Euroopa Liit ja demokraatia. II

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Martin Peeter »

Makaronil vist toss väljas.

https://majandus24.postimees.ee/6468940 ... 1516953691

Ja ei alistu ta mitte rahvuslusele, mida ta pidalitõveks on nimetanud, vaid oma vägivaldsetele sotsialistidele.

EDIT

Peatatigi aktsiisitõus 6-ks kuuks.

https://www.postimees.ee/6461739/blogi- ... aisikutele
Dona nobis pacem!
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Martin Peeter »

Tuleb välja, et ka Volodja virutas Makaronile munadesse. Aga tal on vaja kiselda Trumpiga ning manitseda ELi vaoshoitusele U küsimuses.

https://www.thetimes.co.uk/article/russ ... -xx2f2g8th

https://mobile.twitter.com/Liveuamap/st ... 2757067776
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19199
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas ruger »

Euroliit kirjutab Šveitsile ette, et see peab alla kirjutama uutele reeglitele, kui tahab EL-i börside süsteemis osaleda. Info tasulisest artiklist.
Brussels has served a stark ultimatum to Switzerland on trade, warning that its stock exchanges will be cut off from EU traders unless Bern on Friday explicitly approves a new framework for relations...
Pilt
https://www.ft.com/content/ec22fd86-f96 ... 22a0b02a6c
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Gideonic »

Samaaegselt võtab Orban vastu toredaid seadusi:
https://www.reddit.com/r/europe/comment ... tm_source=

* Kõik kohtunikud valitakse juhtiva partei poolt.
* Aastas võib tööandja nõuda kuni 400 ületundi, kusjuures selle eest tasumise tähtaega tõsteti 1 aasta pealt 3 peale. (Ehk igalt töötajalt võib nõuda 2 täiskohaga kuud lisatööd aastas, vajadusel 3 aasta pärast pankrotti kuulutades ei pea selle 6 kuu eest sentigi maksma)

Ja muud sellist toredat
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Avatar »

Täpseid seadusetekste ei ole kahjuks leidnud, aga tundub, et ületundide tegemine on Ungaris ikkagi töötaja ja tööandja kokkulepe. Nagu meilgi. Loomulikult nõrgemal läbirääkijal on nii seal, kui siin keeruline tööandjale keskmist näppu näidata. Mis aga ametiühinguid häirib: agreement overrides even the collective agreements made with trade ; ja võib-olla ka see: This is called "voluntary overtime" . Ja ametiühingud on vististi nende protestide taga tugevalt.
https://index.hu/english/2018/12/12/hun ... g_protest/
https://www.newsobserver.com/news/busin ... 86285.html
Nüüd lihtsalt senist tundide arvu tõsteti 250 > 400. Meil on ju Eestis teoreetiliselt võimalik ületunde teha kuni 616? Nii et tundide arv pole ka väga hull.
https://www.palk.ee/artikkel.php?uid=14
Tasaarveldamine ülempiir 3 aastat on muidugi kummaline. Eestis näiteks on maksimum arveldusperiood 4 kuud, mille jooksul peaks ületundidega tasaarvelduse tegema. Aga samas see minumeelest selgesõnaliselt ikkagi ei määratle tegevusi. Eesti seadus eelistab ületundide tasustamist vaba ajaga. Ja rahalise kompensatsiooni peab töövõtja tööandjaga kokku leppima. Aga ma ei ole kindel, kas töövõtjal on kohustus 4 kuu jooksul oma kompensatsiooniks saadud vaba aega ära kasutada. Seega võib see jääda ju puhvrisse? Ja seaduse järgi kohustub tööandja töölepingu lõppemisel töötajale kompenseerima rahaliselt kõik ületunnid, mille eest ei ole vaba aega saadud. Aga see võib ju olla äärmiselt pikk periood. Võib-olla eksin.
Et minu meelest selle Ungari töölepingu seaduse suhtes ei saa küll selgelt väita, et see oleks kuidagi eriti hull. Samas ma ei väida, et selline mulle endale meeldiks. Aga ma arvan, et ma olen sarnaseid, seadusi õigustavaid argumente ka kodukamaral kuulnud:
- more labor flexibility is needed to satisfy investors' needs;
- allow workers looking to earn more to work longer hours

Aga miks vaja üldse:
relaxing .... labor rules in a bid to offset Hungary's growing labor shortage.
Ja kui immigratsioonivastane Orban ei taha, et tööandjad hakkaksid takka üles lööma, siis tuleb neile midagi anda, et suu kinni peaksi ja survegrupid ei tuleks lobiga - meil pole töökäsi, miks lisatööjõudu väljast ei luba.
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Puurija »

Eesti Vabariigi välisminister Sven Mikser: „Eesti ja kogu Euroopa arvates kasutab aga Venemaa seda teemat (ekstremismi ilmingud) kahjuks omaenda kitsastes poliitilistes huvides ning on kasutanud seda oma agressiivse välispoliitika õigustamiseks.“
EL mõistis oma avalduses hukka Venemaa ühepoolse ja valikulise lähenemise rassismivastasele võitlusele. Iga aastaga on resolutsiooni sisu kaugenenud rassismi ja diskrimineerimisega võitlemise teemast ning esindab üha enam Venemaa ühekülgset ajalootõlgendust.
https://www.postimees.ee/6479783/el-ei- ... -voitluses
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19199
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas ruger »

Euroopa komisjon tahab liikmesriikidel olevat maksupoliitika vetoõigust ära võtta
Euroopa Komisjon algatas täna arutelu otsustusprotsessi reformimise üle ELi maksupoliitika valdkondades, milles praegu on kokkuleppele jõudmiseks vaja liikmesriikide ühehäälset otsust.

Seda ühehäälsust ei ole väga oluliste maksualgatuste puhul sageli võimalik saavutada, mis võib põhjustada kulukaid viivitusi ja mille tulemusena võidakse vastu võtta poliitikameetmed, mis ei ole optimaalsed, teatas Komisjon.

„Meie üha enam globaliseerunud majandused vajavad tänapäevaseid ja ambitsioonikaid maksusüsteeme. Ma pooldan endiselt kindlalt üleminekut kvalifitseeritud häälteenamusega hääletamisele ja Euroopa Parlamendi suuremat rolli maksustamise ühise tuleviku kujundamisel Euroopa Liidus," lausus Komisjoni president Jean-Claude Juncker, kes tegi oma hiljutistes kõnedes liidu olukorra kohta üleskutse võtta maksustamise valdkonnas kasutusele kvalifitseeritud häälteenamust nõudev hääletuskord.

Ühehäälsuse nõude tõttu on mõned olulised ettepanekud, mis käsitlevad majanduskasvu, konkurentsivõimet ja õiglast maksustamist ühtsel turul, olnud aastaid blokeeritud. Samal ajal on demokraatlikult valitud Euroopa Parlamendil siiani otsustusprotsessis vaid nõuandev roll.

Komisjoni täna avaldatud teatises on soovituslik tegevuskava etapiviisiliseks ja sihipäraseks üleminekuks kvalifitseeritud häälteenamusega hääletamisele teatavates ELi ühise maksupoliitika valdkondades. Seda hääletuskorda rakendatakse juba enamikus teistes ELi poliitikavaldkondades, märkis Komisjon.

Kvalifitseeritud häälteenamusega otsustamine aitaks liikmesriikidel saavutada maksustamisküsimustes kiiremini tulemuslikumaid ja demokraatlikumaid kompromisse, mis võimaldaks ära kasutada selle valdkonna kogu potentsiaali. Lisaks saaks seadusandliku tavamenetluse kohaselt anda maksuotsustesse oma panuse ka Euroopa Parlament, mille läbi oleksid kodanike seisukohad paremini esindatud ja poliitiline vastutus suurem.

Komisjon ei tee ettepanekut muuta ELi pädevusi maksustamise valdkonnas või liikmesriikide õigust kehtestada omal äranägemisel üksikisiku või äriühingu tulumaksu määra. „Eesmärk on hoopis võimaldada liikmesriikidel teostada tõhusamalt nende juba ühendatud suveräänsust, nii et ühiseid probleeme saaks lahendada kiiremini," märgib Komisjon.

Täna avaldatud teatises palub komisjon, et ELi juhid, Euroopa Parlament ja teised sidusrühmad hindaksid võimalust võtta järk-järgult kasutusele kvalifitseeritud häälteenamusega hääletamine. See peaks toimuma neljas etapis :

1. etapis lepiksid liikmesriigid kokku kasutada kvalifitseeritud häälteenamusega hääletamist siis, kui tegemist on meetmetega, mille eesmärk on parandada liikmesriikidevahelist koostööd ja vastastikust abi võitluses maksupettuste ja maksudest kõrvalehoidumise vastu ning ELi ettevõtjate jaoks mõeldud haldusalgatuste valdkonnas, nt ühtlustatud aruandluskohustused. Need meetmed leiavad tavaliselt poolehoidu kõigi liikmesriikide seas, kuid neid kiputakse blokeerima arutatavate küsimustega mitteseotud põhjustel.
Samas vaimus kehtestataks 2. etapis kvalifitseeritud häälteenamus kui kasulik vahend selliste meetmete kehtestamiseks, mille puhul maksustamine toetab muid poliitikaeesmärke, nt kliimamuutuste vastane võitlus, keskkonnakaitse või rahvatervise parandamine.
Kvalifitseeritud häälteenamust nõudva hääletuskorra rakendamine 3. etapis aitaks ajakohastada juba ühtlustatud ELi õigusnorme, näiteks seoses käibemaksu ja aktsiisiga. Kiirem otsustusprotsess neis valdkondades võimaldaks liikmesriikidel pidada sammu tehnoloogia arengu ja turumuutustega, tuues seeläbi kasu nii ELi riikidele kui ka ettevõtjatele mõlemale.
4. etapp kujutaks endast üleminekut kvalifitseeritud häälteenamusega hääletamisele olulisemates maksuküsimustes, nagu äriühingu tulumaksu ühtne konsolideeritud maksubaas ja uus digitaalmajanduse maksustamise süsteem, mille järele on pakiline vajadus, et tagada ELis õiglane ja konkurentsivõimeline maksustamine. Eelkõige on edasiminek äriühingu tulumaksu ühtse konsolideeritud maksubaasi ettepanekuga ühehäälsuse nõude tõttu väga aeglane.
Täna avaldatud teatises on tehtud ettepanek, et liikmesriigid lepiksid kiiresti kokku 1. ja 2. etapi rakendamises ning kaaluksid 3. ja 4. etapi väljaarendamist 2025. aasta lõpuks.
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/eu ... d=85032425
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Fucs »

Ei oska paigutada...
Europarlamendi roheliste fraktsiooni liikmed Molly Scott Cato Suurbritanniast, Michele Rivasi Prantsusmaalt ja Tilly Metz Luksemburgist murdsid täna Belgia idaosas asuvasse Kleine Brogeli baasi ja rullisid sealsel F-16 hävitajate stardirajal lahti plakati, millega nõuti Euroopa tuumarelvavabaks muutmist....

....Kolmik avaldas meelt baasis hoiustatavate USA B61 tuumapommide vastu, mida arvatakse seal olevat 10-20 tükki. Kõik kolm poliitikut peeti stardirajal kinni.

Lisaks neile vahistati veel 12 aktivisti baasi piiridest väljapool korraldatud demonstratsioonil. Nende seas oli ka Austria roheliste liige Thomas Waitz. Ülejäänud kuulusid Belgia sõjavastaste rühmitusse Agir pour la Paix. Mitmed vahistatud üritasid ronida üle lennuraja piirdeaia.
https://www.postimees.ee/6527701/europa ... -usa-baasi
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Troll »

Ungari aukonsul István Bán: mind vapustab, kui eestlased peavad Orbáni Venemaa huvide teenijaks

Paljud süüdistavad Ungarit euroopalike väärtuste eiramises. Seejuures eiravad nad aga ise silmnähtavaid fakte. Heaks näiteks on endise Ungari aukonsuli Mall Hellami hiljutine intervjuu Postimehe TV-s.
https://epl.delfi.ee/news/arvamus/ungar ... d=85562141

Kas keegi saaks täisteksti panna?
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
bodom
Liige
Postitusi: 216
Liitunud: 01 Jaan, 2012 23:54
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas bodom »

Paljud süüdistavad Ungarit euroopalike väärtuste eiramises. Seejuures eiravad nad aga ise silmnähtavaid fakte. Heaks näiteks on endise Ungari aukonsuli Mall Hellami hiljutine intervjuu Postimehe TV-s.
Mina kui Ungari tegutsev aukonsul ja Eestis elavate ungarlaste seltsi esindaja ei saa jätta sellele reageerimata. Intervjuus heideti Ungari valitsusele ette igasuguseid surmapatte alates õigusriigi lammutamisest kuni akadeemilise ja ajakirjandusvabaduse piiramiseni, kuid argumentide osas jäi intervjueeritu napisõnaliseks. Pean seda vajalikuks täiendada pressivabaduse nimel, muidu jääks kõlama üksnes mitte just erapooletu isiku arvamus.

Tegelikkus näeb välja teisiti. Euroopa Parlamendi Ungari õigusriigiga seotud süüdistused põhinevad 10 punktis väidetele, mis olid Ungari ja ELi kahepoolsete läbirääkimiste käigus juba varem lahenduse leidnud. 20 punktis tuginevad etteheited ekslikule informatsioonile ja 42 punktis valesüüdistustele. Mis puudutab pressivabadust, siis valitses sotsialistide ja liberaalide võimuloleku ajal Ungari meedias tõesti tohutu pahempoolne ülekaal, kuid selle vastu ei protesteerinud tollal välismaal keegi. Ja kuigi see ülekaal on vahepeal vähenenud, on see praeguseni olemas, eriti digitaalse meedia vallas. Näiteks kõige laiema vaatajaskonnaga Ungari teleuudised (RTL Klub) on valitsuse suhtes kriitiliselt meelestatud.

Kummikuuliga silm peast välja
Rahvusvaheline ajakirjandus on olnud kahepalgeline. Seda peegeldab muuhulgas asjaolu, et kui Ungari õigusriik on tõepoolest hädaohus olnud - näiteks 23. oktoobril 2006, kui pahempoolse valitsuse ajal toimunud demonstratsioonil laskis politsei rahumeelsetel demonstrantidel kummikuulidega silmad välja (on teada vähemalt üks juhtum, kus pimedaks jäänud demonstrant end hiljem tappis- toim) - pr Hellam ei pidanud vajalikuks tagasi astuda aukonsuli ametist.

Ta tegi seda siis, kui 2017. aasta kevadel Ungari parlament hääletas uue seaduse poolt, mis reguleeris Ungaris tegutsevate välismaa ülikoolide juriidilist staatust. Intervjuus mainitud Kesk-Euroopa Ülikool olevat selle tagajärjel oma tegevuse Budapestis lõpetanud. Selgituseks tuleb mainida, ja millest pressist kunagi juttu ei tehta, et sama asutus tegutses Ungaris kahe juriidilise nime all. Esimene kannab ungarikeelset nime Kesk-Euroopa Ülikool (Közép-európai Egyetem) ja pakub haridust paljudel erialadel, võrdsetel alustel kõigi teiste Ungari õppeasutustega ning annab välja ka Ungari diplomi. See tegutseb tänaseni edasi.

„Ennekuulmatu ebaõiglus"

Teise juriidilise isiku nimi oli CEU (Central European University), mille nime all õpetati vaid ühte eriala, mis andis välja Ameerika diplomit. Eelmainitud 2017. aasta Ungari seaduse järgi võib Ungaris tegutsev välismaa õpeasutus välja anda diplomi vaid juhul, kui sellel õppeasutusel on ka oma emainstituut kodumaal olemas. Kuna CEU-l USAs vastavat emaasutust ei ole, ei saa ta enam Ungaris Ameerika diplomit väljastada ja pidi oma tegevuse Ungaris lõpetama. See "ennekuulmatu ebaõiglus" osutuski pr Hellami tagasiastumise ajendiks.

Mind kui Taga-Karpaatiast pärit ungarlast, kes on Eesti taasiseseisvumisele aktiivselt kaasa elanud ja Eestis oma teise kodumaa leidnud, vapustab teadmine, et pr Hellam süüdistab Ungarit Venemaa huvide teenimises Ukrainas. Seevastu püüab Ungari vaid kaitsta Taga-Karpaatias üle tuhande aasta põlisrahvana elanud 150 tuhande ungarlase õigusi, mis on tagatud ka rahvusvaheliste lepingutega. Minu arust püütakse selliste süüdistuse abil lüüa kiilu Ungari ja Eesti suhetesse. See on seda taunitavam, et 2017. aastal saatis Ungari solidaarsuse märgina Eestisse 100-mehelise jalaväeüksuse ja alates käesoleva aasta maist võtavad Ungari hävitajad taas osa Balti riikide õhuturbemissioonist, aidates sellega kaasa Eesti julgeoleku tagamisele.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Kriku »

bodom kirjutas:Esimene kannab ungarikeelset nime Kesk-Euroopa Ülikool (Közép-európai Egyetem) ja pakub haridust paljudel erialadel, võrdsetel alustel kõigi teiste Ungari õppeasutustega ning annab välja ka Ungari diplomi. See tegutseb tänaseni edasi.
Paistab küll: https://www.ceu.edu/about

Päris must lugu ausalt öelda :|
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas Runkel »

Wiki andmetel CEU reorganiseerib oma tegevuse selle aasta septembriks selliselt, et enamus distsipliine viiakse üle Viini ja vähem kui viiendik jääb edasi Budapesti, mis on sealse seadusega kooskõlas. Nii et "Sorose ülikool" seab sealt siiski minekule. Kui see ei ole ungarlastele probleem, siis ei ole see ka väga suur mure ülikoolile - teadlased, lektorid, üliõpilased -, sest tegevus jätkub. Austrias.
https://en.wikipedia.org/wiki/Central_E ... University
Kremli huvide teenimisest. Aukonsul ei maini mitte midagi NATO-Ukraina komisjoni töö blokeerimisest, ja see ju on Putleri huvi, kui ta samal ajal ukrainlastega sõda peab. Blokitakse aga ukrainakeelse kooli reformi tõttu.
Meedia kallutatusest. Seda on siit, ma arvan, raske hinnata, kuivõrd tugevalt on oligarhid seda suunamas. Netiajastu teeb selle väga raskeks kui mitte võimatuks. Heade uudiste pakkujatele pole mõtet raha reklaami ega lehe tellijana pakkuda. Ikka uudised ja arvamuslood lahus. Sellest kõneleb aukonsul ka mööda.
Riikidevahelise suhtluse halvendamine ja Ungari kaitseväelaste roteerumine Eestisse. Hellami kriitika kontekstis on see manipulatsioon. Aga muidugi aitäh madjaritele, et nende üksus siia tuli ja tuleb!!

Lisatud: Et olla artikli avaldamise õigustega kooskõlas, siis PMis on aukonsuli vastus vabalt loetav.
https://arvamus.postimees.ee/6538465/un ... -vaidetele
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19199
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas ruger »

EL-i kõrge välispoliitiline esindaja Mogherini blokeeris järjekordselt Vene propaganda vastu võitlemise rahastamise suurendamise, mida soovis Europarlament. Ehk probleem tekkimas sellest, et mida EL tegelikult tahab või on antud kõrged esindajad vägagi juhitamatud või ka juhitavad väljapoolt.
The European Parliament has AGAIN asked to strengthen @EUvsDisinfo.

It is amazing how one person (@FedericaMog) can sabotage any real response of a 500-million block to a serious security threat.

Spent last three years doing it.
She is responsible.
https://twitter.com/_JakubJanda/status/ ... 3897552898
https://www.bloomberg.com/opinion/artic ... ppeasement
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19199
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Euroopa Liit ja demokraatia. II

Postitus Postitas ruger »

Saksa välimsminister soovitab EL-i halvasti käituvaid liikmeid karistama hakata
Saksamaa välisminister Heiko Maas ütles neljapäeval, et Euroopa Liit peaks hakkama vähendama toetusi ja kehtestama isegi majandussanktsioone liikmesriikidele, kes ei pea kinni ELi põhiväärtustest nagu ajakirjandusvabadus ja sõltumatu kohtusüsteem.

Maas ütles Saksa telekanalile ZDF, et riikidelt nagu Poola, Ungari ja Rumeenia tuleks eurotoetusi vähemaks võtta, sest nad on kaldumas liberaalse demokraatia põhialustest kõrvale. «Meil peavad olema mingid põhitõed, mida kõik austavad,» toonitas Maas. «Riigid, kes ei austa Euroopa väärtusi, peaks seisma silmitsi majanduslike tagajärgedega.

«Sellised riigid mõistavad ainult sanktsioonide keelt,» ütles ta nimetatud riikide kohta, kes rikuvad tema sõnul Euroopa Liidu seadusi, kehtestades näiteks pressivabadust ning kohtuvõimu piiravaid seadusi.

Brüssel on sattunud eriti teravasse konflikti liikmesriigi Ungariga, kus 2010. aastal võimule tulnud peaminister Viktor Orbán on asunud survestama riigivõimuga kohtute tegevust, suukorvistanud meedia ning hakanud järsult kärpima hariduse ja teaduse rahastamist.

Tsentrikonservatiivseid erakondi ühendav Euroopa Rahvapartei (EPP) hääletas kolmapäeval visata oma ridadest välja Orbáni juhitud partei Fidesz. Orbán on varem öelnud, et väljaheitmise korral võib ta moodustada liidu Poola parempoolsetega.

Liit on läinud tülli ka Poola ja Rumeeniaga seoses seadusemuudatustega, mis kriitikute sõnul õõnestavad euroopalikke väärtusi.
https://majandus24.postimees.ee/6551107 ... sriikidele
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist