Kremli trollidest

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
andrus
Liige
Postitusi: 4332
Liitunud: 02 Juul, 2004 11:39
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas andrus »

Kuidas üks lennukitehase töötaja spioneerimises väidetavalt süüdi mõisteti. https://bmpd.livejournal.com/3407480.html

Seal on vihje, kuidas idanaabrid näevad internetitrollide töö ühte aspekti:
Основной метод работы агента «Моссада» Цайгера — троллинг в интернете. Следствие полагает, что он специально оскорблял оппонентов и восхвалял израильскую военную технику, чтобы спровоцировать других посетителей форума вступить с ним в дискуссию и в полемическом запале выдать секретную информацию. Согласно материалам дела, на которые ссылается «Команда 29», засекреченный свидетель, называющий себя ветераном разведки, подтвердил, что переписка Дмитриева и Цайгера на форуме выглядит как «типичная процедура вербовки». По его словам, разведчики часто ищут людей с доступом к гостайне на специализированных интернет-площадках.
Eesti koha pealt võiks siis näiteks vene trollide toimetamine välja näha nii, et ülepakutud / väljamõeldud numbritega kiidetakse vene võimsust ja oodatakse, et oponendid mingi tõelise info Eesti Kaitseväe kohta välja käivad. Isikliku aspektina käivad sinna juurde süüdistused eduraportöörluses ja asjast mitte muhvigi teadmises. Kõik kokkusattumised reaalsete foorumi liikmetega on muidugi täiesti juhuslikud ;)
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Troll »

andrus kirjutas:Eesti koha pealt võiks siis näiteks vene trollide toimetamine välja näha nii, et ülepakutud / väljamõeldud numbritega kiidetakse vene võimsust ja oodatakse, et oponendid mingi tõelise info Eesti Kaitseväe kohta välja käivad.
Vau, vaat see on alles kuratlikult kaval plaan! Hea, et meil on olemas superspetsialistid, kes suudavad vaenlaste sepitsusi nii suurepäraselt paljastada. Oleks muidugi tore, kui tooksid ka mõni näite sellise info kohta, mis muidu on salajane ja mis siin foorumis vaenlaste agentide salakavala provotseerimise tõttu avalikustati. :|
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas PaganHorde »

Ega ta midagi valesti ka öelnud. Mõningatel isikutel on ilmselgelt oma agenda siin foorumis.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Vau, vaat see on alles kuratlikult kaval plaan! Hea, et meil on olemas superspetsialistid, kes suudavad vaenlaste sepitsusi nii suurepäraselt paljastada. Oleks muidugi tore, kui tooksid ka mõni näite sellise info kohta, mis muidu on salajane ja mis siin foorumis vaenlaste agentide salakavala provotseerimise tõttu avalikustati. :|
+1
Vähese hariduse/haritusega ja napi teenistus/elukogemusega vaprad infovõitlejad kujutavad ikka koledasti ette. :D
Ja kui seda pagasit vähevõitu on, ongi raske eristada tegelikkust eduraportitest, millest tänane meedia üle ujutatud on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Fucs »

Alates eilsest on SinuTuubis märgata jälle trollide aktiivsust.
Minu kanalil nt EKV videote kommenteerimise näol.
Roogime tasapisi :mrgreen:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

See võiks huvitav olla, aga minul ei ole: http://epl.delfi.ee/news/arvamus/vene-m ... d=84589143
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Lemet »

VENE MEEDIA PÄEVIK | Tallinna linnalehe peatoimetaja ropendab, mõnitab Eestit ja Ukrainat (43)

Oleg Samorodni

ajakirjanik

   

Aleksandr Tšaplõgin (hoiab nina kinni) mõttekaaslaste keskelFoto: Rauno Volmar" rel="nofollow" target="_blank" itemprop="contentUrl" style="box-sizing: border-box; -webkit-font-smoothing: antialiased; background-color: transparent; color: rgb(34, 34, 34); text-decoration: none;">Aleksandr Tšaplõgin (hoiab nina kinni) mõttekaaslaste keskelFoto: Rauno Volmar

Tallinn lubab väljaande Stolitsa peatoimetajal Alesandr Tšaplõginil karistamatult jutlustada räiges toonis Kremli jutupunkte Ukraina kriisi kohta.

Tallinna tehnikaülikooli õiguse instituudi vanemlektor Jevgen Tsõbulenko esitas Raadio 4 saates „Üks ühele" küsimuse Tallinna linnapeale Taavi Aasale: „Tallinna linn annab välja ajalehte Stolitsa, mille peatoimetaja on hr Tšaplõgin, kes kirjutab oma toimetajaveergudes, et „lugege lähemalt minu kohta Facebookist". Facebookis on hr Tšaplõgin lubanud endale aga korduvalt ukrainlaste solvamist, kasutades seejuures ka ebatsensuurseid väljendeid. Peale selle on seal ilmunud seksistlikud avaldused ja on solvatud president Kersti Kaljulaidi. Miks pole linnavalitsus sellele kuidagi reageerinud? Kas hr Tšaplõgin vallandatakse või ta jääb ametisse ka edaspidiseks?"

Tsõbulenko pole ainuke, kes on pööranud avalikkuse tähelepanu Tšaplõgini ukrainavaenulikele kirjutistele sotsiaalmeedias. Pool aastat tagasi kirjutas ajalehe MK-Estonia külgedel peatoimetaja Andrei Titov: „Aleksandr Tšaplõgin lajatab oma Facebooki lehekülgedel hirmsal kombekl ukrainlaste pihta. Seejuures kasutab ta selliseid väljendusi nagu hohollid, fašistid, ukropid, nimetab Kiievi linnapead [üle maailma tuntud poksijat Vitali Klitškod] ilmselgeks daunikuks."

Isiklik lehekülg

Aas sõnas vastuseks Tsõbulenko vastusele aga nõnda: „Olen kursis sellega, millest Tšaplõgin oma Facebookis kirjutab. Kuid asi on selles, et see on tema isiklik lehekülg. Selle eest, millest inimene oma isiklikel külgedel kirjutab, on väga raske vallandada."

SAMAL TEEMAL:

VENE MEEDIA PÄEVIK | Abi asemel 26 kaastundetelegrammi: Stolitsa ning erakonna poliitikud ründavad NATOt Kremli jutupunktidega (169) 10.04.2018Professor Vihalemm: Kremli sõnumite mõjusfääris viibijad ei teadvusta, et alluvad Venemaa propagandale (355) 25.01.2018

Tšaplõgini Leitmotiv kõlab Facebooki postitutes ühes võtmes Vene propaganda primitiivse postulaadiga. „Ei ole ukraina rahvas veel omaenda riigini piisavalt arenenud".

Samal ajal nimetab Tšaplõgin Venemaa kontrolli alla läinud Donetski ning Luhanski oblasti piirkondi Novorossiijaks. Eks olnud aga ka Venemaa rünnaku peamiseks eesmärgiks tema kaguoblastite eraldamine ning neist Moskvast täielikus sõltuvuses oleva nn Novorossija loomine. Venemaa tegutses Ukrainas täpselt sama stsenaariumi järgi nagu ka Moldovas ja Gruusias.

Üsnagi palju tähelepanu pühendab Tšaplõgin suhetele Eesti ja Ukraina vahel, seda mõistagi enda vaatenurgast: „Ainus, milleks läänele Ukrainat vaja läheb, on järjekordse pingeallika tekitamine Venemaaga. Selles on muide Ukraina Eestiga ühtne".

Ropp sõim

Tšaplõgin kommenteerib tigedusega Eesti ametiisikute sõitu Ukrainasse. Nõnda hindas Stolitsa peatoimetaja ebaviisakas toonis tollase välisministri Marina Kaljuranna töövisiiti Ukrainasse, kus ta külastas koos oma Ukraina kolleegi Pavel Klimkiniga haiglat, kus ravitakse haavatud Ukraina armee sõdureid, keda Tšaplõgin nimetab karistussalklasteks.

Kirjutades küll Ukrainast, läheb Tšaplõgin korduvalt üle Eesti teemadele: „Nad on mingisugused @rapead, need võitlejad putinliku türanniaga. <...> Üldiselt ei erine ka Eesti poliitikud, kes loobivad vahtu Venemaa vastase hüsteeria paroksüsmi, millegi poolest ülalnimetatud tegelastest. Stolitsa peatoimetaja meelest pole selles aga midagi imekspandavat, kuna nagu ta on veendunud, on Eestimaa „väetatud russofoobia ning hulga ajalooliste komplekside poolt"

Portaali Rus.ERR andmetel teatas linnapea Aas, et on korduvalt teinud Stolitsa peatoimetajale tema sotsiaalmeedia postituste pärast märkuse: „Ma arvan, et seepärast Tšaplõgin ka mõned eriti teravad kommentaarid kustutas. Kedagi ei tohi solvata isegi mitte isiklikus Facebookis. Midagi sellist olla ei tohi."

„Mida te sebite?"

Kuid küsimus pole isegi mitte üksnes Tšaplõgini „isiklikus Facebookis". Neid samu postulaate propageerib ta vaoshoitumas vormis ka PBK telekanalil Tallinna linna poolt kinni makstud saadetes. Näiteks pöördub ta saates „Dobroje utro, Tallinn!" Eesti poliitikute poole:

«Mida te sebite Krimmi pärast, kus inimesed käisid referendumil ja hääletasid nagu vaja, mis okupatsioonist te üldse räägite». Edasi esitab Tšaplõgin selgelt Venemaa seisukoha Ukraina sündmuste kohta, tuues paralleele Kosovo ja Krimmi vahel ning nende paralleelide põhjal järeldas, et „Krimmi referendum oli seaduslik"."

Saab ka teisiti

Aga mis puutub Tsõbulenkosse, kes valiti sel aastal Ukraina kogukonna Eesti esinduse juhatusse, siis mõni aeg tagasi jagas ta oma Livejournali blogis huvitavat teadaannet: „Kuulan Raadio 4. Algavad uudised ja mis ma kuulen! Viitega DNR-i [nn Donetski rahvavabariigi] uudisteagentuurile hakkab diktor levitama Kremli propaganda räigeid valesid.<...> Ma muidugi mõistan, et Raadio 4 kollektiiv on suur ning seal töötavad erinevad inimesed, kuid kõigel on oma piirid."

Tsõbulenko palus Raadio 4 juhtkonnal kommenteerida intsidenti viitega DNR-ile ning sai järgmise vastuse: „Tere! Tahaksin teid tänada absoluutselt õige märkuse eest. <...> Kinnitame teile, et tähelepanuta niisugune märkus ei jää. S. Kurdiniga [kes uudistesaate koostas], aga ka kogu toimetusega on läbi viidud tõsine ning argumenteeritud vestlus. Aitäh!" Tsõbulenko lisas vastusele täienduse: „Tahan tänada Raadio 4 juhtkonda kiire ning professionaalse reaktsiooni eest."
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

Aitäh! Sellest trollist on ka varem juttu olnud: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=82278391
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas kaur3 »

NYT kirjutab kahest värskest Peterburi trollivabriku tegevusele pühendatud uurimusest. Allpool otselingid raportite juurde.

https://www.nytimes.com/2018/12/17/us/p ... n.amp.html

"The Tactics & Tropes of the Internet Research Agency"

https://int.nyt.com/data/documenthelper ... pdf#page=1

"The IRA and Political Polarization in the United States"

https://comprop.oii.ox.ac.uk/wp-content ... Report.pdf
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

Jõulueelse nädala kolmapäeval, kui kogu Eesti meedia tähelepanu oli suunatud Danske Banki rahapesuga seotud kriminaalasjas äsja teatavaks tehtud esimeste kahtlusaluste tabamisele, avaldas Propastopi blogi tähelepanuväärse teate mööda sotsiaalmeediat ringi rändama läinud valeuudise kohta.

Propastopi meeskond oli avastanud, et venekeelse sotsiaalmeediavõrgustiku Vkontakte lehel «Meie – narvakad» avaldati koos fotodega teade, et Tallinnas Lasnamäel mindi kallale ÜRO pagulasleppe vastu protesteerinud mehele. Teate juures olid ka fotod, millelt paistab, justkui keegi sinimustvalget lippu õlavarrel kandev mees taob lumel lebavat kapuutsis tegelast. Teistel fotodel näidatakse lõhki rebitud plakatit, mis protestijal kaasas oli. Postril seisid suures kirjas hüüdlaused, nagu «EL=NSVL», «Stop ÜRO ründepakett» ja «#ESTexitEU».

Paraku pole ühtegi märki, et selline intsident ka tegelikult toimunud oleks. Üheltki fotolt polnud võimalik tuvastada asjaosaliste nägusid ega muid detaile, mis oleksid aidanud juhtumis väidetavalt osalenuid identifitseerida. Samuti ei olnud võimalik tuvastada, kus täpselt fotod tehtud olid. Kõik viitas lavastusele. Kõige tipuks: intsidendi toimumise väidetaval päeval ei olnud kindlasti lund maas, küll aga oli maa valge fotodel. Selle abil järeldas Propastop, et tegemist on libauudise ehk kõige ehtsama fake news’iga.

***

Mis ühendab Kevin Lepikut, Daniil Männikut ja väidetavalt Rakverest pärit Daniel Kaasikut? Esiteks kindlasti see, et nende perekonnanimed pärinevad metsandusmaailmast. Aga lisame siia nimekirja ka Oskar Kallase, Henri Ilvese, Juri Vilbergi, Oksana Söderholmi ja Ivan Vasilievi.

Küllap on vähe neid, kes teavad õiget vastust. Tegemist on inimestega, kes on tänavu 3. oktoobril loodud Facebooki grupi «Estoners» administraatorid ja moderaatorid. «Estonersi» päises öeldakse, et leht avaldab «loomingulisi uudiseid» ning see on loodud «Eesti elanikele, kelle jaoks pole oluline, mis keeles rääkida ning kes võivad postitada ja kommenteerida just selles keeles, mis neile meeldib». Seda kõike selleks, et mõista, «kuhu me käsikäes koos meie valitsusega sammume».

Olen sellesse gruppi kuulunud ligikaudu kuu aega, et jälgida, millest seal siis räägitakse. Just sel lehel levitatakse väga tihti hashtag’i (eesti k teemaviidet) #ESTexitEU. See on sama – ja harva kasutatav – teemaviide, mis ilutses plakatil, mille pärast väidetavalt sai peksa pagulasleppe vastu protestinu Lasnamäel. Kohmakavõitu lühend ESTexitEU tähistab selle levitajate soovi, et Eesti lahkuks Euroopa Liidust. Seda kasutatakse karikatuuridel ja (tihti vulgaarsetel) joonistustel nagu see siin.

Lisaks postitavad grupi eestvedajad – seesama kaheksaliikmeline punt – ohtralt sarkastilisi ja mürgiseid fotosid, illustratsioone ja meeme Eesti poliitikute ja ühiskonnas üleval olevate teemade kohta. Eriti on neil hambus president Kersti Kaljulaid, kellest tehtud pilapilte avaldatakse ja jagatakse iga nädal.

Kõik märgid viitavad, et «Estonersit» tehakse läbimõeldult, väga suure entusiasmiga ja professionaalselt. Lühikese ajaga on see kogukond kasvanud ligi 2000-liikmeliseks, ent sotsiaalmeedia analüüsimise tarkvara Crowdtangle järgi ei ole nende postituste levik – veel – väga ulatuslikuks kasvanud.

Nüüd aga puänt. Ühtegi neist kaheksast «Estonersi» administraatorist ei eksisteerinud Facebookis veel neli kuud tagasi. Oksana Söderholmi (kelle sõprade nimekirja kuulub vähemalt üks riigikogu liige) Facebooki konto loodi tõenäoliselt tänavu 5. septembril. Päev hiljem tehti Henri Ilvese ja Oskar Kallase konto ning sellest omakorda mõni päev hiljem ülejäänute omad. Ivan Vasiliev, üks sagedasemaid postitajaid «Estonersi» lehel, tekkis Facebooki maailma 9. septembril, ning peagi märkis ta ennast suhtes olevaks Pärnust pärit Sandra Luigega – kelle Facebooki elu tärkas kolm päeva varem.

Kirss tordil on aga Juri Vilbergi Facebooki profiil. Vilberg on mees, kes kommenteerib muuhulgas Toomas Hendrik Ilvese seinal ning reklaamib seal petitsiooni Eesti lahkumiseks Euroopa Liidust. Tõenäoliselt loodi Vilbergi konto alles 15. oktoobril. Selle looja kasutas algul hoopis nime Katya Zaglyadina.
Lätis toimunu annab ehk aimu, milleks peame valmis olema järgmise kahe kuu jooksul oma erakondade valimiskampaaniate kõrghooajal. Otseselt Vene mõjutuskampaaniaid sealsed analüütikud ei tuvastanud. Valimistel osalenud erakonnad kulutasid sotsiaalmeedia reklaamile keskmiselt kümnendiku kogu kampaaniaeelarvest. Uuriva ajakirjanduse keskus Re:Baltica tuvastas valimiste ajal aga 2100 (!) poliitilist reklaami sotsiaalmeedias. See oli ametlik osa kampaaniast.

Lisaks aga avastas Re:Baltica hulgaliselt anonüümseid Facebooki lehti, millest osa oli loodud vahetult enne kampaaniate algust ning mis kas toetasid aktiivselt mõnd erakonda või olid agressiivselt teatud erakonna vastu. Näiteks Facebooki leht 101.km loodi kevadel (valimiskampaaniad algasid augustis) ning ehkki sel oli ametlikult vaid ligi 1500 jälgijat, said lehel postitatud meemid iga päev kuni 5000 interaktsiooni (neid jagati, kommenteeriti ja märgiti meeldivaks). Sellega oli 101.km valimiskampaania ajal kõige laiema levikuga Facebooki leht.

Sisult oli see võrreldav ülal räägitud «Estonersi» lehega. Valimiskampaania ajal postitati sinna kõiki erakondi mustavaid meeme – välja arvatud populistlikku KPV LVd ja venemeelseks peetavat Üksmeelt puudutavaid. Kes lehekülje lõi ning kes seda rahastas, ei ole teada, sest Facebook sellist infot ei avalda.

Üleöö muutus poliitiliseks ka mitu suure jälgijaskonnaga meelelahutuslikku Facebooki lehte. Näiteks 44 000 jälgijaga leht «Kuhu sööma minna?» asendas avafoto kahe Üksmeele kandidaadi pildiga. 48 000 jälgijaga lehekülg «Müüa», kuhu postitatakse Liepaja piirkonna müügikuulutusi, andis administraatori õigused KPV LV kandidaadile Artuss Kaimiņšile, kes asus seal loomulikult enesele kampaaniat tegema.
https://arvamus.postimees.ee/6486770/ka ... 1530278500
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Viiskümmend »

Ootan juba Yana Toomi emotsionaalset vastulauset :roll:
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Fucs »

Võtsin naljaviluks esimese ettejuhtuva

"Danil Kaasik"

FB lehelt kommentaar puhtas eesti keeles
Danil Kaasik kirjutas:juba koduuuus..
lõpetasin töötama, ootan teid ))))
:lol:
p.s. selle kommentaari juures on pilt, mis ei ole tehtud Rakveres

Rakvere Gümnaasiumi 1995-2014 vilistlaste hulgas sellist inimest ei ole

1995-2009
http://www.rakgym.edu.ee/koolist/vaade/ ... uemnaasium
2010-2014
http://www.rakgym.edu.ee/koolist/vaade/ ... uemnaasium

FB vilistlaste grupiga ta liitunud ei ole

EMÜ vilistlaste hulgas ei ole sellist nime
https://www.emu.ee/vilistlasele/vilistlaste-nimekirjad/

Järgmine.

"Sandra Luik"
Sandra Luik kirjutas:Sandra Luik tunneb end armastatuna koos kasutajaga Ivan Vasiliev.
Sandra Luik kirjutas:9/09/2018 ...sügis :( Aga tahaks suvi tagasi!
Sandra Luik kirjutas:olen tööl (((( varsti ju koju
Sandra Luik kirjutas:Mu kutsikas ei taha jalutada minna..
... jälle puhas eesti keel ja lauseehitus :mrgreen:

"Daniil Männik"
Даниил Манник
https://www.facebook.com/profile.php?id=100016974242425
Aga see ei pingutagi. Laseb puhtas vene keeles oma FB kontol....
https://www.facebook.com/daniil.mannik/ ... 20584991:0

"Kevin Lepik"
Ei viitsi kah eesti keeles pingutada.
https://www.facebook.com/kevin.lepik.5/ ... 5064359706
https://www.facebook.com/kevin.lepik.5/ ... 6529054893

.... maiviitsi teiste profiile uurida

Täielik komöödia.

Edit vaatasin kiirelt sel veel ringi.
Neid võõra identiteediga jms tegelasi on seal veel terve pikk nimekiri lisaks selles ESTONERS gängis olijatele (ja artiklis mimetatutele), kes on otsapidi seotud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

Kui grupi nime õige rõhuga lugeda - e-stoners - saabki asi paika.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Fucs »

Kas nüüd just KREMLI trollid ja kas nüüd just sihilik trollimine või mingi eriline moevärk, aga ....
..teemast "Uusi trende kohalikust propagandast" ning kõikmõeldavatest libakontodest ajendatuna...

Kas lugupeetavad kooli juhid ja õpetajad KVÜÕA-st on kursis, kui palju imelisi lõpetajaid neil tegelikult on?

Aga palun.
Kindlasti Te olete alainformeeritud selles suhtes 8)
https://vk.com/search?c%5Bname%5D=0&c%5 ... %5D=158429

Ja sealt siis näiteks üks kõige eredam lõpetaja ka nendest
https://vk.com/id156124407

* Tõele au andes on mõned neist seal ka tegelikult KVÜÕA lõpetanud.
* FB-s sellist KVÜÕA gruppi, nagu VK-s on, ei ole
Mhr
Uudistaja
Postitusi: 3
Liitunud: 19 Mai, 2018 17:31
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Mhr »

Rünnak väärkäitumisele: Facebook eemaldas sajad Balti riikides manipuleerinud kontod
https://www.postimees.ee/6501265/runnak ... nud-kontod

Selline huvitav uudis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist