Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Vastaja
Liige
Postitusi: 459
Liitunud: 15 Mär, 2013 17:37
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Vastaja »

tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tympsa »

No vähemalt Eesti hääletas sellele vastu . Niipalju oli Ratase valitsusel ja Reinsalul siiski selgroogu .

Kuid see näitab hästi ära, mida on väärt n. ö. Euroopa solidaarsus. Seda pole ollagi . Kasu käib üle kõige .Ettekääne, et sedaviisi saavad Venemaa kodanikud ikkagi kaevata Inimõiguste kohtusse kui nad oma riigi kohtuotsusega rahul pole, on hale ja armetu .Lavrov on korduvalt kinnitanud,et Venemaa jääb Inimõiguste kohtu liikmeks .

Putin saavutas järjekordse diplomaatilise ja propagandavõidu.
Nüüd saab ta öelda : sanktsioonid olid ebaõiged, see oli pahatahtlik Venemaa kiusamine,kuid reaalsus tõi Euroopa välisministrid mõistusele. Pole kahtlust, et seda võitu hakkavad tuututama ka Vene progandakanalid, igast Solovjovid ja Kisseljovid.

Olen täiesti veendunud, et siit hakkab murenema . Needsamad välisministrid ja valitsused,kes hääletasid EN sanktsioonide kaotamise üle on poliitika tegijad ka Euroopa Liidus . Võib-olla mitte kohe, kuid nii mõne aasta pärast hääbuvad tasapisi ka EL sanktsioonid . Ja seda teevad mitte Le Peni sugused opositsioonipoliitikud vaid päris ontlikud mainstream valitsused eesotsas Saksamaaga ja Prantsusmaaga,kellel juba ammu kiheleb kangesti,et sanktsioonid rikuvad ilusat äri Venemaaga .

Niipalju siis Euroopa solidaarsusest agressiooni ohvrit aidata või agressorile ühiselt vastu astuda . Puhutakse vaid jutumulle ja peagi unustatakse ka see .
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

tympsa kirjutas:Olen täiesti veendunud, et siit hakkab murenema . Needsamad välisministrid ja valitsused,kes hääletasid EN sanktsioonide kaotamise üle on poliitika tegijad ka Euroopa Liidus . Võib-olla mitte kohe, kuid nii mõne aasta pärast hääbuvad tasapisi ka EL sanktsioonid . Ja seda teevad mitte Le Peni sugused opositsioonipoliitikud vaid päris ontlikud mainstream valitsused eesotsas Saksamaaga ja Prantsusmaaga,kellel juba ammu kiheleb kangesti,et sanktsioonid rikuvad ilusat äri Venemaaga .

Niipalju siis Euroopa solidaarsusest agressiooni ohvrit aidata või agressorile ühiselt vastu astuda . Puhutakse vaid jutumulle ja peagi unustatakse ka see .
Sellega saab ainult nõustuda :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
endee
Liige
Postitusi: 91
Liitunud: 05 Apr, 2006 22:48
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas endee »

Kohalikud elanikud on kiriku ehitamise vastu Jekaterinburis:
Pilt

"Asjale on lihtne lahendus - korraldada hääletus. Ja vähemus peab tegema seda, mida enamus tahab. See on demokraatia. Aga te peate arvestama ka vähemuste huvidega," ütles Putin.
delfi
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ma usun,et,kui USA oma seisukohta ei muuda,siis ka EL ei muuda sanktsioonide kehtimist.
Merkel võib vabalt lükata selle otsustamise oma riigi jaoks järgmise kantsleri kaela.
Prantsusmaa võib sõltuda ka valimistsüklist,ma pakuks.
Itaalial on rohkem hetkel tegemist majanduse kooshoidmisega,kui aktiivse välispoliitikaga.
Need kolm aga kindlalt jälgivad mida teeb USA.
Pildil,kus oli Venemaa välisminister,poseerisid veel Euroopa Nõukogu esimees Jageland(keda siin Norras tuntakse küllalt Venemaa sõbralikuna) ning Soome välisminister Soini,kahju,kui Soome hääletas jah poolt.Realpolitik selle riigi jaoks.Ei ole kontrollinud aga pakun,et ka Norra hääletas jah poolt,oleks hea,kui muidugi eksin aga see võib olla hinnaks sellele,et Norra kodanik vabastataks Venemaa vanglast,kuhu viimane saadetakse spiooonisüüdistusega.Pakun,et sellest räägiti Putleri ja Norra peaministri kohtumisel.
Euroopa Nõukogu on ikkagi suuresti selline jututuba,ilma suurema majandusvõimeta,kus ka nn.endised Nõuka riigi idanaabrid istuvad.Ettekääne Jagelandi pressile,et Venemaa tagasi toodaks oli see(vähemalt kohaliku siinse Norra ajakirjanduse andmetel) ,et Venemaa kodanikke ähvardas õigusest riiki Euroopa Inimõiguste kohtusse kaevata.
Seega,minu arvamus on ikkagi selline,et ilma USA suunamuutuseta ei hakka ka EL midagi muutma,õigemini EL juhtriigid.Britte tuleb vaadata juba eraldi ning kuni need keemiarünnakud pole klaaritud,mina küll ei näe,et sealt muutus tuleks.
Aga jah,Venemaa saab mingisuguse propagandatoru,see on selge.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tympsa »

Kuid mis on nähtav,on suunamuutus. EN kehtestas sanktsioonid,väga leebed küll ja nüüd Saksamaa ja Prantsusmaa initsiatiivil nendest loobutakse. Sealjuures pole Venemaa teinud karvavõrdki seda mida talt nõuti ,otse vastupidi, on vinti juurde keeranud. Mitte ainult Krimmis vaid nüüd ka Donbassis antakse lihtsustatult välja Vene passe, mis näitab Kremli soovi seal oma võimu põlistada .

Muide 28-st Euroopa Liidu välisministrist hääletasid vastu vaid Eesti,Läti,Leedu,Poola ja Suurbritannia . Ukraina ja Gruusia pole EL liikmed,nemad ei saa EL sanktsioonide osas kaasa rääkida .

Kuid needsamad EL valitsused,kes hääletasid Vene-suunalise pehmenemispoliitika poolt Euroopa Nõukogus otsustavad ju ka EL asju .

Mis puutub USA juhtivat rolli Euroopa Liidule, siis sellele ei maksa suuri lootusi panna. Alates Trumpi valimisest on USA ja EL suhted palju jahedamad ja pinges. EL püüab end kõigiti näidata kui iseseisva poliitika ajaja ja USA konkurent, vahelduva ägedusega käib kaubandussõda, EL juhtriik Saksamaa sülitab USA nõudele peatada Nord Stream 2 ehitus, samuti suhtuvad EL valitsused väga pika hambaga Trumpi nõudmisse anda 2 % GDP-st kaitse-eelarvele, Macron ärgitab looma NATO-le alternatiivset EL armeed.

EL on võtnud selgesti hoiaku,et ta kujundab ise oma poliitika ja ei uju enam USA kiiluvees . Kui Euroopa liidrid arvavad, et on kasulik Vene-suunalised sanktsioonid tühistada või neid oluliselt leevendada, siis ei hooli nad sellest, mida arvab USA . Juba praegu on EL sanktsioonid pehmemad ja muuseas EL kaotab ka kõige rohkem Venemaa eneseblokaadist EL toiduainetele, mis USA-d praktiliselt väga vähe mõjutab .Selle blokaadi kaotamise tingimuseks on Kreml aga seadnud EL sanktsioonide kaotamise .
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Noh ma olen niipalju aru saanud,et kogu see laenuraha ja tehnoloogilised keelud ikka ilma USA nõusolekuta vabaks ei lähe.Sedamoodi on maailma rahandus hetkel ehitatud,et suurem osa investeeringuid tehakse USA dollari baasil ning see kaasab automaatselt ka USA Fõderaalreservi järelvalve.Ning ei Saksamaa ega Prantsusmaa ei saa ilma nende nõusolekuta asju liigutada,kui asi puudutab USA dollareid.
Saksa pangad on saanud viimastel aastatel ikka korralikult trahve kaela USA finatsjärelvalvelt ja vaadates mis näiteks toimub meie skandaalidega,siis ka Swedpanga ja Danske asjade puhul pakun tuleb korralik laks sealt pankade pepule.
Aga EUR laenamistega on see häda,et siis peab saama ka euroala riikidelt jah sõna ning EL keskpanga juhtidelt loa.Siiani nagu pole kuulda olnud,et mingis osas on hakanud jää sealt murduma.Aga seda gaasitrassi saab USA vaid niipalju komposteerida,kui palju seal USA dollareid ja tehnoloogiat mängus on.Ma võin eksida aga puht finantsiliselt enamik raha on vist euroalalt ning seda USA Fõderaalreserv nagu ei halda.Tehnoloogiaga jään jänni,võimalik,et midagi on ka USA firmadelt sealt,kuigi torud tulevad Saksamaalt.
Kui raske on Putleri sõpradel näiteks asju muuta näitab Salvini näide.Kuigi ta võiks ju panna Itaalia valitsuse valiku ette sanktsioonide osas,seda siiani ei saada teha.Pakun,et just Itaalia valitsuse võlakirjade tõttu,mida emiteeritakse just dollarites.
Saksamaa aga on "rumala" valiku ees,kui USA tahaks nende majandust tõsiselt surkida,siis võimalusi on palju.Võtame näiteks autotööstuse,kui ikka USA kättemaksuks sellele,et "peajoont" ei järgita paneb tollid ette,siis see perekondasid,kes Saksamaa autotööstusi valitsevad just rõõmsaks ei tee.Mäletate seda Simensi turbiinide jama,mis juhtus Krimmis.Venemaa allhankija luuletas asukoha teiseks aga välja tuli,et Simens tõmmati lohku,viimane käib lausa kohut praegu selle Vene ostjaga.
Võimalik,et osa juppe turbiinides on USA päritoluga.Seega,isegi sakslased ei saa ignoreerida seda,mida USA Kongress ja riigi juhtkond arvab.
nimetu
Liige
Postitusi: 7570
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

Austria venesõbraliku erakonna juht sattus korruptsiooniskandaali ja astus oma valitsuse kohalt tagasi. Petteoperatsiooni käigus paljastati, et ta oli nõus erakonna rahastamise eest avaliku sektori lepingutega mängima. Omamoodi kurioosne on see, et operatsiooni käigus esitasid selle organiseerijad end vene oligarhi sugulasena. Raha räägib...
https://www.err.ee/941001/austria-parem ... ttu-tagasi

Nüüd tulevad Austrias erakorralised valimised. Kogu see lugu võib olla paras löök Putini mõjule seal riigis.
https://www.err.ee/941112/austrias-korr ... -valimised
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36333
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3484
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Chupacabra »

Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

Putini nõbu kahtlustatakse rahapesus 230 miljardit

https://theins.ru/news/157298
nimetu
Liige
Postitusi: 7570
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

Herkel väidab, et info nagu Venemaa hääleõigus Euroopa Nõukogus oleks taastatud pole päris õige:
https://arvamus.postimees.ee/6687473/an ... ust-tagasi
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36333
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

USA-Hiina kaubandussõda ja OPEC-i jõupingutused tõstavad nafta hinna taas 2014. aasta tasemeni? https://majandus24.postimees.ee/6687984 ... 1530278500
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19037
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Naftafirmad ENI ja Total keelduvad maksmast ebakvaliteetse nafta eest ja ootavad kompensatsiooni.
Total and #Eni have stopped payments for the contaminated #oil sold to them by Russian firms and said they will only pay when compensation is agreed, trading sources said, upping the stakes in what the sources say is #Russia’s worst oil supply disruption"
https://twitter.com/LukasTraki/status/1 ... 5926557697
Sources have said payments for clean oil are continuing as usual and that oil that had been shipped in early April before Druzhba was contaminated had also been paid in full.

Payment for millions of barrels of contaminated oil, that have now been stuck for weeks in pipelines, was due on May 15.

“Why would anyone want to pay for this oil? Strictly speaking it is not oil and no one in Russia is able to explain clearly who will compensate whom and when,” one trading source familiar with the development said.

In theory, Western buyers are entitled to refuse to pay for oil they had bought without knowing it was contaminated because every contract for oil sales is accompanied with a quality passport that will show oil is not up to standard.

However, sales along the Druzhba pipeline are governed by Russian law which state that the payment must be made and if the quality is not good enough this must be accompanied by a claim for damages, which can then take months or years to process.
https://www.reuters.com/article/us-russ ... SKCN1SQ13C
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
teeline35
Liige
Postitusi: 1534
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas teeline35 »

Nord Stream 2-le USA poolt sanktsioonide panemise müra järjest kasvab!
https://www.err.ee/943797/usa-sanktsioo ... a-lahiajal
Selle projektiga on seotud vist suurem osa euroopa nafta ja gaasi firmad. Kui neile sanktsioonid peale pannakse, on asi tõsine. Ilma suuremaid projektiga seotud firmasid sanktsioneerimata nalja tegemine.
Lisaks veel seotud uudiseid;
https://www.err.ee/940449/usa-senaatori ... nide-asjus
https://www.err.ee/939988/merkel-el-i-g ... -ehitamist
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist