Infosõja eetika

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Postitusi: 772
Liitunud: 29 Dets, 2012 19:55
Kontakt:

Infosõja eetika

Postitus Postitas Jalutu »

Hetkel puudub foorumis selline alajaotus nagu "infosõda". Ometigi leidub see väljend paljudes teemades. Otsingumootor näitas 6 lehe jagu teemasid - postitusi, mis "infosõda" sisaldas. Seega kõik kasutavad, kuid ettekujutus millega tegu ja kuidas seda süüa... sellega on täpselt nii nagu on. Eks moderaatorid otsustavad: teha eraldi valdkond või mitte, kuid elu nagu nõuaks seda...

Käesoleva teema aluseks on hiljuti ilmunud vastavasisuline trükis.
The Ethics of Information Warfare.
Autoriteks Luciano Floridi ja ‎Mariarosaria Taddeo.
Springer 2014
ISBN: 3319041347
211 lehekülge

This book offers an overview of the ethical problems posed by Information Warfare, and of the different approaches and methods used to solve them, in order to provide the reader with a better grasp of the ethical conundrums posed by this new form of warfare.
The volume is divided into three parts, each comprising four chapters. The first part focuses on issues pertaining to the concept of Information Warfare and the clarifications that need to be made in order to address its ethical implications. The second part collects contributions focusing on Just War Theory and its application to the case of Information Warfare. The third part adopts alternative approaches to Just War Theory for analysing the ethical implications of this phenomenon. Finally, an afterword by Neelie Kroes - Vice President of the European Commission and European Digital Agenda Commissioner - concludes the volume. Her contribution describes the interests and commitments of the European Digital Agenda with respect to research for the development and deployment of robots in various circumstances, including warfare.

Tõenäoliselt on raamat saadaval "hästivarustatud poodides".
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Re: Infosõja eetika

Postitus Postitas oleeg »

Enne eetika juurde jõudmist võiks alustada informatsioonist. Soovitan sellist raamatut:

INFORMATSIOON. AJALUGU. TEOORIA. UPUTUS
JAMES GLEICK
Rohkete auhindadega pärjatud bestseller kirjeldab, kuidas inimese suhe informatsiooniga on muutnud teadvuse põhiolemust. See on intellektuaalne teekond läbi kommunikatsiooni ja informatsiooni ajaloo alates Aafrika kõnelevatest trummidest kuni tähestiku leiutamiseni; koodi elektroonilisest edastamisest kuni infoteooria alusteni, uude infoajastusse ja praegusesse uudiste, säutsude, piltide ja blogide tulva.
Oma teekonnal kõneleb autor novaatoritest, kelle seas on Charles Babbage, Ada Lovelace, Samuel Morse ja Claude Shannon, ning paljastab, kuidas arusaam informatsioonist ei muuda mitte üksnes meie maailmapilti, vaid ka eluviisi.


http://www.rahvaraamat.ee/p/informatsio ... 9949523320

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15540
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Infosõja eetika

Postitus Postitas Fucs »

Ei taha otse propaganda teemade alla panna, sest omab laiemat tähendust kui ainult propa.

Euroopa Komisjon tahab sotsiaalmeedias väärinfo levitajad pihtide vahele võtta
Euroopa Komisjoni Teadusuuringute Ühiskeskus on avaldanud võltsuudiseid ja väärinfot käsitleva uuringu, milles märgitakse, et kaks kolmandikku tarbijatest eelistab veebiuudiste lugemiseks kasutada algoritmipõhiseid platvorme, nagu otsingumootorid, uudisteagregaatorid ja sotsiaalmeedia saidid.

Ühtlasi väidetakse, et turujõud ja tuluvood on läinud uudiste avaldajatelt platvormide operaatorite kätte, kellel on olemas andmed artiklite ja reklaamide kohandamiseks lugejatele....
https://www.postimees.ee/4479120/euroop ... hele-votta
sinisinine
Liige
Postitusi: 297
Liitunud: 19 Aug, 2010 14:27
Kontakt:

Re: Infosõja eetika

Postitus Postitas sinisinine »

Delfi
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87088125

Ajalehe Telegraaf teatel hakkasid Balti õhuruumi turvamisel osalenud Hollandi pilootide abikaasad ja partnerid 2017. aasta alguses saama telefonikõnesid tundmatutelt vene aktsendiga isikutelt, kes küsisid abikaasa käekäigu kohta.

Muu hulgas küsisid tundmatud helistajad, kas poleks parem, kui abikaasa võõralt maalt koju tuleks. Kõnesid tehti samadele numbritele korduvalt.
Kõnede toimumist kinnitas ka Hollandi sõjaväeluure (MIVD), kes aga keeldus teemat lähemalt kommenteerimast. Telegraafi sõnul pole teada, kas telefonikõnedega ahistamine jätkus ka pärast 2017. aastat. Praegu Hollandi piloodid enam Balti õhuruumi kaitsmisega ei tegele, kuid Leedus teenib NATO eelpaigutatud jõudude koosseisus praegu 270 Hollandi jalaväelast.
Leht lisab, et ahistavate kõnede tõttu keelati Hollandi sõjaväelastel lähetuses olles isiklike telefonide kasutamine. Telefonikõnesid võib teha ainult kohaliku SIM-kaardi abil.
Rahvusesse kasvatakse, mitte ei sünnita. Ka on võimalik aja jooksul kasvada teise kultuuri ehk siis kasvada uude rahvusesse.
Rahvust eristatakse etnosest rahvusliku eneseteadvuse olemasolu kaudu — rahvus nimetab ja piiritleb ennast ise.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaido999, rockrapdude ja 1 külaline