Vastuseks Urmase eelmises teemas esitatud küsimusele tuleb siit uus teema.
Järgmiseks karbiks lauale on saanud Minimaailmalt soetatud Tamiya StuG III Ausf.B. Kavas on sellest teha 1941 aastal Tallinnassegi jõudnud Stug. Abt. 185 üksuse masin. Kuigi StuG'ide erinevate mudelite osas on valik lai, siis Ausf.B'ga on jälle kitsas käes - valida on iidvana Dragoni karbi ja omajagu uuema maailma kõige parema mudelitootja, Tamiya, karbi vahel. Valisin neist viimase ning sinna juurde Aberi etsid ja toru. Valitud üksuse StuG tahtis saada ka aftermarket-dekaale, sest karbist neid valida polnud.
Esialgu, koostamise neljandal päeval peab tõdema, et tööd on arvatust oluliselt rohkem, aga sellest allpool. Piltidelt võib näha, et kõik ei ole mitte Tamiya tumehall plast, aga et kuna olen mõningaid Dragoni Panzer III perekonna mudeleid kokku pannud, siis olen jõudumööda asendanud osa detaile varudest võetud Dragoni omadega. Hetkel on seis alljärgnev:

Tamiya võib küll mõne arvates konkurentsitult kõige parem mudelitootja olla (maismaamilitaari vallas, siin ja edaspidi), kuid karbist vastu vaatavad kantideta poldipead, puuduvad keevised ning laialt loksuvad detailide kokkusobivused on nohu selle kõrval, mis on selle komplekti põhiprobleem - nimelt kere alusvanni ja pealisosa laiuse erinevus (lisaks pikkuserinevusele) on kuni millimeeter. Saan aru, et tootja poolt on ette nähtud alusvann ja pealisosa asetus koos porilaudade ja kõige muuga sinna peale, ning siis ei paista probleem väga välja, kuid eraldades porilauad, et need plekiga asendada saab laiuse erinevus ühtäkki ilmsiks ja teeb kohe päris nõutuks. Fotol on näha esimese soomusplaadi laius võrreldes alusvanniga.

Samas on närbile plastile vaheldust pakkumas etsikomplektide peenem näputöö. Siin tuleseinal käiv laskemoonakapp koos granaadihoidjatega. Ning jah - kapi kaas on kenasti avatav-suletav.

Roomikuteks olen valinud seekord MasterClub'i metallroomikud, mis käivad resinist tiftidega kokku. Ja need on puhas kuld - lülid vajavad vaid kerget puhastamist ja sobivad valatult kokku - väga ilusad asjad.

Järgmine kord jälle,
Kristjan