Relvade, vormi ja muu varustuse kodus hoidmine

Vasta
AMvA
Liige
Postitusi: 3529
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas AMvA »

Minu teada lõpetati see rootsi punkrisüsteem ära just põhjusel, et muutus tsikligängidele liiga lihtsama relvade hankimise viisiks ja hajutatuse tõttu oli valvamine probleem.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Martin Herem »

Ma ei saa alati päris täpselt aru, mida Trumm öelda tahab. Ausalt. Äkki on mul mingid eelarvamused vms.
Rohelised mehikesed väravas - mina ei näe mingit probleemi täna, need vennad sealt minema lüüa. Õigel ajal ja piisava tulemusega.
90% kohale - täiendan VVPd, sarnast süsteemi omanud või omavad välismaalased hindavad meie tulemusi (alla 90% kutsututest) pigem heaks (mitte ainult rahuldavaks). LÕKist ma ei räägigi, seda ei ole nad mitte kunagi läbi viinud. 90% poole peame me loomulikult pingutama. Ka Kaitseliit.
Formeerimise kiirus - kõige rohkem aega ei kulu mitte varustuse kätteandmisele, vaid isikkoosseisu kogunemisele. ÕTP oleme me formeerinud ka 4,5h jooksul. Res kogunemispunkt ei asunud seejuures formeerimispunktis.
Välismaa süsteemid 1980-2000 - nende endi hinnangul ei ole meil mitte midagi häbeneda ... ja seda päris eksamit pole meist keegi teinud. ... pealegi mul on tunne, et oma eeskujusid oleme me vahel ka ise veidi paremaks rääkinud.
Jääb veel küsimus täppislöökidest ja pommitamisest ... no mingil põhjusel ma magada saan ju :)

Selge on see, et kogu süsteem vajab arendamist ja parendamist, pole kahtlustki.
Kuid täna oleme seisus, kus paremate tulemuste saavutamiseks lihtsaid või väga kiireid lahendusi ei ole.
sada
Liige
Postitusi: 235
Liitunud: 29 Jaan, 2013 11:56
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas sada »

Kapten Trumm kirjutas:Saavutatav võit ei ole "küsitav", vaid võib teatud olukorras olla "täiesti kriitilise tähendusega". Näiteks seepärast, et pääsla väravas seisavad, AK-12 kaelas mingid tundmatud tegelased. Või linnaku asemel näete mingit suitsevat rusuhunnikut. Siis ongi see, mis teil käes on, kõik mis teil vastupanuks on. Mida rohkem seda on, seda parem. Kõige hullemal juhul satutakse linnakusse paljakäsi, kus AK-12ga tegelane viipab automaadirauaga spordiplatsi suunas, kus teie 274 kaasvõitlejat juba käed kuklal valve all istuvad.
Mis siis kui reservistidel on varustus, relv ja laskemoon ilusti kätte antud aga vastane ei oota viisakalt automaat kaelas pääsla värvas, vaid kolm tavalist dressides tüüpi teevad kuskil trepikoja ees suitsu ja ootavad kuni järgmine vormis tegelane mööda tatsab või maja ees oma varustust autosse hakkab toppima? Täisvarustuses üksikvõitleja koos seljakoti ja muu kolaga on äärmiselt kohmakas tegelane ja üksi ootamatu rünnaku vastu on ikka väga raske midagi teha. Boonusena saab VA hulgim EKV varustust, et selle kasutust tsiviilide siis kuskil kaamera ees demonstreerida. Võimalik, et üksikvõitleja puhul tagab tsiviilriiete anonüümsus isegi kindlama kohalejõudmise, eeldusel, et formeerimisala ise on omade käes. KL (kellel peaks olema üksikvõitleja varustus kodus) ülesanne on tagada formeerimisala julgestus, et seal ei saaks mingid tundmatud tegelased võimust võtta.

Kui KL puhul on varustuse koju andmine täiesti mõistlik, siis KV reservi puhul väga ei usu, et see reageerimisaega oluliselt kiiremaks teeb. Põhjuseid juba varem mainitud aga kordan siis üle:
a) KV esimese laine reserv on kuskil vanuses 20-25 ja sellel seltskonnal pigem ei ole mingit püsivat oma elupinda. Kola, mida iganädalaselt vaja ei lähe on neil kuskil vanematekodus või jumal teab kus. Varustusele järele mineku aeg võib reageerimisaega hoopis suurendada. Võib ka juhtuda, et saapad ja seljakott on on eelmise nädala matka järel ühes kohas, ülejäänud asjad teises ja relv kolmandas kohas.
b) KV reservistil läheb varustust vaja väga harva ja jumal teab, kuidas ta seda hoiab. Erinevalt KL'ist ei ole tegemist vabatahtlikega ja see on oluline erinevus. Asjade üles otsimine võtab jällegi palju aega, osa jääbki kadunuks, osa on väikseks jäänud ning osa katki, hallitanud vms. Ehk siis mingi osa on ikkagi vaja kohapeal juurde küsida ning raske ennustada, et mida või kui palju.
c) Ülekatte teemat ka mainiti.
d) Eespool näites mainisin, et teatud tingimustel on üksi tsiviilriietes lihtsam üksuse juurde jõuda, kui üksi ja koos varustusega. (Erinevalt KV'st on KL üksused territoriaalsemad ning liikmed omavahel regulaarselt kontaktis ja nemad saavad oma liikumisi juba kohe rohujuure tasandil kordineerida. Ehk siis nende puhul on see probleem natuke väiksem.)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Arvestades, et kodudest väljumas oleks nt 25 000 meest, GRU spetsnaz arvukusega ca 8000 meest saab kindla peale ülekaaluga löödud. Ütleme nii, et mingid kontrollpunktid ja relvastamata reservistide kinni pidamised on reaalsed, 3 suitsetavat meest trepikojas mitte (see vajab ju inimeste nimede aadresside teadmist). :lol:

Proovi uuesti, 100 (rääkimata selle relva äravõtmise aktsiooni lihtsustusest). Taolises olukorras on juba kodust väljumine "olukord peal", mis tähendab, et sa ei lähe kohmaka varustusehunniku kujul, vaid oled valmis taktikalisteks arenguteks (nagu jalgsirännakul varitsusse sattumise vastu).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3499
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Chupacabra »

Hetkel käib arutelu nagu meil peaks terve ajateenijate reserv olema kiirreageeriv. Tegelikult ei pea. Alustada võiks palju väiksemast. Näiteks väljaõppe kompanii, mille lõpetja on teatud perioodi kiirvalmisolekus.

Kui on tarvis kiirreageerivat reservi, siis kõigepealt tuleks välja mõelda mis üksust on vaja. Õhutõrje? Tankitõrje? Pioneerid? jalavägi?

Seejärel tuleks teha eraldi väljaõppeüksus(ed), kus koolitataksegi valmisoleku üksused. Sinna valitakse paremad ajateenijad ja vastutasuks premeeritakse millegagi (motiveeritud mehi saab premeerida üllatavalt vähesega).

Edasi on kaks varianti kuidas seda üksust valmiduses hoida. Kas pikendada ajateenistust või sõlmida peale ajateenistust leping, et isik on näiteks 3 aastat kiirvalmiduses. Pikemalt pole mõtet, siis hakkavad need probleemid peale millest eelnevalt kirjutati (varustus kaob ära, riided jäävad väikeseks, hangitakse lapsed ja muu elu vajab elamist). Ilmselt oleks optimaalseim kahe kombinatsioon - ajateenistus 12 kuud ja 2-3 aastast valmidus. Valmiduse ajaks antakse kogu mant koju ja peale lepingu lõppemist korjatakse tagasi ning isik läheb tavalist reseervisti elu elama.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas nimetu »

No, aga see püsivalmisolek on osade üksuste puhul täiesti avatud teema ju hetkel. Alles käis KVJ välja idee, et osade üskuste ajateenijad võiksid natukene kauem teenida. Täiesti adekvaatne mõte minu arust. Kusagil formeerimispunkti juures jõlkuvad "rohemehikesed" saaksid esimeses järjekorras nendelt meestelt tina. Ma ei näe sellises asjas mingit probleemi. Riskide maandamiseks ei pea ju kohe hakkama kõigile varustust koju andma.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kes veel ei taibanud, siis selle 8 ja 25 tuhande näite mõte oli selles, et ka meil on "lahingut" valides saavutada suhteline ülekaal. Väeosa pääslasse paljakäsi tulles see võimalik poleks. Vastane suudab päris kindlasti (kui ta suudab üllatada) võtta enda kontrolli alla meil olevad ca 40 sõjalist objekti, kuid ei suuda päris kindlasti saada kontrolli alla tuhandeid majade trepikodasid ja tuhandeid relvastatud mehi, kelle täpset asukohta võib ta vaid aimata. Selleks, et korraldada reservi relvitustamist antud kujul, on vajalik siia kuidagi teleporteerida vist kõik ZapVO kasutatavad üksused ja jääb puudugi.

A-stanis ja Iraagis said ju eestlased ise proovida, kui lihtne see vastase relvituks tegemine siis ikkagi oli ja palju selle tegevuse efekt oli. Kui fedajeenide/taliibide relvad oleksid olnud kindlates baasides, siis oleks kindlasti lihtne olnud.

Kui vastane aga tahab midagi teha meie vormide ja relvadega (RT kaamera ees näiteks), on ju lihtsam hõivata mõni "keskladu", võtta kinni sealt mõned KL valvurid ja võtta sealt, mida hing ihkab, saabastest Javelinideni.

Pikendatud teenistusega ajateenijatest valmidusüksused kindlasti muudavad sellised asjad keerukamaks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3499
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Chupacabra »

Miks asja nii keeruliseks ajada. Kui VF soovib EKV vorme, siis piisab külastada Tallinna kaubandusvõrku. Mõnes poes ei küsita kunagi dokumenti mis õigustaks digilaigus riiete ostmist. Embleeme saab samuti kaubandusvõrgust ja internetipoodidest.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Walter2 »

Chupacabra kirjutas:Miks asja nii keeruliseks ajada. Kui VF soovib EKV vorme, siis piisab külastada Tallinna kaubandusvõrku. Mõnes poes ei küsita kunagi dokumenti mis õigustaks digilaigus riiete ostmist. Embleeme saab samuti kaubandusvõrgust ja internetipoodidest.
Paluks näiteid kus kaubandusvõrgus müüakse KV aktiivses kasutuses olevaid vorme.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3499
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Chupacabra »

Walter2 kirjutas:
Chupacabra kirjutas:Miks asja nii keeruliseks ajada. Kui VF soovib EKV vorme, siis piisab külastada Tallinna kaubandusvõrku. Mõnes poes ei küsita kunagi dokumenti mis õigustaks digilaigus riiete ostmist. Embleeme saab samuti kaubandusvõrgust ja internetipoodidest.
Paluks näiteid kus kaubandusvõrgus müüakse KV aktiivses kasutuses olevaid vorme.
Profline, Reorg, SRS Kompanii. Siis on veel poed, kus ei müüda otseselt vorme, küll aga muid elemente (digilaigus kotid, mütsid, torusallid, salvetaskud jne).
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3499
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Chupacabra »

Ka soomlased arendavad valmisolekuüksusi (valmiusyksikkö).
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas nimetu »

Venelased näiteks sellist lepingulist varianti kasutavadki.
Ka soomlased arendavad valmisolekuüksusi (valmiusyksikkö).
Soomlastel on ka mingid lepingulised reservistid, kes on seotud pigem KL sarnase territoriaalväega. Kriisi korral on neil kindlad kohustused ja varustust hoiavad kodus.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3499
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Chupacabra »

Aga kus keegi maksmisest rääkis?

Pakkusin välja lahenduse, kuidas seda probleemi võiks lahendada aga samas on mul endiselt ebaselge milliseks konkreetseks ülesandeks meil neid kiirreageerijaid on vaja.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Walter2 »

Chupacabra kirjutas:Profline, Reorg, SRS Kompanii. Siis on veel poed, kus ei müüda otseselt vorme, küll aga muid elemente (digilaigus kotid, mütsid, torusallid, salvetaskud jne).
Nimetet asutused ei müü kuskilt otsast KV vorme (kuna see on seadusega keelatud) vaid militaarrõivaid nagu teeb terve muu maailm - loodan et siin foorumis ikka tehakse neil kahel mõistel vahet. :) Ning kui natuke toodetesse süübida siis on need ikka erinevad asjad võrreldes sellega mida KV laost antakse.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3499
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vormi jm varustuse kodus hoidmine

Postitus Postitas Chupacabra »

Walter2 kirjutas:
Chupacabra kirjutas:Profline, Reorg, SRS Kompanii. Siis on veel poed, kus ei müüda otseselt vorme, küll aga muid elemente (digilaigus kotid, mütsid, torusallid, salvetaskud jne).
Nimetet asutused ei müü kuskilt otsast KV vorme (kuna see on seadusega keelatud) vaid militaarrõivaid nagu teeb terve muu maailm - loodan et siin foorumis ikka tehakse neil kahel mõistel vahet. :) Ning kui natuke toodetesse süübida siis on need ikka erinevad asjad võrreldes sellega mida KV laost antakse.

Jutt sai alguse sellest, et vastasel on vaja Eesti vorme, millega kaamera ees lehvitada. Telekast ei saa kuidagi aru, kas need on hangitud laost või poest ja täidavad seega eesmärgi.

Aga kui minna juriidikasse, siis siin sa eksid. Need ei ole militaarrõivad vaid konkreetselt EKV vormid. SRSist tellitakse ohvitseride vorme, mereväelaste vorme, välivorme jne, mida kasutatakse ametlikult KV/KLs.

Profline on ametlik KV hankija ja müüb hangete jäägid oma poes maha ehk vormid on täpselt needsamad, mida pakutakse KV'le.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist