Donald Trump tagasi?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas hjl85 »

Kogu see asi seal hakkab vaikselt meenutama juba UK-s toimuvat. Toimub oaras palagan ning kasulik kn see ainult venelastele, kuna USA on seotud sisepoliitiliste jamadega
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Castellum »

Health kirjutas:Pocahontas on hüüdnimi, mille Trump Warrenile külge pookis kuna teine end indiaanlane väidab olevat. Uuringutes on muidugi Warren ainuke kes jätkuvalt tõuseb ning tundub juba tammub juba Bideni kandadel.
Lemet ja Health,
tänud. Siis oli mul ikka õige isik silme ees. Warreni indiaani-tausta segadustest polnud ma teadlik:
https://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth ... _relations
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Algas USA presidendi tagandamisjuurdlus. Mis see on ja kuidas see käib?
Tom McCarthy, New York
Mis juhtus?

USA kongressi esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi teatas teisipäeval, et kongress alustab ametlikult presidendi tagandamisjuurdluse (impeachment) menetlust. Donald Trump on USA neljas president, kelle ametiajal selline uurimine on algatatud. Pelosi andis menetlust alustades järele parteikaaslaste mitu kuud kestnud survele. Õhtul enne lehe trükkiminekut oli The New York Timesi andmetel tagandamisnõudega ühinenud 206, vastu või äraootaval seisukohal 131 ning vastanud polnud 97 esindajatekoja liiget.

Ajendiks oli teade, et anonüümne luureametnik oli ametlike kanalite kaudu teinud avalduse, milles kaebas Trumpi vestluse üle Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga. Väidetavalt puudutas suhtlus demokraadist presidendikandidaati Joe Bidenit. Demokraatide väitel venitas Trump Ukrainale sõjalise abi andmisega ja nõudis, et vastutasuks alustataks seal Bideni suhtes juurdlust. Trump väidab, et pole millegi vastu eksinud.

Kuidas presidendi tagandamine käib?

Praegu uurib Trumpi võimalikke rikkumisi esindajatekojas kuus eri komiteed. Kui nad leiavad kuriteo kohta tõendeid, võib esindajatekoja justiitskomisjon vastu võtta süüdistusakti, mis peab läbima esindajatekoja hääletuse. Kui süüdistusakt vastu võetakse, toimub senatis õigusemõistmine, kus senaatoritel on kohtunike roll. Presidendi süüdimõistmiseks ja tagandamiseks on vaja kahe kolmandiku senaatorite nõusolekut. See tähendab praegusel juhul, et peale demokraatide peaks tagandamist toetama umbes 20 vabariiklasest senaatorit.

Mis juhtub järgmiseks?

Paistab, et Ukraina-skandaali kohta avaldatakse peagi lisainfot. Esindajatekoja luurekomitee teatel tahab kaebuse esitanud vihjeandja neile tunnistusi anda, see võib juhtuda juba sel nädalal. Teisipäeval toetas senat üksmeelselt resolutsiooni, mis nõudis, et Valge Maja annaks teavitaja salajase raporti kongressile üle. Trump lubas teisipäeval Twitteris, et avaldab Zelenskõiga peetud telefonivestluse protokolli. Seni oli tema isiklik advokaat Rudy Giuliani kinnitanud, et protokolli ei avaldata.

Milles võidakse Trumpi süüdistada?

Teoreetiliselt paljudes erinevates rikkumistes korraga, sh presidendiameti kasutamises isikliku tulu teenimiseks, kampaaniareeglite rikkumises, ebaseaduslikus rahaeralduses piirimüüri jaoks ja armuandmislubadustega kuriteole kallutamises. Osa vaatlejaid aga soovitab kongressil piirduda kitsama süüdistuste ringiga. Ühest küljest aitaks see vältida muljet poliitilisest kallutatusest, teisalt aga hoidutaks pretsedendist, mis lihtsustaks ka kõigi järgmiste presidentide uurimise alla andmist.

Mainekas juurablogi Lawfare soovitab vältida poliitilisi teemasid ja keskenduda üksnes neile rikkumistele, mille Trump on presidiametis toime pannud ning mille kohta on tugevaimad tõendid ja selgeimad põhiseaduse punktid. See jätaks alles viis süüdistust:

1) õigusemõistmise takistamine ja õiguskaitseorganite kasutamine seadusevastasel eesmärgil;

2) ametiisikute survestamine poliitvastaste kohta uurimise alustamiseks;

3) presidendi välispoliitiliste volituste kuritarvitamine;

4) kongressi juurdluste takistamine;

5) USA avalikkusele valetamine.
Küsitluste järgi toetab Trumpi tagandamist keskmiselt 38,5% valijaid ja 55,7% on selle vastu.

Millised on poliitilised tagajärjed?

Raske prognoosida. Tavaliselt väidetakse, et 1998. aastal Bill Clintonit tabanud juurdlus ei tasunud end ära, kuna Clintoni toetus suurenes ja vabariiklased said järgmistel valimistel rängalt lüüa. Ent seda seost on raske kindlalt tuvastada ja me ei tea, kuidas oleks läinud vastupidisel juhul.

Pelosi on pikalt tagandamisjuurdluse mõistlikkuses kahelnud. Ta rõhutas seda korduvalt juba siis, kui avaldati osa Venemaa mõjutustegevust uurinud eriprokuröri Robert Muelleri raportist. Pelosi kardab, et demokraadid jätavad juurdlust alustades mulje, et igapäevane valitsemistöö neid ei huvita, aidates nii kaasa Trumpi tagasivalimisele. Siin võib olla oma tõetera. Portaal FiveThirtyEight märgib, et seniste küsitluste järgi toetab Trumpi tagandamist keskmiselt 38,5% valijaid ja 55,7% on selle vastu. Paljud demokraadid peavad aga Trumpi väidetavaid kuritegusid sellistest kaalutlustest olulisemaks.

Millal on selliseid juurdlusi varem toimunud?

Tagandamisjuurdlus on lõpule viidud kahel korral: 1996. aastal Bill Clintoni vastu ja 1868. aastal Andrew Johnsoni vastu. Richard Nixoni puhul jõuti komitees 1974. aastal süüdistusakti koostamiseni, kuid Nixon astus tagasi enne, kui see esindajatekojas hääletusele jõudis. Nii Clinton kui ka Johnson mõisteti esindajatekojas süüdi, kuid senat mõistis mõlemad õigeks ja nad jäid ametisse.

Mida ütleb USA põhiseadus?

„Presidendi [...] võib ametist vabastada riigireetmise, altkäemaksu või muude ränkade kuritegude ja rikkumiste korral,” öeldakse põhiseaduse artiklis 2. Seda seadust tõlgendakse aga erinevalt.

Johnsonile heideti ette USA sõjaministri seadusevastast vallandamist, mis tollal ei kuulunud presidendi volituste alla. Clintonit süüdistati õigusemõistmise takistamises ja valetunnistuste andmises, kuna ta valetas vande all oma suhete kohta Monica Lewinskyga. Kui Nixon poleks tagasi astunud, oleks teda võinud oodata süüdimõistmine kolmes teos: õigusemõistmise takistamises, võimuliialduses ja kohtukutse eiramises. Tema tagasiastumise tõttu presidendiks saanud Gerald Ford andis aga Nixonile kuu aega hiljem armu.

Kui kaua juurdlus kestab?

Sarnaseid juhtumeid on vähe. Clintoni juurdlus kestis kongressis suhteliselt lühikest aega, vaid kolm kuud. Ent sellele eelnes eriprokurör Kenneth Starri aastatepikkune juurdlus, kus uuriti ka teisi küsimusi peale Lewinsky afääri. Starr esitas esindajatekoja õiguskomiteele uurimistulemustest aruande, mistõttu polnud kongressil vaja ise aeganõudvat uurimist läbi viia.

(c) Guardian News & Media 2019
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

USA Kongressi Esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi otsustas kitsendada tagandamisprotsessi fookust president Donald Trumpi Ukraina-skandaali uurimisel. Istungitega loodetakse alustada juba tuleval nädalal.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87575301
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49865774
Peale seda Austraalia peaministrile tehtud kõnet ja Venemaa välisministrlile,mille info lekkis ajakirjandusse pandi kõnede koopiad eraldi slajasse arhiivi,kuhu on juurdepääs vaid väga väiksele hulgale isikutele.Enam kõnede tekste ei näe Rahvusliku Julgeoleku Komitee isikud(need peaks olema USA julgeolekutipud nagu välis ja kaitseminister,sõjaväejuhid,julgeolekunõunikud,jne.)Väidetavalt siis ei ole Nõukogu liikmed näinud kõnesid saudidele ning ka üks kõne Putinile ei ole jõudnud selle USA julgeolekuga tegeleva komitee liikmeteni.
Ma saan aru,et see vilepuhuja on just selle arhiiviga kokku puutunud luuretöötaja,kes oma töökohustuste tõttu tegeles sellega.Nimelt kõnede arhiiv on kaustade vahel ja asutuses,kes tegeleb välismaisete luureoperatsioonide ja jälgimistega välismaal.Ma saan aru,et USA-s tegeleb sellega Luure Keskagentuur ning tavaliselt on selle asutuse arhiivid väga kindlalt suletud.
Ka paar päeva tagasi oli netis üleval BBC artikkel,kus viidati sellele,et ajakirjanduse käes olev materjal on osaliselt kaetud tekstiga info,mis viitab sellele minu arust,et Geenius kasutas Ukraina presidendi survestamiseks inimeste nimesid,kes on kirjas USA luureagentidena.
See aga on minu arvates väga suur julgeolekuoht USA-le endale,teades,kui palju võib sellest infost minna edasi Venemaale(ma olen täiesti kindel,et Ukraina võimuaparaadis on ka Vene luure agente).
Võimalik,et just see viis Volkeri kiirele lahkumisele.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas ruger »

Andmete lekitaja on varsti senati julgeolekukomitee ees aru andmas.
Adam Schiff has reached agreement with whistleblower to come before House Intelligence Committee, he tells @ThisWeekABC, and says he expects to hear from the whistleblower "very soon."
https://twitter.com/ABCPolitics/status/ ... 4936895488
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
teeline35
Liige
Postitusi: 1543
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas teeline35 »

Impeacmendi saaga lahti seletamine;
https://www.err.ee/987001/valisilm-demo ... -runnakule
Et, asi väga ühepoolne poleks panen ühe Trumpi pooldava artikli ka;
https://nationalinterest.org/feature/re ... ched-84051
Lugu küll inglise keeles. Väidetavalt tehakse vaesele Trumpile liiga ja püütakse igasuguseid skandaale välja imeda tema seiklustest naistega ja segastest äriasjadest. Põhjus siis selles, et Trump läks poliitikasse peale selle kui oli endale varanduse teeninud (siin teemas juttu olnud kuidas see varandus tekkis tal. Müsteerium ainult kuidas see veel tal alles on?), aga tema poliitilised vastased ainult selleks, et rikkaks saada. Samuti polevat midagi valesti kui ta oma eelmise valimiskampaania ajal edisele pornostaarile raha maksis vaikimise eest. Viimane Ukrainale abiraha kinni hoidmine ja telefonikõnes Ukraina presidendiga soovitus uurida oma võimaliku peamise konkurendi poja tegevust pidavat olema samaväärne Bideni omaaegse ähvardusega eelmise Ukraina presideni ajal abi kinni hoida kui see tolleaegset Ukraina peaprokuröri ei vallanda vähese korruptsiooni vastase võitluse pärast. Eks ilu ole vaataja silmades :wink:
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas nimetu »

Väidetavalt tehakse vaesele Trumpile liiga ja püütakse igasuguseid skandaale välja imeda tema seiklustest naistega ja segastest äriasjadest.
Noh, see on ju iseenesest õige fakt, kuid samal ajal on ka fakt see, et Trump avaldas teise riigi juhile poliitilist survet, et oma konkurenti mustata. Üks asjaolu ei välista antud juhul teist.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Trumpi ja Zelenskõi telefonijutu peale vilistab juba kaks vilet: https://leht.postimees.ee/6795212/trump ... vihjeandja
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas ruger »

Trump tõmbab liitlastele vee peale. Teda huvitab ainult see, kus on kasulik olla ja sõjad, mis on võidetavad.
Pilt
https://twitter.com/Rebel44CZ/status/11 ... 3002234883

USA senat lubab Türgile sanktsioone, kui see peaks kurdide alasid ründama
Just spoke to Sen @ChrisVanHollen about situation in Syria.

We will introduce bipartisan sanctions against Turkey if they invade Syria and will call for their suspension from NATO if they attack Kurdish forces who assisted the U.S. in the destruction of the ISIS Caliphate.
https://twitter.com/LindseyGrahamSC/sta ... 2778953728
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas ruger »

Kohtunik otsustas, et ametis olev president ei ole immuunne eelnevate isiklike ja temale kuulunud/kuuluvate firmade maksude maksmise osas.
A federal judge on Monday dismissed US President Donald Trump's bid to block access to years of his personal and corporate tax returns, saying sitting presidents are not immune from criminal investigations
https://twitter.com/AFP/status/1181250892147900416
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas ruger »

USA astub välja Viini konventsiooni lepingu organisatsioonist, millega monitooriti üksteise relvajõudusid.
The Trump administration is pulling out of the Open Skies Treaty, which allows the United States and our allies and partners in Europe to monitor Russian military deployments. Withdrawal risks dividing the transatlantic alliance.
https://twitter.com/JuliaDavisNews/stat ... 6843265026
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Trumpi advokaadid saatsid esindajatekoja liidritele pika kirja, milles andsid teada Valge Maja keeldumisest osaleda juurdluses, millele andis tõuke vilepuhuja kaebuse avaldamine eelmisel nädalal presidendi poliitiliste teenete nõudmise kohta Ukrainalt, vahendab Associated Press.

„Võttes arvesse, et teie juurdlusel puudub igasugune seaduslik põhiseaduslik alus, igasugune õigluse teesklus või isegi kõige elementaarsem reeglipärase protsessi kaitse, ei saa täitesaatvalt võimult oodata selles osalemist,” kirjutas Valge Maja advokaat Pat Cipollone.

See tähendab, et täiendavaid tunnistajaid administratsiooni haldusalast ei lubata kongressi ette tunnistusi andma ega anta välja ka dokumente, ütles kõrgetasemeline ametnik.

Esindajatekoja luurekomitee esimees Adam Schiff kirjutas vastuseks Twitteris, et Trumpi keeldumine juurdlusega koostöö tegemisest annab märku suhtumisest, et president on seadusest kõrgemal.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87692561
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

ruger kirjutas:USA astub välja Viini konventsiooni lepingu organisatsioonist, millega monitooriti üksteise relvajõudusid.
The Trump administration is pulling out of the Open Skies Treaty, which allows the United States and our allies and partners in Europe to monitor Russian military deployments. Withdrawal risks dividing the transatlantic alliance.
https://twitter.com/JuliaDavisNews/stat ... 6843265026
Väidetavalt olevat Geeniuse viimaseks tilgaks,mis selle otsuseni viis,olnud Vene lennuki tiirutamine Pentagoni ja Valge Maja kohal,selle Open Skies Treaty raames.
Võimalik,et mõni kindral Pentagonis ka vihastas,kui seda nägi ning seal otsustati Geeniust sellega ärritada,et leppest lahti saada.Peale seda oleks USA -l palju suuremad võimalused oma uute relvaprogrammide toimetamisel,igasugu polügonid ja katsealad,kus venelased võisid enne üle lennata oleks peale seda neile lukus.Kui kõrgel tasemel Venemaa kosmoseluure on,ei oska arvata aga parem muidugi,kui väga lähedalt(lennukile eraldatud kõrguselt vaadata saaks) silma peale viskamise võimalus on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist