Lumeinimene

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Lumeinimene

Postitus Postitas Kriku »

Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas Z03 »

Minu meelest on armas, kui üks sõjavägi on nii lapsemeelne, et on suuteline uskuma lumeinimese olemasolu. Kõik pole veel kadunud ja inimsugu pole lõplikult hukas, veel on lootust.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Postitusi: 1047
Liitunud: 23 Juul, 2006 21:04
Asukoht: Paldiski
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas sadist »

Z03 kirjutas:Minu meelest on armas, kui üks sõjavägi on nii lapsemeelne, et on suuteline uskuma lumeinimese olemasolu. Kõik pole veel kadunud ja inimsugu pole lõplikult hukas, veel on lootust.
Hahah. Need armsad nunnud usuvad seda ka, et kui naisterahvas õhtul peale päikeseloojangut üksi jalutab, on ta "kõigi oma". Ma olen väga-väga paljude meessoost hindude suust seda kuulnud, nii erusõjaväelaste kui meremeeste.

Mul tekkis hoopis selline küsimus, et miks Kriku tohib teha pigem Para-Web`i foorumisse sobivaid teemasid/postitusi, aga teised foorumlased mitte? :scratch:
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas Z03 »

Väga hästi sobib see teema siia foorumisse, sest lumeinimest võib täiesti sõjategevuseks kasutada (kui ta vaid ükskord lõpuks üles leiaks, siiani on ainult jäljed lumel). Nagu leiti mingi valgevaal, kes olla vene sõjaväelaste poolt välja õpetatud. See ju ka puhas ulme.
Viimati muutis Z03, 02 Mai, 2019 16:00, muudetud 1 kord kokku.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas Walter2 »

sadist kirjutas: Mul tekkis hoopis selline küsimus, et miks Kriku tohib teha pigem Para-Web`i foorumisse sobivaid teemasid/postitusi, aga teised foorumlased mitte? :scratch:
Iid-Tõstamaa vanasõna ütleks selle peale: mis on lubatud Jupiterile pole lubatud härjale. :)
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas Kriku »

Hitleri parakatest on siin näiteks ka kuskil teema, enne minu aega tehtud. Kui armeed selliste asjadega tegelevad, siis see on IMHO teemakohane küll.

LISATUD: Ja need ka:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=17103
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=17441
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=16354
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=976
kromanjoonlane
Liige
Postitusi: 137
Liitunud: 20 Okt, 2010 16:11
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas kromanjoonlane »

Populaarteaduslike artiklite fännina viskan oma viis kopikat:

1.Himaalaja jeti taga peitub kindlasti mingit sorti karu.
Karuks pidasid toda olevust nii Edmund Hillary kui ka Reinhold Messner. Karu DNA-d on leitud ka paljudest kloostrireliikviatest Ladakhis ja Bhutanis. Aga Eric Shiptoni kuulsatest jetijäljefotodest (mis 1950a.-st saadik Briti Kuninglikus Geograafiaühingus tallel) ühel olevat selgelt näha karuküüned. Just seda ühtainukest fotot pole küll kunagi laiale publikule avaldatud.

Mõned teooriad, kuidas maailma katuse kandis karust lumeinimene sai:
a) karu olevat tiibeti keeles "meti" :D Ja nii lihtne vbl.asi ongi? Kohalikud räägivad karust ,aga valge mees kuuleb midagi põnevamat.
b) isaste Aasia kaeluskarude seas valitsevat hullem dedovstsina, kui Nõukogude Liidu raudteevägedes. Salaagad veetvat suure osa elust puude otsas, et vanakesed neid maha ei murraks. Ja nende käpa kuju muutuvat eluviisi mõjul tavalisest karukäpast erinevaks- no siis tuleb jälg kah teistsugune loogiliselt võttes.
c)kloostrireliikviate geneetiline analüüs, mis 2013.a. Oxfordi ja Lausanne'i teadlaste poolt läbi viidi, sai leitud DNA-järjestusi Genbank'iga võrreldes vastuseks suure karja tänapäevaseid karvaseid loomi (kõige rohkem jah karusid). Üks järjestus oli väga huvitav- klappis kõige paremini Teravmägedel 40-120 tuh.a. tagasi elanud fossiilse jääkaruga. Nii et vbl. veel uus karuliik ootab vastamist 21.sajandil?

2. Põhja-Ameerika bigfooti taga peitub tõenäoliselt alati Homo sapiens (sic!), kes mingil põhjusel kostümeeritult ringi kakerdab. 2012.a. sai Montanas üks selline bigfoot autorataste all surma kah.

3.Kaukaasias tuleb arvesse võtta suurt keelelist mitmekesisust ja teravaid rahvastevahelisi suhteid. Niisiis peitub sealse almasti taga enamasti ellujäämise käigus metsistunud pärisinimene, kes vangistajate keelt ei mõista või neile oma rahvust avaldada ei julge.

Hea näide on vast Zana, 1850-90 Abhaasias kõrvalises mägikülas elanud taltsutatud emane almast. Oma peremehele sünnitas ta seitse inimlast, kellest neli jäid ellu ning abiellusid ja said omakorda lapsi. Zana järglasi elab külas veel tänagi ja ühe tema poja kolju on millegipärast alles. Seda koljut uuriti ühe teadusmehe poolt juba 90ndatel ja leiti olevat sajaprotsendiline Homo sapiens.
Aga 2013.a. käis Bryan Sykes Oxfordi ülikoolist Zana DNA-d uurimas. Minu mäletamist mööda kaevas ta selleks Zana hauast välja (praegu vikipeediast kontrollides enam kinnitust ei leia sellele). Igatahes oli tulemuseks sajaprotsendiline aafriklanna (türklaste juurest põgenenud orjatar?).

4.Kagu-Aasia amomongo ja batutut on käesoleva sajandi väljakaevamiste valguses vast kõige põnevamad tegelased. Sest mitme põlvkonna jooksul on 99% tõsistest teadlastest keeldunud metsikuid hominiide tõsiselt võtmast just paleontoloogilise materjali puudumise tõttu. Nüüd on aga Florese inimene välja kaevatud ja see teine tüüp Filipiinidelt kah.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas Kriku »

kromanjoonlane kirjutas:Üks järjestus oli väga huvitav- klappis kõige paremini Teravmägedel 40-120 tuh.a. tagasi elanud fossiilse jääkaruga. Nii et vbl. veel uus karuliik ootab vastamist 21.sajandil?
Pakun, et jääst välja sulanud ehtne Pleistotseeni karu.

Jääst välja sulanud elukaid on ammust ajast tähele pandud. Hiina kirjalikes allikates esineb teadmine, et kaugel põhjas elab hiiglaslik jäärott, hästi karvane ja suurte kihvadega. Elusalt polnud toda elukat keegi näinud, aga kaupmehed noid kihvu vahendasid koos muu infoga. Ilmselgelt oli tegelikult tegu mammutitega. Kunda Lammasmäelt on ka üks mammutivõha tükk, mis pidi olema Kunda kultuuri inimese arheoloogiline leid (dateeringute vahe on üle 30 000 aasta).
vanahalb
Liige
Postitusi: 2618
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas vanahalb »

Lumeinimese jalajälgede kohta olen ma kunagi lugenud teooriat, et pahatihti pildistatakse päikese käes suureks sulanud jälgi. Mägedes on päike kohati päris karm ja selline suht tagasihoidlik kitsetalle jälg on varsti nagu päti rusikas.
Ma ei tea kas keegi on lumeinimese liivale jäänud jälgi avastanud või veel sooja jäljerea lõpus mõne kolmemeetrise olendiga rinnutsi kokku jooksnud.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas Manurhin »

Kriku kirjutas: Kunda Lammasmäelt on ka üks mammutivõha tükk, mis pidi olema Kunda kultuuri inimese arheoloogiline leid (dateeringute vahe on üle 30 000 aasta).
https://www.postimees.ee/1832263/euroop ... eti-eestis
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
teeline35
Liige
Postitusi: 1543
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas teeline35 »

Ka eetis on oma "lumeinimene" olemas! Ühes eesti transpordifirmas pidi töötama autojuht kelle olemasolust on kõik kuulnud, aga keegi pole teda oma ihusilmaga näinud! :lol: Töötavat euroopa siseselt ja kodus ei pidavat käima. Kolleegid kutsuvadki teda Lumeinimeseks. Kas kontori ümber vahel ka tundmatuid jalajälgi näha on? Selle kohta mul andmed puuduvad.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Lumeinimene

Postitus Postitas Kriku »

Heakene küll, jääme nüüd ikkagi militaarsete tähelepanekute juurde.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist