Teatan tagasihoidlikult, et kuigi ma akf Trummi targutamist vahepeal välja ei kannata, siis toitlustusteemades omab ta igati eesrindlikke seisukohavõtte....
Välja arvatud kofeiini vererõhku tõstev mõju, mille kahtluse alla seaksin.
Kusagilt lugesin, et vererõhku ei tõsta mitte kofeiin, vaid kohviubade röstimisel tekkiv mingi "lisandväärtus"
Ja seegi ei olevat "lõpliku toimega", vaid vererõhu alguses aeglaselt tõustes - kohvijoomist jätkates vererõhk mõnede nädalatega normaliseerub.
Ma targutan siin teemas enamasti enda peal tehtud eksperimentide tulemuste põhjal.
Ja kofeiini vererõhku tõstev toime on täiesti teaduslikult tõendatud, nimelt ahendab muuhulgas kofeiin veresooni, mis tekitabki vererõhu kasvu.
Ja vererõhku ei kasvata ainult kohv, vaid ka muud kofeiini sisaldavad joogid. Või ergutavad tabletid, mis üldiselt ka kofeiini sisaldavad. Kofeiini ergutav mõju põhinebki veresoonde ahendamisel, muuhulgas ahenevad ajus olevad peenikesed sooned, mis parandab aju verevarustust, mis omakorda muudab "pea selgemaks".
Loomulikult efektid eri inimestele võivad olla erinevad ja on inimesi, kes võivadki kohvi piiramatult juua, ilma, et midagi juhtuks. Ilmselt on siin seos ka sellega, kas on soodumus vererõhu kasvuks või mitte. Aga üldiselt kohv vererõhku tõstab, isegi minu üsna madala "rõhuga" abikaasal tõstis. Mõni madala vererõhuga inimene ei saagi hommikul voodist püsti, sest pea käib ringi (vererõhk madal). Võtame tassi kanget kohvi, vererõhk hüppab 20 ühikut ülespoole, aju normaalne verevarustus (aju asub kõige kõrgemal) taastub ja elu muutub endiseks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.