Kalevi-Liiva

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
stilett
Liige
Postitusi: 1510
Liitunud: 02 Veebr, 2006 11:39
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

Supertimukad

Postitus Postitas stilett »

Jah, nendest vendadest on mitmest kohast loetud. Tapsid küll tuhandeid, aga nad tapsid neid pikkade-pikkade aastate jooksul, mõni supertimukas oma pensini välja.Tasa ja targu.Üks õhtu 12, teine õhtu 25.Niimoodi nad oma lahinguskoori ja lahinguordeneid välja teenisid.12 kuud.1 kuu puhkust.Üle jääb 11 kuud-igal ööl 10-20-siit need hullud tuhanded tulevadki. Kui iga öö isegi 3-4 hukkamist-see teeb juba üle tuhande.Aga arvud olid hoopis suuremad. Ja enamus mehi pääsesid repressioonidest, sest selle töö tegijaid oli kõigil vaja Ježovist-Beriani ja ka edasi.Aga kui tegid seda tööd ütleme 20 aastat!? Palju inimelusid tiksub. Üks artikkel nendest oli ajakirjas "Täiesti salajane".Valdavalt jõudsid kõik teenitud vanaduspuhkusele personaalpensioniga ja vähemalt alampolkovniku paberitega.
susi
Liige
Postitusi: 557
Liitunud: 08 Juul, 2005 21:22
Asukoht: pärnumaa
Kontakt:

Postitus Postitas susi »

Kas ei olnud nendest juttu Gladkovi raamatus " Nagrada za vernost - kazn" ? Raamatus räägib põhiliselt Artuzovist .
stilett
Liige
Postitusi: 1510
Liitunud: 02 Veebr, 2006 11:39
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

+++

Postitus Postitas stilett »

Jah, selles raamatus oli ka. Kuigi ühes raamatus jälle kirjutati, et jutt odekolonni ämbritest on luulu.Autor kirjutab, et selle jaoks, et paarkümmend surmamõistetut maha lasta, eriti kui seda teeb vana spetsialist, kes teab kuhu, kuidas lasta, pole vaja mingeid odekolonne.Võib olla oli seda vaja nendel vendadel, kes pidid laipu pärast seda edasi-tagasi transportima. Kuid kes praegu ütleb, kus see tõsi on.Odekolonn odekolonniks, õudne on see, mis toimus, uskumatult näiv ja õudne.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

loetud sai eestikeelsest materjali ja "täiesti salajane" see ilmselt ei olnud kuigi kes mäletab - see lõpetas ilmumise eestikeelsena juba 1000a tagasi
stilett
Liige
Postitusi: 1510
Liitunud: 02 Veebr, 2006 11:39
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

...

Postitus Postitas stilett »

Ma loen nii eesti, kui ka venekeelset materjali.Kuid see "Täiesti salajane", kus oli jutt teenelistest timukatest ilmus jupp aega tagasi, ei mäletagi enam, mis keeles see oli.
Karuke
Liige
Postitusi: 1445
Liitunud: 12 Veebr, 2006 19:49
Asukoht: Stockholm
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

"Soveršenno Sekretno" on kommertsväljaanne, mis müüb kõikvõimalike sensatsioonidega. :D
Kuid kui materjali analüüsida saab selgeks, et tegu on enamasti millegi "Svet Zivrat" taolisega, mida Hašek omal ajal toimetas...
(Vabatahtlik Mareki....) :D :D :D
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
stilett
Liige
Postitusi: 1510
Liitunud: 02 Veebr, 2006 11:39
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

!!!

Postitus Postitas stilett »

Küll Karuke oled taibukas, on keegi vaielnud, et Täiesti Salajane pole kommertsväljaanne.Ära arva, et ma loen ainult kollast kirjandust, ikka muud ka......
Kasutaja avatar
jaan59
Liige
Postitusi: 264
Liitunud: 06 Apr, 2006 20:53
Asukoht: Mäksa
Kontakt:

Postitus Postitas jaan59 »

http://www-arhiiv.postimees.ee:8080/luu ... /sise2.htm Laak`i ja näiteks Trankmanni vahele võiks vabalt võrdusmärgi panna,ükskõik kummalpool nad ka poleks olnud.Mingi tüüp inimesi on vist loodud süsteemi teenriteks olenemata sellest milliseid ülesandeid neile pannakse ja mille nimel.
Kasutaja avatar
Yamamoto
Liige
Postitusi: 135
Liitunud: 27 Dets, 2007 12:19
Kontakt:

Re: Kalevi-Liiva

Postitus Postitas Yamamoto »

Kas vastab tõele, et vangide transpordiks Raasiku jaamast Jägala laagrisse kasutati Raasiku-Jägala kitsarööpmelist raudteed? Kui nii, siis mis veerem võis seal käigus olla?
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Postitusi: 1259
Liitunud: 09 Juun, 2020 14:29
Kontakt:

Re: Kalevi-Liiva

Postitus Postitas Siki »

Yamamoto kirjutas:Kas vastab tõele, et vangide transpordiks Raasiku jaamast Jägala laagrisse kasutati Raasiku-Jägala kitsarööpmelist raudteed? Kui nii, siis mis veerem võis seal käigus olla?
Vist ei vasta tõele. Kuulasin just läbi nõukaaegse raadiosarja "Kalevi-Liiva künkad süüdistavad". Seal räägivad kõik vaid seda, et Raasiku jaamas toimus sorteerimine- kohvrid kraamiga ning noored ja tugevad vangid laaditi veoautodele ja viidi "paksu metsa sees" asunud Jägala laagrisse, ülejäänud vangid aga sinistes autobussides väidetavalt otse hukkamisele. Loomulikult esineb antud sarjas nõukogulikku liialdatud propagandat ja kõike uskuda ei maksa, aga mingist raudteeühendusest Raasiku jaama ning laagri vahel ei räägita üldse. Keegi välismaalane ütles uute saabujate kohta umbes nii: "Toodi jaamast nagu meidki, autokastis kohvrite otsas istudes."

https://arhiiv.err.ee/seeria/kalevi-lii ... vad/elu/69
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot] ja 11 külalist