Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas kuido20 »

Ukraina kirik sai iseseisvaks. See on väga tõsine litakas Venemaale
https://www.err.ee/868386/konstantinoop ... seseisvust
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas ruger »

OSCE??? on oma UAV-d tõsiselt liikuma pannud ja neil tundub olema väga huvitav. Juba 3-ndat õhtut järjest lennatakse UKR(okupeeritud) alade ja Venemaa piiriga külgnevatel aladel. Imestama pannakse, et Vene väed neid alla ei lase. Või tahetaksegi mitte torkida, kuna allalaskmine äratab kõvasti tähelepanu ja väed pole veel valmis.
Third night in a row: mystery UAV circling same area between Kalynove and Zhytenko in Russian-occupied Donetsk oblast, Donbas, Ukraine, just 6km from Russia border
Pilt
https://twitter.com/GorseFires/status/1 ... 6026348544
If these are OSCE SMM UAV flights (9 Oct & 10 Oct) looking for Russian Armed Forces crossing into Ukraine plus concentrations of Russian armour and artillery inside Ukraine, we ARE surprised their UAV was not shot down. Why 'advertise' with transponder on?
Pilt
https://twitter.com/GorseFires/status/1 ... 5955733505
@GorseFires @phakanm Miscoded-hex of another possible #UAV over #Donbas region of #Ukraine, 'callsign' S100 - altitude 7800' speed 68kts. The track prior to Ukraine is incorrect (originates in Brazil!!) but no reason to suspect the track over Donbas- one to keep an eye on. 2051z
Pilt
https://twitter.com/5472_nde/status/1050128072148697088
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas hjl85 »

Video Ukraina snaiperite tööst. Ukraina snaiper võtab maha orkide snaipri
https://twitter.com/pravda_1/status/1050177144528232449
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas ambur123 »

Uudis vene tehnika viimisest Ukrainasse ka venekeelses Delfis, kommentaariumi sisu jub aetteaimatav (annab hea ettekujutuse nende mõttemaailmast)

ОБСЕ показала идущую в Донбасс из России зенитную установку
http://rus.delfi.ee/daily/abroad/obse-p ... -ustanovku
Hukatus
Liige
Postitusi: 1221
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Hukatus »

ambur123 kirjutas:Uudis vene tehnika viimisest Ukrainasse ka venekeelses Delfis, kommentaariumi sisu jub aetteaimatav (annab hea ettekujutuse nende mõttemaailmast)

ОБСЕ показала идущую в Донбасс из России зенитную установку
http://rus.delfi.ee/daily/abroad/obse-p ... -ustanovku
Uudis juba kustutatud.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Toomas ALATALU: Vene agressiooni pärast lõi juba teine Ukraine õigeusu kirik Moskvast ja Putinist lahku

Olukord on ikka tõesti tõsine, kui Putin pidi reedel pärast töist päeva Valgevenes veel kokku võtma julgeolekunõukogu (SNB) operatiivistungi, et arutada "sotsiaalmajanduslikke probleeme ja rahvusvahelist problemaatikat"

Äraseletatult taandus see Venemaa ja Ukraina kirikute suhete lahkamisele seoses viimase lõpliku lahkumisega Moskva patriarhaadi alluvusest. Moskva kirikuisad olid veel 14. septembril saatnud laiali suunise jätta jumalateenistustel mainimata Konstantinoopoli patriarhi Bartolomeose nime ja Venemaa kiriku poolse lõpliku otsuse teeb kähku 15. oktoobril kogunev Sinod. Ehk siis esimesena vaagis kirikute asju ikkagi Venemaa poliitiline juhtkond, kusjuures tavalise 5-6 isiku asemel oli reedel julgeolekunõukogu laua taga 12 isikut. Seekord olid käepärast ka "tõlgid", sest maailm sai kohe teada, et "vägivalla korral kaitseb Venemaa Ukraina õigeusklikke." Esmaspäeval ütleb siis oma sõna Venemaa kiriku kõrgeim organ.

Venemaa riigivõimu ja kiriku juhtkonna tihedas suhtluses pole midagi üllatavat. Pärast sotsialismiaegset tagasikiusamist jõudis veel president Jeltsin tuua õigeusukiriku tagasi riigivõimu teostamise juurde. Juhtumisi oli tal selleks ka vääriline paari- ja abimees – Tallinnas sündinud ja kasvanud Aleksei Ridiger, kes läks ajalukku kui Moskva ja kogu Venemaa patriarh Aleksi II (1990-2008). Tema järglaseks sel kohal sai Putiniga ambitsioonikuses võistlev kuldsuu Kirill, kel kontos edukas kohtumine paavst Franciscusega Kuubal, ent kel 31. augustil ei õnnestunud Konstantinoopolis (ehk siis Istanbulis) Ukraina asjus ära rääkida idamaailma esiõigeusumeest Bartholomeost. Sellest ka ülal mainitud 14. septembri otsus.

Enne 11.-12. oktoobril Konstantinoopolis peetud kirikukogu otsuste tutvustamist olgu ajaloost meenutet see, et ristiusk võeti tulevase Vene impeeriumi aladel vastu 988. aastal ja et sajandite jooksul tekkis ka Moskvast valitsetav õigeusu kiriku struktuur. Impeeriumi lagunemisel iseseisvateks riikideks kerkis loogiline küsimus uute riikide kirikute staatusest – kas nad jäävad edasi n.ö. Moskva alluvusse või muutuvad iseseisvateks (autokefaalia) ja lähevad Konstantinoopoli (ema)kiriku otsealluvusse. Nagu see sündis Eesti Apostlik-õigeusu kirikuga 1923. aastal. Pärast meie taasiseseisvumist oli aga sama Bartolomeos - 270. Konstantinoopoli patriarh - see mees, kes 1996.a. taaskinnitas Eesti antud kiriku vastava staatuse.

Nagu teada, on meil ka teine, Moskva patriarhaadile alluv õigeusu kirik ja täpselt sama seis – lõhestunud õigeusu kirik – on ka teistes endistes Nõukogude impeeriumi osades. Pärast Venemaa piiride edasinihutamist Ukrainas kuulutas Moskva 1686.a. Kiievi kirikupea enda alluvaks. Tekkinud sundseisust suutis toonane Konstantinoopoli patriarh välja kaubelda selle, et Moskva saab küll õiguse Ukraina kirikupea ametissepühitsemiseks, ent peab alati liturgiatel mainima Konstantinopoli patriarhi (mis nüüd Kirilli poolt tühistati). Konstatinopoli kirikukogu äsjane otsus aga tühistas Moskva 1686.a. otsuse ehk siis Ukraina õigeusukirik lahkuski Moskva patriarhaadi alt Konstantinoopoli alla.

Ukraina olukorra mõistmiseks tuleb meeles pidada veel keerulisi aastaid 1918-21 ja territooriumi laiendamist 1939-45, et lisada – veel 1990. aastal tekkis (uus) iseseisev õigeusu kirik, mille peaks on Makari ja mis nüüd suure tõenäosusega ühineb äsja autokefaalia saanud Filareti juhitud õigeusukirikuga.
Omamoodi imemehe Filareti (Denissenko) karjäär Moskva patriarhaadi hierarhias algas aga veel 1962. aastal ja oktoobris 1990 oli patriarh Aleksi II see, kes pühitses ta Kiievi ja kogu Vene-Ukraina metropoliidiks ehk siis Ukraina kirikupeaks. Kuna Ukraina iseseisvus augustis 1991, võttis ka Filareti juhitud kirik kursi oma iseseisvusele. Pärast vastavat otsust kutsuti Filaret aga Moskvasse ja sunniti Sinodi istungil ametist tagasi astuma. Kiievisse jõudnult kuulutas Filaret, et tegi seda sunnitult ja loogiliseks järelmiks sai Ukraina õigeusukiriku lõhenemine 1992.a. kaheks – Moskva patriarhaadi alluvusse jääjad ja iseseisva kiriku eest seisjad. Viimane võttis endale koheselt nime Kiievi patriarhaat ja selle kolmandaks kirikupeaks valiti 1995 (taas) Filaret. Moskva vastas sellele Filareti needuse alla panekuga 1997. aastal – otsus, mille Konstantinopoli kirikukogu äsja ametlikult tühistas. Ukraina Moskva patriarhaadi õigeusu kiriku juhiks tõusis 2013-14.a. (eelkäija oli pikalt haige) Onufri, kes Krimmis ja Ida-Ukrainas puhkenud vaenutegevuse käigus näitas selgelt , et on Moskva poolel.

Arusaadavalt küpsesid praegused radikaalsed muutused Ukraina kirikuelus Venemaa agressiooni mõjul ja kui Moskva telekanalid armastavad näidata kaadreid sellest, kuidas Ukrainas jõuga kiriku- ja koguduste hooneid üles võetakse, siis algas see asi ikkagi Krimmi okupeerimise käigus ja selge see, kes seal jõudu kasutasid. Kui nüüd tagasi tulla nende kommentaaride juurde, mida Moskvas jagati pärast reedest julgeolekunõukogu istungit, siis tõepoolest on tõsiseimaks probleemiks kokkupõrgete vältimine, kuna sealses poliitelus provokaatoreid jagub. Pole ilmselt ka juhus, et veel enne Venemaa julgeolekunõukogu toimumist pidasid Ukraina võime vajalikuks hoiatada Kubani kasakad. Jätkuvalt on väge täis ka Putin ise, kes võidukat vabavõitlejat Nurmagomedovit 20. oktoobril vastu võttes kuulutas – matsil toimunut ümber jutustades - , et "kui meid rünnatakse väljast, siis me võime kõik hüpata nii, et pole vähe. Parem muidugi meid selleni mitte viia“.

Ukraina võimude käitumise osas kiputakse rõhuma sellele, et kuna mais 2019 toimuvad uued presidendivalimised, siis olla tegu Porošenko tagasivalimise kampaania ühe osaga. Fakt see, et Porošenko esitas vastava taotluse Konstantinoopoli patriarhile 17. aprillil, ent selle poolt hääletas ju kaks päeva hiljem ka Ülemraada. Pealegi lootis Porošenko, et kirikukogu otsustab asja nii, et see jõustub ristiusu vastuvõtmise 1030.a. aastapäeval ehk juulis 2018. Tasub mäletada, kes viis aastat varem Kiievis kohal oli ja igasugune tagasitegemine on magus! Ent läks teisiti - mais toimuma pidanud kirikukogu lükkus juuli, siis septembrisse ja toimus alles oktoobris.
11. septembril võttis Porošenko vastu riigisekretäri asetäitja usuküsimustes Samuel Brownbacki, kes kinnitas USA toetust Ukraina põhikiriku iseseisvumisele. Oluline avaldus olukorras, kus Putin oli pärast Donetski separatistide pealiku Zahhartšenko tapmist (31. august) seiskanud nn. Minski protsessi. 12. oktoobril sarjas Venemaa välisministeerium eriavalduses USA presidendi Ukraina esindaja Kurt Volkeri viimaseid väljaütlemisi. Sestap tõdegem – Kreml on viimastel päevadel end nii üles kütnud Ukraina asjus, et – hetkeks reaalsust, sealhulgas novembris tulevaid uusi USA sanktsioone endale teadvustades – võiks ükskord ükskord ka mingi mõistliku ja pingeid alandava otsuse teha.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Larry »

Kodumaakaitsjate päeva puhul. Ukraina SOF teeb trenni.
https://www.youtube.com/watch?v=hfK_XZJ ... ture=share
Raubritter
Liige
Postitusi: 328
Liitunud: 03 Mai, 2014 21:01
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Raubritter »

Larry kirjutas:Kodumaakaitsjate päeva puhul. Ukraina SOF teeb trenni.
https://www.youtube.com/watch?v=hfK_XZJ ... ture=share
Hästi panevad
"Venemaa on tanklakett, mis mängib riiki." -John McCain
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Runkel »

Vene õigeusu kirikule kui Russkij miri olulisele institutsioonile on Ukraina kirikute lahtihaakimine valus pauk, sest kuni kolmandiku koguduste staatus ja saatus on kaalukausil:
VÕKi 35 000 kogudusest asub 12 000 Ukraina alal, 4000 Valgevenes ja veel umbes 1500 mujal kunagise NSV Liidu territooriumil.
https://diplomaatia.ee/kiiev-ja-moskva- ... de-parast/
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Postitusi: 2679
Liitunud: 22 Aug, 2014 17:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas wk2 »

Porošenko: Ukraina pole Vene kiriku kanooniline territoorium
Ukraina pole iialgi kuulunud ega kuulu tulevikus kanooniliselt Vene Õigeusu Kiriku alla, sõnas Ukraina president Petro Porošenko pühapäeval.
"(Konstantinoopoli) Oikumeeniline Patriarhaat on lõplikult kuulutanud ebaseaduslikuks Kiievi metropoolia annekteerimise Moskva poolt 17. sajandil. See ütles selgelt ja üheselt, et Vene Õigeusu Kirikul pole mingit kanoonilist õigust õigeusu kirikule Ukrainas, et meie õigeusu kirik ei kuulu Vene Õigeusu Kiriku alla. Ning et Ukraina ei olnud iialgi ega saa iialgi Vene kiriku kanooniliseks territooriumiks," sõnas Porošenko rääkides Kiievis Sofia väljakul Ukraina kaitsja päeva puhul.

Ukraina jaoks on ühendatud kohalik kirik oluline riikliku julgeoleku seisukohast, sõnas Porošenko.

"Tomose (kiriklik edikt) ja autokefaalia (kiriklik iseseisvus) küsimus ulatub kirikuelu raamidest väljapoole," ütles president. "See puudutab meie iseseisvust, see on meie riikliku julgeoleku küsimus, meie riikluse küsimus. See on maailma geopoliitika küsimus. Ja kui see ei ole, siis miks ometi arutati üleeile väljakuulutatud (Konstantinoopoli) oikumeenilise patriarhi (Bartholomeose) otsust Vene Föderatsiooni julgeolekunõukogu kohtumisel, mida juhtis (Vene president Vladimir) Putin," ütles Porošenko.

Istanbulis asuv Konstantinoopoli Oikumeeniline Patriarhaat teatas neljapäeval, et nõustus tunnustama Ukraina Õigeusu Kiriku sõltumatust.

Seda soovis väga Kiiev, kuid samm ähvardab pingestada suhteid Moskvaga.
https://www.err.ee/869018/porosenko-ukr ... rritoorium
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Fucs »

Muus osas on kõik endine....

Noorte (LASTE) ajupesu...
Школьники в оккупированной Керчи приняли присягу "казаков" и отряда друзей ФСБ. ФОТО
15.10.2018 - 17:00
Pilt
http://sprotyv.info/ru/news/kiev/shkoln ... y-fsb-foto

...Avdeevka all kaks gägi üritasid rünnata UKR tugipunkti...
Две группы оккупантов пытались атаковать опорник ВСУ под Авдеевкой
15.10.2018 - 17:30
http://sprotyv.info/ru/news/kiev/dve-gr ... -avdeevkoy
Украинские военные под Авдеевкой завладели вражеским трофеем — ФОТО
https://comments.ua/society/637699-ukra ... evkoy.html

..UKR Vabatahtlike Armee ("Украинская добровольческая армия" (УДА)) boss Dmitri Jaroš teatas, et vabatahtliukd tõmmatakse eesliinilt ära ja lülitatakse territoriaalkaitse üksustesse üle riigi... (on ka UKR keelne VIDEO)
Ярош заявил о выводе своих подразделений из Донбасса
17:38, сегодня
https://strana.ua/news/166356-jarosh-za ... orony.html

...InformNapalm OSINT tegi kindlaks, et VF on kärutanud Dommbasstaani sateliitsidesüsteemid Р-441-ОВ "Ливень"....
Волонтеры рассказали о новой спецтехнике России на Донбассе
Сегодня, 16:46
https://uanova.net/accidents/2866-volon ... basse.html
IN lehel ka
https://informnapalm.org/45672-rossijsk ... voj-svyaz/

OOC aruanne möödunud ööpäevast ja olukorrast õhku lennanud moonalaos...
Viimasel ööpäeval 23 vaherahu rikkumist, UKR poolel 3 WIA
ООС: сводные данные – 15 октября 2018
http://mediarnbo.org/2018/10/15/oos-svo ... 8/?lang=ru

OOC infograafikakaart
http://mediarnbo.org/wp-content/uploads ... 0-2018.jpg

Tänane 06:00 kuni 18:00 aruanne....
12 vaherahu rikkumist. UKR poolel 1KIA 2WIA
Операция объединенных сил / Joint Forces Operation

Сведения по состоянию на 18:00 15 октября 2018

В течение текущих суток российские оккупационные войска 12
раз нарушили режим прекращения огня. При этом вооружение, запрещенное минского договоренностям, не применялось.
Противник вел прицельный огонь из гранатометов различных систем, крупнокалиберных пулеметов и стрелкового оружия.

Российско-оккупационные войска осуществляли обстрелы позиций Объединенных сил в районе населенных пунктов Крымское, Пески, Чермалык, Гнутово, Водяное и Лебединский.

В ходе боевых действий один военнослужащий Объединенных сил погиб и двое получили ранения.
В случае угрозы жизни и здоровью личного состава командиры принимали решение на открытие огня.

Ситуация в районе проведения операции Объединенных сил остается контролируемой.
https://www.facebook.com/pressjfo.news/
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas ruger »

Graham Phillips rüvetas Münchenis olevat Stepan Bandera ausammast, rebides sellelt Ukraina lipu. VIDEO toimunust. Nüüd ma loodan küll, et see rämps maha lüüakse.
https://www.facebook.com/segodnyaonline ... _tn__=FC-R
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas mart2 »

Kas oleks aeg uus lõim teha?
Just oli Ukraina õigeusukiriku taasiseseisvumine, varsti uued läbirääkimised gaasitransiidi osas ja siis Ukraina valimised!

Kõhutunne ütleb mulle, et tulemas on keerulised ajad … :evil:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Avatar »

Munapea tegevus oli ka üsna selgelt provokatiivse iseloomuga. Ilmselt siis oli just nüüd vaja...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist