sokutada ja sellest teada anda, ei tule ükski laev sinna enam enne kui miinijahtijad on miinid ära koristanud? Teiseks, see ei ole ainuke laevatatav koht sealkandis, vajadusel minnakse ümber. Samuti degradeerib seda eksperti jutt, kuidas Vene eriüksused paari tunniga Ahvenamaa lennuvälja ära võtavad. Muidugi võtavad, kuid miljoni € küsimus on selles, mis edasi saab? Istub siis lennuväljal või sadamas paar rühma merejalaväelasi või dessantväelasi. Soomlased teevad kompanii dessandi saartele, piiravad ümber ja hakkavad neid võõrvägesid kaudtule ja snaipritega hävitama. Mitu päeva dessant vastu peaks, enne kui padrunid ja toit otsas? Ma pakun et 2-3 ja siis annavad alla. Kogu saarestiku kontrolli alla võitmiseks on vaja mitu pataljoni merejalaväge ja venelastel ei ole mingit mõtet saarestikku okupeerida, kui kontroll mere üle on võimalik saavutada mineerimise ja laevade pealt lastavate rakettidega.

Pool miljonit sulas oli kõige suurem rahasumma, mis leiti, anti mõista, et väiksemaid summasid on veel ja kuna läbi otsiti 17 erinevat objekti, siis võidakse leida mida iganes. See, et väljas oli 100 keskkriminaalpolitsei töötajat, keda toetas 300 politseinikku Lõuna-Soomest, piirivalvurid ja mereväelased, teeb sellest kahtlemata Soome mõistes hiiglasliku operatsiooni, kas on suurim, seda ei tea.
kilo
Liige
Postitusi: 50
Liitunud: 01 Apr, 2008 18:07
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas kilo »

Leo kirjutas: Reisilaeva uputamine laevateele ette on ka huvitav idee, kuid kui palju on vaja meeskonda, et laev kaaperdada ja kohale purjetada
Olgugi, et kogu selles teemas on kümnete kaupa "aga"'sid ja "oleks"'eid, siis selle mõtte selgituseks niipalju, et kaaperdada ja purjetada poleks vaja, sest sedasama laevateed mööda sõidavad nii Viking Line kui Tallink/Silja Line Turu-Stockholm laevad. Vähemalt 4 korda päevas.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas Leo »

Jah, kui tahetakse inimesi täis olev reisilaev põhja lasta, riskides sadade inimeste hukkumisega, siis on see küll võimalik, et laevateele sokutatakse miin või sadamas pannakse lõhkelaeng, mis siis sobivas kohas õhitakse. See toob aga korraldajatele ja tellijatele suure jama kaela, sest on puhtalt sõjakuritegu, kuid Malaisia reisilennuki allalaskmine ja paljud muud venelaste tegevused viitavad sellele, et vajadusel ollakse kõigeks valmis.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas Manurhin »

Leo kirjutas:Jah, kui tahetakse inimesi täis olev reisilaev põhja lasta, riskides sadade inimeste hukkumisega, siis on see küll võimalik, et laevateele sokutatakse miin või sadamas pannakse lõhkelaeng, mis siis sobivas kohas õhitakse. See toob aga korraldajatele ja tellijatele suure jama kaela, sest on puhtalt sõjakuritegu, kuid Malaisia reisilennuki allalaskmine ja paljud muud venelaste tegevused viitavad sellele, et vajadusel ollakse kõigeks valmis.
Laevauputamise, kui see nt. pardale paigaldatud pommi abil korda saadetakse, saaks alati terroristide kaela ajada. ISIS võtaks küllap heameelega sellise teo eest vastutuse. Samas, et suurt laeva kiiresti uputada, peaks see laeng ikka päris suur olema.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mitu päeva dessant vastu peaks, enne kui padrunid ja toit otsas? Ma pakun et 2-3 ja siis annavad alla. Kogu saarestiku kontrolli alla võitmiseks on vaja mitu pataljoni merejalaväge ja venelastel ei ole mingit mõtet saarestikku okupeerida, kui kontroll mere üle on võimalik saavutada mineerimise ja laevade pealt lastavate rakettidega.
Äkki ekspert ei ole ekspert suusoojaks. Kui suur oli viimane VF VDV õhupaiske õppus, mitu meest maandati.
Kui sa neid arve vaatad, siis ei saa enam rääkida kompanii, kaudtule ja snaipritega.

Tegelt antud opist on õppida küll-otsustav tegutsemine (isegi kui tundub vindi üle keeramise või propagandana). Tõmbaks paralleele viimase gripipaanikaga, kus soomlased tegid kiirkorras tervishoiurahva vaktsineerimise (ok, osad piketeerisid ka, aga enamus tegi) ja jäädi lihtsalt miljoni doosiga probleemi ootama, meil hämati midagi vabatahtlikkusest ja kutsuti üles ise minema (kus eriti keegi ei läinud ka). Otsustav tegutsemine on see, mida idanaaber pelgab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Manurhin kirjutas:
Leo kirjutas:Jah, kui tahetakse inimesi täis olev reisilaev põhja lasta, riskides sadade inimeste hukkumisega, siis on see küll võimalik, et laevateele sokutatakse miin või sadamas pannakse lõhkelaeng, mis siis sobivas kohas õhitakse. See toob aga korraldajatele ja tellijatele suure jama kaela, sest on puhtalt sõjakuritegu, kuid Malaisia reisilennuki allalaskmine ja paljud muud venelaste tegevused viitavad sellele, et vajadusel ollakse kõigeks valmis.
Laevauputamise, kui see nt. pardale paigaldatud pommi abil korda saadetakse, saaks alati terroristide kaela ajada. ISIS võtaks küllap heameelega sellise teo eest vastutuse. Samas, et suurt laeva kiiresti uputada, peaks see laeng ikka päris suur olema.
Ei pea, need laevad on kõik RO-RO tüüpi, pika vaheseinteta vöörist ahtrini autotekiga. Vaja on saada laev niipalju diferenti, et vöörist või ahtrist pääseb vesi autotekile ja edasi läheb kiiresti nagu Estonia läks. Estonia puhul aitas seda suur lainetus, seal skääride vahel tuleb laevale lihtsalt vajalik diferent anda, et vesi tekile jõuaks. kuna see teki serv on üsna vee ligidal, siis on vast mingi 3-4 vööri või ahtri sektsiooni vaja nt vee alt paigaldatud suundlaengutega mulgustada ja ülejäänu teeb füüsika. Arvan, et mingi 50 kg suurusjärgus laenguid. Kiiret uppumist pole tarvis, rahvas jõuab paatidesse minna, kõigil toredam.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Airiston Helmi afäär

Postitus Postitas hjl85 »

Kogu see asi võib soomlastele veel vastu nägu lennata. Nagu https://www.iltalehti.fi/kotimaa/11df44 ... 5_u0.shtml kirjutab siis isiku vahistati ja läbiotsimisi teostati ilma sisuliste tõenditeta. Ehk kui nädala jooksul ei suudeta midagi vettpidavat leida siis isikud vabastatakse.
Miks soomlased operatsiooniga kiirustasid nad ei kommenteeri.
Isiklikult arvan, et tegemist sõjaväelise operatsiooniga, mis varjati politseioperatsiooniga. Ehk mõni pisike süüdistus jääb püsima aga üldiselt ei ole ka Soomes keelatud omanikel ettevõttesse raha sisse pumbata ja mitte äritegevust harrastada.
utkinnanjohtaja Taskilan mukaan KRP:lla on edessään vaikea talousrikostutkinta. KRP:n oli tehtävä kotietsinnät ja kiinniotot jo ennen kuin sillä oli todennäköisiä syitä epäillä miehiä rikoksista. Tämä voi johtaa epäiltyjen vapautumiseen viikon kuluttua, ellei poliisi saa kasaan lisää näyttöä.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist