Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Teie väidet tiiviku pikkuse kohta pole keegi kustutanud, see on ülal kenasti alles. Teilt oodatakse kooskõlas foorumi reeglitega, et te vastava TTA dokumendi üles otsiksite ja viite postitaksite. Nii lihtne või keeruline see ongi - ning sama kehtib kõigi diskussioonis osalejate jaoks.

Kui te juba foorumi reeglitega ennast kurssi viimas olete, siis pöörake palun sellele ka tähelepanu, et need keelavad avaliku arutelu avamise modereerimise üle.
koll
Liige
Postitusi: 176
Liitunud: 02 Veebr, 2015 22:10
Asukoht: Kapa Kohila

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas koll »

Palun üritage aru saada, et Te olete siin 2-s rollis- mode ja arvamuse esitaja ning hoidke neil tugelavalt joon vahel. Tuulikute labade pikkuse kriitika ei puuduta Teie mode staatust. Tuletage nüüd koolipraktimust meelde, kuidas käis mõõtetulemuste analüüs.

Terve Aidu TP toimik TTJA veebis on siin: https://adr.mkm.ee/?a=tja&s=16-2%2F19-1095. Sealt on vaja vaadata ettekirjutust, mis on avalik. Seal on TTJA kord nõustunud, et on 58, kord ajab mingit pada. Kuid see on alus kritilisse suhtumisse, sest TTJA on lasknud asjad üle mõõta, kuid kui oleks olnud, et laba tiivik oleks suurem, siis ta oleks seda kindlasti ära märkinud. See minu väide võib olla nõrk, kuid kindlasti ei ole tugevam Teie väide, kui pildilt midagi mõõtsite, kus võib juba meetri või paar eksida, siis korrutasite selle mingi arvuga, mis teeb mõõtemääramtuse sama arv korda suuremaks jne. Lisaks veel muud prohmakad, mis piltide puhul on vältimatud.

Sry, et ma enne veidi kurjaks läksin, kud Avatari läbu, mis ta muudetud kirjade põhjal siia postitas, on ikkagi üleval. Ja samas sellest tekkis tüli, et keegi läks foorumipidajale kituma. Üldiselt, ega siit enam head diskussiooni ei tule.

Aga nagu ütlesin, Qinetiqu materjalid on mul olemas, kuid neis on preambulis disclaimer, et masslevitamist ei luba. Need on päris põnevad, samas Kamin suhtub neisse üleolevalt. Eks lahmida võib ikka.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Loomulikult on minu väited samamoodi vaidlustatavad nagu kõigi teiste omad ning see, et ma olen ka moderaator, ei puutu asjasse. Te olete igati teretulnud minuga vaidlema, kuid selle käigus viidake korrektselt.

Teie poolt viidatud toimiku sisukord on 9 lehekülge pikk ja te ise ütlete, et TTJA ei ole olnud järjekindel. Sellepärast ma nõuangi, et te postitaksite viite konkreetsele dokumendile - muidu kuluvad järgmised paar-kolm lehekülge erinevate kasutajate poolt erinevate dokumentide lugemise tagajärjel tekkinud arusaamatuste klaarimisele. Moderaatorina on minu roll seda ennetada.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Gideonic »

koll kirjutas: Terve Aidu TP toimik TTJA veebis on siin: https://adr.mkm.ee/?a=tja&s=16-2%2F19-1095. Sealt on vaja vaadata ettekirjutust, mis on avalik. Seal on TTJA kord nõustunud, et on 58, kord ajab mingit pada.
Panen siis otseviite, sest akf seda teha ei raatsinud (seotud dokumentide all on juurdepääsu piiranguga asjad, aga "Failid" all täitsa kättesaadav=:
https://adr.mkm.ee/?id=TJA-JVIS-19424

Sealt mõningaid tsitaate (kel aega võiks muidugi mõttega läbi lugeda):
Kohapeal võeti ütlused arendaja esindajatelt, Eleon Green OÜ juhatuse liikmelt Andres Sõnajalg ja Aidu Tuulepark OÜ juhatuse liikmelt Oleg Sõnajalg, kelle sõnade kohaselt toimuvad ehitustööd Maidla Vallavalitsuse poolt 27.02.2013.a korraldusega nr 25 välja antud ehitusloa nr 2882 alusel, mille kehtivust on kinnistanud Lüganuse vallavalitsus oma 05.02.2019 kirjas nr 6-4/596-7. Käesoleval hetkel teostati arendaja sõnade kohaselt elektrituuliku osade monteerimistöid, peale mida generaator ja rootor koos tiivikutega masti otsa tõstetakse. Arendaja sõnade kohaselt on elektrituuliku alla rajatud tehisnõlva maksimaalne kõrgus 22 meetrit ja minimaalne kõrgus 6 meetrit. Lisades juurde elektrituuliku masti kõrguse 135 meetrit, tiiviku raadiuse 58 meetrit ning vundamendi kõrguse, saab tuuliku maksimaalse kõrguse.

Arendaja poolt esitatud info kohaselt on tuulikute orienteeruv kõrgus nende valmides olemasolevast maapinnast 202,4 m kuni 218,4 m.
Materiaalne õigusvastasus tähendab ehitamise sisulist õigusvastasust. Materiaalse õigusvastasuse korral ei vasta ehitis õigusaktides sätestatud nõuetele. Vastavad nõuded tulenevad eelkõige PlanS-st ja EhS-st, aga ka näiteks tuleohutusseadusest, veeseadusest, muinsuskaitseseadusest, looduskaitseseadusest, lennundusseadusest jne. Arendaja sõnade kohaselt on elektrituuliku alla rajatud tehisnõlva maksimaalne kõrgus 22 meetrit ja minimaalne kõrgus 6 meetrit. Lisades juurde elektrituuliku masti kõrguse 135 meetrit, tiiviku raadiuse 58 meetrit ning vundamendi kõrguse, saab tuuliku maksimaalse kõrguse. Paikvaatlusel esitas arendaja info, mille kohaselt on tuulikute orienteeruv kõrgus nende valmides 202,4 m kuni 218,4 m. Kohus on esialgse õiguskaitse taotluse lahendamisel jõudnud seisukohale, et ei saa jätta märkimata, et kui Kaitseministeeriumiga kooskõlastatud I projekti järgi (töö nr 30-11-EP) oli tuulikute kogukõrgus maapinnast 185 m, siis ehituslubade aluseks oleva II projekti järgi (tööd nr. 01-13-EP kuni 33-13-EP) on kõrgus 196,4 m (3,4 + 135 + 58) ja maapinna tõstmist arvestades algsest maapinnast 216,4 m. Ehituslubade aluseks olevat II projekti ei ole Kaitseministeeriumile kooskõlastamiseks esitatud. Lüganuse Vallavalitsusele ja Aidu Tuulepark OÜ-le ei saanud jääda arusaamatuks või märkamatuks, et nende tegevuse tulemus erineb oluliselt I projektis ettenähtust.8 Kaitseministeerium andis 03.04.2012 kirjaga nr 12.1-2/12/877 kooskõlastuse kuni 185. m tuulikute ehitamiseks, vastavalt kooskõlastuse aluseks olnud eelprojektile. Kõrguspiirangut on aga ilmselgelt ületatud.
Järelikult kehtib õiguslik olukord, kus 2013 antud ehitusluba enam ei kehti ning 2015 antud ehituslubade kehtivus on kohtumäärusega peatatud. Seega ei ole avaliku korra eest vastutaval isikul õiguslikku alust tuulikute ehitamiseks. Isegi kui nentida 27.02.2013 ehitusloa kehtivust, on selle loa alusel ehitamine formaalselt ja materiaalselt õigusvastane.
QinetiQ koostatud analüüsis modelleeritakse ettevõtte pakutavaid labade mõjutusi vähendavaid lahendusi, kuid paraku pole teostatud reaalseid mõõtmisi elektrituuliku reaalsete emissioonide osas ning seda, et tegu on vaid hinnanguga kajastab ka analüüs, mistõttu ei ole tõendusväärtust.
Kaitseministeerium on leidnud, et arendaja poolt tellitud analüüsid baseeruvad avalikel allikatel ning nii radari kui raadiosüsteemide täpsed karakteristikud on analüüside teostajal teadmata. Samuti radarit puudutavas analüüsis ei leia käsitlemist radari süsteemi sisesed parameetrid ning elektrituuliku laba analüüsis, mida arendaja nimetab raadiosüsteemi käsitlevaks analüüsiks, hinnatakse olemasoleva DVB-T Kohtla-Nõmme saatja ja analüüsi koostaja poolt valitud vastuvõtja asukohas tekkivaid mõjutusi ühel fikseeritud sagedusel. Lisaks on analüüsis toodud saatja ja vastuvõtja vahel otsenähtavus. Seega ei vasta analüüs tegelikkusele.
koll
Liige
Postitusi: 176
Liitunud: 02 Veebr, 2015 22:10
Asukoht: Kapa Kohila

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas koll »

2. tsitaat, eksitud formaalse ja materiaalse õigusvastasuse mõistete suhtes. Materiaalne õigusvastasus – normirikkumine, mis tekitab hüvedele tegelikku kahju. Lugeda siia ritta üles seadused, mille vastu on väidetavalt eksitud ja jäetud sisustamata tegelik kahju, ei päde kohe mitte. Kurb, et sellist viga ei märgata ja tuuakse tsitaat mingi ülima tõena välja. Veel kurvem on, et riigiasutus selliseid vigu teeb. See näitab kas ametnike harimatust või soovi ükskõik mis jura kokku kirjutada. Et mida pikem ja ähmasem stoori, seda usutavam?!
Kuid eelnev Tartu HK EÕK määrus näitas, et TTJA ettekirjutustes on tõsised kalad ka kohtu arvates. Lisaks tuli veel varasem kohtuotsus, kus Komprmissina (SIC!) kinitas sunniraha määramise tühistamise.

Kuid nagu tsitaatidest näha, pole TTJA vastu vaielnud 58 m raadiusele. Seda ma eelnevalt ütlesingi. Aitäh, et allika üle leidsid, mul oli väga kiire päev.


Fucs-i http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 56#p587356 vea parandus QinetiQ-u materjalidest:

T8
59.314614
27.096239
68.0


3. tsitaadi kohta, miks uuriti QuinetiQ-u poolt Kohtal Nõmme TV saatjat, oli järgmine (tsitaat)
Juhtumiuuring viidi läbi kavandatava Eleoni Aidu tuulepargi ja Kohtla-Nõmme (KN) TV ülekannete mõju kohta signaaliluure toimimisele Kellavere asukohas. KN-i ülekanded on olemasolev signaaliluure elektromagnethäirete allikas. Kaitsevägi on mures, et Aidu tuulepark muudab elektromagnethäireid ja suurendab nende mõju.
Kui Kamin ise tunnistas, et nimelt KN saatja segab tema raadioluuret ja tuulikud lihtsalt lisavad väidetavalt sellele mõju juurde, siis on ju läbinisti väär väita, et tuulikud ise segavad. Kuid QinetiQ-u töö lõppjärelduses suurt midagi sellist ei ole. Nii, et täiesti väär on Kamina poolt irvitada QuinetiQ-u tööde üle ja väita, et need ei vasta tegelikkusele.
Kumulatiivne häiresuhte simulatsiooni mudel näitas, et kõige tugevam peegeldumine elektrituulikutelt on ligikaudu 50 dB otsesignaalist väiksem, mis tähendab, et otsesignaal on ligikaudu 100 000 korda tugevam kui kõige tugevam peegeldumine elektrituulikutelt.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

koll kirjutas:2. tsitaat, eksitud formaalse ja materiaalse õigusvastasuse mõistete suhtes. Materiaalne õigusvastasus – normirikkumine, mis tekitab hüvedele tegelikku kahju.
See ei ole õige. Kahju tekkimine ei ole õigusvastasuse vältimatu tingimus - vastasel juhul ei saaks muuhulgas tuvastada toimingu õigusvastasust, kui selle tagajärjel pole veel kahju tekkinud, kuid on ette näha, et tekib. Kahju tekkimine on oluline põhjendatud huvi kindlaks tegemise seisukohalt, mitte õigusvastasuse tuvastamise seisukohalt.

Üks magistritöö sel teemal: http://dspace.ut.ee/bitstream/handle/10 ... _kaidi.pdf
koll kirjutas:
Juhtumiuuring viidi läbi kavandatava Eleoni Aidu tuulepargi ja Kohtla-Nõmme (KN) TV ülekannete mõju kohta signaaliluure toimimisele Kellavere asukohas. KN-i ülekanded on olemasolev signaaliluure elektromagnethäirete allikas. Kaitsevägi on mures, et Aidu tuulepark muudab elektromagnethäireid ja suurendab nende mõju.
Kui Kamin ise tunnistas, et nimelt KN saatja segab tema raadioluuret ja tuulikud lihtsalt lisavad väidetavalt sellele mõju juurde, siis on ju läbinisti väär väita, et tuulikud ise segavad.
Sellest tsitaadist ei saa järeldada, et ilma TV-saatjata puuduks tuulikutel igasugune segav mõju.
koll
Liige
Postitusi: 176
Liitunud: 02 Veebr, 2015 22:10
Asukoht: Kapa Kohila

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas koll »

See ei ole õige. Kahju tekkimine ei ole õigusvastasuse vältimatu tingimus - vastasel juhul ei saaks muuhulgas tuvastada toimingu õigusvastasust, kui selle tagajärjel pole veel kahju tekkinud, kuid on ette näha, et tekib. Kahju tekkimine on oluline põhjendatud huvi kindlaks tegemise seisukohalt, mitte õigusvastasuse tuvastamise seisukohalt.
Jutt käis mõistest ehk definitsioonist materiaalne õigusvastasus. Jämedalt on veel formaalne ÕV ja edasi lähevad juba tingimused. Jutt oli sellest, et see loetelu ei ole teps mitte materjaalne ÕV, vaid muud, eeldatavlt formaalne (reaalset kahju ei eeldata, vaid nenditakse, et normi rikkumine ise sisaldab endas mingit kahju). TTJA stoori antud lõigus on siiski formaalse õigusvastasuse käsitlus.
Sellest tsitaadist ei saa järeldada, et ilma TV-saatjata puuduks tuulikutel igasugune segav mõju.
TV saatja mõju oli Q mudelduses 50dB suurem. Ilmaasjata poleks tellitud tervet teist tööd ja selles enamuses analüüsitud seda saatjat ja selle mõju muutust koos tuulikutega. Sisuliselt selle töö järgi võib öelda, et kui midagi RL-i härib, siis just see saatja. Kuid Kamin pole selle kinnipanekut veel nõudnud. Võiks ju?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Materiaalne e. sisuline õigusvastasus tähendab vastuolu kehtivate õigusaktidega. Lugege palun minu poolt viidatud magistritööd (lk. 31 jj) enne uut postitust sel teemal.
koll kirjutas:
Sellest tsitaadist ei saa järeldada, et ilma TV-saatjata puuduks tuulikutel igasugune segav mõju.
TV saatja mõju oli Q mudelduses 50dB suurem. Ilmaasjata poleks tellitud tervet teist tööd ja selles enamuses analüüsitud seda saatjat ja selle mõju muutust koos tuulikutega. Sisuliselt selle töö järgi võib öelda, et kui midagi RL-i härib, siis just see saatja. Kuid Kamin pole selle kinnipanekut veel nõudnud. Võiks ju?
Ei puutu asjasse. Fakt, et tuulikud pole ainsad häirete tekitajad, ei tähenda, et nende häiriv mõju tuleks tähelepanuta jätta.

Edasi, tuulikute kahjulik mõju ei seisne ju ainult tolles signaaliluure probleemis.
koll
Liige
Postitusi: 176
Liitunud: 02 Veebr, 2015 22:10
Asukoht: Kapa Kohila

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas koll »

Ok, las siis olla, ei ole isu rohkem vaielda. mainin ainult, et viidatud magistritöös pole otsesõnu materiaalse ÕV definitsiooni.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Fucs »


Fucs-i viewtopic.php?p=587356#p587356 vea parandus QinetiQ-u materjalidest:

T8
59.314614
27.096239
68.0
:shock:

Mul ei ole kusagilt siin arvutit võtta... on ainult nutipluti ja piiratud võimalused...

AGA
Screenshot_2019-07-25-16-33-41.png
Screenshot_2019-07-25-16-33-41.png (105.29 KiB) Vaadatud 4067 korda
:?:
koll
Liige
Postitusi: 176
Liitunud: 02 Veebr, 2015 22:10
Asukoht: Kapa Kohila

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas koll »

Nii lihtsalt läksidki õnge? Lülita Maaameti kaardirakenduses kõrgusjooned sisse. Ja ära unusta jälle mõõtemääramatust, mis Maaameti kaardil võib olla. Igaljuhul kohtab Tuulik 8 juures trunduvalt kõrgemaid märke, ma poleks plõksima hakanud, kui poleks kontrollinud. Ja ma ei usu mingil juhul ,et geoaluse tegijad andnuks QinetiQ-ule 10m erinevad andmed. Selline viga tähendaks neil litsentsi kaotust. Kusjuures S-d ütlesid samuti, et oleksid nad alustanud kõige kõrgemast kohast, oleks Kamin olnud häppi.

Edit. Vaatasin, läänepoolses servas on kõrguspunkt 69,1 ja krundi keskelt läheb läbi samakõrgusjoon 65. Kõrgusjoonte määramatus ca 2,5 m.
Manused
tuulik8.PNG
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Vaadake LIDAR-i kihilt, mis te jahmerdate nende samakõrgusjoontega.
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5558
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas toomas tyrk »

koll kirjutas: Jutt käis mõistest ehk definitsioonist materiaalne õigusvastasus. Jämedalt on veel formaalne ÕV ja edasi lähevad juba tingimused. Jutt oli sellest, et see loetelu ei ole teps mitte materjaalne ÕV, vaid muud, eeldatavlt formaalne (reaalset kahju ei eeldata, vaid nenditakse, et normi rikkumine ise sisaldab endas mingit kahju). TTJA stoori antud lõigus on siiski formaalse õigusvastasuse käsitlus.
Mitte-lugupeetud kaasfoorumlane ajab siin palju erinevaid valesid teemasi ühekorraga.

1. militaar.net ei ole mingi õigusfoorum, kus arutada ühe või teise hagi plusse ja miinuseid ja kohtulahendeid. Asi on läinud kohtu teele ja kohus otsutab. Sel teemal siin foorumis postituste tegamine (nagu ka "uudiste" ja ajaleheartiklite produtseerimine) kannab ainult ühte eesmärki - kohtu tegevuse mõjutamine.

2. tuulepargi tekitatava kahju hindamiseks ei piisa labade läbimõõdu ja mastide kõrguse mõõtmisest. Ja selle järgi mingi varjatava nurga arvestamisest. Et see nurk on väike ja väheoluline. Nagu ma aru olen saanud - rõhutatakse pigem just valesihtmärkide tekkimisele. Sihtmärgid tekkivad radari vaatevälja, ja seetõttu saab oluline osa radari ressursist kulutatud nende valesihtmärkide jälgimisele.

Kuidas need radarid täpselt töötavad - ei olegi avalik info.

Kuidas Sõnajalad ja nende "advokaadid" töötavad - ei ole selle foorumi teema.

Selle foorumi teema on ikka see, et kuidas Eesti riigikaitset parandada.
koll
Liige
Postitusi: 176
Liitunud: 02 Veebr, 2015 22:10
Asukoht: Kapa Kohila

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas koll »

Võta nii, et see hetkel arvatav sodi, mille siia kirja paneme, on 10 a pärast ajalugu ja siis saad järgmise raamatu kirjutada. Raamatu eest võib ka pappi küsida. Ära siis unusta mind kaasautoriks panna. Kirjuta juurde, mitte lugupeetav foorumlane.

Kuid mul tekkis küsimus, mis riigikaitsel viga, et teda parandama peab? Ajusid on riigikaitse juures kõvasti vaja, aga kui ajud ei küündi sisegi ringi pindalani, muust rääkimata, siis kuidas? Ja kelle jaoks? Riigikaitse ilma energiata, eriti põnev lahendus. Vibud ja nooled?

Kas sul sdeda teemat lugedes pole tekkinud küsimus, äkki me riigikaitset haldavad naturaalsed i..d? Kes ei täida lepinguid, ajavad totaalset jama jne. Selliste vendadega ju luurele ei minda. Võta nii, et mul on selline kerge veendumus ja ka mure riigikaitse pärast.

Ja miks siin pisiasjade kalla arutame? Sest saatan peitub tavaliselt detailides. Faktitäpsus, nagu ajaloolastel kombeks öelda.

Ikka lugupidamisega, kõigile su tempudele ja väljaütlemistele vaatamata (sa tead küll, kellega tegu).

PS. Kui nüüd jälle bännima hakkad, siis oled ikka väga nõrk mees. Samas, kui selle väljaütlemise kustutad, ei ole teemat, kuid arvesta, et mõtlevaid inimesi on ka olemas. Sul on valik, kas jätkad oma psühhoterrorit edasi või mõtled kaasa. Rahulikult, ilma lollitamata. Kui midagi saab vahel liiga öeldud, on selleks mode, kes kustutab paar lauset ja elu jälle lill. Ja kui jätkuvalt ei meeldi, siis öeldakse seda viisakalt ja ei ole mul vaja Teie foorumit siia sodima tulla. Kuid näha oli, et kuu aja jooksul pole siin mingit diskussiooni ja mitmedki faktid jäid dokumenteerimata. Lisaks vead parandamata.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Gideonic »

Oh seda odavat provokatsiooni ja ülbamist kõige vastu alates kaitseministeeriumist, Kaitseväest ja lõpetades suure hulga kaasfoorumlastega ... :roll:

Et igalpool mujal riigis askeldavad meil ülitargad ausad ja intelligentsed ametnikud (eriti ilmselt need väikesete eks-valdade tegelinskid, kes kõiksugu kahtlaseid projekte otsese rahalise kasu nimel ära lubasid sahkerdada), aga see kaitseväega seotud ainukesena täielikud imbetsillid? Kusjuures seda rahvusvaheliselt, sest tuulikutega jageletakse igalpool. Arendades seda liini loogilise lõpuni võiks muidugi olla selge, et siis on imbetsillid ka meie ida-naabrite juures, ja pole probleemi ühti :D

Igatahes minumeelest nati tragikoomiliseks läheb see, et keegi antud projekti ühe osapoolega ilmselgelt tihedalt seotud kasutaja saab niimoodi foorumi uute postituste loendit pidevalt kaaperdada hoides pidevalt tipus teemat, mis on ikka äärmiselt kaudselt seotud foorumi "tuumikvaraga". Jutt muidugi ei ole ainult enda osapoolt 110% kaitsev - vaid s*tub muuhulgas pidevalt vaibale kõigile foorumlastele, kaitseministeeriumile ja Kaitseväele, ülbates otseselt nii moderaatorite kui ka foorumi omanikuga (mis võiks nagu eeskirjade vastu olla).

Ja seda ajab siis tegelane, kes käib jooksvalt Aidus kohapeal pildistamas, omab ligipääsu kohtukeisi materjalide ning lõputut aega (vahest, näiteks ennem viimast bänni, kella 6-est hommikul 24-ani õhtul) postidata neist pisiasju välja tõmmata, et siis tõeste faktide ja pooltõdede vahele kontekstivälist lausjurri ajada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist