Siis kui kaob vool!

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta

Kas te majapidamises on generaator?

On olemas, koos küttevarudega
30
13%
On olemas, kuid kütet napib
28
13%
Plaanin hankida
29
13%
Ei ole, kuid võiks olla
107
48%
Ei ole, milleks - see on mõttetu
30
13%
 
Hääli kokku: 224

Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Health »

https://www.err.ee/1004725/oktoobritorm ... eid-muutma

Mingeid muutusi igaljuhul plaanitakse, eks näib kas jääb lihtsalt kampaaniaks või tuleb midagi rohkem ja uhkemat.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Postitusi: 1047
Liitunud: 23 Juul, 2006 21:04
Asukoht: Paldiski
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas sadist »

Läheb ka otsapidi teemasse:

https://arileht.delfi.ee/news/uudised/r ... d=88126529

Mingi üks kaabel saab kuskil kahjustada ja kõik, elu seisab ning asjad jäävad tegemata. Loodetakse, et inimestel on ehk endal retseptiravimite varu jms kodus olemas.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Postitusi: 1098
Liitunud: 05 Nov, 2005 12:59
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Seersant Steiner »

kui vool kaob no mida ma teen , ju siis peab tapma ennast sest ...
teeline35
Liige
Postitusi: 1543
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas teeline35 »

Natuke juttu, et vool ei kaoks;
https://novaator.err.ee/1012923/enne-al ... hnoloogiat
Minu point asja juures on, et kui viimase suure elektrikatkestuse põhjuseks oli torm, siis alternatiivenergeetikat kasutusele võttes padurohelist maailmavaadet järgides hakkab meil suuri elektrikatkestusi olema alati kui päike ei paista või tuul vaibub (tormiks paisub).
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Fucs »

Ärimehed lubavad odavamat elektrit. Selleks on vaja teha Paldiski alla poole kilomeetri sügavune auk
https://ekspress.delfi.ee/kuum/arimehed ... d=86774695

Samal ajal väikse Kunda hüdroelektrijaamaga käib jätkuvalt üks kamm....
https://www.err.ee/982828/ametnikud-vai ... aatuse-ule
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Jaanus2 »

Sellest Paldiski hüdrojaamast ei saa ma eriti aru - tööpõhimõttest saan, muust ei saa. Pumpakumulatsioonijaamad vajavad suurt veehoidlat, et mingitki nimetamisväärset energiat salvestada, selline veehoidla on isegi maapealsena kallis. Ühtegi maa-alust jaama ei meenu praegu. Ja nüüd tahetakse Paldiskisse selline teha, no ei mahu sellisesse veehoidlasse palju energiat. Maapealsed hüdrojaamad ei huvita meil kedagi, ilus Jägala jaam (ehitusmälestis pealegi) tahetakse ka kõigest väest seisma panna ja ära rikkuda. Narva jõe hüdroenergia ei huvita meil ka kedagi, isegi juhul kui tegemist on piirijõega ja ENSV piir kõige geniaalsem piir üldse, peaks osa Narva jõe energiast Eestile kuuluma. Seni on Vene seda varastanud 365/24/7 ja kõigil on sügavalt savi, piirikõnelustel ei võetud teemat isegi jutuks - et küll hiljem arutame ja küsime.
Zwyx
Liige
Postitusi: 110
Liitunud: 29 Dets, 2017 13:13
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Zwyx »

Paldiski hüdrojaamal oleks minu arusaamist mõõda ülemiseks veehoidlaks Läänemeri ise, alumise jaoks oleks süvamahutit tarvis. Ideid on energia salvestamiseks igasuguseid, veidi aega tagasi sattus ette infonupp kodanikust, kes planeerib energia salvestamiseks kasutada pinnasest välja lõigatud paarisajameetrise läbimõõduga kivikolbi https://heindl-energy.com/. Kolb liigutaks hüdraulikaga üles ja alla vajuda lastes lastaks vedelik läbi turbiini.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1056
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas isakene »

Värske kogemuse najalt - kellel on hiina avariigenekas voolukatkestuse tarvis, varuge selline elementaarne asi nagu starterinöör.

Kuna õekesel tolgendab peale viimast tormi õhukaablis (just isoleeritud kaablis, tavalise alumiiniumtraadiga oleks lihtne, aga kaablisse katkestust likvideerima iga mats ei roni) paras puujurakas, siis tuli õemees kurva jutuga, et ole hää miis ja laena genekat, külmkapp sulab ja veega on kehvasti. Loomulikult, milles küss. Proovikäivitusel selgus, et bensiin on kauaks paaki jäänud, küünal märg ja käivituda ei taha. Sutsakas startgaasi lahendas selle probleemi kiirelt ning korralik kogus värsket sai peale kallatud, et ei tekiks probleeme. Järgmine tõmme hädalise kodus jättis aga palja nöörijupi pihku. Allesjäänust sai mingi mõistliku pikkusega jupike kombunnitud, aga sedagi jätkus vaid üheks tõmbeks. Õnneks sellest tõmbest piisas ja kaevupump, külmik ning muu vajalik said kenasti elule. Leidsin ka jupi saenööri, geneka tarvis on see tiba lühike aga asja ajab ära, õnneks hiinakal on vahetus imelihtne. Homme poest saab õige asja.

Et siis originaal starterinööri eluiga oli suurusjärgus alla 50 tõmbe. Mõistlik on kohe korraliku vastu vahetada või vähemalt tagavaraks jupp geneka külge siduda, st vajadusel võtta oleks.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Manurhin »

Milleks nööriga jännata kui saab ka palju mugavamalt (mõtles timukas ja vajutas päästikule) 8):
https://www.youtube.com/watch?v=fhvVLuISg40
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas hillart »

... Et siis originaal starterinööri eluiga oli suurusjärgus alla 50 tõmbe. Mõistlik on kohe korraliku vastu vahetada või vähemalt tagavaraks jupp geneka külge siduda, st vajadusel võtta oleks. ...
Ma ei mõista, miks teha sellist üleolevat antireklaami, kui tegelikkus neile, kes asjaga konkreetselt seotud, on hoopis teine. Hiina toodang (vähemasti see, mis meil müügil) pole enam ammu see, mis ta oli aastat 15-20 tagasi. Kvaliteet on hea ja hind paraku kah igal juhul odavam, kui mingil Lääne toodangul.
Miks räägin? Aga seepärast, et viimase 20 aasta vältel olen neid nn just-kui saastgenekaid oma 4 tk läbi töötanud. S.t. et see neljas on praegu töös ja seda juba 4. aasta. Talviti töötab ülepäeviti 4-5 tundi, suvel ja muul valgel ajal, kui päikesepaneelidest tuleb elektrivõimu praktiliselt piiramatult, vaid siis, kui mingeid suuremaid seadmeid vaja ringi ajada. Ja ei mingit jama. Ja nii ongi. Originaalnööriga tõmmatud sadasid kordi käima ning pole neid MITTE KUNAGI pidanud vahetama. Ja kütus seisab kah sees valmiduses 24/7. Viimasel suvel näiteks ei käivitanud üldse ja nüüd, oktoobris, käima tõmmates, ei olnud mingit tõrget, kuigi oli seisnud 7 kuud. Tõsi, pidi ootama, et garburaator kütust ilusti täis valguks :-).
Seega oleks resümee oleks järgmine: - 200-300 euri maksvad 2,5kW-ed Hiina elektrigeneraatorid on täiesti tarbitavad nii igapäevaseks kasutamiseks, kui ka seda enam, igaks juhuks valmisolekus. - nende generaatorite vastupidavus normaalse kasutamisintensiivsuse ja korrapärase ning heaperemeheliku hooldusega on hea. - kasutage generaatori käitamiseks ja valmisolekus hoidmiseks KORRALIKKU ja KVALITEETSET kütust, mitte seda biosaasta ja need generaatorid teenivad teid kaua ja tõrgeteta.
P.S.
Igaks juhuks mainin ka ära, et ma pole müügimees, vaid lihtsalt üks kodanik, kelle teine elukoht on selline, mis asub lähimast inimasustusest ca. 5 km metsade keskel ja EE nabanööri pole sinna vähemasti viimase 20 aasta jooksul veel ulatunud, kuid kus tüüpilistele läänelikele pehmodele mõeldamatutes tingimustes siiski elu käib. :-) Ja lausa muigamapanev on see abitus ja hala, mis läheb lahti, kui ühel heal päeval vool enam ei tulegi seina seest, kust ta ju alati tulnud on. Just-kui oleks tital lutt suust ära võetud ja maaima lõpp paistubki käes olevat. :-D Ja siis on kõik teised selles olukorras süüdi, peale iseenda muidugi. :wall:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Postitusi: 825
Liitunud: 09 Aug, 2017 19:54
Asukoht: Siin & seal, põhiliselt tööl
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Sam Beaver »

Manurhin kirjutas:Milleks nööriga jännata kui saab ka palju mugavamalt (mõtles timukas ja vajutas päästikule) 8):
https://www.youtube.com/watch?v=fhvVLuISg40
Ei ole hea mõte. Käima saad küll ja suhteliselt väikese vaevaga, aga... Vähemalt see videos näidatud genekas jääb ilma jahutuseta ja on väga lühikese aja pärast lõplikult kotis.
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1056
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas isakene »

hillart kirjutas:Ma ei mõista, miks teha sellist üleolevat antireklaami...
Nu mis ma teha saan, kui vanajumal seekord sedapidi asja laskis paista... :lol:

Ei, see ei ole antireklaam, ma olen selle genekaga täiesti rahul. Uuena 3,5kW 3f geneka eest makstud €140 on siiani täitsa asja ette läinud ning aparaati on selle raha eest küll ja veel. Vananenud kütus on loomulikult täiesti enda viga.

Lihtsalt et starterinöör oligi sel masinal s*tt. Ning kui vananenud kütuse saab lihtsa vaevaga ära vahetada või mootori mingi startgaasilaadse kraamiga lihtsalt käima, siis katkine nöör võib uskumatu jama kokku keerata, iga paelaga seda ikka ei asenda. Metsamehed teavad kindlasti, millest ma räägin, kindlasti on pea kõik vähemalt korra, mootorsae nöörijupp pihus, metsas tuld ja tõrva sülitanud ning pool päeva pidanud raiskama nöörijupi järgi käimiseks. :D

Jutu mõte on selles, et kui sul on nöörstarteriga genekas, on mõistlik talle igaks juhuks kusagile raami külge paarimeetrine starterinööri jupp tagavaraks siduda. Maksab sente, aga ühel hetkel võib hindamatuks osutuda...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Walter2 »

Stats. mootoritel on mõistlik (ning kui konstruktsioon võimaldab) teha ligipääs vända otsale et sealt näit. akudrelliga käivitada - mingi kuuskant on seal tavaliselt kõigil.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
sammal.habe
Liige
Postitusi: 817
Liitunud: 30 Apr, 2004 19:49
Asukoht: 58°22'N 26°43'E
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas sammal.habe »

Hiina genekatega meenub üks piinarikas epopöa, kus tervelt 2 tutikat kuulsa tootja Lega Power genekat sai lahti võetud ja kokku pandud, ent s**a kvaliteediga detailide tõttu ei pidanud kumbki kaua vastu. kuna võrguvoolu sai tolles Aafrikamaa kolkas ainult mõned tunnid päevas, siis sai ka kolmas riistapuu hangitud ja see töötas peale kohaliku meistrimehe sekkumist piisava aja. niipalju siis tänapäeva hiina kvaliteedist.
pildil meister-osavnäpp genekat putitamas.
Manused
GENEKAS.jpg
GENEKAS.jpg (127.16 KiB) Vaadatud 3350 korda
Harnland
Liige
Postitusi: 50
Liitunud: 16 Mär, 2013 0:15
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Harnland »

Juba Rootsi 60-ndate 1,2kW bensiinigenekatel oli selline vigur, et kui 12v aku külge ühendasid ja nuppu vajutasid siis läks mootor käima. Eraldi elektristarterit ei ole, ilmselt oli suures genes mingi eraldi mähis või mingeid mähiseid lülitati startimiseks ringi. Täna, 2019 ei ole hiinakad seda veel kopeerida suutnud, ikka topivad oma sitta nööri väntvõlli otsa.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist