Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Ma olen täna küsinud 7-melt inimeselt kes omale selle südamekese pannud...kas sa tead ka mis on selle asja sõnum päriselt? Mitte üks neist ei tea seda kahjuks.
Ega ei imesta kah.....tundes neid juba aastaid on tegemist üldiselt kanakeste,lumehelbekeste ja lihtsalt pilvedes hõljuvate tegelastega.
Ega ei imesta kah.....tundes neid juba aastaid on tegemist üldiselt kanakeste,lumehelbekeste ja lihtsalt pilvedes hõljuvate tegelastega.
Just üks artikkel politseiaparaadi ummistamisest https://www.ohtuleht.ee/952331/juhtkiri ... aris-tooga
üritus on kangesti G 200 näoga osad tegelasedki samad - Karoli Hindriks näiteks.andrusjo kirjutas:Ma olen täna küsinud 7-melt inimeselt kes omale selle südamekese pannud...kas sa tead ka mis on selle asja sõnum päriselt? Mitte üks neist ei tea seda kahjuks.
Lihtsamalt öeldes tolarastia kõrgpilotaaž.
Mina ei pea sulle tõestama midagi, vahet pole, kes selle taga on, Eesti 200 või 300 aga kui tänaseks on vabatahtlikult like-d pannud üle 20 000 inimese, siis on EKRE-l aeg aru saada, et päris palju on inimesi kellele nad lihtsalt ei meeldi. Otsida selle taga konkreetselt kellegi karvast kätt ja rahvavaenlast on antud poliitikute meelistegevus, minuarust teevad nad karuteene sellega, kui üritavad seda üritust nö pasaga üle valada, hoiaksid lihtsalt oma suu kinni, poleks ka järjest liitujaid juurde tulemas. Madissoni rasvatihase kampaania ei paista kudagi massidesse läinud olevat.Mulle tundub, et räägid siinkohal pisut endale vastu....
Aga kui suudad Juku-Kalle tõstatet küsimustele mingitki mõistlikud vastused konstrueerida (või näiteks faktidele tuginedes tõestada, et algatajaks oli justnimelt rahvas, aga näiteks mitte E200),
siis müts maha minu poolt
Selle teksti kohta võiks öelda ……….. madallend, ekrelased võiks aru saada, et Eestis on väga palju inimesi (ka puhtaid ala 10 põlve eestlasi), kellele nad lihtsalt ei meeldi.Lihtsamalt öeldes tolarastia kõrgpilotaaž.
Milline siis on sõnum päriselt?Ma olen täna küsinud 7-melt inimeselt kes omale selle südamekese pannud...kas sa tead ka mis on selle asja sõnum päriselt?
Unforeseen consequences
......aga kui tänaseks on vabatahtlikult like-d pannud üle 20 000 inimese, siis on....
Fb massihullus on nüüd küll üks tõsisemaid arvestatavamaid argumente jah!!!
"usume veerbalu" oli midagi sarnast
Loen kommentaariumidest, et inimesed kustutavad oma Facebooki sõbralistist neid, kes on valge südame oma profiilipildile lisanud.
Roamless kirjutas:Mina ei pea sulle tõestama midagi, vahet pole, kes selle taga on, Eesti 200 või 300.....Mulle tundub, et räägid siinkohal pisut endale vastu....
Aga kui suudad Juku-Kalle tõstatet küsimustele mingitki mõistlikud vastused konstrueerida (või näiteks faktidele tuginedes tõestada, et algatajaks oli justnimelt rahvas, aga näiteks mitte E200),
siis müts maha minu poolt
Taaskord tundub, et sa räägid siinkohal endale pisut vastu....Milline siis on sõnum päriselt?

Ja tõestama sa loomulikult mulle midagi ei pea, aga argumenteerima loogiliselt, ilma lahmimata - pead.

Milline siis on see "sõnum päriselt", on täpselt ja selgelt välja toodud Juku-Kalle poolt kommenteerituna tema ehvpee postituses, mida milnetis olen tsiteerinud:
....mille peale sa mulle kraesse lendasidSvejk kirjutas:Ehvpees on mingi "tühisüdameksete jama" vallale peäsenud....![]()
Juku-Kalle Raid võtab kommenteerida:
https://www.facebook.com/jukukalle.raid ... 9669592808
EESTI 300? Mul on sihuke mahe ja naljakas äratundmine (selg sügeleb), et selle tühja valge südame taga on Eesti 200, või noh, näiteks Eesti 300. Siiski ei saa ma absoluutselt aru, misasja täpselt aetakse. Kui europarlamendi valimised kõrvale jätta. Kui nii, siis poliittehnoloogiliselt muidugi briljantne liigutus.
Ent üldiselt on jutt veidi ogar, paaniline ning annab märku, nagu oleks ukse taga kirvega sarimõrvarist onu.
Siin paar küsimust tühjasüdame väljaastumisele.
Väide: "Me ei saa vaikides pealt vaadata, kuidas meie riik rööbastelt maha tõmmatakse. Tänane poliitiline olukord seab ohtu Eestile olulised väärtused."
Küsimus: (Paluks nimetada, millised on need "rööpad" ja kes maha tõmbab. Täpsustage "tänane poliitiline olukord" ja ka "olulised väärtused").
Väide: " Selleks peavad jääma alles meie riigi ja rahva alustalad: demokraatlikud väärtused, õigusriigi põhimõtete ja kõikide meie inimeste austamine ning näoga Lääne poole sirge seljaga seismine."
Küsimus: (Kas on mingi oht, et eelnenu lendab prügikasti? Kuidas? Kes viskab?)
Väide: "Eesti peab säilitama keskkonna, kus meie töökad inimesed saavad ja soovivad meie kõigi elujärge parandada ning läbi Eesti suuremaks tegemise paraneb ka meie julgeolek."
Küsimus: (Kas on andmeid, et selline keskkond hävitatakse? Kes hävitab? Kuna?)
Väide: "Täna on see kõik löögi all."
Küsimus: (No mida? Kes lööb? Kus? Miks? Millega?)
Ja nii edasi. Muidugi võiks olla kõigi Eesti, eriti koos eesti keelega, mitte see tore trammipeatus, kus kõik eraldi kunevad, rahvuse, kuuluvuse ja kurat teab mille kaupa veel, nagu E 200 juba kord välja pakkus.
Aga ikkagi: mis paanika nüüd selle südamega on?
Meil pole veel valimistulemusigi veel kinnitatudki, president pole veel suukestki avanud, et anda kellelegi ülesanne valitsust moodustada, aga juba tõugatakse kraavi?
Hei hoo, palun rahu!

....mille peale ma lubasin mütsi maha võtta, kui sa kasvõi midagigi mõistlikku suudad neile Juku-kalle küsimustele vastuseks konstrueerida...

...aga sina eelistasid sellest mööda hiilida ja keskenduda selgitustele, et sa ei pea midagi selgitama....

...ja hakkasid hoopis ise selgitusi nõudma....!

Viimati muutis Svejk, 19 Mär, 2019 0:57, muudetud 1 kord kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Pigem tegu mõne erakonna (E200 näiteks) Euroopa parlamendi valimiskampaaniaga. Sellega saadakse endale hea kliendibaas, keda siis mõjutada enda kandidaadi poolt hääletama. Südamekese ju panid, miks mitte ei hääleta nende kandidaadi poolt. Eks massidega annab vägagi lihtsalt mängida, aru saamata, milleks seda tehakse. Hea on õelda, et näed, meil on nüüd üle 20 000 toetajaliikme. Nii pushitakse oma kandidaatide tutvustamiseks erinevaid vahendeid. Ja on näha, kui lihtne on sellist kampaaniat käima tõmmata, ning kui palju on inimesi, kes selle sisu ja tausta peale üldse ei mõtle.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Sai ka räägitud mõne tuttavaga...., et miks südameke?
No nii on äge..., aga kõik teevad..., Vabariigi aastapäeval oli ju lipp..., vahel tehakse nägusid ja pildiraame..., ja …
Kuidagi ei suuda sealt mingit "südamekeste ideoloogilist põhjendust" leida!
PS. Ma ei ole EKRE valija, kuid praegune kampaania on täpselt samal tasemel, millist ennem EKRE-le ette heideti.
No nii on äge..., aga kõik teevad..., Vabariigi aastapäeval oli ju lipp..., vahel tehakse nägusid ja pildiraame..., ja …
Kuidagi ei suuda sealt mingit "südamekeste ideoloogilist põhjendust" leida!

PS. Ma ei ole EKRE valija, kuid praegune kampaania on täpselt samal tasemel, millist ennem EKRE-le ette heideti.

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Väidavad, et ,,Kõigi Eesti,, liikumine pole EKRE vastu ja korraldajate hulgas ei pidavat olema erakondade liikmeid.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=85638617
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Loen, ja tuleb meelde midagi tuttavat...ArdiS kirjutas:Väidavad, et ,,Kõigi Eesti,, liikumine pole EKRE vastu ja korraldajate hulgas ei pidavat olema erakondade liikmeid.
Ahjaa, keegi olevat kleepinud peatuse seinale plakatid eestlaste ja venelaste eraldi kohtade tähistamiseks... Olevat kõikide kaitsemise ja "inimkonna armastamise" nimel ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kuna #kõigieesti on saanud siin teenimatut ja ühepoolset tähelepanuKriku kirjutas:Järjekordne juhuslik episood, millest mingeid järeldusi teha ei saa: Priit Pullerits: «Aktuaalne kaamera» hakkas propagandistiks.

siis oleks õiglane vaadata, mida arvavad näiteks rahvuslased sellest:
https://www.facebook.com/EestlasteEesti/
Kõigi Eesti pole mitte kellegi Eesti. Meie jaoks on eestlus midagi enamat kui tunne, meeleolu või üks mitmest valitavast identiteedist. See põhineb aegade algusest hoitud kodumaal, ühisel kultuuril, päritolul, keelel, ka selle nimel valatud verel, ja nii Eesti kui terviku kui ka iga Eesti paigakese oma pärimusel. Ometi kõlab üha valjemalt nende hääl, kes seavad eestluse kui omariikluse aluse kahtluse alla.
Kuid maailmas on ainult üks Eesti. Ainult üks väike maalapp, kus saab rääkida eesti keelt. Eesti, mille mulda on maetud lugematu arv meie esivanemaid, kes on võidelnud vabaduse eest olla uhke oma kultuuri, keele, kodu ja rahvuse üle.
Tuletame meelde Eesti põhiseaduse preambulumi: “Kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada ja arendada riiki, mis on loodud Eesti rahva riikliku enesemääramise kustumatul õigusel ja välja kuulutatud 1918. aasta 24. veebruaril, mis on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele, mis on kaitseks sisemisele ja välisele rahule ning pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus, mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade.”
Kui tahad näidata, et mitte kõik ei tule kaasa toimuva paanikaga ning sinu unistuseks on, et su lapsed, lapselapsed ja kõik nende järglased ei oleks pelgalt kodanikeks ja tarbijateks globaalses ühiskonnas, vaid saaksid tunda end eestlastena oma vabal maal, osana oma suguvõsa, kihelkonna, meie rahvuse ja soome-ugri pärimusest ja identiteedist, siis jaga seda postitust ning kasuta oma profiilipildil Eesti südamega raami.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
Ma pean EKRE 100 000 häält iga kell kaalukamaks kui mingit FB 20 000 like-i. Kui tahad midagi saavutada, siis peab ikka valimispäeval oma tagumiku välja vedama, mitte tagantjärgi sotsmeedias heietama.......aga kui tänaseks on vabatahtlikult like-d pannud üle 20 000 inimese, siis on....
Natuke meenutab seda "ice bucket" kampaaniat.andrusjo kirjutas:......aga kui tänaseks on vabatahtlikult like-d pannud üle 20 000 inimese, siis on....
Üks tuttav peab elama ALS-ga ja ta kibestusega nentis, et Eestis tegi annetuse vaid umbes üks sajast ämbrikallajast.
Kui proportsioon on sama, siis kahekümne tuhandest on siis kakssada tõsimeelsed kõigieesti-sse uskujad ja ülejäänud siis lihtsalt like-klikkijad.
Üks neti- ja nutisõltuvuse ilminguid ongi see, et kui midagi kuskil laikida saab siis seda ka tehakse. Peaaju lülitatakse sisse hiljem - kui selline funktsioon olemas on.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist