Protestid Venemaal

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=i21ch_a3bUU
Navalnõi sai rootsi kardinate tagant välja ja läks pealetungile. Nimelt kuulutas ta välja, et hakkab enam-vähem igapäevaselt uusi paljastusi tegema.
Uusi uurimisi alustab ta Moskava abilinnapea mahhinatsioonidega, kes on suutnud kinnisvararegistris andmeid võltsida oma kinnisvara kohta.
https://www.youtube.com/watch?v=i21ch_a3bUU
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19208
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ruger »

Venemaal hakati arutama elust peale Putini taandumist
https://foreignpolicy.com/2019/09/03/ru ... erm-limit/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Kriku »

ERR korrespondent Anton Aleksejev:
Kirill Žukov selle suveni meeleavaldustel ei osalenud. Ent kui 27. juuli sanktsioneerimata üritusel hakati protestijaid laiali ajama, riivas ta sõrmedega politseiniku mütsi. Žukov arreteeriti ja kaks nädalat tagasi mõisteti talle „võimuesindaja kallal vägivalla kasutamise eest” kolm aastat kolooniat. Danila Beglets, kes samal üritusel politseinikul käest haaras, sai kaks aastat.

Blogija Vladislav Sinitsa kui ehtne kirjutaja meeleavaldusele ei läinud. Ta istus kodus ja osales Twitteris peetud diskussioonis, kus arutleti demonstrante peksva miilitsa karistamatuse üle – konkreetset politseinikku pole võimalik isegi kohtusse kaevata, kuna nad ei kanna nimesilte. Sinitsa kirjutas Twitteris, et raevunud kodanikud võivad korrakaitsja isiku ka ise tuvastada ning siis talle või ta lastele kätte maksta. Prokuratuuri hinnangul kujutas see kirjutis üleskutset politseinikega arveid õiendada. 2. septembril kohus nõustus temaga ja Sinitsa sai viis aastat kolooniat.
Pärast 27. juuli sanktsioneerimata üritust, mille käigus peeti kinni ka ülalmainitud Kirill Žukov ja Danila Beglets, proovis opositsioon oma järgmist üritust võimudega kokku leppida. Moskva linnavalitsusse läkitati registreerimata Liberaalse Partei üks juhte Mihhail Svetov. Ametnikega kokkuleppele jõuda ei õnnestunud. Svetov peeti otse linnavalitsuse ukse ees kinni, viidi kohtusse ning pandi 30 päevaks istuma. Arusaadav, et pärast sellist käitumist ei ärata ametnike üleskutsed „lahendada küsimusi mitte tänaval, vaid läbirääkimiste laua taga” erilist usaldust.

2019. aasta demonstratsioonid erinevad 2011.–2012. aasta „protestitalvest” just selle poolest, et ohvriks ei lange mitte n-ö professionaalsed aktivistid, vaid tavakodanikud. Kui öelda, et viimase seitsme aasta jooksul on Venemaal vabaduse ruum ahenenud, tasuks lisada, et ka seitse aastat tagasi polnud vabadust just ülearu. Aga tõesti oluliselt on vähemaks jäänud turvatunnet võimude ees.

Kui varem lasti kinnipeetu politseijaoskonnast välja talle protokolli koostamata ja süüdistust esitamata, siis nüüd määratakse trahv. Mille puhul varem trahviti, selle eest pannakse nüüd 30 päevaks platele. Kui varem arreteeriti ekstremismi tõttu, siis nüüd võetakse kinni ulatuslike korratuste organiseerimise eest. Kus varem anti kolm aastat, antakse nüüd viis. Kui esitasid linnavõimudele avalduse massimeeleavalduse korraldamiseks ja kirjutasid sellest ka Facebookis, aga loast keelduti, võib sinu postitust tõlgendada kui üleskutset osaleda sanktsioneerimata demonstratsioonil. Kui satud kõndima üle väljaku, kus parasjagu peetakse kinni miitingulisi, on täiesti võimalik, et jõuad ka ise vangiautosse ja pärast seda ootab sind 99% tõenäosusega trahv või arest. Täiesti mõttetu on üritada politseinikke või kohut veenda, et sul pole pistmist miitinguliste nõudmistega ning üldse sattusid sa sinna juhuslikult. Olid valel ajal vales kohas ja sellest piisab. Ja päris kindlasti ei hakka keegi arutama, kas sa lõid politseinikku või lihtsalt riivasid teda – vanglakaristus on kindel.
https://epl.delfi.ee/arvamus/anton-alek ... d=87438059
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19208
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ruger »

Navalnõi oli eelmine nädal koos perega Venemaalt lahkunud. Esialgu oli reisisiht olnud Soome.
"Navalny leaves Russia amid searches at his supporters’. 'In the morning, he (Alexey Navalny. - Ed.) and with his family caught a flight to Helsinki'”
https://en.crimerussia.com/financialcri ... upporters/
https://twitter.com/MacFinn44/status/11 ... 0463953921
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Puurija »

Umbes kümme isikut on jäänud Venemaal vahi alla seoses suvel Moskvas toimunud massimeeleavaldustel osalemisega. Vähemalt kuuele neist on määratud kuni viie aasta pikkune vanglakaristus.
67 Venemaa, Euroopa ja Hong Kongi õigeusupreestrit: „Meid hämmastavad need kohtuotsused, sest võrreldes nendega on Vene kohus määranud palju tõsisemates kuritegudes süüdistatavatele palju leebemaid karistusi. Istungid ei tohiks olla repressiivsed, kohtud ei tohiks olla vahendid dissidentide mahasurumiseks ja jõudu ei tohiks kasutada õigustamatuks julmuseks.“
Vene õigeusukiriku esindaja Vakhtang Kipšidze: „Nad peaksid teadma, et poliitilisi deklaratsioone saab kasutada ainult võimude vastu võitlemiseks ja mitte maailma muutmiseks Kristuse tõe põhimõtete järgi. Kuid kiriku ülesanne ei ole kunagi olnud võimuga võitlemine.“
Ka õpetajad on ühinenud üleskutsetega Moskva protestidega seoses vahistatute vabastamiseks ning palusid valitsusele saadetud avalikus kirjas kõikidest süüdistustest loobumist. Eile avaldas avaliku kirja ka Mihhail Hodorkovski loodud töörühm, kutsudes üles lõpetama poliitilisi repressioone ja seadusetust. Üleskutsega on liitunud 77 avaliku elu tegelast üle maailma, muuhulgas ka Eesti endine president Toomas Hendrik Ilves.
https://maailm.postimees.ee/6780965/67- ... abastamist

37-aastase Venemaa presidendi Vladimir Putini väidetava ristitütre, telesaatejuhi ja endise Playboy modelli Ksenija Sobtšaki abikaasaks sai 44-aastane teatrijuht Konstantin Bogmolov. Sobtšakil ja Bogomolovil oli 13. septembril esmalt õnnepalees paaripanemine ja siis toimus Moskvas Nikitski värava Issanda ülestõusmise kirikus laulatus. Pulmapidu peeti Moskva ajaloomuuseumis, kuhu õnnelik paar saabus hobukaarikus. Sobtšak tantsis ja tegi striptiisi erootiliselt oma pulmas mustade seksikate riietega. Temaga olid koos laval poolalasti meestantsijad. Bogmolovi vanemad Juri Bogomolov ja Olga Uljanova lahkusid pulmapeolt, kuna Sobtšaki paljastav etteaste oli nende jaoks liig mis liig. Oli veel teisi külalisi, kes pidasid pruudi etteastet rõvedaks.
https://youtu.be/YzhGWDJ-yBY
https://elu24.postimees.ee/6780787/vide ... striptiisi

Venemaa regioonide analüütik Vadim Štepa: „Praegusel Venemaal on tekkinud põhimõtteliselt monarhistlik traditsioon, kus tsaari iga sõna omandab seaduse jõu. Üldse on praegu väga moes nostalgia kunagise impeeriumi järele ning igasugune russifitseerimine on selle oluline osa. Ka siin on väga märgiline Putini teine otsekui möödaminnes visatud lause, et bolševikele heidab ta ette peamiselt rahvusvabariikide loomist, millega nad asetasid Venemaa alla miini. Aga seda, et nad lõid maailmas seniolematu totalitaarse režiimi, Putin oma peamiste etteheidete sekka ei paiguta.“
https://epl.delfi.ee/arvamus/vadim-step ... d=87470977

Moskva teatri näitleja Pavel Ustinov peeti kinni Puškinskaja metroojaama ukse juures. Video näitab, et ta ei teinud midagi ebaseaduslikku. Kohtunik aga loobus video vaatamisest ja selle toimikusse lisamisest. Sellest, et üks Ustinovi kinni pidanud politseinikest kukkus ja õla ära nihestas, piisas, et ta vangi mõista.
Esmaspäeval mõistis kohus Ustinovile kolm ja pool aastat vangistust võimukandja vastu vägivalla kasutamise eest ebaseaduslikul meeleavaldusel. Pavel Ustinovi advokaadid kavatsevad kaevata kohtuotsuse edasi Moskva linnakohtusse. Kolmapäeval seisis ligi 100 inimest järjekorras, et osaleda üksikpikettides nõudmaks kõigi kinni peetud protestijate vabastamist.
Moskva Puškini teatri näitleja Sergei: „Kohus ei võtnud arvesse, et on olemas video, mis tõestab Pavel Ustinovi süütust. Ja kui me kuidagi mõjutame ja tõmbame sellele tähelepanu, siis kohtunik ei saa enam seda fakti kahe silma vahele jätta.“
Teatrikunsti Stuudio näitleja Darja: „Vastukaja Pavel Ustinovi asja ümber on nii suur ja me loodame, et see aitab tema vabastamisele kaasa.“
Teatriprodutsent Polina: „Muidugi see aitab kaasa. Kui me kõik oleme õige asja eest, siis miks see ei peaks aitama ja midagi muutma? Me usume, loodame ja ootame.“
https://www.err.ee/981795/err-moskvas-n ... abastamist
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Runkel »

Täitsa huviga jälgin, kuidas Kreml jakuudi šamaan Aleksandr Gabõševi juhtumit lahendab. Mees liikus nii 20 km päevas Moskva suunas, et Kremlist kuri välja ajada. Teekonnal on ta kohtunud paljude ajakirjanike kui ka järgijatega, mõjukas mees on vallandanud mõned meeleavaldused Burjaatias. Nüüd koristati mees telklaagrist jõustruktuuride poolt ära: kümned maskides ja relvis mehed lõid laagri Irkutski piiril laiali.
https://www.sibreal.org/a/30172409.html
Kuidas võtta, nagu nali, aga ei ole kah. Kreml on ootamatult plindrisse sattunud veel näiteks Vene räpi või hip-hop skeene esindajatega. Roppus ja võimuvastasus ajavad võimumeestel kopsu üle maksa. Arusaadav. Keelamisest jäi väheks. Hakati looma Kremli-sõbralikke räppareid, kes toetusmeeleavaldustel a la "Jedinorossid peavad jätkama!" rahvast innustaks. Üks makstud vend sai Juutuubis nõnda palju dislike', et looming tuli sealt ära koristada, piinlik hakkas. Külataidluse tasemel proovis riimirütmi isegi staarpropagandist Kisseljov.
Lootsin vaikselt, et ehk tekib kurja-välja-ajavale-šamaanile ka käed-eemale-puutinist-šamaan ja nii võiks seal Moskva ringi lähistel toimudagi titaanide heitlus, kus selguks Venemaa saatus...
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

Burjaatias on mäss, Rosgvardija on vähemalt osaliselt rahva poole üle läinud, luuakse mingeid omavalitsusstaape jne.
https://www.youtube.com/watch?v=eZRf0PMmQ1U

Kronoloogia ja kaadrid miitingutest koos rahva nõudmistega:
https://www.youtube.com/watch?v=8KX2uoBO9nM

Mäss sai alguse sellest et Moskvasse minevat Jakuutia shamaani ahistati ja samuti tema burjaatidest sõpru, kes talle vastu läksid, osad inimesed pandi seadusevastaselt vangi ja see ajas burjaatitel lõplikult kopsu üle maksa... Kohalikke aktiviste (huraali valitud rahvaesindajaid ka!) on pekstud tundmatute kodanike poole, kohalik rahvasaadik (endine Omoni kindral, kes kaotas valimised võltsimiste tõttu!) seisab aga rahva eest, tema vastu on korraldatud laimukampaania jne. jne. Jakuutia shamaanist on alguse saanud rahva rahutused, kus nõutakse kohalike juhtide tagasi astumist, protest on tingitud korruptsioonist, võimude omavolist, valimiste võltsimisest jne. jne.
https://www.youtube.com/watch?v=_sQrtWf5AvU

Siin on ülevaade sündmuste kronoloogiast
https://www.youtube.com/watch?v=fAY9OlhSgIY

Jakuutia shamaan räägib, et Putin on Deemon, kes tuleb riigist välja ajada ja kahjutuks teha ja see on shamaanide teema, seda ei saa peale tema (ehk siis shamani) keegi teine teha. Arvestades esoteerika populaarsust Venemaal ja seda, et võimud soosivad igasuguseid riituseid, et tähelepanu probleemidelt kõrvale juhtida, on see nuga hakanud nüüd võimureid endeid lõikuma... Eeldatakse, et kui ta jõuab suurlinnadesse, ühinevad temaga tuhanded inimesed, sest praegu liiguvad jutud, kuidas ta inimesi ravib jne. Mees tahab ise kahe aastaga Moskvasse jõuda ja kuulutab, et siis marsib temaga juba miljon inimest! Igatahes levivad sotsiaalmeedias tema sõnumid juba kulutulena ja rahvas annetab talle vabatahtlikult raha.
https://www.youtube.com/watch?v=AEHvFAmM2Dg

Hetkel on jakuudi shamaan kinni peetud
https://www.youtube.com/watch?v=VJXJWz6AViU
https://www.youtube.com/watch?v=_WqOtG9i-kc

Sellega, et kümmned automaatidega relvastatud inimesed püüavad meeleheitlikult kahjutuks teha ühte vanameest lisab vaid jakuudile väge. Mitteverbaalne kommunikatsioon rahva jaoks on ühene - shamanil on suur vägi ja järelikult suudab ta midagi muuta, kui tema vastu tuleb nii palju relvastatud mehi saata. Võimurid sellest muidugi aru ei saa...
Üldiselt on revolutsioonide ja suurte kriiside käigus alati esile kerkinud täiesti ootamatud liidrid, kellest keegi enne midagi ei teadnud. Siin on ilmselt tegemist samasuguse olukorraga.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Runkel »

... ja teiselt poolt see näitab, kui paines on Venemaa erinevates nurkades, jääb mulje, et tõmba vaid tikku... Kruvisid keeratakse hoogsalt ja brutaalselt kinni.
Ei lasta tikupoisil midagi täksida.
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Puurija »

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskovi tütar Jelizaveta Peskova: „Ustinovi kohtuotsus on absurdne ebaõiglus, korralagedus õiguskaitseorganite poolt ja katse panna toime midagi riigipöörde taolist muu hulgas riigipea vastu.“
Mõne aja pärast postitus kustutati.
Peskov: „Ma ei pea võimalikuks kommenteerida oma tütre publikatsioone. Tihti nõustun ja tihti ei nõustu tütre kirjutistega, aga kõnealust juhtumit kommenteerima ei hakka. Kremlis ei tutvuta iga blogija iga postitusega. Mul ei ole mingit pistmist ei postituse ega selle kustutamisega.“
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87483397
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

Jakuutia shaman Gabõshevist veelkord.
Kuna ta on teadmata kadunud, siis tema kaasteelised on otsustanud jätkata teekonda Moskva peale, nüüd nõudes
juba ka Gabõshevi vabastamist, ÜHEST on saanud KOLM... Võimud on vihma käest räästa alla sattunud, mida oligi arvata. Palju õnne Volodja!
Mind huvitab ka küsimus, et kas liitujate arv kasvab aritmeetilises või geomeetrilises progressioonis.
https://www.youtube.com/watch?v=ZsSie-P03ak

Kuigi, kui kaugele see asi läheb, seda on raske prognoosida, siin on ühe kaasteelise arvamus asjast.
https://www.youtube.com/watch?v=tfRpMKAEDf0
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19208
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ruger »

Kadunud mees olevat hullumajja saadetud
https://maailm.postimees.ee/6782892/put ... hullumajja
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=GGXEC8EwcI0

Shamaan on telefonil, ootab kohtuistungit, teda süüdistatakse sepatarismist. Hetkel on õe juures, aga valve all, et ta plehku ei paneks, keegi teda puutuda igaks juhuks ei julge, sest kardavad rahvarahutusi....
Kaaslased aga jätkavad teekonda...

Nüüd on mehest saanud märter, palju õnne Volodja! Mida pikem protsess tuleb, seda rohkem tähelepanu ta saab!
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

Nii, nüüd on toimunud olulised muutused shamaaninduses!
Gabõshev istub kodus ja ootab kohtuprotsessi, aga tema rolli on üle võtnud järgmine Jakuutia shamaan Aleksander Bartshahov!
Paistab ka sedamoodi, et kui ka see mees kinni pannakse, siis tuleb tema asemele uus shamaan! Praegu pensionipõlve pidav endine siseministeeriumi töötaja läheb kõigepealt Gabõshevile külla, et tema õnnistus saada ja siis lendab ta edasi kohta, kuhu Gabõshevi teekond pooleli jäi, et sealt rännakut jätkata... Palju õnne Vova!

https://www.youtube.com/watch?v=T3EygfX3Tn4
https://www.dialog.ua/russia/190112_1569158288

Igatahes on eel üks inimene nõus liidrirolli enda peale võtma!
https://www.youtube.com/watch?v=58CfeTrKcQA
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=9KXPQZBfW2Y
Advokaat kommenteerib Gaboshevi olukorda. Shamaanile on avaldatud survet ja temalt on saadud allkiri paberile, et teda võib psühiaatria haiglas uurida. See allkiri on ilmselt tulevaste probleemide allikas, sest keegi ei tea kui kauaks teda siis isoleerida saab.

Siin on üks blogija, kes analüüsib viimast videot temaga, video on ilmselt monteeritud ja lõigatud.
https://www.youtube.com/watch?v=yhzWikpoFc4

Jakuutia vanaema tänab Volodjat selle eest, et Gaboshevi ahistamisega on ta rahva äratanud!
https://www.youtube.com/watch?v=cXxLsVXlOvA
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

Üks versioon sellest, kes shamaani rajalt maha võttis, on see, et Shoigu ehmatas ära! Nimelt on selle mehe kohta teada, et ta peab ennast Tsingish Khaani reinkarnatsiooniks (ohoo!) ja veedab tihti aega shamaanide seltsis... poiss nägi endale konkurenti ja otsustas ennast igaks juhuks kaitsta!
https://www.youtube.com/watch?v=XHhQI2CkvaI
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist