Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest koolides.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Castellum »

Veiko Palm kirjutas:Castrum - ausalt küsitud, ausalt vastan. Harimatult tõenäoliselt.
Harimatult tuli tõesti. Nt kui keerulist kasutajanime ei oska lugeda välja, võib ju selle vastusesse kopeerida...
Veiko Palm kirjutas:Muid variante ei ole mina näinud, ega ka kuulnud oma ameeriklastest sõprade käest. Kindlasti on need olemas.
Oijah...panin ju lingid eri variantidega. Mis takistab neid lugemast? Aga korrata on ikka hea - "muid variante ei ole mina näinud"...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... variations
Või saksa "rahvastepalli" ingliskeelsed versioonid:
https://en.wikipedia.org/wiki/Prisonball
Veiko Palm kirjutas:Nagu ka kuskil keegi teab kukepoksi või kulli eri variatsioone.

Kullimängul, nagu igal muulgi indigeensel mängul või spordialal, on tõesti palju variante. Aga me üldmõistena ütlemegi "kullimäng". Eks kontekst siis nõua täpsustamist...
https://en.wikipedia.org/wiki/Tag_(game)
https://de.wikipedia.org/wiki/Fangen
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 0%BA%D0%B8
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hippa
Veiko Palm kirjutas:mänguks rägbi. Või, olenevalt kirjaviisi eelistustest, ragbi.
Kui keegi kirjutab "rägbi", siis pole see mitte kirjaviisi eelistus, vaid lihtsalt kirjaoskamatus.

Inglise kohanime "Rugby" korrektne eestikeelne tuletus nimisõnana on "ragbi".
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Fucs »

Borja kirjutas: Ja mille "tunnusmärk" oleks siis see, kui EE käivitab süüdimatult rahvastepallivastase "nõiajahi" Eestis - sõdides tegelt kanada dodgeball-i vastu :?:

Mulle näit tundub, et EE vorstid tegid endile lihtsalt laheda Kanada-lähetuse tutvumaks seal kohalike hobusevaraste "teooriatega" ning naasnud koju, hakkasid segast panema - kudagi vaja ju kallist lähetust tööandja ees õigustada :mrgreen:
8)

Ma räägin kuidas minu arust moodsal ajal asjad käivad (ja sellest tulenevalt põhjendan kaudselt ka seda, miks ma üldse sõna võtan "rahvastepalli" teemal).

1. Kõige tähtsam on alati alguses luua pretsedent.
2. Sellele on hea toetuda ning viidata edaspidi (ka siis, kui pretsedendiks polegi praegu antud kontekstis "dodgeballi" ära keelamine - häda korral piisab ka pretsedendist, et seda on üldse kusagil teadlaste ja riikide tasemel arutatud)
3. Teema imporditakse siia (juhul kui see eiole algusest peale "meie enda teema"). Loomulikult peavad selleks olema huvigrupid või isikud kes soovivad midagi saavutada.
4. Alguses piisab nt ühest ajaleheartiklist, et laiemale avalikkusele teemat (ja "probleemi") tutvustada.
5. Edasi jälgitakse millise vastuvõtu see saab ja mida laiemalt arvatakse.
6. Kui vastukajad annavad lootust, et teemaga võib edasi tegeleda, siis järgmiseks ilmuvad teatud perioodilisusega välja inimesed kes räägivad, kui halb mingi teema on ja kuidas nad on selle tõttu kannatanud. Vaikselt ja rahulikult. Üks artikkel... siis teine... edasi kolmas ja neljas.
7. Pädevad ametkonnad ja spetsialistid avastavad ning tõdevad, et "härrased, meil on probleem!". Nt. lastekaitse ja haridusmin.
8. Tehakse ümarlauad ja mõttetalgud. Taustaks õigele teele suunavad toetavad artiklid ja ohvrite abipalved. Mida koledamad lood seda tõhusam. Mida rohkem seda suuremana paistab probleem.
9. Vahepeal loeme artikleid, et a`la "kehalise kasvatuse õpetajad on vastu".... "koolide direktorid on eriarvamusel".... "kõikon lödipüksid" jms aga see kõik ei suuda enam liikuma läinud kolossi teelt kõrvale kallutada ega ammugi mitte peatada.
10. Viru väljakul ja Haridusministeeriumi ees piketeerivad kaasaegsed noored plakatitega "Maha ebainimlik kool !" ja "EI koolikiusamisele!"
11. Pädevad ümarlauad jõuavad seisukohale, et midagi on tarvis ette võtta ilmtingimata. Ebainimlik olukord ja keskkond tuleb koolides kõrvaldada.
12. vahepeal veel keegi köhib kusagil midagi... vahet enam pole, kas poolt või vastu....
13. Poliitikutest, lastekaitsjatest, valitud haridustöötajatest ja muudest haritud spetsialistidest koosnev komisjon/nõukogu/komitee/midaiganes võtab vastu juhised suunised ja seadused, mis lõpetavad koletu tegevuse.
14. Fucs logib milneti sisse ja hakkab jälle oma arvamust avaldama (kliiniline mölapidamatus), mis kõik meil tema arvates valesti on ja mida peaks tegema, et parem oleks (kibestunud vanamehenäss)... osad saadavad Fucsi peppu (edumeelsed ja innovatiivsed) ja osad noogutavad kaasa (kibestunud pässe on nii mõnigi veel)... mõned või isegi paljud avaldavad arvamust (viisakas on, et tähtsates küsimustes peab omama arvamust) ja sinna see jääb.
15. Tehtud

Ma kohe kuidagi ei taha, et meil kunagi selle õnnetu "rahvastepalliga" niiviisi läheb... või tekib oht, et võib minna.
Nagu ka paljude teiste "analoogsete" teemadega.

Kahjuks aeg surub takka. Muidu oleks kirjutanud pikemalt ja põhjalikumalt.

:|
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Veiko Palm »

Castellum kirjutas:Harimatult tuli tõesti. Nt kui keerulist kasutajanime ei oska lugeda välja, võib ju selle vastusesse kopeerida...
Palun vabandust. Mul pole oma eksitust ka millegiga vabandada. Edaspidi kasutan kopeerimist, tänan.
Castellum kirjutas:Kui keegi kirjutab "rägbi", siis pole see mitte kirjaviisi eelistus, vaid lihtsalt kirjaoskamatus.

Inglise kohanime "Rugby" korrektne eestikeelne tuletus nimisõnana on "ragbi".
Nõustun täielikult, aitäh osutamast. Õpin ja püüan areneda.
Castellum kirjutas:Oijah...panin ju lingid eri variantidega. Mis takistab neid lugemast? Aga korrata on ikka hea - "muid variante ei ole mina näinud"...
ilmselgelt väljendusin ebatäpselt. Dodgeballi kohta ei ole õppinud internetist vaid ikka päris elust. Erinevates kohtades mängu jälgides ja mängu mängides. Ning erinevate inimestega mängu üle vesteldes. Nagu eelmises postituses öeldud, mängisin mängu esimest korda 1988 ja viimast korda 2010. Erinevates maailmanurkades ja erinevatest riikidest pärit inimestega. Mingeid muutuseid reeglites ei täheldanud. Reeglid on enam-vähem sarnased mängu rahvusvaheljste reeglitega. Selliselt üritasin seda lauset ka sõnastada - vikipeedias loetletud reeglitega mänge ei ole mina (päris elus) kohanud. Mis muidugi ei tähenda, et neid olemas poleks. Kuid mulle tundub, et need jäävad marginaalseteks versioonideks. Siinkohal kutsun üles, võibolla kohatult, liikuma päris maailmas ja internetiotsingute asemel lihtsate asjade puhul toetuma koma kogemustele. Mitut dodgeballi internetis loetletud versiooni on lugupeetud foorumlane ise läbi mänginud?
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Walter2 »

Kas võiks nimetet räiget meretagust pallimängu laiemale avalikkusele tutvustada - näit. meie liitlaste abiga? Korraldaks avalikkusele ühe näidismatši koos meie sõduritega näitamaks kui ebainimlik ja muserdav on see mäng. Pealtvaatajate hulka kutsuks ka ajakirjanduse, koolide, ministeeriumide jm. otsustajate esindajad. Pakun et peale põhjalikku esitlust jäetakse meile nii omane koduse kooli rahvastepall rahulikult oma elu elama õpilaste üldkehalise kasvatuse ühe osana.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Castellum »

Veiko Palm kirjutas:Siinkohal kutsun üles, võibolla kohatult, liikuma päris maailmas ja internetiotsingute asemel lihtsate asjade puhul toetuma koma kogemustele. Mitut dodgeballi internetis loetletud versiooni on lugupeetud foorumlane ise läbi mänginud?
Jah, see on kohatu üleskutse küll.

Kui on võimalik, antud juhul Interneti abiga, laiendada oma maailmapilti ja veenduda, et antud juhul nii dogdeballil kui ka eesti-saksa rahvastepallil on palju variante - ja siis tuleb keegi, kes ütleb, et ärme ikka usu Internetti, usume ainult seda, mida mina isiklikult olen näinud? Kõlab ju totakalt?

Ei ole ühtegi dodgeballi mänginud. Rahvastepalli mängisin ka vähe. Polnud mingit "traumat", polnud aga ka selle spordiala innustust. Ilmselt ei mängi oma elus kumbagi varianti palli enam ka. Aga mis see kõik diskussiooni puutub?

Minu jaoks oli asi Sinu kahes väites:
- dodgeball pole meeskonnamäng;
- rahvastepall pole dodgeball.

Nagu viidatud allikatest kenasti näha, on mõlemad väited üldiselt valed. S t, dodgeballis ilmselt on üksikvariante, kui Sa sellist oled mänginud; aga nagu nägid, on ka väga palju meeskonnnavariante. Kui palju midagi, vajab eraldi uurimust. Aga mind eriti ei huvita ka.

Nende Ameerika, Saksa, Rootsi, Soome, Vene, Eesti jt sarnaste pallimängude kohta võib vabalt üldmõistena ütelda "rahvastepall". Nii nagu me räägime üldiselt jalgpallist, korvpallist, pesapallist, maadlusest - aga üldiselt mõtleme Londoni jalgpalli, Naismithi korvpalli (basketballi), Ameerika pesapalli (varem Soome pesapalli), Kreeka-Rooma maadlust. Teadvustades endale ikkagi, et on olemas ka teisi liike (erinevate reeglite vm eripäradega) neid spordialasid, mida edasisel vajadusel peaks siis eraldi täpsustama.
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Veiko Palm »

Seisukoht on täiesti arusaadav. Piisavalt distantsilt on tõesti kõik asjad sarnased. Kui veelgi kaugemalt vaadata, siis sulanduvad ühte ka korvpall, jalgpall ja ragbi. Eks kõik pärinevad enam-vähem samast allikast. Mis ei tähenda muidugi, et see seisukoht õige oleks või et seda saaks praeguses vaidluses rakendada.

EDIT: eemaldasin isikliku torke.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kuna akf on siin õkva väga täpselt ära kirjeldanud globaaltolarastliku ajupesu tüüpskeemi, siis luban endale ka tavapärasest pikema võõra postituse kopimise 8)
Fucs kirjutas:Ma räägin kuidas minu arust moodsal ajal asjad käivad (ja sellest tulenevalt põhjendan kaudselt ka seda, miks ma üldse sõna võtan "rahvastepalli" teemal).

1. Kõige tähtsam on alati alguses luua pretsedent.
2. Sellele on hea toetuda ning viidata edaspidi (ka siis, kui pretsedendiks polegi praegu antud kontekstis "dodgeballi" ära keelamine - häda korral piisab ka pretsedendist, et seda on üldse kusagil teadlaste ja riikide tasemel arutatud)
3. Teema imporditakse siia (juhul kui see eiole algusest peale "meie enda teema"). Loomulikult peavad selleks olema huvigrupid või isikud kes soovivad midagi saavutada.
4. Alguses piisab nt ühest ajaleheartiklist, et laiemale avalikkusele teemat (ja "probleemi") tutvustada.
5. Edasi jälgitakse millise vastuvõtu see saab ja mida laiemalt arvatakse.
6. Kui vastukajad annavad lootust, et teemaga võib edasi tegeleda, siis järgmiseks ilmuvad teatud perioodilisusega välja inimesed kes räägivad, kui halb mingi teema on ja kuidas nad on selle tõttu kannatanud. Vaikselt ja rahulikult. Üks artikkel... siis teine... edasi kolmas ja neljas.
7. Pädevad ametkonnad ja spetsialistid avastavad ning tõdevad, et "härrased, meil on probleem!". Nt. lastekaitse ja haridusmin.
8. Tehakse ümarlauad ja mõttetalgud. Taustaks õigele teele suunavad toetavad artiklid ja ohvrite abipalved. Mida koledamad lood seda tõhusam. Mida rohkem seda suuremana paistab probleem.
9. Vahepeal loeme artikleid, et a`la "kehalise kasvatuse õpetajad on vastu".... "koolide direktorid on eriarvamusel".... "kõik on lödipüksid" jms aga see kõik ei suuda enam liikuma läinud kolossi teelt kõrvale kallutada ega ammugi mitte peatada.
10. Viru väljakul ja Haridusministeeriumi ees piketeerivad kaasaegsed noored plakatitega "Maha ebainimlik kool !" ja "EI koolikiusamisele!"
11. Pädevad ümarlauad jõuavad seisukohale, et midagi on tarvis ette võtta ilmtingimata. Ebainimlik olukord ja keskkond tuleb koolides kõrvaldada.
12. vahepeal veel keegi köhib kusagil midagi... vahet enam pole, kas poolt või vastu....
13. Poliitikutest, lastekaitsjatest, valitud haridustöötajatest ja muudest haritud spetsialistidest koosnev komisjon/nõukogu/komitee/midaiganes võtab vastu juhised suunised ja seadused, mis lõpetavad koletu tegevuse.
..
..et tulles siis teemasse tagasi VeikoPalmi-Castellumi sofistilisest (ja minu arust teemavälisest) vaielusest ma kommenteeriks(ki) meil hetkeltoimuvat "rahvastepallivaenamist" läbi ülaltoodud tüüpskeemi prisma:
-- tegevused No 1 kuni 4 on tänaseks ellu viidud..
-- hetkel on "raffastepallivaenurite" põhitähelepanu tegevusel No 5..
-- samaaegselt käib ka agar tegevuse No 6 ettevalmistamine..
-- ning hetke vaheeesmärk on tegevuste No 7 ja 8 käivitamine - siis oleks pool võitu juba käes..
-- jne jne :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Kriku »

Siit puudub motiiv. Mina oletan motiiviks asendustegevust - selle kõigega on mugav oma pikki tööpäevi täita.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..ära unusta lahedaid välislähetusi tööandja kulul - "raffastepallikeissi" puhul Kanadasse siis :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Kriku »

Neid on siiski vähe ja vähestele.

Aga palun nüüd lahkesti teema juurde tagasi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Kriku »

Tänavu valminud ülevaade kehalise kasvatuse uuendamise vajadustest loetleb mitu põhjust, miks kehalise kasvatuse ainekava vajab uuendamist. Neist esimesena on välja toodud, et õppeaine ei täida üht oma peamistest sihtidest - ei motiveeri lapsi vabal ajal liikuma, ehkki just see on kehalise kasvatuse eesmärk.

Seejuures on koolilaste seas läbi viidud küsitlustulemuste põhjal motivatsioon seda madalam, mida vanemas vanuserühmas nad on: nii oli veel kaks kolmandikku küsitluses osalenud 4. klassi lastest nõus, et nad tahavad väljaspool kooli liikuda just tänu kehalise kasvatuse tundidele, ent 8. klassiks oli selle väitega nõustujaid alles vaid 42 protsenti ja 11. klassis 41 protsenti.
Nagu ülal korduvalt öeldud.
Poolte Eesti laste jaoks võib kool olla ainus koht, kus neil kokkupuude teadliku liikumisega tekib, sest spordiregistri järgi käib vaid 48 protsenti 5-19-aastastest trennis.
Sellest tuleks veel maha lahutada kõikvõimalikud alad nagu vibulaskmine, male jne.
Kehalise kasvatuse tunnis õpetatavad spordialad on ka ajale jalgu jäänud, leiab analüüs. Aastakümneid on tundides õpetatud neidsamu kaheksat-üheksat spordiala, samal ajal kui ühiskonnas on toimunud olulised muutused ja juurde on tulnud palju uusi populaarseid spordimänge, nagu näiteks disc-golf, slackline, parkuur, rula, rattasõit jne, mida tundides ametlikult ei käsitleta. Uus ainekava peaks aga soodustama ajaga kaasas käimist.
See on muidugi tore, aga näiteks rattasõidu KK tunnis käsitlemine on kasvõi tehnilistel põhjustel keeruline.
Selle kõige elluviimiseks kasvab kehalise kasvatuse tundide maht. Arvestuslik nädalatundide jagunemine kooliastmeti näeb ette kaheksa nädalatundi esimeses (1.-3. klass) ja teises (4.-6. klass) kooliastmes ning kuus nädalatundi kolmandas (7.-9. klass) kooliastmes.
https://www.err.ee/1027793/kehalise-kas ... amine-jaab

Millal seda kõike aga ellu rakendama hakatakse, ei tea keegi.
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas mart2 »

Juurde on tulnud palju uusi spordialasid - seal hulgas ka autoralli, mäesuusatamine. Rallisporti võib teha ka varem kui 18.a. ning mäest alla lasta juba algkoolis. 8)
(kui kool ostab autod ja rajab suure mäe :write: )

Eespool on näidetena mainitud slackline, parkuur ja rula... Need ju tekitavad ohtu lausa kahel tasapinnal - esmalt puht füüsiliselt ja teiseks vaimselt, sest nendeks vajalik keha valitsemise oskus on ikka väga keeruline ning ebaõnnestumine teeb paremate silmis naeruväärseks. Samas on füüsilise trauma oht oluliselt suurem kui rahvastepallis.
:dont_know:

PS. Saan aru, et Ministeeriumis on palju häid mõtteid ja kõike saab panna paberile, kuid vahel paneb imestama, et kas keegi selliste teoreetiliste heietuste kohta ennem avaldamist ka reality check-i teeb?
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Parkuur ja rula on palju ohtlikumad, kui üksteise nahast palliga pehmete kohtade pihta viskamine või muud taolised asjad.
Ja muidugi, koolikiusamist annab läbi viia ka rulasõidus (tõugates kiusatav näiteks pikali). Aga miks mitte ka metsajooksus või mäesuusatamises.
Probleem näikse olevat (sellest ka see vapper võitlus pallimängu teemal) tegelikult selles, et igas klassis on järjest rohkem seltskonda, kes ei jõua/ei suuda/ei taha midagi teha ja keda nokitakse. Näiteks koolis, millega mina kokku puutusin, oli tavaline, et 1/3 kuni pool õpilastest omasid (õpilaste sõnul) mingit pikemaajalist kehalise vabastust. Kui mina keskas käisin, oli klassi peale üks pikaajaline vabastus - isikul oli mingi nahaprobleem, ta läks higistades kärna).

Alade valik ei saa olla mingi "moodsuse" või "motivatsiooni" sildi all selline, mis annab võimaluse koormust vältida. Aeroobset laadi asjad nõuavad üldiselt kõva higistamist ja enese sundi ning siin pole moodsa ajaga suuremat muutunud. Kui sa ikka varasemalt piisavalt jooksnud pole, siis KVKT-1 jooksu on 13 minutiga võimatu sooritada, rulata palju tahad. Pesapall võib olla intellektuaalselt huvitav idee, ainult kui sellest kujuneb praktikas platsil molutamine, ei täida see eesmärki. Sest see pole ka tipptasemel kuigivõrd füüsiliselt koormav mäng.

Kehalise tund peab olema ikka selline, kus tuleb spordiriietus selga panna ja pärast võib seda välja väänata. Kui ei, siis ei kanna see eesmärki, rääkige motivatsioonist ja ajaga kaasas käimisest mida tahate.
samal ajal kui ühiskonnas on toimunud olulised muutused ja juurde on tulnud palju uusi populaarseid spordimänge, nagu näiteks disc-golf, slackline, parkuur, rula, rattasõit jne, mida tundides ametlikult ei käsitleta.
Põhiline muutus on kahjuks see, et kehaline lodevus on muutunud normaalsuseks. Ja seda probleemi ei lahenda mitte passiivset laadi harrastuste panekuga kooli programmi, vaid osalistele suurema mahvi andmisega ja igasugu vabastamiste-kõrvalehoidmiste võimaluste kinni keeramisega.
Viimati muutis Kapten Trumm, 27 Jaan, 2020 11:32, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Health »

Samas artiklis räägitakse ka ju, et plaanitakse kaotada kehalise tunnist vabastused. Tõenäoliselt see kellel näiteks jalg katki jooksma ei pea, aga tundub et proovitakse seda asja lahendada ka.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mulle endale tundub, et vahest ongi need passiivsemad alad mõeldud neile, kel raskusi aktiivsematega?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist