Relvaseadus

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas vtl »

Walter2 kirjutas:vist mõeldakse seda?
http://eelnoud.valitsus.ee/main/mount/d ... d#wb3NyTvT
Ahah, tänud. Selle infosüsteemi otsing imeb täiega.

See oli ammu teada, et enese ja vara kaitseks registreeritud relvale salvepiirangud tulevad. Aga see, et piiratud käibega (ehk "pikkasid") salvesid tuleb varsti relvakapis hoida ja tohib relvale ainult lasketiirus kinnitada, on muidugi ebameeldiv.
Miski kümmekond AR/AK salve võtab niipalju kohta, et igal kapil pole niipalju isegi riiulipinda. 3-4 salve ühel IPSC võistlusel on täiesti tavaline kogus.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
maskeerimisvork
Liige
Postitusi: 99
Liitunud: 30 Apr, 2014 18:53
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas maskeerimisvork »

vtl kirjutas:
Walter2 kirjutas:vist mõeldakse seda?
http://eelnoud.valitsus.ee/main/mount/d ... d#wb3NyTvT
Aga see, et piiratud käibega (ehk "pikkasid") salvesid tuleb varsti relvakapis hoida ja tohib relvale ainult lasketiirus kinnitada, on muidugi ebameeldiv.
Miski kümmekond AR/AK salve võtab niipalju kohta, et igal kapil pole niipalju isegi riiulipinda. 3-4 salve ühel IPSC võistlusel on täiesti tavaline kogus.
No ei tea. Katusorganisatsioon võib ju ettepanekuid teha, hetkel pole veel asi saaligi jõudnud.
Kasutaja avatar
kanakukk
Liige
Postitusi: 247
Liitunud: 22 Mär, 2008 22:57
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas kanakukk »

Walter2 kirjutas:Arutleks veidi edasi, teema on intrigeeriv. Unustame selle laskepaiga kui bürokraatia ja oletame, et soovin kasutada relva oma taluhoovis märki laskmiseks märklaua või õllepurkide pihta. RS §10 p.1 ütleb et relva kasutamisest pean teatama politseile, kui selle tulemusena on tekkinud kahju isikule või varale. Kuna seda ei ole tekkinud siis ei pea teatama. Relva võin kanda kaasas ja kasutada ründe tõrjumiseks ju erinevates kohtades, teatud piirangutega muidugi. Mis takistab mul siis nimetet kohas märki laskmast? Kas see vastava liigi relva võin kasutada ainult sihipäraselt - enese ja vara kaitse relva ainult ründe tõrjumiseks, jahirelva ainult jahipidamiseks, sportrelva ainult tiirus/laskepaigas harjutamiseks? Kui klassifitseerin tagahoovis paugutamise ümber igapäevaseks enese ja vara kaitseks kas see oleks OK? :D
Eesti Vabariigi põhiseaduse § 46 järgi on igaühel õigus pöörduda riigiasutuste ja ametiisikute poole. Kodaniku pöördumisele antud vastuse võib kontrollimiseks esitada halduskohtusse. Riigilõivud on vastavalt 15+15+25 eurot. Riigikohtu menetlusse võtmise-mittevõtmise määruseni jõuab natuke vähem kui kahe aastaga.

Riigikohtu halduskolleegium pidas 2015. aastal mõistlikuks õigusabi tunnihinnaks 167,01 eur ja 193,20 eur (vt 3-3-1-82-14 p 28 lg 6). Ütleksin, et 55 eurot on suhteliselt odav õigusabi, arvestades, et põhiseaduse 146. paragrahvi järgi mõistab õigust ainult kohus (järelikult teised ei mõista) ja et hinnangu annavad vähemalt 7 kohtunikku.
"Me oleme nii lootusetult inimpalge minetanud, et igapäevase kasina leivapalukese pärast anname ära kõik: põhimõtted, oma hinge – kõik võimalused tulevastele põlvedele, et mitte ainult ohustada oma ebakindlat eksistentsi." A. I. Solženitsõn
Zuslik
Liige
Postitusi: 517
Liitunud: 14 Mär, 2008 23:34
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Zuslik »

Kopeerin siia siis eile PPA poolt postkasti potsatanud kirja !

Meeldetuletus laskekõlbmatuks muudetud relvade arvele võtmiseks



Vastavalt 01.07.2018 jõustunud relvaseaduse muudatusele tuleb Politsei- ja Piirivalveametis (edaspidi PPA) registreerida kõik jäädavalt laskekõlbmatuks muudetud tulirelvad. Kuni 30.06.2019 teenistus- ja tsiviilrelvade registrisse sellise kande tegemise eest riigilõivu tasuma ei pea. Alates 01.07.2019 on riigilõiv 30 eurot.



Isik, kellele kuulub relv, mis on muudetud laskekõlbmatuks ja millele on väljastatud laskekõlbmatust kinnitav dokument enne 2018. aasta 1. juulit, esitab PPA-le hiljemalt 01.07.2019 avalduse laskekõlbmatu relva teenistus- ja tsiviilrelvade registrisse kandmiseks ning laskekõlbmatust kinnitava dokumendi koopia. Avaldus peab sisaldama järgmiseid relva omaniku andmeid:

· füüsiline isik – ees- ja perekonnanimi, isikukood või selle puudumisel sünniaeg, elukoht ja telefoninumber;

· juriidiline isik – nimi, registrikood või registreerimisnumber, aadress ja telefoninumber

· laskekõlbmatu relva liik, mark, mudel ja markeering.



Isik, kes esitab PPA-le hiljemalt 01.07.2019 laskekõlbmatust kinnitava dokumendita laskekõlbmatu relva teenistus- ja tsiviilrelvade registrisse kandmiseks, peab relva andma üle PPA-le ning sellest kolme kuu jooksul:

· esitama taotluse relva laskekõlbmatuks muutmiseks või laskekõlbmatusnõuetele vastavuse tuvastamiseks või

· võõrandama relva relvaseaduses kehtestatud korras.



Samuti tuleb PPAs vormistada laskekõlbmatuks muudetud relva omaniku vahetus. PPA teeb teenistus- ja tsiviilrelvade registrisse asjaomased kanded. Enne registrikande tegemist tasutakse riigilõivu 15 eurot.





Lugupidamisega

Politsei- ja Piirivalveamet
Tahad joosta õpi kõigepealt käima !
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Manurhin »

Mulle tuli samasugune. Ju vist saadavad kõigile relvaomanikele. Samas kujutan ette, et enamus deakt. relvade omanikke on just need, kes relvaluba (ja ehtsat tulirelva) ei oma. Huvitav, kas tegemist on lihtsalt mingi eurodirektiivi nõudega või on deaktiveeritud relvade reaktiveerimine viimasel ajal probleemiks muutunud?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
NARVAKAD
Liige
Postitusi: 361
Liitunud: 31 Okt, 2005 18:01
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas NARVAKAD »

Just eile viisin 14 kuulipritsi politseisse! :? .....aga automaatulirelvade deaktiveerimisega juba pea 2 aastat pidur peal, nõuded on olemas aga asi ei liigu! tuleb vist asja ette võtta ja siseministrile kirja kirjutada.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Aga ärge olge liiga tagasihoidlikud, kamraadid - ametivõimudelt selliseid esmapilgul arusaamatuid meile saades siis 8)
Mina näed saatsin selle kummalise meili pääle kohe oma (vastus)päringu:
Arvan, teil on seal midagi sassi läinud..
Ma nimelt ei oma "laskekõlbmatuks muudetud relvi" - mida arvele võtta..
Kõik, mida oman, on laskekõlblikud - ning arvel ka..

Päikest,
Boris (siin oli perenimi)
Ja sain järgm päev vastuse ka:
Tere!
Täna välja saadetud teavitus laskekõlbmatuks muudetud relvade arvele võtmiseks on tekitanud inimestele palju segadust. Isikutele võib selgitusi jagada järgmiselt:
Saadetud info on edastatud informatsiooniks, olenemata asjaolust, kas neil on laskekõlbmatuks muudetud relvi või mitte. Antud teavitus on edastatud meeldetuletusena seaduse muudatustest ja juhul kui kellelgi on vastavaid relvi siis on võimalus enne 01.07.2019 ilma riigilõivuta toimingud teostada. Alates 01.07.2019 on antud toimingud riigilõivustatud.

Lugupidamisega,
Ave (siin oli perenimi)
ennetuse ja süüteomenetluse büroo
Arendusosakond
Politsei ja piirivalveamet
:mrgreen: :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
NARVAKAD
Liige
Postitusi: 361
Liitunud: 31 Okt, 2005 18:01
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas NARVAKAD »

Ilmselt mina põhjustasin selle, et PPA saatis kõikidele meeldetuletuse! :lol: Kus suveuimased ametnikud hakkasid usinalt tööd tegema!

minu kiri mis saatsin PPA-sse:
kuupäev: 26. juuni 2019 23:44
teema: Deaktiveeritud relvade üleandmine PPA-le

Tere,

Väljavõte kehtivast relvaseadusest:
(16) Isik, kes esitab Politsei- ja Piirivalveametile hiljemalt 2019. aasta 1. juulil laskekõlbmatust kinnitava dokumendita laskekõlbmatu relva teenistus- ja tsiviilrelvade registrisse kandmiseks, peab relva andma üle Politsei- ja Piirivalveametile ning sellest kolme kuu jooksul:
[RT I, 12.12.2018, 1 - jõust. 01.01.2019]
1) esitama taotluse relva laskekõlbmatuks muutmiseks või laskekõlbmatusnõuetele vastavuse tuvastamiseks

Minu valduses on kogus deaktiveeritud relvi millel puuduvad
laskekõlbmatust kinnitavad dokumendid, relvad eksponeerin Sinimägede muuseumis. Relvaseaduses on punkt et 1 juulilks 2019 a. peab need relvad üle andma politseile. Soovin need relvad üle anda politseile ja esitan taotluse nende laskekõlbmatuks muutmiseks või laskekõlbmatusnõuete tuvastamiseks.
Saan aru , et jätsin selle toimingu viimase peale, aga varem lihtsalt ei olnud võimalust. Palun teid leida aja reedel või esmaspäeval need relvad vastu võtta.

Lugupidamisega
onu Igor Virumaalt :P
Kasutaja avatar
ostius
Liige
Postitusi: 299
Liitunud: 22 Sept, 2004 15:58
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas ostius »

Jäädavalt laskmiskõlbmatuks tehtud relvade kandmine relvaregistrisse? Jäädavalt ärajoodud viina viimine aktsiisilattu? Jäädavalt ärasöödud kartulite ladustamine hoidlasse? Nõelasilmade tagastamine tootjatele? Lõhutud puude parandamine? Kõrvade teritamine?
See lugu väärib följetoni:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... start=8160
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Walter2 »

Ilmselgelt ajendatud teemast kus "jäädavalt" laskekõlbmatuks tunnistatud relvad (päris koomiline sõnadekooslus tegelikult! :D) suudetakse teha uuesti laskekõlblikeks ning neid kasutada erinevate terroritegude kordasaatmises. Kuna teema on seinast seina ei viitsita eriti süveneda ning lüüakse kõiki ühe vitsaga e. samaväärsed seaduse silmis on nii deaktiveeritud AK-d kui ämbritega manustatav muldmetall mis 70 aastat tagasi kandis nimetust PPŠ. Ei midagi uut päikese all.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
DIIO
Uudistaja
Postitusi: 24
Liitunud: 30 Juun, 2017 12:51
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas DIIO »

Pisut teemast väljas, aga...
Vaatasin karistusregistrist kes minu kohta on päringuid teinud ja selgub, et Politsei-Piirivalveamet teeb minu tagasihoidliku isiku kohta iganädalase päringu.
Küsisin neilt ametlikku selgitust, et millest selline huvi ja sain ka vastuse. Kõik on OK ja see on tavaline praktika ja neil selleks ka õigus.
Samas mu tuttavad relva omanikud sarnast mustrit ei kinnnita.
Siit ka küsimus, kas kas ma olen miski ilge, kahtluse all olev, erand, või on sarnaseid veel?
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas vtl »

DIIO kirjutas:Pisut teemast väljas, aga...
Vaatasin karistusregistrist kes minu kohta on päringuid teinud ja selgub, et Politsei-Piirivalveamet teeb minu tagasihoidliku isiku kohta iganädalase päringu.
Küsisin neilt ametlikku selgitust, et millest selline huvi ja sain ka vastuse. Kõik on OK ja see on tavaline praktika ja neil selleks ka õigus.
[...]
Siit ka küsimus, kas kas ma olen miski ilge, kahtluse all olev, erand, või on sarnaseid veel?
Vaatasin esimest korda elus karistusregistrisse ja avastasin, et ka minu kohta on aastate viisi iganädalaselt päringuid tehtud. Varasemate päringute liik on "faktipäring automaatkontroll" ja uuematel lihtsalt "isikupäring" või "faktipäring".

Ilmselt on see mingi automaatne rutiin, et relvaluba kiiresti peatada, kui omanik mingi sigadusega hakkama on saanud. Vaevalt, et seda inimene teeb.
DIIO kirjutas:Samas mu tuttavad relva omanikud sarnast mustrit ei kinnnita.
Olgu veel öeldud, et mul on relvi rohkem kui üks ja otstarbeid ka mitu.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
slider
Liige
Postitusi: 467
Liitunud: 02 Jaan, 2016 22:51
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas slider »

Mul ka need päringud, küllap nad on kõigil omanikel
DIIO
Uudistaja
Postitusi: 24
Liitunud: 30 Juun, 2017 12:51
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas DIIO »

Kõigi kohta ei pärita.
Ilmselt rakendub see siis kui torusid on rohkem kui üks.
Ah, las siis pärivad.
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas vtl »

DIIO kirjutas:Kõigi kohta ei pärita.
Ilmselt rakendub see siis kui torusid on rohkem kui üks...
Või sõltub see pärimine sellest, millises prefektuuris toimik asub.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist